SERIE A PREVIEW - 20. KOLO (NEDĚLE)

20.01.2007, 16:36
Previews
Po dvou sobotních se v neděli na Apeninském poloostrově hraje zbylých osm zápasů 20. kola. To má na programu dva šlágry, v nichž vedoucí Inter přivítá Fiorentinu a Lazio Řím doma změří síly s AC Milán.

Catania - Cagliari (neděle 15:00)
Cagliari se na půdě nováčka soutěže pokusí navázat na týden starou výhru nad Ascoli. "Mají dobře poskládaný tým, který je pohromadě již delší dobu. Své sehraje i prostředí, ale my musíme pamatovat na to, že se hraje jedenáct proti jedenácti," věří Franco Colomba v další bodový zisk. Cagliari má letos problémy v útoku, kanonýr David Suazo se trefil jenom pětkrát a až do konce sezóny je mimo hru Mauro Esposito, toho by měl nahradit Davide Marchini z Triestiny.

Catania sice před týdnem podlehla Chievu, přesto se i nadále drží na vynikající páté příčce se stejným počtem bodů jako čtvrté Lazio. Trenér Pasquale Marino nemůže počítat s vykartovanými Lorenzem Stovinim a Fabiem Casertou, naopak do sestavy se vrací Giuseppe Mascara a také autor rozhodující branky z podzimního měření sil Giorgio Corona. "Dal jsem rozhodující gól a byla to šťastná trefa," vzpomíná hráč, jehož na dva měsíce vyřadilo zranění kotníku.

Pravděpodobné sestavy - Catania: Pantanelli - Silvestri, Sottil, Minelli, Vargas - Izco, Edusei, Baiocco - G. Colucci, Spinesi, Mascara. Cagliari: Fortin - Pisano, Lopez, Bianco, Agostini - D'Agostino, Conti, L. Colucci - Capone, Suazo, Langella.



Empoli - Sampdoria (neděle 15:00)
Oba týmy se trochu překvapivě drží v horní polovině tabulky a vzhledem k vyrovnanosti soutěže se tak bude jednat o boj o evropské poháry. Empoli si před týdnem poradilo 2:0 s Parmou, ve středu zase po stejném výsledku vypadlo z poháru. Ze zranění se stále zotavuje obránce Adani, fit by už měli být Ivano Baldanzeddu a Vittorio Tosto.

Sampdoria v minulém kole uhrála na nekvalitním terénu bezbrankovou remízu, teď myslí na tříbodový zisk. "Bude to velmi těžký zápas proti týmu, který všechny překvapil. Empoli je silné a nahoře je zaslouženě, my ale máme také svoje kvality a ty hodláme ukázat," věří v úspěch obránce Christian Maggio. Trenér Walter Novellino nemůže měsíc počítat s kapitánem Sergiem Volpim, problémy s kolenem má brankář Catlellazzi.

Pravděpodobné sestavy - Empoli: Balli - Raggi, Lucchini, Pratali, Tosto - Buscè, Moro, Almiron, Vannucchi - Saudati, Pozzi. Sampdoria: Castellazzi - Maggio, Sala, Falcone, Accardi - Quagliarella, Volpi, Palombo, Franceschini - Flachi, Bazzani.



Inter - Fiorentina (neděle 15:00)
Hodně obtížný úkol čeká Fiorentinu. Ta sice neprohrála již deset zápasů v řadě, před sebou však má zápas s vedoucím Interem a bude se muset obejít bez dvou klíčových hráčů Adriana Mutua a Tomáše Ujfalušiho, kteří pykají za žluté karty. Nejsou neporazitelní. Respektujeme je, ale nejedeme na San Siro jako předem poražení," nehází flintu do žita Manuele Blasi.

Inter v minulém kole stanovil nový rekord Serie A, když dosáhl dvanácté výhry v řadě. Tím ale jeho série skončit nemá. "Moji hráči a trenér ukazují velkou dávku profesionality," chválil své podřízení prezident Massimo Moratti. "Jsem vždy klidný, a to ať se děje cokoliv. Nejdůležitější je, že pokračujeme v nastoleném trendu. Mám chytré hráče, kteří se nenechají ovlivnit," dodává trenér Roberto Mancini. Ten bude postrádat útočníky Recobu a Cruze.

Pravděpodobné sestavy - Inter: Julio Cesar - Maicon, Materazzi, Cordoba, Grosso - J. Zanetti, Vieira, Cambiasso, Stankovič - Ibrahimovič, Adriano. Fiorentina: Frey - Potenza, Gamberini, Dainelli, Pasqual - Blasi, Liverani, Donadel, Gobbi, Jorgensen - Toni.



Livorno - AS Řím (neděle 15:00)
Utkání s druhým AS Řím zakončí hodně náročný týden pro všechny v Livornu. To před týdnem prohrálo 1:5 v Bergamu a prezident Spinelli odvolal kouče Arrigoniho. Na přimluvení hráčů ho sice vzal zpět, to už ale neudělá o slovech, která adresoval především brankáři Ameliovi. "Má ostrý jazyk, stejně jako všichni Římané. Chci ho v zimě prodat, pokud se mi to nepodaří, bude sedět," řekl Spinelli. Do sestavy Livorna se vracejí Samuel Kuffour a Dario Passoni.

V mnohem lepší pozici než Arrigoni je jeho nedělní protějšek Luciano Spalletti, s níž vedení AS v týdnu prodloužilo smlouvu do léta 2011. AS před týdnem sice ztratilo body v Messině, přesto boj o mistrovské Scudetto nevzdává. "Budeme i nadále bojovat. Naším cílem je dostihnout Inter. Nebude to jednoduché, protože po psychické i fyzické stránce jsou na tom dobře, ale pokusíme se o to," vyhlašuje Spalletti. Ten sebou do Toskánska nevzal vykartované záložníky Pizarra a De Rossiho, mimo hru je rovněž Tonetto.

Pravděpodobné sestavy - Livorno: Amelia - Grandoni, Kuffour, Galante - Pfertzel, Morrone, Passoni, Filippini, Pasquale - Paulinho, Lucarelli. AS Řím: Doni - Panucci, Mexes, Ferrari, Tonetto - Chivu, Perrotta, Wilhelmsson, Taddei, Mancini - Totti.



Parma - FC Turín (neděle 15:00)
Parma v posledních letech pravidelně bojuje o záchranu a nejinak tomu bude i letos. "Chybí nám koncentrace a hráči neodevzdávají maximum. Očekávám, že ve druhé polovině soutěže se to zlepší," doufá trenér Stefano Pioli. K obratu směrem k lepšímu by měla přispět i čerstvá posila a navrátilec z Manchesteru United Giuseppe Rossi. "Vím moc dobře, v jaké jsme situaci. Musíme se dát dohromady a hrát jako jeden tým," říká 19letý útočník. Parma se bude snažit vylepšit tragickou bilanci útoku (16 branek) a posledních zápasů (v posledních jedenácti zápasech vyhrála jenom jednou), chybět budou distancovaní Ferdinand Coly a Luca Cigarini.

To nováček soutěže je v mnohem lepší situaci. V minulém kole sice prohrál, ale proti Interu od něho nikdo žádné zázraky nečekal. Kvůli červené kartě nenastoupí brankář Christian Abbiati, jehož nahradí Massimo Taibi. Trenéru Albertu Zaccheronimu budou chybět také potrestaný Andrea Ardito a zraněný Konan.

Pravděpodobné sestavy - Parma: Bucci - Contini, Perna, Paci, Castellini - Grella, Ciaramitaro, Dessena, Morfeo - Rossi, Budan. FC Turín: Taibi - Music, Cioffi, Franceschini, Comotto - Barone, De Ascentis, Balestri, Rosina - Lazetic, Stellone.



Siena - Chievo (neděle 15:00)
Soubojem týmů ze spodní poloviny tabulky je rovněž duel Sieny s Chievem. "Za každou cenu musíme vyhrát. Chievo je jedním z našich přímých konkurentů v boji o záchranu. Musíme proměňovat příležitosti," hledá klíč k úspěchu trenér Mario Beretta, jemuž bude chybět Abdoulay Konko.

Chievo před týdnem zvládlo náročné utkání s Catanií, zvrátilo nepříznivý výsledek a vyhrálo 2:1. "Musím svým hráčům pogratulovat, hráli dobře a ukázali bojového ducha, to je to, co od nich chci v každém zápase," pochválil své svěřence trenér Luigi Del Neri, který se v Sieně bude muset obejít bez Luciana. Hodně prestižní zápas čeká Erjona Bogdaniho, ten do Chieva nedávno zamířil právě ze Sieny.

Pravděpodobné sestavy - Siena: Manninger - Bertotto, Portanova, Rinaudo, Molinaro - Antonini, Codrea, Vergassola, Locatelli - Corvia, Frick. Chievo: Sicignano - Malagò, Mandelli, D'Anna, Marchese - Sammarco, Italiano, Brighi, Semioli - Bogdani, Obinna.



Udinese - Messina (neděle 15:00)
Udinese v zimě prodalo již dva fotbalisty - útočníka Gyana a brankáře Paoletti, který zamířil právě do Messiny, aby nahradil Marka Storariho. Vedle toho došlo v Udine ještě k jedné, mnohem výraznější změně. Po minulém zápase dostal padáka trenér Giovanni Galeone a jeho místo zaujal Alberto Malesani. "Převzal jsem dobrý tým s vynikajícími fotbalisty," pochválil Malesani práci svého předchůdce.

Messina přijede do Udinese bez dvou klíčových hráčů. Mimo hru je stále nejlepší střelec Cristian Rigano a za červenou kartu z minulého kola bude pykat Alessandro Parisi. Tým trenéra Bruna Giordana před týdnem vybojoval cenný bod z duelu s AS Řím, přesto se protáhla jeho série bez vítězství na deset zápasů.

Pravděpodobné sestavy - Udinese: De Sanctis - Zenoni, Natali, Zapata, Coda - Muntari, Obodo, Pinzi, Motta - Iaquinta, Di Natale. Messina: Caglioni - Rea, Zanchi, Zoro, Giallombardo - Alvarez, Pestrin, De Vezze, Masiello - Iliev, Di Napoli.



Lazio - AC Milán (neděle 15:00)
Za šlágr kola lze označit souboj čtvrtého Lazia s devátým AC Milán. Rossoneri se zlepšují zápas od zápasu, vyhráli již třikrát v řadě a pachuť porážky naposledy okusili 11. listopadu. "Konečně se nám začalo dařit. Tři výhry v řadě nás posunuly blíže ke čtvrtému místu, musíme ale i nadále tvrdě pracovat. Zápas s Laziem je klíčový a my se na něj musíme dobře připravit," říká trenér Carlo Ancelotti. Ten už opět může využít služeb Brazilců Kaka a Didy.

Duel s AC bude možná posledním v dresu Lazia pro Massima Odda, který má namířeno právě na San Siro. "Oddo je stále hráčem Lazia," připomíná trenér Delio Rossi, že s hráčem pro nadcházející zápas počítá. S kým však počítat nemůže, je čerstvá posila Luis Jimenez a distancovaný obránce Gugliermo Stendardo. Římané budou chtít odčinit výsledek z minulého kola, kdy doma ztratili body se Sienou.

Pravděpodobné sestavy - Lazio: Peruzzi - Oddo, Cribari, Siviglia, Zauri - Mudingayi, Ledesma, Mutarelli, Mauri - Rocchi, Pandev. AC Milán: Dida - Cafu, Bonera, Maldini, Jankulovski - Brocchi, Pirlo, Gattuso, Seedorf, Kaka - Gilardino.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com, gazzetta.it

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele