SERIE A - PREVIEW 35. KOLA

21.04.2006, 14:21
Aktuality
Italská Serie A se blíží do finiše, má před sebou už jen čtyři kola. Na všech frontách je stále o co hrát - AC Milán stíhá Juventus, o Ligu mistrů bojují AS Řím s Fiorentinou, jasno není ani o místenkách do Poháru UEFA a jistý sestupující je také zatím jen jeden. K nejzajímavějším duelům 35. kola by měly patřit zápasy Juventus - Lazio a Messina - AC Milán.

Vedoucí Juventus Turín nemá zatím nic jistého, před AC Milán má náskok pěti bodů a o tomto víkendu ho čeká těžké utkání s Laziem Řím. Utkání bude mít jistě mimořádný náboj také pro českého reprezentanta v dresu Bianconerri Pavla Nedvěda, který prožil část své hvězdné kariéry také v dresu Lazia. Juventus není v poslední době v právě optimální formě, v domácí soutěži nedokázal zvítězit již čtyřikrát v řadě, přičemž ztrácel také se soupeři z dolní poloviny tabulky. Římané jsou již značně separovaní od suverénní první pětice, klub bojuje již jen o udržení současné šesté příčky.

Nejbližší pronásledovatel Nedvěda a spol., AC Milán, zajíždí tento víkend na Sicílii, kde se utká s Messinou. Zatímco milánští se ještě nevzdali naděje na zisk titulu, domácí budou bojovat o udržení v nejvyšší soutěži a svou kůži určitě nedají lacino. Druhý milánský tým, Inter, se již s vidinou scudetta definitivně rozloučil minulý týden, kdy na Sin Siru podlehl v prestižním souboji právě AC a smířil se se třetím místem. O tomto víkendu čeká Inter relativně slabší soupeř - v Miláně se představí Reggina, která je již 7 bodů od sestupového pásma a na hřiště favorita tak může jet celkem v klidu.

Velké drama slibuje rovněž souboj o čtvrté a páté místo mezi Fiorentinou a AS Řím. Zatímco čtvrté místo zaručuje vstupenku do 3. předkola Ligy mistrů, páté místo znamená "pouze" účast v 1. kole příštího ročníku poháru UEFA. Tým z Florencie jde do posledních čtyř kol s náskokem pouhého bodu před AS. O tomto víkendu hrají oba týmy doma se soupeři ze středu tabulky, zatímco do Florencie přicestuje Empoli, do věčného města zavítá Sampdorie Janov.

Rovněž o šesté místo, které zajišťuje účast v poháru UEFA, se přetahují dvě mužstva. Jednak již zmiňované Lazio Řím, které hraje o tomto víkendu v Turíně s lídrem soutěže Juventusem, a také Chievo Verona, které bude hrát v Udine. To se dlouho strachovalo o udržení, vyhrálo však tři poslední zápasy a dýchá se mu o poznání lépe.

Co se týče boje o záchranu, jistým sestupujícím je beznadějně poslední Treviso, které hraje tento víkend na půdě předposledního Lecce, jehož šance na záchranu se pohybuje pouze v teoretické rovině. Lecce tedy nutně potřebuje tři body, což by ale proti Trevisu, kterému již o nic nejde, neměl být vážnější problém. O třetím sestupujícím se patrně rozhodne mezi Messinou, Cagliari a Sienou. O utkání Messiny a AC Milán již řeč byla, Cagliari se představí na hřišti Ascoli, Siena v Parmě. V utkání dvou týmů ze středu tabulky se utká Palermo s Livornem.


Program 35. kola Serie A
sobota 22.04.
15:00Udinese - Chievo2.40 - 2.15 - 4.15
15:00Inter Milán - Reggina1.30 - 4.70 - 11.00
15:00Ascoli - Cagliari2.55 - 2.10 - 4.00
15:00Livorno - Palermo2.95 - 3.00 - 2.50
15:00Parma - Siena2.45 - 2.15 - 4.05
15:00Juventus - Lazio1.60 - 3.45 - 6.50
15:00Fiorentina - Empoli1.31 - 4.75 - 10.00
15:00Lecce - Treviso1.67 - 3.40 - 5.25
15:00AS Řím - Sampdoria1.36 - 4.33 - 9.00
15:00Messina - AC Milán4.20 - 3.25 - 1.90

Čísla v posledním sloupci programu zápasů jsou kurzy internetové sázkové kanceláře Expekt.com. Kurzy jsou platné v čase zveřejnění programu, mohou se tedy měnit.


Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad vyhrajem

Ať žije Sigma forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

nj ale s Messinou vonku to nebude take lahke

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese - Chievo 10

Inter Milán - Reggina 1

Ascoli - Cagliari 0

Livorno - Palermo 0

Parma - Siena 10

Juventus - Lazio 1

Fiorentina - Empoli 1

Lecce - Treviso 1

AS Řím - Sampdoria 1

Messina - AC Milán 2

Reagovat
smazaný uživatel

jedna z těch remíz ti nevyjde...

Reagovat
Marv

Udinese-Chievo 2:1

Inter-Reggina 4:1

Ascoli-Cagliari 0:0

Livorno-Palermo 3:2

Parma-Siena 2:0

Juventus-Lazio 0:1

Fiorentina-Empoli 3:1

Lecce-Treviso 1:2

AS-Sampdoria 0:0

Messina-AC 1:0

Reagovat
Shevchenko

Udinese - Chievo 2

Inter Milán - Reggina 1

Ascoli - Cagliari 1

Livorno - Palermo 1

Parma - Siena 1

Juventus - Lazio 0

Fiorentina - Empoli 1

Lecce - Treviso 1

AS Řím - Sampdoria 1

Messina - AC Milán 2

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas az na to ze AC remizuje 0:0..

Reagovat
sansiro

Parma-Siena 02

Reagovat
HOST*Dado

AC Milano stale dobieha Juventus a komplikuje život Juventusu.

Bolo to o 5 teras o 3 .Tie remizy mozu Juventus este poriadne mrziet.Moze sa stat aj to ze v poslednom kole AC Milano predbehne

Juventus a AC BUDE MAJSTROM..Juventus straca dich.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele