SERIE A - SOUHRN 13. KOLA

16.12.2003, 16:07
Aktuality
Ve šlágru třináctého dějství italské Serie A si Juventus překvapivě snadno poradil s nebezpečnou Parmou. Nezaváhal ani vedoucí AS Řím, který si v čele tabulky vypracoval tříbodový náskok před AC Milán, jenž však má díky účasti v Interkontinentálním poháru jeden zápas k dobru. Po nezdaru v Lize mistrů se sebraly celky Interu a Lazia. Dvě překrásné branky pak vstřelil Flachi ze Sampdorie.

Udinese – Lecce 1:0 (1:0). Domácí tým se v posledních zápasech chytil a zlepšenou formu chtěl potvrdit i proti celku ze spodních pater tabulky. O osudu utkání nakonec rozhodla 31. minuta, v níž z třiceti metrů napřáhl Pinzi a míč z jeho nohy skončil v Ameliově síti. Lecce mělo dobrou příležitost vyrovnat dvě minuty před přestávkou, ale Chevantonovu ránu skvěle zastavil brankář De Sanctis. Po změně stran se hosté vrhli do útoku, všechny jejich pokusy však bez větších potíží zastavila dobře pracující obrana Udine.

Perugia – Sampdoria 3:3 (1:1). Duel na vítězství čekající Perugie s úspěšným nováčkem příliš zajímavého nesliboval, opak byl však pravdou. Utkání přineslo "brankové hody" a dvě parádní trefy hostujícího Flachiho. První z nich přišel už v šestnácté minutě, kdy útočník Sampdorie zajistil nůžkami svému týmu vedení. Perugia se vyrovnání dočkala v 35. minutě poté, co Margiottovu hlavičku dorazil do sítě Ignoffo. Domácí měli mírně navrch a ve druhé půli v rozmezí tří minut vstřelili dvě branky. Nejprve se totiž v 55. trefil Margiotta a chvíli po něm zúročil Bothroydovu snahu Tedesco. Vše se zdálo být jasné, jenomže ani hosté se nenechali zahanbit a v 60. minutě snížil z trestného kopu na rozdíl jedné branky uzdravený Doni. O dělbě bodů nakonec rozhodl minutu před koncem další parádní střelou z akrobatické pozice Flachi.

Juventus – Parma 4:0 (2:0). "Stará dáma" v týdnu rozstřílela v Lize mistrů Olympiakos 7:0 a podobným stylem se jí podařilo přerušit dvou zápasovou sérii porážek v italské lize. Při zranění Trezegueta dostal od začátku šanci Miccoli a trenéru Lippimu jeho důvěru splatil. Už v 11. minutě totiž italský mladíček nepohrdl nabídkou Pavla Nedvěda a o 21 minut později úspěšně zakončil i přihrávku od Tacchinardiho. V 69. minutě přišel na trávník i Del Piero a trvalo mu pouhé dvě minuty, než se střelecky prosadil. Výhru domácího celku pak pečetil o minutu později přesnou střelou Nedvěd.

Bologna – Inter 0:2 (0:2). Hostující trenér Zaccheroni nechal od začátku pouze na lavičce sedět Vieriho, na ofenzivě milánského celku to však příliš znát nebylo. Ve 30. minutě totiž poslal Inter po centru Kilyho Gonzáleze do vedení mladíček Martins. O deset minut to už bylo o dvě branky, když se po spolupráci s Cruzem vyhnul ofsajdové pasti Recoba a překonal Pagliucu podruhé. Opaření domácí si po změně stran vytvořili několik příležitostí, ale pokazit Toldovi deváté čisté konto v sezoně se marně pokoušeli Signori (tyč) a Natali, který mířil těsně mimo. Kouzlo kouče Zaccheroniho tak působí i nadále – Inter pod jeho vedením vyhrál šest ligových utkání v řadě.

Ancona – Lazio 0:1 (0:0). Domácím se ani na třináctý pokus nepodařilo konečně zvítězit, a to i přesto, že v duelu s římským klubem měli více ze hry. Lazio však podržel náhradní brankář Sereni, který zneškodnil Sommeseho pokus a o chvíli později i Rapaicův trestný kop. O majiteli tří bodů nakonec rozhodla 75. minuta a dá se říci sváteční střelec. To Fabio Liverani překonal Scarpiho dobře umístěným obloučkem. Tři body pro hosty pak v závěru zachránil Sereni, jenž skvěle zlikvidoval velkou příležitost Pandeva.

Brescia – Empoli 2:0 (2:0). Domácí se začínají odpoutávat od sestupové zóny a proti Empoli jim povinnost velila zvítězit. K tomuto cíli je přiblížila 15. minuta, kdy se ve vápně obtočil Mauri a překonal Bucciho. Vedení pak pojistil o pět minut později záložník Di Biagio, který mířil přesně hlavou z bezprostřední blízkosti.

Reggina – Chievo 0:0. Hosty v první půli dvakrát podržel gólman Marchegiani, který si poradil s pokusy Di Micheleho a Bonazzoliho. Za Chievo kontroval Amauri, jehož střela však mířila těsně mimo. Domácí měli více ze hry a dvacet minut před koncem se už pomalu radovali, ale Baioccově hlavičce se do cesty postavila tyč.

AS Řím – Modena 1:0 (1:0). Tečku za třináctým kolem Serie A udělal v neděli večer duel na Olympijském stadionu v Římě. Domácí AS do něho nastupovalo v pozici vedoucího celku a na začátku to vypadalo na jeho útočný festival. Už v sedmé minutě se dostal soubor trenéra Capella do vedení, když Balestriho faul na Tottiho potrestal z penalty sám postižený. Nedovolený zákrok hostujícího hráče však přišel ještě mimo šestnáctku, proti pokutovému kopu ale Modenští překvapivě neprotestovali. Jenomže domácí brzká branka ukolébala a po zbytek zípasu toho už příliš nepředvedli. Jedinou výjimkou byl okamžik těsně po vstřelené brance, kdy Carew obešel Ballottu, ale jeho střelu zastavil jeden z hostujících obránců. Modena postupem času získávala půdu pod nohama, dlouho si však nedokázala vypracovat nějakou příležitost. Té se dočkali až po změně stran, když Lima přizvedl Kamarovu hlavičku. Jenomže míči zabránil v cestě do sítě skvělým zákrokem Pelizzoli.

Zápas AC Milán – Siena byl kvůli účasti domácího celku ve finále Interkontinentálního poháru odložen.



KRONIKA SERIE A – 2003/2004
BILANCE: 4-2-2, skóre: 11:6, celkem 50-35-31, skóre 178:126
BRANKY: 304, průměr 2,62 na zápas
DIVÁCI: 188738, celkem 2853171, průměr 24596 na zápas
ŽLUTÉ KARTY: 12:14, celkem 210:245, průměr 3,85 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 0:0, celkem 14:24
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 10 - Pelizzoli (AS Řím), 9 - Toldo (Inter), 8 - Dida (AC Milán), 6 - De Sanctis (Udinese), 4 - Antonioli (Sampdoria), Rossi (Siena), Buffon (Juventus), Belardi (Reggina), 3 - Frey (Parma), Ballotta (Modena), Pagliuca (Bologna), 2 – Scarpi (Ancona), Agliardi (Brescia), Peruzzi (Lazio), Marchegiani (Chievo), 1 - Zancope (Modena), Kalac (Perugia), Sicignano (Parma), Bucci (Empoli), Amelia (Lecce), Sereni (Lazio).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

Inter pod vedením Zaca vyhral 6 stretnutí v rade???Pán redaktor akosi zabudol na domácu remítu s AS ROMA!!!!

Reagovat
Webmaster

Stane se... :-)

Reagovat
Kily

omlouvám se, už je to opravené

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele