SERIE A PREVIEW - 20. KOLO (SOBOTA)

19.01.2007, 17:24
Previews
Italská nejvyšší soutěž o víkendu vstupuje do své druhé poloviny. Po té první jsou karty rozdány jasně, o titul si to rozdá Inter s AS Řím, tvrdý boj o přežití čeká především Chievo, Messinu, Parmu, Regginu a Ascoli. Právě posledně dva jmenované týmy čekají zápasy 20. kola již zítra - Ascoli přivítá Atalantu a Reggina hostí Palermo.

Ascoli - Atalanta (sobota 18:00)
Bergamo v minulém kole ukončilo tři zápasy trvající sérii bez vítězství, rozstřílelo Livorno 5:1 a posunulo se na sedmou příčku tabulky. "Lepší výsledek jsme si snad ani přát nemohli. Měli jsme výbornou první polovinu sezóny, nesmíme ale usnout na vavřínech, musíme i nadále tvrdě pracovat. Stále je před námi dlouhá cesta," varuje trenér Stefano Calantuono, že jeho tým ještě nemá jistou záchranu. Další krok k ní by Atalanta mohla udělat na půdě předposledního Ascoli, hrát už by mohli i Christian Vieri a Claudio Rivalta.

Ascoli patří až předposlední příčka a na 17. Messinu ztrácí již sedm bodů. "Chybí nám odhodlání. To je něco, s čím moji hráči bojují od začátku sezóny," hledá hlavní příčinu dosavadních neúspěchů trenér Nedo Sonetti. Jeho tým trápí především slabá gólová potence a se třinácti brankami je zatím v lize nejhorší. Situace je o to horší, že na marodce pořád zůstává nejlepší střelec Sasa Bjelanovič. Do hry se naopak vracejí záložníci Gaetano Fontana, Daniele Galloppa a Michele Fini.

Pravděpodobné sestavy - Ascoli: Pagliuca - Cudini, Di Biagio, Nastase, Vastola - Fontana, Fini, Boudianski, Perrulli - Paolucci, Bonanni. Atalanta: Calderoni - Adriano, Rivalta, Loria, Bellini - Ferreira Pinto, Donati, Migliaccio, Ariatti - Doni, Zampagna.



Reggina - Palermo (sobota 20:30)
Palermo i nadále neomylně směřuje k břehu s názvem třetí předkolo Ligy mistrů. V minulém kole zvítězilo 2:0 nad Udinese a rozdíl mezi ním a pátou Catanií činí dvanáct bodů. Důležitým článkem k úspěchu byl Andrea Caracciolo, který dokázal nahradit zraněného Amauriho a dal svůj první mistrovský gól po devíti měsících. "Jsem nepopsatelně šťastný, míč konečně skončil v síti. Tenhle gól snad bude prvním z mnoha," věří Caracciolo v další přesné zásahy. "Jsme na správné cestě k dosažení našeho předsezónního cíle. Moji hráči hrají dobře a vyhlídky do budoucna jsou hodně příznivé," raduje se trenér Francesco Guidolin, který se bude muset obejít bez již zmíněného Amauriho.

Reggina čeká po milánském AC druhý souboj s aspirantem na příčky zaručující Ligu mistrů, tentokráte by ale domácí chtěli vytěžit nějaký ten bod. "V poslední době ztrácíme body v zápasech, v nichž jsme lepší. Chceme bodovat proti každému soupeři. S Palermem to bude hodně těžké, ale potřebujeme vyhrát a tomu podřídíme vše," burcuje své svěřence trenér Walter Mazzarri, který bude hodně spoléhat na již desetigólového Rolanda Bicnchiho.

Pravděpodobné sestavy - Reggina: Pelizzoli - Lanzaro, Aronica, Lucarelli - Mesto, Tognozzi, Tedesco, Modesto, Vigiani - Amoruso, Bianchi. Palermo: Fontana - Cassani, Zaccardo, Barzagli, Pisano - Guana, Corini, Simplicio, Bresciano - Di Michele, Caracciolo.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com, gazzetta.it

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele