SERIE A - SOUHRN 8. KOLA

03.11.2003, 22:38
Aktuality
Osmé kolo Serie A proti sobě svedlo zatím vedoucí dou – na San Siru se utkali AC Milán a Juventus. Jejich souboj skončil remízou, čehož využil ke snížení jejich náskoku AS Řím. Lazio dokázalo zvítězit v Udinese a tři body získala na soupeřově půdě i Parma. Padlo celkem 19 branek a pouze jediný Chevanton z Lecce mířil do černého hned dvakrát.

Udinese – Lazio 1:2 (1:2). První šanci zápasu měli domácí, ale Jankulovski mířil těsně mimo. Do vedení však šli hosté. V 17. minutě totiž z pravé strany odcentroval Oddo, De Sanctis špatně vyběhl a Corradi hlavou otevřel skóre. Na druhé straně se blýskl Sereni, který nahradil Peruzziho, při hlavičce Favy. Jenomže ve 27. minutě byl i on krátký na povedenou ránu Iaquinty. O šest minut později ale dorazil Stankovicovu střelu do sítě Inzaghi a hosté podruhé v zápase vedli. Domácí poté přidali a vyrovnání měl na hlavě Bertotto. Po změně stran sice byli domácí o něco aktivnější, šance si však vypracovávali hráči Lazia. Zpečetit jejich vítězství mohl v závěru Fjord, jenomže ve vynikající pozici otálel se zakončením a následnou střelu zblokoval na roh Sensini.

AC Milán – Juventus 1:1 (0:0). V duelu prvních dvou celků tabulky se oba týmy musely obejít bez elitních útočníkům – domácím chyběl Inzaghi a turínským zase Del Piero. Jako první zahrozil Nedvěd, jehož střelu Dida vyrazil. Na druhé straně si Buffon poprvé na míč sáhl při střele Gattusa. Hodně emocí pak vyvolal zákrok Maldiniho na Nedvěda, který rozhodčí neposoudil jako nedovolený a Milánští nesportovně nezakopli balón do zámezí. V první půli byli aktivnější hosté, ale příliš šancí k vidění nebylo. Druhou půli otevřel únik a branka Shevchenka, ale radost domácích zastavil zdvižený praporek jednoho z pomezních rozhodčích. Skóre pak mohl otevřít Di Vaio, jenomže po Camoranesiho centru pálil pouze do tyče. Chvíli poté zlikvidoval Dida pokus Trezegueta, jemuž přihrával Nedvěd. Na první branku se tak čekalo až do 65. minuty a radovat z ní se mohli červenočerní. Po rohovém kopu a přistrčení Pirla se totiž u vlastní brány zapomněl Camoranesi a Tomasson s přehledem otevřel brankový účet. Za Juventus kontroval o pár minut později Di Vaio, jenomže proti jeho hlavičce do poloopuštěné brány předvedl skvělý zákrok Dida. O tom, že se soupeři rozejdou potřetí v řadě remízou, rozhodla 84. minuta. To se do míče opřel z voleje levačkou Di Vaio a Dida tentokráte plachtil vzduchem zbytečně.

AS Řím – Reggina 2:0 (1:0). Remízy vedoucího tandemu mohl ke snížení ztráty na první příčku tabulky využít domácí AS Řím. Ten začal dobře a hned na začátku nezpracoval míč ve výborné pozici Totti. V 18. minutě se však už domácí mohli radovat, když po Dacourtově přihrávce zachoval před Belardim chladnou hlavu Montella. Zvýšit pak mohl znovu Totti, jeho trestný kop ale Gepardi vyrazil. Až poté se osmělili také hosté, jenomže Di Michele a po něm i Bonazzoli pálili nepřesně. V závěru první půle se po Cassanově přihrávce ocitl sám před Belardim Totti, gólman Regginy však i tentokráte vyšel z jejich vzájemného souboje vítězně. Po změně stran se hostujícímu celku podařilo vyrovnat, jenomže Di Michelemu překazil radost praporek pomezního rozhodčího. V další šanci se poté ocitl Totti, ani na třetí pokus ale síť nerozvlnil. Klid do závěrečných minut zajistil domácím až v závěrečné desetiminutovce zápasu střídající Carew, který se po De Rossiho přihrávce uvolnil ve vápně a překonal Belardiho.

Brescia – Parma 2:3 (2:2). Vstup do vyšel lépe domácíma už ve třetí minutě se po přiťuknutí Baggia a střele Matuzalema ujali vedení. Na druhé straně musel Sacha likvidovat trestný kop Adriana a následnou dorážku Bresciana. V 11. minutě však už bylo vyrovnáno, když centr z pravé strany dorazil do sítě Morfeo. Ve 36. minutě pak vrátil domácímu týmu vedení Di Biagio, jenž dorazil do prázdné brány střelu Baggia. I tentokráte ale hosté rychle zareagovali a o šest minut později předvedli nádhernou kombinaci po ose Donadel-Morfeo-Marchionni, kterou přesnou hlavičkou zakončil posledně jmenovaný. Do prvního poločasu se ještě vešlo břevno domácího Caracciola a těsně před odchodem do kabin zranění stehenního svalu parmského kanonýra Adriana. Druhou půli otevřel Di Biagiův nepřesný trestný kop. V 70. minutě se hosté poprvé v utkání dostali do vedení. To Gilardino předskočil brankáře i obránce Stankeviciuse a hlavou vstřelil nakonec vítěznou branku. Ve zbylých minutách ještě byly k vidění hned dvě červené karty a ani jedné z nich nepředcházelo žluté varování. V 78. se šel předčasně sprchovat Matuzalem z Brescie a v samém závěru ho následoval hostující Donadel.

Bologna – Sampdoria 0:1 (0:1). Domácí nastoupili do utkání bez kapitána Signoriho a s trenérem Mazzonem pouze na tribuně. Hostující celek byl od úvodu lepší a v úvodu pálili nepřesně Flachi a Doni. Ve 33. minutě se však už hosté mohli radovat z branky, protože Doniho trestná kop nešťastně tečoval do vlastní sítě Dalla Bona. Po změně stran měl opět více práce domácí brankář Pagliuca, který zneškodnil pokusy Diany a Zenoniho. Bologna si jedinou slušnou příležitost vypracovala až čtvrt hodiny před koncem. To Rossini uvolnil v šestnáctce Dalla Bonu, ten však tváří v tvář Antoniolimu neuspěl.

Modena – Perugia 1:0 (0:0). Domácí jsou zatím největším překvapeném soutěže, za to Perugia se trápí a stále ještě čeká na své první vítězství. První poločas jejich vzájemného duelu příliš krásy nepobral a k vidění nebyly ani žádné větší příležitosti. Rozhodující okamžik celého utkání přišel čtyři minuty po změně stran, kdy Kamara uvolnil Allegrettiho a ten tváří v tvář Kalačovi nezaváhal. Hosté potom přidali a asi největší možnost na vyrovnání promarnil Bothroyd, který před Ballottou netrefil ideálně míč.

Ancona – Siena 0:0. Souboj dvou nováčků začali aktivněji domácí a krátce po sobě dvakrát střílel Bruno. Na druhé straně pak kontroval nepřesným pokusem Chiesa. Tentýž hráč pokoušel střelecké štěstí i po změně stran, ale Scarpi byl na místě. Sieně se letos daří v ve druhé půli sahala po třech bodech, jenomže Ventola ve dvou slibných příležitostech ani jednou nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Lecce – Empoli 2:1 (2:0). Zápas týmů ze spodních pater tabulky se hrál na promočeném trávníku stadionu Via Del Mare. Déšť tentokráte přinesl více štěstí domácím. Ti nastoupili do utkání pořádně nažhaveni a už v první minutě nastřelil tyč Tonetto. O chvíli později však už šlo Lecce do vedení, když penaltu proměnil Chevanton. Na druhé straně se o vyrovnání pokoušel nepřesnou hlavičkou Di Natale. Těsně před odchodem do kabin se radovali opět domácí, když do vápna vběhl opět Chevanton, obešel protihráče a přesnou střelou zvýšil náskok svého týmu. Utkání dostalo nový náboj v 59. minutě, kdy se před brankářem objevil Rocchi a dokázal snížit. Více už ale hosté nestihli, naopak mohli ještě inkasovat. Na hattrick totiž mířil Chevanton, ale jeho další střelu zastavila tyč. O poslední zajímavý moment se pak postaral hostující Lanzaro, jenž viděl po zákroku na unikajícího Chevantona červenou kartu.

Chievo – Inter 0:2 (0:0). Tečku za osmým kolem Serie A udělal v neděli večer zápas Chieva s milánským Interem, který čekal na vítězství od druhého kola. O první zajímavý moment se postaral Recoba, který z trestného kopu rozvlnil boční síť. Další šanci měl Vieri, jehož střelu z otočky dobře vyrazil Marchegiani. Domácímu brankáři pak pomohlo při dalším Recobově trestném kopu břevno. Důležitý okamžik přišel ve 35. minutě, kdy Marchegiani fauloval mimo pokutové území Vieriho a sudí Messina ho po krátké konzultaci se svým asistentem vyloučil. Ve druhé půli už na hřišti jasně dominoval Inter a zasloužené odměny se dočkal v 64. minutě. To z levé strany odcentroval Recoba, Vieri přeskočil Lannu a D´Annu a přesnou hlavičkou k pravé tyči vstřelil svůj osmdesátý gól v dresu milánského celku. O čtyři minuty později si oba hostující útočníci role vyměnili a po Vieriho přihrávce dal hostím klid do závěrečných minut Recoba.



KRONIKA SERIE A – 2003/2004
BILANCE: 3-2-4, skóre: 9:10, celkem 29-23-20, skóre 112:84
BRANKY: 196, průměr 2,72 na zápas
DIVÁCI: 259452, celkem 1941954, průměr 26971 na zápas
ŽLUTÉ KARTY: 15:18, celkem 137:144, průměr 3,9 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 2:2, celkem 11:16
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 6 - Toldo (Inter), Pelizzoli (AS Řím), 4 - De Sanctis (Udinese), Dida (AC Milán), 3 - Frey (Parma), Rossi (Siena), Ballotta (Modena), 2 – Buffon (Juventus), Scarpi (Ancona), Belardi (Reggina), Antoniovi (Sampdoria), 1 - Pagliuca (Bologna), Zancope (Modena), Peruzzi (Lazio), Kalac (Perugia), Marchegiani (Chievo).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele