SERIE A - SOUHRN 14. KOLA

22.12.2003, 12:29
Aktuality
Po čtrnáctém kole se "utrhl" od svých pronásledovatelů AS Řím. Celek trenéra Capella totiž zvítězil v Empoli, zatímco AC Milán prohrál doma s Udinese a Juventus pouze remizoval v Lecce. Nevedlo se ani Parmě, a tak se po vítězství nad Interem dotáhlo na špici římské Lazio. Na první vítězství stále čekají Perugia a nováček z Ancony.

Parma – Reggina 1:2 (0:1). Domácím se v poslední době příliš nedaří a špatnou sérii se jim nepodařilo protrhnout ani proti Reggině. Ta se dostala do vedení ve 27. minutě, kdy si David Di Michele přehodil Freye a skóroval do prázdné brány. Parma poté byla aktivnější, ale vyrovnat se jí podařilo až pět minut před koncem střelou Gilardina ze značky pokutového kopu. Vše už nasvědčovalo dělbě bodů, jenomže s tou se nespokojili hosté. V 89. minutě se jim naskytla po vyloučení Cardoneho možnost hrát krátkou přesilovku a v nastaveném čase pak strhl vítězství na jejich stranu po akci Tedesca záložník Cozza. Pro oba týmy byl tento výsledek jakousi "premiérou" v letošní sezoně – Parma poprvé doma prohrála a Reggina si za hřiště soupeře poprvé odvezla všechny tři body.

Empoli – AS Řím 0:2 (0:2). Vedoucí tým soutěže zavítal na hřiště předposledního Empoli a na tři body se moc nenadřel. První klíčový moment utkání přišel ve 23. minutě, kdy byl ve vápně sražen Carew a nařízenou penaltu proměnil Totti. Domácí pak do kolen definitivně srazit v poslední minutě první půle opět Totti, který z hranice šestnáctky přehodil gólmana Bucciho. Ani po změně stran se Empoli nezmohlo na nějaký větší odpor, a tak nebylo pro hosty problémem udržet svou sérii neporanitelnosti. Brankář Ivan Pelizzoli pak odešel pojedenácté v letošní sezoně nepokořen.

Chievo – Ancona 1:0 (1:0). Ze souboje celků z druhé poloviny tabulky vzešlo nakonec vítězně favorizované Chievo. O tříbodovém zisku domácích rozhodli Cossato a brankář Marchegiani. Prvně jmenovaný totiž vsítil ve 41. minutě jedinou branku utkání. Marchegiani pak svůj tým podržel po změně stran, když zneškodnil Rapaicovi pokutový kop. Chievo tak po čtyřech kolech znovu okusilo chuť vítězství a vrátilo se díky tomu do horní poloviny tabulky.

Lecce – Juventus 1:1 (1:0). Juventus přijel na hřiště svého soupeře oslaben o několik hráčů základní sestavy a na jeho hře to bylo znát. Citelná byla především absence Pavla Nedvěda. Domácí začali aktivněji a po několika pokusech Chevantona z dálky se ve 24. minutě mohli radovat. Střelcem branky byl Axel Konan, jemuž přihrával Uruguayec Chevanton. Hosté přitlačili až po změně stran, ale v cestě za vyrovnáním je přibrzdila 58. minuta, kdy Juliáno jako poslední muž fauloval pronikajícího Chevantona a viděl z rukou rozhodčího Pellegrina červenou kartu. O chvíli později stáhl trenér Lippi ze hřiště nevýrazného Miccoliho a nahradil ho Trezeguetem. A byl to právě francouzský útočník, jenž měl problémy s kotníkem, kdo svou osmou brankou sezony zachránil čtyři minuty před koncem pro "starou dámu" alespoň bod.

AC Milán – Udinese 1:2 (0:1). Domácí nastoupili do utkání bez nemocného kanonýra Shevchenka a po operaci se zotavujícího Nesty, jejichž absence se hodně projevila. Už ve druhé minutě šli hosté do vedení, když se trefil Fava Passaro. Milánští se vrhli do útoku, ale hodně je srazila 20. minuta. To byl ve vápně Udinese faulován De Sanctisem Serginho, jenomže penaltový exekutor Pirlo podobně jako před týdnem ve finále Interkontinentálního poháru selhal. Další ránu zasadil domácím v 52. minutě Sensini, na jehož hlavičku po Bertottově trestném kopu neměl Dida nárok. Obrana Udinese odolávala do 70. minuty, kdy na ni našel recept Cafu, ale více už toho svěřenci trenéra Ancelottiho nestihli.

Perugia – Brescia 2:2 (1:1). Ani na čtrnáctý pokus se Perugia nedočkala vítězství, i když tentokráte k němu měla hodně blízko. V průběhu utkání totiž dvakrát vedla, ale hosté dokázali pokaždé rychle zareagovat. Nejprve odpověděl na Margiottovu hlavičku z páté minuty a chvíli později svým trestným kopem Di Biagio. Podruhé šli domácí do vedení v 72. minutě, kdy se trefil Bothroyd. Jenomže už o pět minut později bylo zásluhou Filippiniho opět vyrovnáno.

Sampdoria – Modena 1:1 (0:1). Duel dvou překvapení letošní sezony nakonec skončil dělbou bodů. Jako první se radovali ve 22. minutě hosté, které poslal do vedení Kamara. Favorizovaní domácí se vyrovnání dočkali až po změně stran, kdy remízu zajistil svou hlavičkou kanonýr Bazzani.

Siena – Bologna 0:0. V duelu týmů ze spodní poloviny tabulky měli většinu času navrch domácí, ale recept na Pagliucu hledali marně. Několikrát se to nepodařilo Ventolovi, který dostal v útoku přednost před ještě ne úplně doléčeným Chiesou. Největší příležitost utkání měl po změně stran sienský Taddei, jenomže ani on nedostal míč do sítě.

Lazio – Inter 2:1 (1:1). Až na Olympijském stadionu v Římě skončila šestizápasová série Interu bez ztráty bodu. I když hosté nezačali rozhodně špatně a ve 29. minutě šli po nedorozumění v obraně Lazia zásluhou Vieriho do vedení. Poté se blýskl Toldo, když vyrazil na roh nebezpečný pokus Corradiho. Ve 43. minutě si oba svůj vzájemný souboj zopakovali a tentokráte se už radoval domácí útočník, který zužitkoval centr z levé strany. Milánští hráli od 68. minuty v oslabení, protože za incident s Corradim viděl zbytečnou červenou kartu Almeyda. Fotbalisté římského klubu pak přesilovku využili osm minut před koncem, kdy se zblízka trefil střídající Zauri.



KRONIKA SERIE A – 2003/2004
BILANCE: 2-4-3, skóre: 9:11, celkem 52-39-34, skóre 187:137
BRANKY: 304, průměr 2,59 na zápas
DIVÁCI: 235235, celkem 3088406, průměr 24707 na zápas
ŽLUTÉ KARTY: 21:14, celkem 231:259, průměr 3,92 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 2:2, celkem 16:26
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 11 - Pelizzoli (AS Řím), 9 - Toldo (Inter), 8 - Dida (AC Milán), 6 - De Sanctis (Udinese), 5 - Rossi (Siena), 4 - Antonioli (Sampdoria), Pagliuca (Bologna), Buffon (Juventus), Belardi (Reggina), 3 - Frey (Parma), Ballotta (Modena), Marchegiani (Lazio), 2 – Scarpi (Ancona), Agliardi (Brescia), Peruzzi (Lazio), 1 - Zancope (Modena), Kalac (Perugia), Sicignano (Parma), Bucci (Empoli), Amelia (Lecce), Sereni (Lazio).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele