SERIE A SOUHRN - 20. KOLO

20.01.2007, 20:10, aktualizováno 21.01.2007, 22:55
Komentáře a souhrny
Inter Milán pokračuje ve svém vítězném tažení, šňůru bez ztráty bodu natáhl domácí výhrou 3:1 nad Fiorentinou už na 13 zápasů, a protože AS Řím jen remizovalo na půdě Livorna, má Inter už jedenáctibodový náskok. Největší aspiranti na příčky zajišťující start v předkole Ligy mistrů si na své konto připsali po jednom bodu za bezbrankové remízy.

Inter zdá se neohroženě kráčí za titulem, nezaváhal ani s Fiorentinou, která by bez bodového odečtu byla na čtvrtém místě. Vedení se sice ze své první šance ujali hosté, náhradníka v brance Interu Tolda překonal už v páté minutě Luca Toni, domácí však brzy otočili, nejprve po spolupráci Adriana s Ibrahimovičem vyrovnal Stankovič a chvilku po něm vstřelil vedoucí gól přesnou ranou k tyči Adriano. Gól to byl nakonec vítězný, Fiorentina několik příležitostí k vyrovnání nevyužila a po přestávce inkasovala ještě z kopačky Ibrahimoviče.

Římské AS na vítězství Interu neodpovědělo, podruhé za sebou venku jen remizovalo. Ztratilo na hřišti Livorna, které remízou 1:1 odčinilo týden starý debakl 1:5 z Bergama. Domácí se poměrně brzy dostali do vedení, Lucarelliho proměněná penalta však odstartovala tlak hostí. Z několika šancí se ujala jediná, čtvrt hodiny před koncem srovnal Francesco Totti. Ten byl ještě v poslední minutě po druhé žluté kartě vyloučen.

Boj o čtvrté místo bude v Serii A zřejmě velmi vyrovnaný, vystřídala už se na něm celá řada klubů. Momentálně se na pozici zajišťující účast v Lize mistrů vyhřívá Empoli, které si poradilo se Sampdorií. Branky padaly až ve druhém poločase, nejprve v 56. minutě Vanucchi vybojoval penaltu a tu proměnil Saudati, v závěru pak po brejku do otevřené obrany pečetil na 2:0 Matteini.

V Ascoli padaly branky až po změně stran a v 51. minutě dostal hosty do vedení Zampagna. Na tuto trefu dokázali ještě domácí zareagovat, když v 73. minutě srovnal Paolucci, pak už ale mířili přesně jenom fotbalisté z Bergama. V 84. minutě strhl vedení znovu na jejich stranu Pinto a o dvě minuty později zaznamenal svou desátou trefu v sezóně Doni.

V Reggině si diváci fotbalového koření neužili a bezbranková remíza příliš nepomohla ani jednomu z celků. Pro Regginu je bod v boji o záchranu málo, Palermo si minimálně do neděle alespoň pojistilo třetí příčku před Laziem.

V Sieně, kam zavítalo Chievo, to dlouho vypadalo na další ztrátu bodů domácích, tým z Verony totiž vedl parádní trefou Brighiho. Siena se pustila do náporu, a přestože si musela počkat až do druhé půle, dočkala se - v rozmezí pěti minut se trefili Antonini a Portanova, čímž zařídili svému týmu první vítězství od konce října.

Důležité vítězství si připsala Parma, zdolala FC Turín 1:0 a sice stále zůstává na sestupovém 18. místě, ale týmu před sebou se přiblížila už na jeden bod. První výhru po deseti neúspěšných pokusech Parmě zařídil nový muž v týmu, útočník Giuseppe Rossi, který přišel na hostování z Manchesteru United.

Parma se tak přiblížila na jediný bod Messině, ta totiž stejně dlouhé čekání na vítězství neukončila - prohrála na hřišti Udinese. Vítězný start novému kouči Albertu Malesanimu zařídil jediným gólem reprezentant Vincenzo Iaquinta. Domácí měli výrazně navrch a několik dobrých šancí, ujala se až Iaquintova hlavička v 76. minutě.

Překvapení se zrodilo na hřišti nováčka Catanie. Tým, který překvapivě bojuje o účast v pohárové Evropě, si připsal první domácí porážku v sezóně, tři body si odvezlo Cagliari. Stačil mu k tomu jediný gól, už v deváté minutě proměnil penaltu honduraský kanonýr Davide Suazo.

Tečku za 20. kolem Serie A udělal ostře stedovaný duel mezi Laziem a AC Milán. Do něho nakonec nezasáhl kapitán Lazia Massimo Oddo, který má nakročeno právě do týmu dnešního soupeře. Diváci na Olympijském stadionu podívanou odpovídající jménům obou soupeřů neviděli, vyložených šancí se příliš neurodilo a tak nebylo divu, že si oba týmy připsaly na konto po bodu za remízu 0:0.


Tabulka:
1. Inter Milán20173044:1754
2. AS Øím20134342:1743
3. Citta di Palermo20123537:2339
4. Empoli FC1977518:1728
5. Lazio Øím2086630:1827
6. Atalanta Bergamo2076735:3127
7. Udinese Calcio2075820:2326
8. Calcio Catania1975726:3426
9. AC Milán2088425:1724
10. Sampdoria Janov2066828:2824
11. AC Siena20510518:2124
12. AS Livorno2058720:3023
13. Cagliari Calcio20410616:2122
14. FC Turín2057815:2422
15. ACF Fiorentina20104631:2019
16. Chievo Verona20451121:3017
17. Messina Peloro20371020:3416
18. FC Parma20361117:3515
19. Reggina Calcio2066824:289
20. Ascoli Calcio20161314:339

Příští kolo
03.02.2008
Neapol SSC - Udinese Calcio
Reggina Calcio - FC Turín
FC Parma - Atalanta Bergamo
Lazio Řím - Sampdoria Janov
AC Siena - AS Řím
ACF Fiorentina - AC Milán
Citta di Palermo - AS Livorno
Inter Milán - Empoli FC
FC Janov - Calcio Catania
Juventus Turín - Cagliari Calcio


Autor: Petr Starý, Tomáš Pavlík / footbal365.com, soccernet.com, eurosport.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když není Juve ani starý AC Milán tak Ïnter nemá konkurenci

Reagovat
HOST*ROMANISTA

A nemyslils ze to je tim, ze Inter udelal obrovsky investice, ze uz tu ligu neslo nevyhrat? Tohle jsou fakt strasny kecy...

Reagovat
HOST*ital

No a vy jste měli plnou hubu keců,jak to vyhrajete a nic z toho.A teď výmluvy,že Inter udělal investice.To jste věděli už,když jste vyhlašovali útok na titul.Tohle jsou opravdu ty strašný řeči....

Reagovat
HOST*ROMANISTA

Prosimte kazdej vedel, ze by to byla velka nahoda, kdybysme vyhrali titul my. Si srovnej rozpocty, penize na prichody posil...To ze Inter dlouho nic nevyhral s takovym rozpoctem byla vylozene nahoda, nekdy se to muselo zlomit. Krome toho si nemyslim, ze bysme byli letos nejaky zklamani...

Reagovat
smazaný uživatel

Když každý věděl,že vyhraje Inter,tak proč jste mluvili o titulu?Potom tady brečíte,že vás nedávají do televize a nikdo vás nebere vážně.A to,že Inter dal spoustu peněz za posily,ještě neznamená,že má lepší mužstvo než vy.To jsou vždycky jenom výmluvy slabých a neschopných.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ale blbeček viď, to je jasný, že titul vyhraje AS Řím!

Reagovat
HOST*vilidili

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl,že Juventus.

Reagovat
Shevchenko

co?

Reagovat
smazaný uživatel

No já s těma blbostma nezačal.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to asi nevíš, co píšeš. Prej řeči slabých a neschopných? A když napíšu, že titul vyhrajem, tak jsou to slinty. Já jakožto fanda Říma věřim do poslední minimální šance, a ty klidně napíšeš řeči slabých a neschopných, já je obhajuju a ty napíšeš, že jsi s těma blbostma nezačal! Tak co chceš, abych napsal, že titul je jasně Interu, jo tak to pak vlastně napíšeš, že jsem slabej a neschopnej, tak já fakt nevim!

Reagovat
HOST*ital

Nějak jsem neporozuměl tomu,co jsi napsal.Za blbost jsem samozřejmě označil to,že ASR vyhraje titul,i když ty tomu stále věříš.Za řeči slabých a neschopných řeči o tom,jak má Inter hodně peněz a jak si mohl dovolit posily a jak to bylo vlastně jasné.Uvažuj nad tím,jak jsem reagoval na tebe a hlavně na kolegu a zjistíš,že mám pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje reakce:A to,že Inter dal spoustu peněz za posily,ještě neznamená,že má lepší mužstvo než vy.To jsou vždycky jenom výmluvy slabých a neschopných.

Moje reakce:titul vyhraje AS Řím

Tvoje reakce:No já s těma blbostma nezačal

tak nevim no

Reagovat
HOST*ital

To,že titul vyhrajete je už blbost,bohužel.Nahoře psal Jardel,že když není v lize Juve a AC má problémy,tak Inter nemá konkurenci.Reakce fanoška týmu,který se na začátku sezóny vytahoval na boj o titul je o rozpočtu a investicích a o tom,že Inter to nemohl nevyhrát.Jako by jste na začátku sezóny mluvili o titulu jenom tak ze srandy.A to jsou opravdu výmluvy slabochů.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo v poho, napsal jsi to asi dobře. Já se teda na nic nevymlouvám, ikdyž titul je už asi ztracen, ale pořád se může stát nějaký zázrak (sice asi těžko), ale kur.. fandim ne!

Reagovat
Shevchenko

vy máte zálusk na druhou ligu?

Reagovat
HOST*1860

jaka blbost? my prece vyhrajeme ligu, i kdyz tu druhou.... jinak bysme vam zase natrhli prdel, kdyby ste nas nevyradili.. Inter vyhraje titul ne kvuli posilam, ale k vuli tomu ze AC odecetl par bodiku a zaridil sestup juve...

Reagovat
smazaný uživatel

Inter teraz robí machrov, už sa teším na bud. sezónu, keď už bude Juve v lige a ACM v plnej forme ( dúfam ) a bez trapných odpočtov.

To uvudíme kde je kvalita, tieto 2 tituly, ktoré Inter má ( rátam už aj túto sezónu ) nikdo okrem interistov nebere vážne.Nie su regulérne.

Reagovat
Jajinek

Muzu se zeptat co bude na priadnem letosnim titulu neregulerniho???....Taty porad melete o nejakych odpoctech.....i kdyby vam tech 8 bodu pricetli misto odecetli tak jste parnik za nama. Mame nejvic bodu v cele lize a to je neregulerni??? proc???.....to ze mate problemy, za to preci my nemuzeme.

Reagovat
HOST*ital

No tobě připadá jako náhoda,že do korupční aféry spadlo 5 ze 7 nejlepších týmů loňské ligy?Je všeobecně známé,že Inter odposlouchával svoje konkurenty a trest žádný.A hlavně sponzorem Interu je italský Telecom a já se pořád nikde nedověděl,kde se vzaly ty odposlechy.Byly policejní jako u nás nebo se jenom někde náhodně vyskytly?A proč nejsou taky odposlechy ostatních týmů,které by dokazovaly,že jsou nevinní?A taky se mluví o korupční aféře,ale v žádném z odposlechů nebyl jediný důkaz toho,že by někdo někoho uplácel.

Reagovat
HOST*

Inter odposlouchaval jenom Vieriho a to se Moratti priznal sam jinak by na to ani neprisli a zadny jiny klub neodposlouchaval

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá liga je pro vás málo, měli jste skončit ve třetí.

Reagovat
HOST*

tutovka:FC Parma-FC Turin 1. kurz okolo 2,65...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsem to nevsadil. Sakra.

Reagovat
HOST*

a kdepak si to zjistil

Reagovat
Shevchenko

nauč se reagovat

Reagovat
HOST*

promin

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Grygera možná už v lednu.Ono stoperská dvojice Piccolo-Giannichedda není asi ideální...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele