SERIE A - SOUHRN 3. KOLA

23.09.2003, 22:46
Aktuality
Třetím kolem pokračovala o víkendu italská Serie A. V magnetu kola remizoval Juventus doma s AS Řím. Nedařilo se ani druhému týmu z věčného města, Lazio totiž na vlastním hřišti podlehlo Parmě. Na vítězství z Ligy Mistrů pak nenavázali ani milánské celky. Po třech kolech se jako o největších aspirantech na sestup hovoří o Empoli, Anconě a Modeně.

Siena – Empoli 4:0 (2:0). Jako první sice zahrozil Brocchi, jehož střelu vyrazil Rossi, ale pak přebrali otěže zápasu domácí. Nejprve sice neuznali rozhodčí Chiesovi branku pro domnělý ofsajd, ale ve 24. se po zákroku Belleriho na Ventolu a proměněné penaltě již mohl domácí útočník radovat. Na druhé straně poté dvakrát pohrozil Di Natale, jenomže v poslední minutě první půle fauloval gólman Bucci Ventolu a za zákrok připomínající ten Schumacherův na Francouze Batistona z MS 1982 byl po právu vyloučen. Míč na penaltový puntíksi pak opět postavil Chiesa a s přehledem zvýšil. Ten samý hráč dokonce zkompletoval v 62. svůj hattrick, vůbec první letošním ročníku italské ligy, když se z dvaceti metrů trefil parádně k tyči. Konečnou podobu výsledku dal v 67. střídající norský útočník Tore Andre Flo, který zblízka přehodil brankáře.

Ancona – Modena 1:1 (0:0). V souboji dvou týmů, které neměly na svém kontě ani bod, vstřelil první branku hostující Amoruso, ale ta nebyla uznána pro ofsajd. Hosté měli mírnou převahu a mimo hlavičkoval Allegretto. Na druhé straně měl dobrou příležitost Hubner, jenomže si v dobré pozici špatně zpracoval míč. Skóre se tak poprvé měnilo až v 54., kdy si za obranu domácího celku zaběhl Kamara, pěkně si zpracoval míč, pohrál si s brankářem Scarpim a do prázdné brány zavěsil. Netrvalo to však dlouho a Ancona srovnala krok. To se trestný kop Ungariho odrazil k Bilicovi a ten nekompromisně zařídil dělbu bodů.

Lazio – Parma 2:3 (1:1). Soupeři Sparty v základní skupině Ligy Mistrů se při rozcvičování zranila brankářská jednička Peruzzi a mezi tři tyče se tak musel postavit Sereni. Ten se ani nestačil rozkoukat a už v první minutě lovil míč ze sítě, když se po Nakatově centru trefil přesně k tyči Bresciano. Vyrovnat mohl Claudio, ale tváří v tvář Fredovi neuspěl. Velikou možnost pak měl Stankovic, jenomže sám na malém vápně mířil hlavou mimo. Tentýž hráč pak ale přiťukl z trestného kopu míč Stamovi, jehož rána zapadla přesně k tyči. Parma se spoléhala na rychlé brejky a po jednom z nich strhl vedení opět na její stranu Adriano. Jedenáct minut před koncem však bylo znovu vyrovnáno, protože po Stankovicově rohovém kopu se trefil Simone Inzaghi. Hrdniou se ale nakonec stal hostující Mark Bresciano, který dvě minuty před koncem střelou pod břevno doprostřed brány trochu překvapil Sereniho.

Inter – Sampdoria 0:0. Zápas s nováčkem domácímu favoritovi vůbec nevyšel a nakonec mohl být rád alespoň za bod. Na začátku utkání se zaskvěl Antoniovi, když vyrazil trestný kop Materazziho. Největší příležitost Internu v průběhu celých devadesáti minut měl Martins, k němuž se odrazil míč od spoluhráče Cruze, ale z deseti metrů zamířil mimo. Hráči Sampdorie často zkoušeli ohrožovat Tolda, jenomže ani Danův volej neskončil mezi třemi tyčemi. Jedinečná příležitost ke vstřelení branky se pak neskytla Bazzanimu, který se ocitl sám před Toldem, avšak hlavou pouze odevzdal míč do jeho náruče.

Perugia – AC Milán 1:1 (1:1). Týmu trenéra Carla Ancelottiho chyběli v Perugii zranění obránci Nesta a Kaladze. Do první příležitosti se hned v úvodu protlačil Shevchenko, ale zamířil mimo. V 19. se však už favorit radoval, když Gattuso obešel jednoho ze soupeřů a mezi nohama Di Loreta zacílil přesně k tyči. Mimo poté mířili Shevchenko a domácí Tadesco. Vyrovnání se Perugia dočkala brzy, protože v 31. se po pravé straně proháčkoval Ze Maria a naservíroval míč na hlavu Vryzase, který tak brankou oslavil svůj stý start v dresu Perugie. Vedení na stranu černočervených mohl strhnout opět Shevchenko, proti jeho hlavičce byl však Kalač na místě. V úvodu druhé půle pak trefil ukrajinský kanonýr tyč. Poslední zajímavý okamžik přišel v 70., kdy viděl po souboji s Gattim červenou kartu Ambrosini.

Brescia – Reggina 4:4 (1:2). Do sestavy domácích se po zranění vrátil Roberto Baggio. V úvodu nejprve zahrozil střelou z dálky Di Biagio, který se pak v 10. nejlépe zorientoval ve změti těl a hlavou otevřel brankový účet. Hosté kontrovali tečovaným obloučkem Di Micheleho, s nímž si Castelazzi s vypětím všech sil poradil. Ve 23. však domácí brankář fauloval pronikajícího Di Micheleho a z penalty srovnal Nakamura. Šest minut před přestávkou pak šli hosté poprvé v utkání do vedení, když sraženou střelu Di Micheleho dopravil do sítě z ofsajdem zavánějící pozice odchovanec Brescie Bonazzoli. Jenomže domácím stačily ve druhé půli pouhé dvě minuty na to, aby otočili stav ve svůj prospěch. Nejprve se totiž po hlavičce Schoppa trefil akrobaticky Caracciolo a v 52. Lejsal špatně vyběhl proti Baggiovu centru a Filippini ho dopravil do prázdné brány. To však zdaleka nebylo vše, o deset minut později totiž opět ofsajdem zavánějící situace srovnal ranou pod břevno Sottil a v 73. opět překlonil pomyslné misky vah na hostující stranu z trestného kopu Nakamura. Sedm minut před koncem mohl oslavit svůj návrat Baggio, ale po faulu Jiránka na Maniera neproměnil penaltu. Spravedlivou dělbu bodů nakonec zařídil po Metuzalemově rohu Petruzzi. V poslední šanci zápasu pak selhal sám před Castellazzim kapitán Regginy Mozart.

Lecce – Chievo 1:2 (0:0). Domácí vstoupili do utkání aktivněji a na Tonettův centr nedosáhl ideálně Chevanton. Na druhé straně zahrozil Amauri a chvíli před poločasem nedosáhl před Ameliou těsně na míč Cossato. Vstup do druhé půle zvládli lépe hosté a v 52. je do vedení dostal Lanna, jehož nepovedený centr ze čtyřiceti metrů skončil za zády překvapeného Amelii. Do příležitostí se nejčastěji dostával domácí Chevanton. Nejprve společně s vyběhnuvším Marchegianim přehodil i bránu, v 59. se však i za pomoci teče jednoho z obránců již mohl radovat ze své první branky v sezoně. Hosty mohl dostat znovu do vedení Amauri, jenomže před gólmanem mířil pouze do něho. Co se nepovedlo jemu, zařídil v 71. Cossato, který dopravil míč do sítě po přihrávce od Semioliho. Domácím pak ve zbývajícím čase nepomohlo k vyrovnání ani vyloučení kapitána Chieva D´Anny.

Bologna – Udinese 2:0 (0:0). V úvodu utkání zahrozil dvakrát Guly, ale nejprve proti němu zasáhl De Sanctis a poté vyhlavičkoval jeho pokus z brankové čáry Sensini. Druhý poločas odstartoval nepříjemný centr Jankulovského, který proletěl až k Pagliucovi. Bologna šla do vedení v 62., branka však s nevětší pravděpodobností neměla platit. Po centru do šestnáctky hostí totiž nejdříve Natali srazil Sensiniho a Guly si proti jednomu z obránců pomohl rukou, kterou také nakonec dopravil míč do sítě. Za hosty se o vyrovnání nejvíce snažil Jorgensen, avšak ani jeden z jeho dvou pokusů k úspěchu nevedl. Naopak v nastaveném čase udělal Dalla Bonna ve vápně kličku Bertottovi. Ten zahrál ve skluzu rukou a sám Dalla Bonna penaltu s přehledem proměnil.

Juventus – AS Řím 2:2 (2:1). Šlágr kola nezačal pro “starou dámu“ dobře, protože už v 15. musel být po souboji se Zebinou pro zranění vystřídán kapitán Del Piero. Nahradil ho Di Vaio a počínal si výborně. Nejprve sice po akci Nedvěda s Trezeguetem pálil mimo, ve 20. ale dopravil do odkraté brány hlavičku Trezegueta po centru Nedvěda a Juventus vedl. Ještě před tím se poprvé prezentoval Totti, jehož chytrý oblouček Buffo vyrazil. Netrvalo to však dlouho a začínalo se od nuly. Ve 24. totiž Totti podobně jako minulý týden přenechal exekuci trestného kopu Chivuovi a ten pěknou střelou srovnal skóre. Do šaten ale přece jenom odcházeli spokojenější domácí, protože ve 35. usměrnil Nedvědův střílený trestný kop za Pelizzoliho záda opět Di Vaio. Po změně stran hráli hlavně Římané, jenomže šanci zvýšit měl Nedvěd – Pelizzoli kryl. Na druhé straně poté mířil těsně vedle Totti a tři minuty před koncem řádné hrací doby přišlo vyrovnání. To se po rohovém kopu odrazil míč k Zebinovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě a dal tak svůj premiérový gól v Serii A. Domácí pak mohl definitivně srazit do kolen Totti, avšak sám před Buffonem mířil pouze do svého kolegy z reprezentace.



KRONIKA SERIE A – 2003/2004 BILANCE: 2-5-2, skóre: 17:13, celkem 9-10-8, skóre 52:35
BRANKY: 87, průměr 3,22 na zápas
DIVÁCI: 247014, nejvíce Inter Milán - Sampdoria (65000), nejméně Ancona - Modena (11472), celkem 735994, průměr 27259 na zápas
ŽLUTÉ KARTY: 16:17, celkem 41:53, průměr 3,48 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 0:3, celkem 2:6
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 3 - Toldo (Inter). 1 - Dida (AC Milán), De Sanctis (Udinese), Frey (Parma), Pelizzoli (AS Řím), Pagliuca (Bologna), Antoniovi (Sampdoria), Rossi (Siena)

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nakata, Morfeo, Bresciano - Adriano - to je velká síla!!!

Reagovat
Mr.Jindros

na Spartu ani neni treba.... dokud bude trener stavet tym tak jako doted, bude to stale bida s nouzi, vidim ten zapas zcela jasne..... :-/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele