SERIE A - PREVIEW 8. KOLA

31.10.2003, 13:26
Aktuality
Italská Serie A pokračuje o víkendu již osmým kolem. Největší pozornost bude jistě poutat duel gigantů – na San Siru se totiž utkají AC Milán a Juventus Turín. Zajímavý bude i druhý sobotní duel, v němž Udinese hostí římské Lazio…







Udinese – Lazio (sobota 18.00)
Na Stadio Friuli se utkají dva týmy, které letos reprezentovali a v případě Lazia ještě reprezentují italský fotbal v evropských pohárech. Zápas bude mít pikantní příchuť ještě díky jednomu aspektu. V létě se totiž oba týmy dohodly na výměně, podle které se do Říma měli stěhovat Pizarro, Jorgensen a Alberto výměnou za Liveraniho, Castromana a peněžní doplatek. Nakonec však tento obchod ztroskotal a stěhoval se tak pouze Castroman, a to ještě na hostování z Argentinského Velezu Sarsfield. Nevřelého přivítání se zřejmě dočká Liverani, který označil Udinese za malý klub a před rokem přestoupil do Lazia. V roli hosta se pak poprvé představí útočník Roberto Muzzi. Domácím bude chybět zraněný Pizarro, hosté se pak zase budou muset obejít bez obránců Couta a Stama.

AC Milán – Juventus (sobota 20.30)
San Siro bude svědkem utkání dvou nejúspěšnějších celků v historii italské kopané. Ani jeden tým ještě letos neprohrál, oba společně vládnou tabulce a dohromady vstřelily už 33 branek. Pikantní příchuť bude mít zápas pro Pavla Nedvěda, který vinou trestu za žluté karty nehrál ve finále loňského ročníku Ligy Mistrů, které AC vyhrál na penalty. Letos se spolu už tyto dva celky jednou střetly a ve finále italského superpoháru byla na pokutové kopy tentokráte úspěšnější "stará dáma". Velký otazník visí nad startem Filippa Inzaghiho, který má problémy se stehnem a o jeho startu se rozhodne až v den zápasu. V případě, že by nemohl nastoupit, objeví se v základní sestavě Tomasson. Na postu levého obránce se v minulém kole se Sampdorií dobře uvedl Serginho a na stejném postu by měl nastoupit i v sobotu. V celku Juventusu se ještě nepředstaví Del Piero a v útoku by měli nastoupit Di Vaio s Trezeguetem. V záloze by se vedle sebe mohli objevit Appiah a Davids.

Ancona – Siena (neděle 15.00)
Na Stadio Del Conero se utkají dva nováčci. Zatímco domácí Anconě se příliš nedaří a se dvěma body je předposlední, Siena s devíti body okupuje desátou příčku. Do její sestavy by se po odpykání trestu měli vrátit Cufre a Guigou, naopak pouze z tribuny budou utkání sledovat Delli Carri (čtyři žluté karty) a Mignani (v minulém kole byl vyloučen). Ancona získala v Reggině svůj vůbec první bod na hřišti soupeře, který by chtěla potvrdit domácím vítězstvím. Po zranění už bude k dispozici Ganz, ale otazník vidí nad startem Hubnera.

Bologna – Sampdoria (neděle 15.00)
Proti svému bývalému klubu se postaví brankář Gianluca Pagliuca, který v dresu Sampdorie získal v roce 1991 italský titul. Za janovský celek hrál i Giuseppe Signori, jenž by se měl vrátit do sestavy po svalovém zranění. Jedním z tahounů Sampdorie v nové sezoně měl být Doni. Tomu však nevyšel start do nového ročníku a v minulém kole proti AC Milán usedl pouze na lavičku, když jeho místo zaujal Yanagisawa. Ke stejnému tahu možná sáhne trenér Sampdorie i tentokrát.

Brescia – Parma (neděle 15.00)
Brescia ještě letos doma neprohrála, ale ze tří zápasů získala stejný počet bodů. Parma je zatím na čtvrté příčce a naplňuje tak roli "černého koně" soutěže. V dobré formě se nacházejí domácí Caracciolo, Brighi a Metuzalem. V týmu hostí vyšel úvod sezony především Adrianovi, Brescianovi a Marchionnimu. Roli penaltového exekutora Brekcie bude i nadále zastávat Roberto Baggio, který už letos dvakrát selhal. Proti sobě se mohli na Stadio Rigamonti postavit Antonio a Emanuele Filippini, dvě identická dvojčata. Jenomže domácí Antonio má problémy s ramenem a Emanuele si odpykává dvojzápasový trest.

Lecce – Empoli (neděle 15.00)
Stadio Del Mare bude svědkem duelu šestnáctého s posledním. Empoli už letos vyměnilo trenéra a pokud v neděli Lecce nevyhraje, čeká totéž i domácí. Kouč Delio Rossi totiž dostal od klubu poslední šanci zastavit sérii pěti porážek v řadě. Ani jednomu týmu se zatím nedaří střelecky, domácí mají však problémy se zraněními a jedinou alternativou do útoku tak zůstává dvojice Chevanton – Konan. Hostující trenér Attilio Perotti povede Empoli ve svém druhém zápase. Ten první jeho svěřenci prohráli doma s Chievem 0:1 a propadli se až na samotné dno tabulky. Perotti dělá v sestavě taktické změny, situaci mu však komplikuje slabá forma Di Nataleho a Rocchiho.

Modena – Perugia (neděle 15.00)
Domácím vyšel vstup do sezony a jsou na pěkné osmé příčce. Naopak Perugia je patnáctá a stále čeká na své první vítězství. Modeně budou tomto zápase chybět zraněný Music, suspendovaný Scoponi a čerstvě i zraněný Amoruso, který si kvůli problémům se zády nezahraje tři týdny. Hosté se zase musí obejít bez zraněného Ze Marii a potrestaného Gattiho.

AS Řím – Reggina (neděle 15.00)
Římané ještě letos neztratili doma ani jeden bod a v podobném trendu chtějí pokračovat i proti Reggině. Tím spíše, že se po minulém kole, kdy remizovali s Interem, nevýšila jejich ztráta na vedoucí tandem AC Milán-Juventus na čtyři body. Do sestavy domácích se vrací Montella a Carew, a tak bude zajímavé sledovat, koho trenér Capello postaví do útoku. Přednost však nejspíše dostanou Totti s Cassanem. Reggina je na jedenáctém místě tabulky, když venku třikrát remizovala. Na Stadio Olympicko jí však budou chybět distancovaný Di Michele a zraněný Stellone. Místo Di Micheleho nespíše opět zaujme Emanuele Bonazzoli.

Chievo – Inter (neděle 20.30)
Na lavičce Interu se podruhé objeví Alberto Zaccheronni, který nahradil Argentince Hectora Cúpera. Ostré kritice za výkon v minulém kole proti AS Řím byl za svůj výkon podroben Christian Vieri. Před týdnem chyběla milánskému celku kreativita, ale zpět do týmu by se měli vrátit Emre a van der Meyde, jejichž absence byla v útočném projevu hodně znát. Klíčem k úspěchu pro Zaccheronniho tým bude uhlídat Amuariho. Ten letos vstřelil dvě branky a dalších sedm svým spoluhráčům připravil. Kily González se zřejmě podruhé za sebou postaví na post útočníka vedle Vieriho a Recoby, jenž asi dostane přednost před Martinsem a Cruzem. Prezident Milánských Massimo Moratti se v létě marně pokoušel získat z Chieva záložníka Perrottu, který je jedním z nejdůležitějších článků celku z Verony, jenž bude do utkání vstupovat z lepší pozice, protože na hosty má po sedmi kolech jednobodový náskok. Chievo doma v loňské sezoně zdolalo Inter 2:0.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele