Serie A - preview 28. kola: Lazio se chce přiblížit evropským pohárům

08.03., 08:36, aktualizováno 11.03., 09:16
Previews
Radost hráčů Lazia (© AFP)

Naděje Lazia na evropský fotbal v příští sezoně může záviset na vítězství v Coppa Italia, pokud se mu nepodaří rychle změnit svou ligovou formu. Orli, kteří postoupili do semifinále domácího poháru, vypadli v polovině týdne z Ligy mistrů. Teď si budou napravovat reputaci proti Udinese.

SS Lazio - Udinese Calcio

pondělí 20:45

Italská nejvyšší soutěž má už tradičně na programu dohrávku a aby bylo 28. kolo kompletní, zbývá odehrát zápas na Stadio Olimpico mezi Laziem a Udinese. Římský celek vypadl z Ligy mistrů a ve zbytku sezony se potřebuje zaměřit na boj o pohárovou Evropu.

Osmifinále Ligy mistrů se nakonec stalo Laziu osudným a to navzdory dobrému výsledku z prvního utkání. Bayern doma exceloval a Biancocelesti uštědřil jasnou porážku 0:3. Pro Sarriho tým a všechny fanoušky Lazia to bylo velké zklamání. Bavorský gigant vymazal ztrátu z prvního zápasu už do poločasu a tehdy také překlopil skóre na svojí stranu.

Evropa pro letošek skončila, ale Lazio by si jí rádo zahrálo i v příštím roce a právě to je momentálně v ohrožení. Římský celek je až devátý a na čtvrtou Boloňu ztrácí už propastných jedenáct bodů. Nepříjemné je i manko na šestou příčku, tedy poslední pozici zaručující alespoň Konferenční ligu. Lazio potřebuje na domácí scéně stabilizovat výkony a zadělat na pozitivní sérii. Z posledních čtyř kol, totiž třikrát prohrálo a připočteme-li k tomu vyřazení z Evropy, nejsou Sarriho svěřenci zrovna v optimální formě.

Formu už delší dobu hledá Udinese. Zebry sice před nedávnem senzačně vyhrály na půdě Juventusu, ale v dalších zápasech už nevyhrály a namočily se do bojů o záchranu. Situace je zoufalá, Udine dělí od osmnácté příčky už jen lepší skóre. Cioffiho svěřenci si zahrávají a v pondělní dohrávce by potřebovali bodovat. Není to nemožné, i když je papírovým favoritem Lazio, Udine ho dokáže pravidelně obírat o body. Letos první vzájemný zápas prohrálo a v pondělí mu má co vracet.

Oba celky nebudou moci nasadit to nejsilnější. Na marodce Lazia totiž zůstávají Patric s Rovellou a k dispozici nebudou ani Marušić, Guendouzi a Pellegrini. Podobně jsou na tom i Zebry. Zranění nepustí do hry Deulefeua, Ebosseho a Bijola, zatímco Ebosele a Walace si odpykávají karetní trest.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Gila, Romagnoli, Hysaj - Vecino, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile Zaccagni

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Joao Ferreira, Giannetti, Perez - Ehizibue, Samardžić, Lovrić, Payero, Kamara - Thauvin, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.34 - 4.61

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Lecce - Hellas Verona

neděle 12:30

Boj o záchranu se v Itálii dramatizuje a namočeno je do něj minimálně osm mužstev. Dva z nich - Lecce a Hellas se spolu utkají v neděli po obědě a půjde o velmi důležité body. Domácí mají na nesestupové pozice dvoubodový náskok, Hellas už má k dobru jen lepší skóre.

Lecce se výsledkově nadále nedaří a tlak pod trenérem D'Aversou narůstá. Tatam je forma z úvodu sezony a jedenáct kol před koncem domácí zabředli do záchranářských bojů. Do klíčové rozhodující fáze vstupují bez formy - z pěti posledních kol vyhráli jen jeden zápas. Klubové vedení se ke změně trenéra prozatím neodhodlalo, ale pokud budou špatné výsledky pokračovat, bude to nasnadě. Ustojí Roberto D'Aversa svojí pozici?

Jeho protějšek Marco Baroni je v o něco lepší pozici, byť samotný Hellas je na tom hůře. Před týdnem ale dokázal porazit Sassuolo 1:0 a mimo sestupové příčky ho drží jen lepší skóre. Před tím Verona remizovala s Juventusem či získala cenný bod na půdě Monzy a rozhodně má na čem stavět.

Každopádně v neděli odpoledne se očekává vyrovnaná bitva. Už první zápas nabídl dělbu bodů a diváci si přišli na celkem čtyři branky. Hellas je na tom ve vzájemné bilanci lépe a s Lecce prohrál naposledy v roce 2019.

Ani jedna strana nemůže naplno využít potenciál svého kádru, protože na straně Lecce scházejí Dermaku, Brancolini a Kaba. Verona zase nemůže počítat se zraněným Cruzem a potrestaným Dawidowiczem.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo - Gonzalez, Ramadani, Oudin - Almqvist, Krstović, Banda

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Coppola, Magnani, Cabal - Serdar, Duda - Folorunsho, Suslov, Lazović - Noslin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.10 - 3.97

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Milán - Empoli FC

neděle 15:00

Už ve čtvrtek se fotbalisté AC Milán představí v Praze v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Slavii, ale nejdřív potřebují v rámci domácí soutěže porazit Empoli. Milán se drží na třetím místě v těsném závěsu za Juventusem a případná výhra ho může posunout na druhou příčku. Duel na milánském San Siru začíná od 15 hodin.

Získat Scudetto bude pro Rossoneri už velmi obtížné, ba skoro nemožné a tak se hlavní prioritou stává triumf v Evropské lize. Po prvním zápase se Slavií je čtvrtfinále blízko, ovšem italská média a koneckonců i sám Stefano Pioli varují, že ještě není hotovo. AC Milán ve čtvrtek zvítězil 4:2, ale jelikož zhruba hodinu hrál v početní převaze, čekal se přesvědčivější výsledek. Trenér Pioli zároveň pochválil Pražany za dobrý výkon a vyjádřil politování nad tím, že AC ve druhém poločase ještě nenavýšilo náskok.

Vzhledem k důležitosti odvety se dá očekávat, že Pioli v neděli zamíchá sestavou. Už teď je jasné, že nebudou hrát vykartovaní Rafael Leão a Alessandro Florenzi. Chybí i Pobega.

AC Milán si v lize naposledy poradil s Laziem a odčinil bodové ztráty s Monzou a Atalantou. Na třetím místě tabulky má ale "jen" pětibodový náskok na Boloňu, kdežto před pátým Římem má k dobru už pohodlnějších devět bodů.

O slušnou sérii neporazitelnosti přišlo před týdnem Empoli a to překvapivě v zápase s Cagliari. Azzurri tak nadále zůstávají v sestupovém ohrožení a potřebují sbírat body. Na San Siru se jim to historicky moc často nedaří, ale třeba poslední vystoupení na slavném stadionu skončilo 0:0. Stejný výsledek by byl i tentokrát velkým úspěchem a cenným příspěvkem do bojů o záchranu.

Oba celky se potkají v rámci nejvyšší soutěže už po šestatřicáté. V dosavadních soubojích se dvacetkrát radovali Rossoneri, čtyřikrát Empoli a jedenáctkrát se body dělily.

Co se týče absencí Empoli, chybět bude pouze Grassi. Davide Nicola má tak prakticky kompletní kádr. Dokáže Empoli velkého favorita překvapit?

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Thiaw, Gabbia, Theo Hernández - Adli, Bennacer - Chukwueze, Loftus-Cheek Okafor - Jović

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Ismajli, Walukiewicz, Luperto, Pezzela - Gyasi, Marin - Maleh, Cambiaghi, Zurkowski - Niang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.74 - 8.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Juventus FC - Atalanta Bergamo

neděle 18:00

Zahrát si v příštím ročníku Ligu mistrů, to jsou cíle, které má před sebou Juventus i Atalanta. Oba soupeři se v nedělní podvečer utkají na Allianz Stadium a mírnějším favoritem je vzhledem k umístění v tabulce "Stará dáma". Juventus však není ve formě a i Atalanta výsledkově klopýtá.

Juventus ale nečeká vůbec jednoduché klání. Boj o Scudetto už je spíše utopií a hlavní prioritou je teď udržení stávajícího druhého místa. Na Juve se ze zadních pozic tlačí AC Milán a do Ligy mistrů chtějí i Boloňa, Atalanta či oba římské kluby.

Svěřenci trenéra Allegriho nejsou v dobrém rozpoložení. Na konci ledna přišli o úctyhodnou sérii neporazitelnosti a od té doby to s nimi šlo z kopce. V posledních šesti kolech vyhráli jen jednou a pouze díky nemohoucnosti Milána zůstávají i nadále na druhém místě tabulky. Juve vyhořelo i před týdnem ve šlágru kola v Neapoli (1:2) a nyní potřebuje nutně zabrat.

Jeden z nejslavnějších italských velkoklubů letos absentuje v pohárech, což pociťuje i finančně. Další plány ale počítají s příjmy z Ligy mistrů a už nyní se spekuluje o možných posilách. Mluví se o Zubimendim ze španělského Realu Sociedad či o Holanďanovi Teunovi Koopmeinersovi, jenž hraje v týmu nedělního soupeře.

Výsledkově začala tápat i Atalanta, která čeká na výhru už tři kola. Bergamu se vůbec nepovedlo utkání na hřišti Interu (0:4) a ani domácí, klíčový zápas s Boloňou (1:2). Čtvrtá příčka se sice vzdálila ale bojům ještě zdaleka není konec. Atalanta ztrácí na čtvrté místo pět bodů a jedenáct kol před koncem to není nedostižitelné manko.

Na rozdíl od Juventusu ale Atalanta hraje na vícero frontách a ve čtvrtek si v osmifinále Evropské ligy připsala nadějnou remízu 1:1 na půdě Sportingu Lisabon. Portugalci šli brzo do vedení brankou Paulinha, ovšem vyrovnání zařídil ještě v prvním poločase Gianluca Scammaca. Odveta je na programu brzy a Gasperini bude muset rozložit síly. Oba zápasy jsou pro Orobici nesmírně důležité a mohou hodně napovědět o výsledku letošní sezony.

Zápasy Juventusu s Atalantou jsou v posledních letech hodně vyrovnané. Říjnový duel skončil v Bergamu bezbrankovou remízou a body se dělily i v loňské sezoně, tentokrát na půdě Juventusu. Atalanta vyhrála v Turíně naposledy v roce 2021.

Juventus má v současnosti poměrně rozsáhlou marodku a Allegri nebude moci počítat s Perinem, De Scigliem, Rabiotem a Alcarazem. V trestu je i střelec Vlahović a pochopitelně i duo Pogba, Fagioli. Pro francouzského středopolaře to prakticky znamená konec v černobílém dresu.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Miretti, Kostić - Chiesa, Milik

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Scalvini, Djimsiti, Kolašinać - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri, Koopmeiners - Pašalić, Scamacca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.16 - 3.57

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AS Řím

neděle 20:45

Stadion Artemia Franchiho v toskánské metropoli Florencii se stane dějištěm napínavého souboje dvou mužstev, která spolu svádí boj o místenku v pohárech pro příští sezonu. Domácí Viola potřebuje vylepšit svou ligovou formu, s níž naopak AS Řím nemá problém.

"Fialky" se v soubojích s AS Řím spoléhají na domácí podporu vlastních fanoušků, která jim dlouhodobě velmi pomáhá. Je totiž pravda, že AS Řím vyhrál na půdě svého soka v Toskánsku naposledy před třemi lety ještě za vlády trenéra Fonsecy a od té doby odjížděl v obou případech zklamán. Pokaždé dostal od domácích dva góly a sám dal v těchto dvou střetnutích jen jedinou branku.

Obecně se ale v této sezoně Fiorentině nedaří dostatečně využít roli domácího prostředí. Ve třinácti odehraných domácích utkáních se svěřenci trenéra Vincenza Italiana postarali jen o osm výher a hned šest týmů v lize má doma lepší bilanci. Fiorentina sice v tomto ročníku skvěle začala, ale rok 2024 jí už zdaleka tak dobře nevychází. V lize se toskánský zástupce po sérii negativních výsledků propadl až na současné osmé místo s tím, že na vysněnou Ligu mistrů mu schází už devět bodů.

Po velmi příjemné výhře nad římským Laziem se Fiorentina rozešla s Turínem jen po remíze 0:0. Ještě že jí reputaci trochu napravuje účast v Konferenční lize, kde je jediným italským zástupcem. A její zápasy musí bavit, což dokázal i poslední duel. V něm se Fiorentina představila v Maďarsku proti Maccabi Haifa a nakonec z toho bylo atraktivní skóre 4:3. O vítězné brance Violy rozhodl v nastavení český záložník Antonín Barák.

Problém by pro trenéra Italiana mohl znamenat útočník Beltrán, jenž nemůže proti AS nastoupit kvůli kartám. Zraněni navíc zůstávají Kouamé, Castrovilli a Christensen. V případě Římanů se marodka hezky vyprázdnila a je na ní už jen dvojice Kristensen - Abraham.

Že má trenér Daniele De Rossi k dispozici kvalitní kádr a obsáhlou lavičkou, bylo vidět i z toho, že může častěji rotovat sestavu, aniž by ohrozil herní projev svého týmu nebo výsledky. A ty jsou ve Věčném městě konečně opět skvělé. Pryč je mourinhovská negativní aura, AS pod vedením své hráčské ikony budí respekt. V lize si "Vlci" podmanili v řadě za sebou Frosinone, Turín a Monzu, načež čtyři branky nasázeli ve čtvrtek večer v Evropské lize i Brightonu.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayodé, Milenković, Ranieri, Biraghi - Mandragora, Duncan - Nico González, Bonaventura, Ikonè - Belotti

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Celik, Mancini, Ndicka, Angeliño - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.21 - 3.00

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Frosinone Calcio

sobota 15:00

Sassuolo se musí popasovat s těžkou ránou v podobě dlouhodobé absence kapitána a nejlepšího hráče Domenica Berardiho. Hned na úvod v měsících bez něj nečeká na trápící se celek nic snadného, dorazí totiž houževnaté Frosinone.

Neroverdi to nemají jednoduché a prožívají velmi komplikovanou sezonu. Nedávno byl od kormidla trápícího se celku odvolán trenér Alessio Dionisi, který už došel na konec cesty. Zejména výsledky prostě neměl, předváděná hra taky za moc nestála a Sassuolo zanechal dokonce až v sestupové propasti. Cestu z ní se pokusí po krátkém (a značně neuspokojivém) intermezzu kouče juniorky Emiliana Bigicy najít zkušený mazák Davide Ballardini.

První duel se mu ale moc nepovedl, Sassuolo pod jeho vedením prohrálo těsným rozdílem s Hellasem Verona. Jednalo se už o jeho čtvrtou porážku v řadě, celkově jich Sassuolo v sezoně posbíralo už hrozivých sedmnáct! Není proto divu, že mu patří až předposlední místo v tabulce.

Frosinone na tom je o trochu lépe, ale i nováček sezony zažil lepší formu. Aktuálně šestnáctý tým Serie A (od Sassuola a tedy velkých problémů ho dělí pouhé čtyři body) prohrál čtyři z posledních šesti duelů a čisté konto neudržel ani jednou v těch šesti zápasech. Minule si jen rozdělil body s obdobně se trápícím Lecce. Pozitivem bylo aspoň to, že tým trenéra Di Francesca ukončil sérii čtyř porážek v řadě.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Pedersen, Ferrari, Erlić, Doig - Boloca, Henrique - Bajrami, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Lirola, Okoli, Romagnoli, Valeri - Mazzitelli, Barrenechea, Brescianini - Soulè, Kaio Jorge, Gelli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.39 - 3.11

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Salernitana Calcio

sobota 15:00

Cagliari se zase postupně zlepšuje a vidí naději na záchranu. Navíc k němu los byl velmi milosrdný, protože ve 28. kole Serie A se tým trenéra Claudia Ranieriho postaví Salernitaně. A poslednímu týmu soutěže se pořád hrubě nedaří.

Cagliari se nachází v potížích, i když se zdá, že by z nich mohlo přeci jen najít cestu ven. Sardinskému celku sice pořád patří až osmnáctá příčka, jenže poslední dobou se jeho forma nenápadně zlepšuje. Po remíze s Udinese dokázalo Cagliari obrat o dva body i Neapol, jasného favorita zápasu. A v minulém kole navázalo ještě lepším výsledkem, když si nechalo všechny tři body po zápase s Empoli. Stačila mu k tomu jediná trefa Jakuba Jankta.

Přesto musí být trenér Ranieri dost zachmuřený, neboť počítá plno absencí. Chybí mu zranění hráči jako Mancosu, Pavoletti, Hatzidiakos, Petagna, Sulemana nebo Luvumbo. Salernitana je na tom obdobně, u ní jsou ty absence zejména v obraně. Zraněni jsou Gyömbér, Pirola, Pierozzi a Boateng.

Celek ze Salerna se vydal před sezonou na náročnou cestu za zlepšením svých loňských výsledků, přeci jen je jeho vedení velmi ambiciózní. Jenže situace se úplně otočila a Salernitana tráví většinu sezony až na posledním místě! Tyhle výsledky odnesl další kouč a úkolem zachránit klub byl pověřen někdejší skvělý záložník a přinejlepším průměrný kouč Fabio Liverani. S Monzou v premiéře dostal dva góly a prohrál, minule remizoval s Udinese.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Dossena, Augello - Nández, Makoumbou, Jankto - Gaetano - Oristanio, Lapadula

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Zanoli, Manolas, Pellegrino, Bradarić - Bašić, Coulibaly, Maggiore - Candreva, Tchaouna - Weissman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.62 - 4.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - Inter Milán

sobota 18:00

Bologna působí jako zjevení italského calcia a už z cesty odklidila nejednu překážku. V sobotu navečer ji ale čeká nejtěžší test - na stadionu Stadio Renato Dall'Ara se totiž ukáže samotný Inter, jasně nejsilnější mužstvo v lize. A rozhodně má Bologně co vracet.

Bologna se s Interem setkala nesčetněkrát, naposledy ale šlo o hodně. Oba týmy na sebe narazily v poháru Coppa Italia a vítěz by se podíval do čtvrtfinále. Což je z pohledu Interu celkem jasný předpoklad, pro Bolognu by to byl nadstandard. A tohle utkání překvapivě Inter nezvládl, jako jedno z mála. Na stadionu Giuseppe Meazza v Miláně muselo dojít na prodloužení, což ale domácím moc radosti neudělalo. Po trefách Sama Beukemy s Danem Ndoyem šla totiž dál Bologna.

Ta pak sice skončila hned v dalším kole na Fiorentině, ale zážitek to pro trenéra Thiaga Mottu, někdejšího hráče Interu, musel být pořádný. Motta možná v začátcích své trenérské kariéry tak úplně neoslňoval, ale v Bologně našel ideální prostředí na vlastní růst. Odvádí zde skvělou práci a fanoušci můžou snít nejen o pohárech jako takových, ale dokonce o Lize mistrů! Někdejší defenzivní záložní byl nedávno oceněn coby trenér měsíce února, což je podtrhlo, jak moc jeho Bologna vzkvétá.

V minulém měsíci se jeho jednotkám povedlo vyhrát všech pět utkání za sebou, celkově Felsinei vyhráli už čtrnáct utkání. A i když se útok činí, tak pochvalu si od trenéra Motty zasluhuje především jeho defenziva. Brankář Skorupski a jeho muži inkasovali jen 24 branek, což je Po Interu a Juventusu třetí nejlepší výkon v celé lize.

A tenhle vítězný recept funguje i proti Interu, neboť Bologna už ve třech soutěžních utkáních s Nerazzurri nepadla. Navíc se Felsinei vyhýbají dlouhodobé absence - před utkáním s Interem netrénuje jen duo Karlsson a Soumaoro. Inter Milán na druhé straně postrádá dvojici Sensi a Cuadrado.

Inzaghiho jednotky se připravují na utkání Ligy mistrů v Madridu, do nějž půjdou s výhodou jedné branky. To je dost vyrovnaná pozice, naštěstí pro Inter se od té doby jeho střelci probudili. Po čtyřech brankách zaznamenali od té doby Nerazzurri jak proti Lecce, kde se to ještě dalo čekat, tak především s Atalantou. V minulém kole pak díky trefám Asllaniho se Sánchezem porazili CFC Janov a udržují si náskok patnácti bodů na druhý Juventus.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Fabbian, Freuler - Orsolini, Ferguson, Saelemaekers - Zirkzee

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Asllani, Mchitarjan, Carlos Augusto - Thuram, Lautaro Martínez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 3.27 - 2.11

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Monza Brianza

sobota 20:45

V sobotu večer se na stadionu Luigi Ferraris uskuteční boj o střed tabulky. Narazí na sebe domácí FC Janov a Monza, která má před svým soupeřem na jedenáctém místě tříbodový náskok. Prosincové utkání ovládla Monza a stačil jí na to jediný gól Danyho Moty.

Oběma aktérům také půjde o to, aby odčinili porážky z minulého týdne. Janov prohrál na Interu těsně 1:2, kdežto Monza doma nestačila na vzkříšený AS Řím (1:4).

Janovští mohou být s dosavadními výkony spokojeni a stávající dvanáctá pozice je pro letošního nováčka určitě úspěchem. Body sbírá pravidelně a ani favorizovaný Inter to neměl v minulém kole jednoduché. Grifoni se proti Monze chtějí vrátit na vítěznou vlnu a samozřejmě oplatit nezdar z prvního zápasu.

Monza se s Janovem potkává teprve podruhé za několik let a zatím se může pyšnit lepší bilancí. Každopádně pro Monzu platí totéž co pro Grifony. Zápas s Římem se sice nepovedl a Palladinův tým padl po pěti kolech bez porážky, nicméně důvod k panice to není.

Co se týče absencí, jsou na tom oba výběry podobně. Janovu budou scházet zranění Matturro, Haps, Ankeye a vykartovaný Vasquez. Monze zase nepomohou Caprari, Vignato a Gomez.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - Vogliacco, Bani, De Winter - Sabelli, Messias, Badelj, Frendrup, Martin - Retegui Gudmundsson

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregório - Izzo, Mari, Carboni, Birindelli - Pessina, Gagliardini - Kyriakopoulos, Carboni, Carvalho - Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.17 - 4.04

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Turín FC

pátek 20:45

Neapol je v poslední době jako politá živou vodou a po jednom turínském gigantovi by si ráda smlsla i na jeho městském rivalovi. A dobře si to načasovala, protože turínskému FC se v minulých týdnech přestává dařit.

Léčba Francescem Calzonou zdá se zabírá. Muž, který se v Neapoli učil od Luciana Spallettiho, se pokouší tým vzkřísit a zatím se mu to daří výborně. Hned na úvod zastavil v Lize mistrů Barcelonu, s níž remizoval, následně to zopakoval trochu nešťastně i s Cagliari. Od té doby už se ale jeho pokyny začínají naplno projevovat, domácí se pomalu stávají pod jeho rukopisem něčím podobným jako za časů Spallettiho.

Nejprve oslnili šesti brankami nastřílenými do sítě Sassuola, nicméně tenhle úspěch byl trochu marginalizován tím, v jak moc špatné situaci Neroverdi jsou. Minulé kolo už ale utvrdilo i větší skeptiky v tom, že Calzona na řízení Neapole má. Jeho mužstvo totiž doma dokázalo dovést do vítězného konce utkání s Juventusem a nepoložila ho ani vyrovnávací branka devět minut před koncem. Po dalších osmi minutách totiž rozhodl trefou na 2:1 pro celek z Kampánie obvykle střídající Giacomo Raspadori.

Partenopei tak pod vedením kouče Calzony začali opět stoupat vzhůru a už jim patří sedmá příčka s tím, že na poháry ztrácejí jen tři body. S Turínem má Neapol poměrně dobré zkušenosti a platí to zejména na její půdě. Když se hosté naposledy radovali z výhry na neapolské půdě, psal se rok 2009! Do sítě brankáře Nicoláse Navarra se tehdy prosadili hostující střelci Rolando Bianchi a Alessandro Rosina.

Trenéru Calzonovi napomáhá i fakt, že jeho družině se teď vyhýbají absence. Mezi ty se počítá jen záložník Cajuste, otazník visí nad startem Ngongeho. V horší roli jsou i Býci, kteří na stadion Diega Armanda Maradony pojedou bez vyloučeného Ricciho a zraněné čtveřice Ilić, Taméze, Schuurs a Lovato.

I absence patří mezi ty faktory, které Býky stojí lepší umístění. Turínský celek v současné chvíli paběrkuje a ústup z formy zaznamenává i tabulka. V ní mu patří až desátá příčka. V minulých šesti ligových kláních se turínskému klubu povedlo vyhrát jen jednou. Naposledy ukončil sérii dvou porážek v řadě od obou římských soků, když si rozdělil body s mírně tápající Fiorentinou. Znovu ovšem vyšel střelecky naprázdno.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Østigård, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Traoré - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Linetty, Gineitis, Lazaro - Vlašić - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.65 - 5.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
27
23
3
1
69 : 13
72
2
Juventus FC
27
17
6
4
42 : 21
57
3
AC Milán
27
17
5
5
51 : 32
56
4
Bologna FC
27
14
9
4
41 : 24
51
5
AS Řím
27
14
5
8
52 : 33
47
6
Atalanta Bergamo
27
14
4
9
49 : 30
46
7
SSC Neapol
27
12
7
8
42 : 31
43
8
ACF Fiorentina
27
12
6
9
39 : 30
42
9
SS Lazio
27
12
4
11
32 : 29
40
10
Turín FC
27
9
10
8
25 : 25
37
11
AC Monza Brianza
27
9
9
9
28 : 34
36
12
Janov CFC
27
8
9
10
29 : 33
33
13
US Lecce
27
5
10
12
25 : 44
25
14
Empoli FC
27
6
7
14
22 : 41
25
15
Udinese Calcio
27
3
15
9
26 : 41
24
16
Frosinone Calcio
27
6
6
15
35 : 56
24
17
Hellas Verona
27
5
8
14
24 : 36
23
18
Cagliari Calcio
27
5
8
14
25 : 47
23
19
US Sassuolo
27
5
5
17
32 : 55
20
20
Salernitana Calcio
27
2
8
17
21 : 54
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
mastakillah

Kvaraaaaa

Reagovat
mastakillah

Znovu velmi slabé z naší strany. Dopředu nebezpečný pouze Kvara. Nikdo jiný prostě nic nevymyslí. Osimhen na hřišti úplně zbytečný, na co máte toho Chola

Reagovat
Lubinterista

Tak jako v Boloni příprava na Atletico vyborny, ale uz stačilo

Reagovat
snuff24

?

Reagovat
Lubinterista

…, ale už stacilo, je na čase taky trochu podržet balon a hrát u nich.

První půle v pohodě, ale ve druhy jsme je nechali hrát až moc u nás, na můj vkus. Nepamatuju na nějakou výraznější šanci, naopak Boloňa tam něco měla. Simone šetřil, takže nakonec dobrý, Bisseck až na jedno zaváhání hodně dobře.

Reagovat
cresposuper

Pairetto ich strasne tlaci hraci Bologne protestuju pri kazdom rozhodnuti (a nic) a Klaasenovi da hned kartu.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Melchior

Projebat během měsíce takovej luxusní náskok, to je opravdu na pováženou. Tak snad už dnes konečně za tři body...

Reagovat
sankakofi

Atalanta dnes bohužiaľ vyhrá bez problémov...

Reagovat
10

Miretti zatím hraje skvěle. On má momenty, kdy i v jeho 20 letech dokáže v tý záloze vynikat, bohužel je to jen takový nárazový a pak má mnohem častěji pasáže, kdy je úplně mimo. Snad tu finální fázi a koncentraci s věkem vypiluje, pak může být top.

Reagovat
10

skvělý bránění 3 na 4 hráče Atalanty...

Reagovat
10

Atalanta stejně jako s AC nebo Interem předvádí úplný hovno. Juventus ale ještě mnohem větší.

Obávám se, že pokud neudělají podobně radikální krok jako v Římě, tak příští rok jezdíme do Teplic na konferenční ligu, protože tohle je totální křeč, ty hráči jsou úplně pod dekou, všechno otáčí dozadu, není tam absolutně nic.

Reagovat
M11

Klicova faze sezony a na hristi jedna mrtvola vedle druhe.. hod tam Keane a Kenana nebo to je katastrofa

Reagovat
Mönchengladbach
Reagovat
10

taky se tady od tý doby neukázal...

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Furia Ceca

Jako já jsem taky docela věřil, že bychom to ukopat mohli... ale Allegri to zazdil Doufám, že se v létě toho dinosaura už zbavíme. Ten kádr není tak špatnej, aby s ním hrál takovou sračku.

Jinak letos na nás prakticky nekoukám. Sezóna bez evropských pohárů... to je pro mě vždycky strašný utrpení Co bych dal i za ten EKL.

Reagovat
snuff24

Tak LM přece ukopete nebo myslíš titul?

Reagovat
10

kdy chce střídat nebo zkusit na tý tragédii něco změnit?

Reagovat
M11

CAMBIASO !!!

Reagovat
10

ANDREAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
M11

Nejvetsi spilmachr v kadru Weston

Reagovat
lnterista

říkám nebudu to pouštět Juve vyrovná...tak jsem to pustil a hned gol

Reagovat
M11

Díky

Reagovat
lnterista

To už je po několikáté

Reagovat
M11

Nevypinej to prosím

Reagovat
10

měli by ti dát minimálně polovinu Allegriho platu

Reagovat
lnterista

stačila by i setina

Reagovat
10

když to budeš furt takhle vypínat, tak dostaneš hovno...tak to zapni zase

Reagovat
lnterista

Reagovat
Zark

taky jsem to zapl a viděl naše dva góly, pak se to začalo sekat a musel jsem to definitivně vypnout.

Reagovat
M11

MILIK !!!

Reagovat
M11

Opet Weston

Reagovat
10

konečně

Reagovat
10

to je tým...

Reagovat
10

4. zápas v řadě, kdy tenhle defenzivní mág s touhle samba obranou a defenzivní sračkou dostal 2 góly...

Reagovat
Truffaldino

Od nástupu do funkce stáhl Daniele za osm kol na Juve 9 bodů a to má ještě dnešní dohrávku k dobru. Thiago za stejnou dobu stáhl bodů 10. Rýsuje se nám docela zajímavá zápletka.

Reagovat
Largo

Myslim ze Violu dneska nedame

Reagovat
Lech

Reagovat
Truffaldino

Já se budu opakovat, ale v jednom kuse sleduju Cristanteho a on tomu týmu opravdu nemůže dát vůbec nic. Jedna dlouhá přihrávka úplně mimo, jedna ztráta před stopery, která vedla k Belottiho střele z úhlu, jinak za polačas dal asi 5 krátkých přihrávek a všechny dozadu. Bez pohybu, bez nabídky a ani nezachytává hráče. S ním se proti pohyblivému týmu hrát nedá, obvzlášť v tomle podělaném rozestavení. S Celikem měl jít do hry i Bove, Dani to dneska zatím nezvládá.

Reagovat
Alberto Aquilani

To som zvedavý, kto zas dnes príde vyargumentovať, že hrou na 3 vzadu De Rossi bravúrne reagoval na hru súpera, dal tým odpočinúť väčšine hráčov a také kecy. Bol to brutálny bizár proti Torinu, kde to zachránila individuálna kvalita Dybalu a nekvalita Vanju, a je to brutálny bizár nehodný Ríma aj dnes. Fakt nech ide DDR s tymito artetovsko pepovskými kokotinami do riti. Prehráva nás posraný Italiano, dopiči. A miesto toho, aby miesto Manciniho dal Zekiho, tak tam drbne ďalšieho stopéra. Angelino hrá čo? Pravého krídelníka? Všetci úplne mimo pozície, Ndicka sa dostáva pomaly na úroveň Lukaka. Kto hrá pravého obrancu nevie ani De Rossi sám.

3 dni dozadu sme so 4-3-3 rozjebali Brighton ale jasné, musia sa skúšať hipsterské kokotiny. skurvený moderný futbal!

Ešte hentí fialoví buzici ako sa furt hádžu o zem. Žltá karta pre Paredesa (mimochodom opäť najlepší na place) je totálny výsmech. Belotti spracováva loptu rukami, ale pískne naňho foul :-)

Reagovat
Pharrell

1 pol. zaslouženě vede domácí Fiorentina Fialky . Byli fakt lepší . Ale do 2 pol. věřím že hosté AS Řím máknou zaberou hodně a ještě to i otočí a vyhrají . Přece AS má teď pod De Rossim naprosto úžasnou super formu a dnes by to byla velká škoda kdyby prohráli na Fiorentině .

Reagovat
Pharrell

Snad neprohra AS . Věřím a doufám že fakt fakt otočí a zvítězí .

Reagovat
Alberto Aquilani

Fú, díky, týmto komentom si ma dosť ukludnil

Reagovat
Pharrell

Uvidíme 2 pol. kámo . Sice v oblíbených z sekce Seria A mám turínský Juventus . Ale AS Roma mi fakt nikdy nevadili .

Reagovat
Pharrell

Dokonce AS je mi více sympatické než Fiorentina .

Reagovat
El Matador

Hlavně měl dostat druhou žlutou Mancini, tady si nemůžete na nic stěžovat

Reagovat
Alberto Aquilani

Jaj áno, každý foul za žltú :-) Hlavne keď to je 55 metrov od brány :-) Doprdele už fakt...

Reagovat
El Matador

Když hrajete jak prasata, tak se není čemu divit

Reagovat
Alberto Aquilani

Ešte si ufňukanučký po utorku, čo

Reagovat
El Matador

Ale prosimťe, ja vás a vaše karty mám u pr*dele. Kdyby bylo něco zajímavýho v televizi, tak si ten zápas ani nepustím

Reagovat
Alberto Aquilani

tak to si už prehnal!

Reagovat
Pozor skluz!!!

Massa nasadil příliš přísný metr, nemůžeš dávat za takové věci žlutou hned na začátku, kor když sebou Sottil pleskal celý poločas jak ryba.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Posraný Italiano doma prehrál skoro všetkých, na Franchi porazili Lazio, Bolognu, Atalantu.

Naše venkovní bilance nic neslibovala, čachry s hráči tomu nepomohly, ale dostali jsme góly přes Llorenteho+ Briana. Llorente se teda lehce vykoupil.

Jinak zas šance nešance pro Violu, jako všichni proti nám.

Bod dobrý.

Reagovat
Truffaldino

Italiano hráje hurá fotbal, ale špatný trenér to není. V posledním měření na Olimpicu nás jasně přehrával celý zápas.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Vidím tam velkou podobnost s Brightonem, principy a trochu naivita v obraně.

Někdy jim to vyjde a přejedou kohokoliv, jindy zas vytečou.

Reagovat
Alberto Aquilani

De Rossi sa tými striedaniami už úplne zbláznil? Ty vole, chod do prdele...

Reagovat
snuff24

To vas rychle přešlo nadšení

Reagovat
Alberto Aquilani

úplne rovnako som tu nadával na to pred 3 týždňami pri zápase s Torom, ked hral na 3 vzadu. Neviem o akom nadšení je reč :-)

Reagovat
Largo

Ja jsem z De Rossiho samozrejme nadsenej, zvlast po ty bide pod Mourinhem. Ale to neznamena, ze nedela chyby a ze je nemuzem kritizovat.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
El Matador

Ty vole to je zase bída

Reagovat
Igli

Sarri už musí pryč, tohle je nedůstojné absolutně..

Reagovat
El Matador

Aspoň se na ten fotbal třeba bude zase dat dívat. Letos tam není vůbec nic. Co se týče nějakých ambicí, dokud klub vlastní Lotito, tak se stejně taky nic nezmění

Reagovat
Igli

Přesně tak, není tam vůbec nic. Možná obrana a hlavně brankář fungují. Dopředu je to ale velké nic..jediná naděje na gol je Ciro a on ho vždy střídá..

Reagovat
El Matador

Já doufám, že novej trenér ještě nakopne Isaksena a Castellanose. A jestli najde místo pro Kamadu. Alberto už mele z posledního, takže je na čase něco vyzkoušet do konce sezony. Problém je, jestli někdo z trojice Rocchi, Brocchi a Klose (o kterých se asi mluví nejvíc) má na to s tím týmem vůbec něco udělat. Jediná útěcha je, že horší to snad už být nemůže.

Reagovat
Igli

Tak Kamada hrát bude, když po sezoně odejde Guendouzi. Ale Alberto je věkem pořád v pohodě a hlavně je to tam největší fotbalista. Jinak chce to něco udělat s tou ofenzívou. Ciro pomalu taky končí, Pedro taky a sám Felipe to neuhraje. Takže nechat rozehrát Isaksena a třeba toho Tatyho zkusit taky na křídle (na hrotu je hroznej palič).

A trenéři nevím, všichni jsou takoví na náhodu, jestli se chytnou. Ale jak píšeš, horší to určitě nebude

Reagovat
El Matador

No Kamada má smlouvu jenom do konce sezony - je tam pak opce na další dvě. Mě by se do útoku líbíl Simeone nebo Retegui. Nějaký kaldivo, kterýmu to tam budou servírovat Zaccagni s Isaksenem

Reagovat
Pipo123

My prehrávame 2:1 a on stiahne Cira dolu a pošle tam útočníka. Ciro sa tak hneval, bolo vidno ako Sarrimu hovorí že prehrávame. No on ho aj tak vystriedal, Sarri je proste kokot, on si bude hrať svoje 4-3-3. Nikdy žiadna zmena, proste vystrieda pozíciu za pozíciu.

V tomto mi chýba Inzaghi, ten za rovnakého stavu vysunul hore SMS, Acerbiho, dal tam Cira a Caiceda a jebal sa tam center za centrom ala PL v 90 rokoch. Veľa krát to zachránilo body, Sarri nechce nič zmeniť. Nefunguje nám hra, hráme zle, ale on stále trvá na svojich základoch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele