Serie A - preview 20. kola: Juventus míní stáhnout manko na Inter

13.01., 09:39, aktualizováno 16.01., 10:12
Previews
Logo Juventusu (© AFP)

Poslední kapitolu tohoto kola obstará duel v Turíně. Juventus před vlastními fanoušky uvítá Sassuolo a potřebuje vyhrát, aby stáhl mano na vedoucí Inter na rozdíl dvou bodů...

Juventus FC - US Sassuolo

úterý 20:45

Fotbalisté Juventusu utrpěli v letošní sezoně doposud jedinou porážku a zapříčinilo se o ní na konci září Sassuolo. "Stará dáma" od té doby stabilizovala výsledky a pořád drží krok s vedoucím Interem a pokud Neroverdi vrátí porážku, přiblíží se prvnímu místu na dva body.

Juventusu nejenže nevyšlo poslední vzájemné střetnutí se Sassuolem, ale porážkou skončilo i předposlední měření sil. Oba zápasy se odehrály na půdě Sassuola, kdežto tentokrát se kulisy stěhují do Turína, kde Juve ještě neprohrálo. Z devíti zápasů před vlastním publikem jich Bianconeri sedm vyhráli a dva zremizovali.

Aktuálně "Stará dáma" kráčí od vítězství k vítězství a platí to i o Italském poháru. Minulý čtvrtek deklasovala Frosinone a postoupila do semifinále. Reálně tak mají Allegriho svěřenci stále šanci získat double. "Víme, že zítřejší zápas je důležitý. Na kvalifikaci do Ligy mistrů zbývá ještě spousta bodů. Zítra si zahrajeme a uvidíme, pak se budeme soustředit na Lecce. Smyslem je postupovat krok za krokem," prohlásil skromně trenér Allegri.

Juventus ví, že ho čeká nebezpečný soupeř, který mu už několikrát způsobil problémy. Sassuolo se navíc naladilo v minulém kole výhrou nad Fiorentinou, nicméně zápas na Allianz Stadium má pořád jasného favorita v podobě domácích. Sassuolo si totiž v lize nevede vůbec dobře a je jen dva body od sestupových příček. Není se vlastně čemu divit, protože výhra nad Fiorentinou ukončila pětizápasové čekání na vítězství.

"Proti Sassuolu to pro nás nebyl dobrý večer. Je to tým s velkou technickou i individuální kvalitou. Navíc mají dobrý kolektiv," upozorňoval Allegri.

Sassuolo se zvučných soupeřů nebojí, naopak s nimi má dobré zkušenosti. Na druhou stranu hosté potřebují body a co nejrychlejší záchrana je prioritou. Utkání v Turíně tak nebude bez tlaku a v něm se samozřejmě hraje podstatně hůře.

Ani jedna strana není v kompletním stavu a právě naopak společným průsečíkem jsou rozsáhlé absence. Pokud jde o Juventus, na marodce zůstávají De Sciglio, Alex Sandro, Kean, Chiesa i Rabiot. K tomu musíme připočíst i tresty Fagioliho, Gattiho, McKennieho a Pogby. Pro Allegriho to jsou velké nepříjemnosti, nicméně aktuální forma ukazuje, že je si Juventus schopný poradit. Sassuolo zase kontruje absencemi Alvareze, Obianga, Viny, Defrela, Račiće a Toljana.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bremer, Rugani - Weah, Cambiaso, Locatelli, Miretti, Kostić - Vlahović, Yildiz

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Pedersen, Ferrari, Erlić, Viti - Boloca, Henrique, Berardi, Thorstvedt - Laurienté, Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.96 - 8.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Frosinone Calcio

pondělí 20:45

Atalanta Bergamo přivítá v pondělní dohrávce Frosinone a v případě vítězství se posune na šesté místo tabulky. Hosté budou v Gewiss Aréně v pozici outsidera, ale potřebují bodovat, aby se více vzdálili sestupovým příčkám.

Atalanta před koncem roku započala novou sérii neporazitelnosti a ve čtyřech soutěžních zápasech v řadě nenašla přemožitele. V lize porazila Lecce a remizovala na hřišti AS Řím, v Coppa Italia pak přešla přes Sassuolo a naposledy AC Milán. Orobici přitom porazili milánský velkoklub už podruhé v letošní sezoně a mohou se radovat z postupu do semifinále Italského poháru.

S Atalantou se letos zase musí počítat, přestože před pondělní dohrávkou je v tabulce až osmá. Gasperiniho tým chce zase proniknout do pohárové Evropy a na pozoru před ním musí být všechny týmy.

Navázat na dobrou formu mohou v pondělní dohrávce proti Frosinone a svému soupeři mají co oplácet. Frosinone totiž první vzájemný zápas ve 2. kole překvapivě vyhrálo 2:1.

Každopádně hosté jsou momentálně v útlumu a nadále padají tabulkou. V Serii A prohráli už čtyři zápasy v řadě a na výhru čekají od konce listopadu loňského roku. Frosinone nedokázalo navázat ani na senzační výhru 4:0 z Neapole v rámci Coppa Italia a stejným výsledkem ze soutěže vypadli - pokořil je Juventus.

Svěřenci trenéra Di Francesca potřebují bodovat a zastavit negativní trend porážek. Od sestupového pásma je dělí už jen pouhé dva body.

Gasperiniho tým se musí obejít bez Tourého, Palomina, Toloie, Hateboera a Lookmana. Prakticky stejně je na tom i Frosinone - Kalaj, Marchizza, Oyono a Baez jsou zranění. V případě Frattaliho se jedná o karetní trest.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Scalvini, Djimsiti, Kolašinać - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri - Koopmeiners, Scamacca, De Ketelaere

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Monterisi, Okoli, Romagnoli - Gelli, Mazzitelli, Barrenechea, Garritano - Soulé, Harroui - Kaio Jorge

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.17 - 8.54

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SS Lazio - US Lecce

neděle 12:30

Fotbalisté Lazia nastoupí krátce po poledni k domácímu utkání proti Lecce a pokud splní roli favorita a získají tři body, přiblíží se kýženému čtvrtému místu. Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho završili v týdnu čtvrtou soutěžní výhru v řadě, navíc stylově v římském derby.

Boj o Věčné město se tentokrát odehrál v kulisách Coppa Italia. Lazio porazilo svého úhlavního nepřítele jedinou brankou Mattii Zaccagniho z pokutového kopu a potvrdilo vzestupnou formu, pro Biancocelesti to byla už čtvrtá soutěžní výhra v řadě.

Lazio tak pořád zůstává ve hře na všech frontách - v Serii A, v Lize mistrů i v Coppa Italia. Prvně jmenovaná soutěž se až do poloviny prosince nevyvíjela dobře a po poslední ligové výhře na půdě Udinese se římský celek posunul teprve na osmé místo tabulky. A Lazio pochopitelně pomýšlí na vyšší pozice, minimálně pak čtvrté místo, které mu zajistit opětovný start v základní skupině milionářské soutěže.

Vzestupnou formu budou domácí potvrzovat proti jihoitalskému Lecce. Lazio s ním nemá za poslední dva roky vůbec dobrou bilanci a připomeňme, že duel prvního kola na Via del Mare prohrálo! Výhra Biancocelesti je stará přes čtyři roky a tohle čekání budou chtít v neděli po obědě rázně utnout.

Obzvlášť, když se Lecce moc nedaří. Po dvou porážkách ze závěru loňského roku se mu podařilo jen remizovat s Cagliari a sestupové pozice se zase o trochu přiblížily. Jihoitalský tým má pořád k dobru sedmibodový polštář, ale nějaká větší negativní série z něj může rychle ukrojit.

Pokud jde o absence, tak Laziu bude chybět jen Castellanos a na lavičce už bude připraven kanonýr Ciro Immobile. Větší ztráty jsou na straně Lecce a trenérovi D'Aversovi budou jmenovitě scházet Dermaku, Sansone, Banda, Rafia a Touba.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Patric, Romagnoli, Marušić - Guendouzi, Rovella, Vecino - Isaksen, Felipe Anderson, Zaccagni

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo - Kaba, Ramadani, Gonzalez - Oudin - Krstović, Strefezza

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 3.86 - 6.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Bologna FC

neděle 15:00

Nedělní odpoledne se z pohledu Cagliari stane zajímavou šancí na body, i když jeho oponent má skvělé renomé. Na Sardinii dorazí Bologna, která sice hraje velmi překvapivě o Ligu mistrů, ale v poslední době jí trochu dochází dech.

Cagliari v této sezoně zrovna nezáří a nad trenérským elegánem Claudiem Ranierim se už několikrát povážlivě stahovala mračna. Už pět minulých ligových klání celek ze Sardinie nevyhrál a během této doby dokonce už třikrát prohrál. I proto mu v současné chvíli patří až sedmnáctá pozice s náskokem jen jediného bodu na pásmo sestupu. Jen tři týmy v celé lize navíc mají horší útok než Cagliari a v obraně to taky zrovna nehraje. Klub, jenž v květnu oslaví 104. rok své existence, dostal už 32 branek.

Nicméně i přes to všechno Cagliari svého nedělního oponenta vítá. Když totiž Bologna přijede do Cagliari, tak se jí moc nedaří. A platí to zejména poslední dobou. Cagliari totiž dokázalo Bolognu doma porazit už ve čtyřech minulých kláních. Což je mimochodem z jeho pohledu historicky nejdelší vítězná šňůra proti všem soupeřům, kteří se nyní účastní zápolení v první lize.

Největší potíže má Cagliari s množstvím absencí. Ranierimu chybí Rog, Šomurodov, Desogus, Luvumbo, Lapadula, Jankto, Capradossi a nově i Oristanio. Hosté si musí poradit bez vykartovaného Zikrkzeeho, hlavního ofenzivního tahouna, a taky bez zraněných Soumaora, Karlssona, Ndoyeho, El Azzouziho.

Bologna je na tom v tabulce přirozeně mnohem lépe, protože úvod sezony vyšel svěřencům trenéra Motty na výbornou. Aktuálně patří Felsinei skvělá pátá příčka se ztrátou jen jednoho bodu na Ligu mistrů, což by byl enormní úspěch. Nicméně poslední dobou Bologna trochu přešlapuje na místě. Už tři poslední soutěžní duely nedokázala vyhrát a nefiguruje už ani v Coppa Italia.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Goldaniga, Dossena, Augello - Nandéz, Makoumbou, Prati - Viola - Pavoletti, Petagna

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Moro - Orsolini, Ferguson, Saelemaekers - Van Hooijdonk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 2.97 - 2.58

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Udinese Calcio

neděle 18:00

Udinese minulé kolo nezvládlo a po delší době opět prohrálo. Na porážku od Lazia bude chtít tým trenéra Cioffiho reagovat v neděli navečer, kdy se vypraví do Florencie. Tamní "Fialky" mají taky co napravovat, ale je otázka, jak na tom budou fyzicky.

Fiorentina totiž má za sebou o jeden zápas víc než jeho nedělní soupeř. Na rozdíl od Udinese ještě figuruje v poháru Coppa Italia a právě jeho čtvrtfinále má čerstvě za sebou. A bylo to utkání hodně napínavé, které Fiorentinu jistě stálo plno sil. Bologna se jí hodně dlouho vzpouzela a nakonec musely po prodloužení rozhodnout až penalty. Ty nakonec těsně zvládl lépe právě toskánský celek, který postoupil do další fáze. Taková extrémní porce zápasu ale s nohama fotbalistů umí zamávat, na což Udinese určitě spoléhá.

Jinak je totiž Fiorentina jasným favoritem. I letos se svěřenci trenéra Vincenza Italiana prezentují velmi pohledným fotbalem, který přináší výsledky a na většinu konkurence to stačí. V minulém kole sice Viola nečekaně klopýtla a prohrála nejtěsnějším možným rozdílem se Sassuolem, ale jinak válčí statečně. Doposud si v devatenácti ligových kolech vybojovala už 33 bodů, což jí stačí na skvělé čtvrté místo!

A s tím, jak nevyzpytatelnou formu mají Atalanta, Neapol nebo římské kluby, může Fiorentina při této výdrži klidně pomýšlet i na kvalifikaci do milionářské soutěže. Italiano si vede obstojně i přesto, že mu občas chybí větší počet hráčů. Tentokrát to nebude jiné, v neděli se před vlastními fanoušky nepředstaví hráči jako Castrovilli, Dodô, Nico González, Kouamé či Sottil. Udinese na tom v tomhle ohledu ale není nijak zásadně lépe, schází mu zranění Deulofeu, Ebosse, Bijol, Semedo a Brenner.

Udinese by určitě potřebovalo mnohem víc kvality v kádru, dlouhé absence Bijola s Deulofeuem mu rozhodně moc nepomáhají. Navíc se blíží odchod Lazara Samardziće do Neapole. Zebry se v tuto chvíli nachází až na šestnáctém místě s náskokem tří bodů na osmnáctou pozici a jejich forma je značně proměnlivá. Po překvapivé výhře 3:0 nad Bolognou totiž minule padly s Laziem.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayode, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Duncan, Arthur - Ikoné, Bonaventura, Brekalo - Beltrán

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Ferreira, Pérez, Kristensen - Ebosele, Lovrić, Walace, Payero, Kamara - Pereyra - Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.90 - 5.82

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Milán - AS Řím

neděle 20:45

Hlavní šlágr 20. kola italské nejvyšší soutěže se odehraje na milánském San Siru. V neděli večer tam zavítá AS Řím, který se po prohraném římském derby musí revanšovat vlastním fanouškům. Z okruhu favoritů je to právě tým z Věčného města, který strádá a na čtvrté místo, zaručující Ligu mistrů, už ztrácí čtyři body.

V tabulce domácí soutěže je na tom AC Milán podstatně lépe. Pioliho svěřenci okupují třetí příčku, přesto se úplně nezbavili nepřesvědčivých výsledků. Ten úplně poslední se zrodil v poháru s Atalantou a přestože AC vedlo, zápas prohrálo 1:2. S Bergamem padl Milán už podruhé v letošní sezoně a tentokrát to mělo za následek vypadnutí ze soutěže. "Musíme se okamžitě vykoupit, dlužíme to sobě i našim fanouškům. Jsme Milán a kritika je nedílnou součásti hry. Teď se vracíme do ligy a než budeme přemýšlet o Evropské lize, chceme zlepšit naše postavení v tabulce," prohlásil trenér Stefano Pioli.

"Především je třeba zlepšit jednu věc - inkasovat méně gólů, zvláště, když jsme v početní převaze, protože to znamená, že chybí organizace a komunikace. Není to problém obrany, ale obranné fáze celého týmu. Je třeba více pozornosti," pokračoval milánský kouč.

A protože Milán vypadl i z Ligy mistrů a v tabulce Serie A ztrácí na vedoucí Inter značných devět bodů, není nálada ve městě módy kdovíjaká. Každopádně do ligové soutěže se podařilo vykročit v novém roce tou správnou nohou a Rossoneri porazili hladce Cagliari i Empoli. Na třetím místě pak mají před čtvrtou Fiorentinou šestibodový náskok.

Co napravovat mají i "Vlci", v tabulce jsou až devátí a k tomu vypadli z Italského poháru, když se jejich přemožitelem stalo nenáviděné Lazio. Porážka v městském derby fanoušky bolela, stejně jako je bolí pohled na aktuální tabulku. AS Řím nezvládl ani vstup do nového roku a pouze remizoval s Atalantou 1:1. V Miláně může mnohé odčinit, nicméně už přes šest let tam nedokázal naplno bodovat.

"Čeká nás tým, který v Serii A hraje o titul a jenž ligu vyhrál před dvěma lety. Tým, který hraje proto, aby byl nejlepší. Ale jak již bylo řečeno, dohnat ztrátu, která je mezi nimi a Juventusem a Interem pro ně nebude snadné," upozornil José Mourinho.

AC Milán má v tuto chvíli velké problémy se skladbou sestavy a nepřidá tomu ani blížící se africký šampionát, kam odletěli Bennacer s Chukwuezem. Na marodce totiž stále zůstávají Kalulu, Caldara, Thiaw, Pobega, Tomori, Sportiello, Pellegrino a Florenzi. Bylo tak nutností, aby se AC poohlédlo po posilách a už stačilo přivést navrátilce Gabbiu i dalšího Itala Terracciana.

Početnou marodkou disponuje i AS Řím. Abraham, Kumbulla, Smalling a Dybala laborují se zraněním. K dispozici nebudou ani Azmoun, Ndicka a Aouar.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Kjaer, Theo Hernández, Jiménez - Adli, Reijnders - Pulišić, Loftus-Cheek, Leao - Giroud

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Mancini, Llorente, Huijsen - Kristensen, Cristante, Paredes, Bove, Zalewski - Lukaku, Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.23 - 4.01

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Salernitana Calcio

sobota 15:00

Neapol se po posledních nezdarech v lize i poháru potřebuje nutně vzpamatovat a v sobotu k tomu bude mít ideální šanci. Od tří hodin odpoledne totiž doma na stadionu Diega Armanda Maradony přivítá poslední Salernitanu, která evidentně nestíhá nejbližší konkurenci.

Prvoligové kolo číslo dvacet nabídne regionální derby z Kampánie, jehož se zúčastní Neapol a Salernitana. Obě města od sebe dělí jen padesát kilometrů, ale v tabulce Serie A jsou si nesmírně vzdálené. Před začátkem 20. kola Serie A je mezi nimi rozdíl 16 bodů. A to přesto, že Neapoli se v tomto ročníku absolutně nedaří. Jakožto mužstvo, které obhajuje titul, by si měla vést určitě mnohem lépe.

Je pravda, že propad se po odchodu trenéra Luciana Spallettiho dal očekávat. Že ovšem bude tak markantní, to asi čekal málokdo. Neapol se nachází až na devátém místě, na poháry ztrácí dva body a vyhrála jen osm utkání z devatenácti! V minulé sezoně patřila k nejlépe střílejícím i bránícím mužstvům, což se však s letoškem nedá srovnávat ani náhodou. Spallettiho družina vsítila jen 28 branek (až šestá nejlepší ofenziva) a dostala jich už 24. V tomhle ohledu je hned deset týmů lepších.

Majitel a prezident Aurelio De Laurentiis uznal, že v létě přestřelil jak s výběrem posil, tak změnou kouče, a obě svá selhání se jal napravovat. Najal trenéra Waltera Mazzarriho a slíbil mu nové tváře. Zatím z nich ale dorazil jen Pasquale Mazzocchi. Ten se na každý pád proti svým někdejším spoluhráčům nepostaví. Prožil totiž katastrofální debut, nejenže Neapol prohrála s Turínem 0:3, avšak Mazzocchi byl coby střídající hráč vyloučen už po čtyřech minutách na trávníku!

Salernitana má za sebou i mnohem horší výsledky. V Coppa Italia narazila na Juventus a inkasovala těžké KO v podobě šesti branek. Se stejným týmem se utkala jen o tři dny později i v rámci ligy, a i když obdržela jen dvě branky, na body to ani tentokrát nestačilo. Trenér Pippo Inzaghi tak musí urychleně přijít na správný recept, jelikož jeho hráči jsou stále poslední.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gollini - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Cajuste, Lobotka, Zieliński - Politano, Simeone, Kvaracchelija

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Daniliuc, Fazio, Gyömbér - Sambia, Martegani, Legowski, Candreva, Bradarić - Tchaouna, Simy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.56 - 11.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Janov CFC - Turín FC

sobota 15:00

V sobotu se od tří hodin odpoledne hrají dva duely a jeden z nich bude k vidění v Janově. Do přístavního města přijedou "Býci" z Turína, aby se pokusili zopakovat velmi úspěšné minulé kolo. I domácí ale mají pro strach uděláno.

Už totiž obrali o body hezkou řádku soupeřů. Jen v poslední době se Janov postaral o překvapení, když remizoval s Interem Milán či s Juventusem. A s ohledem na rozdíl v tabulce i formu obou nynějších soků si i v minulém kole Bologna určitě chtěla vést lépe. Nicméně platné jí to k ničemu nebylo, protože doma musela dotahovat. Janov poslal do nadějného a téměř celé utkání trvajícího vedení opět Albert Gudmundsson.

Islandský útočník je hlavní postavou CFC, a to tím spíš, když ve středu odletěl do Londýna velmi žádaný stoper Radu Drăgușin. Je otázka, jak si Janov s jeho absencí poradí, ale vedení má jistě nějaké eso v rukávu. Hodlá hrát o vyšší příčky než jen o záchranu a zatím se mu to daří. Grifové se nacházejí na solidním dvanáctém místě. Kromě zraněného Thorsbyho jim navíc nikdo další nechybí.

I Turín přijede téměř kompletní, postrádá jen jednu důležitou figuru, tedy mladého stopera Perra Schuurse. Vede si ovšem lépe než jeho sobotní soupeř, nad nímž má náskok v podobě šesti bodů. Patří mu desátá příčka, a to i díky zcela suverénní výhře 3:0 minule nad bezmocnou Neapolí.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - Bani, Vogliacco, Vasquez - Sabelli, Frendrup, Badelj, Messias - Malinovskyj - Retegui, Gudmundsson

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Ilić, Ricci, Lazaro Vlašić - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 2.83 - 2.62

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Empoli FC

sobota 18:00

Na stadionu Bentegodi ve Veroně dojde na přímý záchranářský duel mezi Hellasem a Empoli. Oba celky v minulém kole prohrály a v polovině sezony se nacházejí v sestupovém pásmu.

O trochu lépe je na tom domácí Hellas. Za devatenáct kol posbíral čtrnáct bodů a na nesestupové pozice ztrácí jeden bod. To není situace, se kterou by se nedalo nic dělat. Hellas předvedl před týdnem poměrně statečný výkon a byl blízko tomu, aby obral o body vedoucí Inter, ale ve prospěch Nerazzurri udeřil v nastaveném čase Davide Frattesi.

Hellas se tak musí poohlédnout po bodech jinde a velkou šanci bude mít v domácím prostředí proti hráčům Azzurri. První vzájemný zápas mezi oběma soupeři, hraný v Empoli, skončil nejtěsnější výhrou Hellasu, což veronský celek mírně favorizuje.

Také Empoli čelilo v minulém kole milánskému gigantovi, pro změnu s AC ale prohrálo jasně 0:3. Byl to už čtvrtý zápas v řadě bez vstřeleného gólu a právě produktivita činí Andreazzoliho výběru největší problémy.

Sobotní duel bude pro oba soupeře velmi důležitý a může do záchranářských bojů mnohé napovědět. Hellasu bude chybět zraněný Saponara a potrestaný Lazović. Větší starosti s marodkou má Empoli a v sobotu mu budou scházet Pezzella, Guarino, Kovalenko, Bastoni a Ebuehi.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Coppola, Magnani, Doig - Folorunsho, Duda - Ngonge, Suslov, Mboula - Djurić

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszynski, Walukiewicz, Luperto, Cacace - Zurkowski, Grassi, Maleh, Baldanzi - Cambiaghi, Caputo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.31 - 3.67

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Inter Milán

sobota 20:45

Monza se v sobotu večer pokusí využít domácího prostředí a obrat o body velkého favorita. Do Monzy totiž z nedalekého Milána zamíří současný lídr Serie A, tedy Inter. A Nerazzurri dobře vědí, že nesmějí udělat krok vedle, aby nepřišli o první příčku.

Minulý ročník plnila Monza stránky sportovních rubrik samými pozitivy. Z pozice nováčka vtrhla ve své premiérové sezoně v nejvyšší lize na scénu fantasticky a především po změně trenéra se její výkony ustálily. Zlepšená představení pod dohledem mladého kouče Raffaela Palladina posunula Monzu z posledních míst do klidného středu tabulky a majitel Silvio Berlusconi mohl být nadmíru spokojen. Při vší své skromnosti navíc vyhlásil, že desátá příčka je objektivním cílem.

Tento rok už s námi mocný Silvio není, neboť bývalý italský premiér v polovině června minulého roku zesnul. Monza ale vytrvává, i když její rezultáty nejsou tak suverénní jako v minulém ročníku. Aktuálně jí pořád patří solidní jedenácté místo, jenže herně už to zdaleka není ono. Především v útoku se Monza trápí, dosud dokázala vstřelit devatenáct branek, čili si udržuje průměr jediného gólu na zápas.

A to se ještě občas překoná, jako třeba v minulém kole, kdy nasázela do sítě Frosinone branky tři. Celkově se jednalo o teprve šestou výhru Monzy v tomto ročníku italské nejvyšší soutěže. S Interem Monza moc dobré zkušenosti nemá, neb se s ním potkala za posledních 30 let pětkrát a vyhrát uměla jen jednou.

Tentokrát navíc není kompletní, schází jí zraněné trio Caprari, Di Gregorio a Carboni. Především u brankářské jedničky Di Gregoria je to citelné oslabení. Inter dorazí naopak téměř kompletní, jelikož mu schází jen obránce Cuadrado.

Inter při posledním výjezdu nepříjemně zaváhal a s Janovem jen remizoval. To ale naposledy doma napravil, když si poradil s Hellasem. I v tomhle utkání při něm ovšem stáli všichni svatí, protože od další ztráty jej dělilo jen pár čísel. Stačilo, kdyby Thomas Henry v nastaveném čase zápasu lépe kopl penaltu. Trefil nicméně jen tyč. A Inter díky tomu zůstal na čele.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - D’Ambrosio, Marì, Caldirola - Ciurria, Gagliardini, Pessina, Kyriakopoulos - Colpani, Mota - V. Carboni

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro Martínez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.28 - 5.13 - 1.39

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
19
15
3
1
44 : 9
48
2
Juventus FC
19
14
4
1
29 : 12
46
3
AC Milán
19
12
3
4
35 : 20
39
4
ACF Fiorentina
19
10
3
6
27 : 19
33
5
Bologna FC
19
8
8
3
22 : 16
32
6
Atalanta Bergamo
19
9
3
7
30 : 21
30
7
SS Lazio
19
9
3
7
23 : 20
30
8
AS Řím
19
8
5
6
31 : 21
29
9
SSC Neapol
19
8
4
7
28 : 24
28
10
Turín FC
19
7
6
6
18 : 18
27
11
AC Monza Brianza
19
6
7
6
19 : 20
25
12
Janov CFC
19
5
6
8
20 : 24
21
13
US Lecce
19
4
9
6
20 : 25
21
14
US Sassuolo
19
5
4
10
26 : 33
19
15
Frosinone Calcio
19
5
4
10
25 : 34
19
16
Udinese Calcio
19
2
11
6
19 : 30
17
17
Cagliari Calcio
19
3
6
10
17 : 32
15
18
Hellas Verona
19
3
5
11
16 : 26
14
19
Empoli FC
19
3
4
12
10 : 33
13
20
Salernitana Calcio
19
2
6
11
16 : 38
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
Thorrin

Dostal sem na Vánoce lístek na AC-Roma, tak sem na víkend v Miláně. Nějaké tipy, co všecko vidět, kam zajít? Zatím mám v plánu jenom muzeum AC a klasika centrum, Duomo a tak.

Reagovat
andycek1

Chod sa mrknut na Casa Milan to ma AC Milan take svoje muzeum. Skus sa ist pozriet Castello Sforzesco, La Scala, Santa Maria della Grazie, Naviglio chod sa napr pozriet aj na okruh Monza kde sa jazdi F1.

Reagovat
mastakillah

Amir ale celkově katastrofa

Reagovat
Kixi Syhimour

Jak se těší fanoušci Juventusu na Hendersona?

Reagovat
stuff

Malo futbalistov mi je odpornejsich. Azda je to blbost abo max 6mes hostovacka

Reagovat
Mupi

Nevíte, co se stalo s Chievo Verona a se Sienou? Existujou vůbec ještě ty kluby? Jasně, můžu gůglit, ale chtěl bych k tomu nějakou diskuzi

Reagovat
Furia Ceca

Chievo krach a teď není snad ani v Serii B... Siena na tom bude podobně.

Reagovat
Largo

Siena trikrat kratce po sobe zkrachovala. Aktualne je zapsana az v paty italsky lize, uz neprofesionalni. A zatim to nevypada na zlepseni, ma neuveritelny dluhy.

Reagovat
mayday

Chievo je velká nostalgie.

Reagovat
mayday

Ještě mě napadají Piacenza, Perugia, Messina třeba, ale to už je dýl a všichni jsou v sérii C a níž.

Reagovat
md92

V tomhle výčtu mi chybí Catania

Reagovat
mayday

Taky tam byli nějakou dobu

Reagovat
cresposuper

Ach jo, kvoli 0.5milimetrovym ofsajdom asi VAR nezavadzali (ak to teda Caldirola neprihral rukou).

Reagovat
Tomanatura

On to hlavne ani nebyl faul na primak, ale to uz je o necem jinem. Bohuzel se takove „ofsajdy“ piskaji bezne.

Reagovat
cresposuper

Jj tiez mi prislo, ze nemal byt.

Reagovat
El Matador

Forza Lazio. Dneska zápas neuvidim, tak snad to bude za 3 body. Už by bylo na čase Lecce porazit

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Pipo123

Ja ti nevím Pepo, hráme ako keby nás trénoval mister Alegri. Jo je tam bojovnosť, ale hráme to na jeden gól a koniec, toto má od Sarriho futbalu strašne ďaleko... Sú tam nejaké pozitíva, hra obrany, Gila vyzerá výborne, Rovella bude delo, ten nevypustí súboj, na lopte pôsobí kludne, ale tá ofenzívna je mrtvá.

Reagovat
10

Cherubini do Juve údajně padl pro osobní důvody.

Reagovat
Furia Ceca

Kéž by to takhle dopadlo i s Hendersonem...

Reagovat
10

nepřijde

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Hendo by bol vrchol, aj ked kolko krat sme si to uz vraveli

Reagovat
10

to je pravda...ale Giunto se takhle snad neuvede svým vlastně prvním podpisem

Reagovat
Furia Ceca

On nikoho stále nepřivedl?

Ale prodlužování stálých hráčů mu jde teda na jedničku

Reagovat
Furia Ceca

Tak máme Vlahoviće, máme Rabiota, kvóty pro sympaťáky máme vyčerpaný

Reagovat
Zark

Dnes proti našemu jedinému přemožitelovi, snad bude odplata

Reagovat
Zark

Až zítra, dneska vlastně Atalanta ještě

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Nechci to zakřiknout, ale začínáme hrát docela dobrej fotbal

Reagovat
stuff

Ty si v tomto nepoucitelny

Reagovat
10

Hned jsme přestali, no..jen jsem si to chtěl potvrdit

Reagovat
stuff

Ja skor myslim, ze takto sa potesis, potom hned hoc v dalsom zapase sa strasne sklames

Ved to musi byt na porazenie

Reagovat
10

Ne, to je jen život

Reagovat
DelPiero137

Zapasy v coppe som nevidel, vysledky/statistiky docela dobre. Teraz so Sassuolom nieco podobne. Cim to je? Vacsia volnost od Maxa?

Reagovat
10

asi od všeho trochu, větší sebevědomí, lepší individuální výkony...nová energie s Yildizem, Cambiasem, Weahem

Reagovat
vilp

Jak hrál Boloca?

Reagovat
10

asi jako Sassuolo, protože si ho ani moc nevybavím

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
10

Dušan

Reagovat
stuff

Na polroka skusit ho dat na lavicku a do zakladu Kena

Reagovat
M11

FEDE !!!

Reagovat
stuff

Kiezicka :*

Reagovat
Juventus 14

Konečně výsledek bez okousávání nehtů do 90+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele