Serie A - preview 17. kola: Inter potvrzuje vedení

22.12.2023, 08:47, aktualizováno 23.12.2023, 09:11
Previews
Hakan Calhanoglu (© AFP)

Šest zápasů nabídne Serie A den před Štědrým dnem, Juventus se na půdě Frosinone pokusí, alespoň dočasně, stáhnout manko na vedoucí Inter. Ten se v podvečer představí proti Lecce. AS Řím následně večer narazí ve šlágru dne na Neapol...

Frosinone Calcio - Juventus FC

sobota 12:30

Frosinone zažívá velmi povedenou sezonu jak v lize, tak i v poháru. Potom co uštědřilo nečekaný debakl Neapoli, by se svěřenci trenéra Eusebia Di Francesca rádi znovu vytáhli. Tentokrát je ale čeká odpočinutý Juventus.

Italský fotbal zažil hodně zvláštních pár dní. Mezi oběma víkendy bylo na programu osmifinále Coppa Italia a v něm zdánlivě nebyl prostor pro nečekané výsledky. Inter hrál s Bolognou a Neapol s Frosinone. Jenže ani jeden z favoritů svou roli nedokázal potvrdit a vypadl! Bologna ještě možná nezpůsobila takový povyk, protože se jí v této sezoně enormně daří, ale to, co zvládlo Frosinone, bralo dech.

Neapol byla sice jasně lepším týmem a navíc měla výhodu domácího prostředí, jenže pálila jednu šanci za druhou. A Frosinone pomohl i VAR, který zvrátil úvodní gól Neapole. Outsider toho přežil hodně a v závěru udeřil. A ne jen jednou, protože během posledních třiceti minut se prosadil rovnou čtyřikrát! Dát aktuálnímu mistrovi Itálie na jeho půdě čtyři branky a ani jednou neinkasovat proti jednomu z nejlepších útoků Serie A, to se nestává každý den.

Podobný impuls Frosinone moc potřebovalo, protože v lize už poslední tři duely nedokázalo vyhrát a dvakrát z toho odešlo bez bodů. Přesto je jeho aktuální třináctá příčka určitě nad plán. Frosinone je jedním z týmů, které Juventus potkal ve druhé nejvyšší soutěži a je pravda, že s ním nemá moc dobré zkušenosti. Proti Staré dámě Frosinone ještě nevyhrálo a aktuálně už ve třech posledních vzájemných duelech jí dokonce nedalo ani jednu branku.

Trenér Di Francesco nebude mít kompletní kádr, chybí mu vykartovaný Okoli a zranění Kalaj, Marchizza, Reinier či kapitán Mazzitelli. V dresu Juventusu, který bude určitě bedlivě sledovat výkon svého kmenového hráče Soulého, se neobjeví Kean s De Scigliem. Juventus bude mít co napravovat, jestli chce dál pronásledovat první Inter. Na aktuálně nejsilnější tým v Itálii mu schází čtyři body a může za to i minulé kolo. V něm se turínský gigant nedokázal popasovat s Janovem a remizoval s ním 1:1. Pořád se ale pyšní druhou nejlepší obranou v lize.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Lirola, Monterisi, Romagnoli, Oyono - Gelli, Barrenechea, Brescianini - Soulè, Kaio Jorge, Ibrahimović

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Vlahović, Chiesa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.83 - 3.87 - 1.66

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bologna FC - Atalanta Bergamo

sobota 15:00

Přímý souboj o čtvrté místo svedou v předvečer Vánoc Boloňa a Atalanta. Domácí patří k největšímu překvapení letošní sezony a Atalanta každoročně k obávaným soupeřům.

Na čtvrtém místě, které zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů, se po šestnácti odehraných kolech nachází Boloňa. Rossoblu dosahují pod vedením Thiaga Motty skvělých výsledků a to nejen na poli Serie A. V italském poháru naposledy vyřadili Inter, jehož dres mimochodem Motta oblékal. "Má schopnosti lídra, charisma a myslím, že i skvělé nápady. Kromě organizace přinesl mnoho konceptů a principů, které jsou okamžitě viditelné," pochválil kouče Boloni bývalý trenér italského národního týmu Cesare Prandelli.

Boloňa je v herním laufu, v soutěžních zápasech porazila AS Řím i Inter a jedinými dvěma přemožiteli jsou AC Milán a Fiorentina. Díky skvělým výsledkům se posunula už na čtvrté místo, které si teď může pojistit v přímém souboji s Atalantou.

Bergamaschi jsou už tradičním týmem, bojujícím o evropské poháry. Atalanta letos startuje v Evropské lize a v osmifinále nebude chybět, v příští sezoně by ale ráda hrála Ligu mistrů a jednou z cest je domácí soutěž a umístění do první čtyřky.

Atalanta je aktuálně sedmá, tedy mimo pohárové pozice, ale na čtvrtou Boloňu ztrácí jen dva body. Sobotní duel tak bude přímým soubojem. Forma Gasperiniho svěřenců je dobrá, v lize Atalanta porazila AC Milán i Salernitanu, v Evropské lize pak hladce přejela Raków.

Těžko hledat v zápase favorita. Boloňa o vysokých cílech nemluví, nicméně její výsledky hovoří za vše. Atalanta má více zkušeností, zejména pak z Evropy a určitě se s ní musí pro letošek počítat. Vzájemná bilance je z posledních let celkem vyrovnaná a dubnový duel v Bergamu Boloňa překvapivě vyhrála.

Thiago Motta bude postrádat dva hráče, jmenovitě Soumaora a Karlsoona. Ani Atalanta nemůže počítat s plným kádrem a na stadionu Renato Dall'Ara bude bez Tourého, Scamaccy, Palomina a Toloie.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Ferguson, Freuler, Moro - Ndoye, Zirkzee, Saelemaekers

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Scalvini, Djimsiti, De Roon - Zappacosta, Ederson, Pašalić, Ruggeri - Koopmeiners - Lookman, Muriel

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.10 - 2.82

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Turín FC - Udinese Calcio

sobota 15:00

Sobota svede dohromady i FC Turín a Udinese. Domácím se v prosinci podařilo prolomit výsledkovou krizi a polepšit si v tabulce, jenomže to samé se nedaří Udinese. "Zebry" mají po šestnácti kolech pouze jednu výhru a jako zázrakem se ještě drží nad sestupovým pásmem.

Měsíc prosinec odstartovala Granata skvěle a ve třech zápasech získala sedm bodů. Opřít se mohla především o bezchybnou obranu, která proti Atalantě, Frosinone ani Empoli neinkasovala. Turín se díky tomu vyhoupl na deváté místo tabulky a alespoň prozatím uklidnil spekulace ohledně budoucnosti trenéra Ivana Juriće. Až do zápasu s Atalantou to totiž nevypadalo s Granata dobře. Turín byl co do produktivity nejhorším týmem v Serii A a vážně se začalo spekulovat o příchodu Gennara Gattusa.

Domácí celek chce na poslední výsledky navázat a má k tomu ideální příležitost, protože doma přivítá trápící se Udinese. "Zebry" stále nemohou najít optimální rytmus a od začátku listopadu nevyhrály. Nepomohla ani změna trenéra a i pod Cioffim pokračují neutěšené výsledky. Naposledy Udine tratilo se Sassuolem, se kterým remizovalo 2:2. Jediné výhry dosáhlo překvapivě na San Siru proti favorizovanému AC Milán.

Každopádně v sobotu se očekává vyrovnané utkání. Hovoří tak předchozí vzájemná bilance a výsledek posledního utkání, který v únoru letošního roku rozhodl jedinou brankou Yann Karamoh. Udinese vyhrálo v Turíně před třemi lety, podaří se mu to i v sobotu?

Co se týče absencí, je na tom Turín o něco lépe. Vedle zraněného Schuurse s N'Guessanem bude scházet ještě potrestaný Bellanova. Hostům budou chybět Davis, Semedo, Brenner, Deulofeu, Ebosse, Quina, Bijol a Payero.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Tameze, Buongiorno, Rodríguez - Lazaro, Linetty, Ilić, Vojvoda, Vlašić - Sanabria, Zapata

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Kristensen, Kabasele, Perez - Ebosele, Pereyra, Walace, Lovrić, Zemura - Thauvin, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.60 - 5.61

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Cagliari Calcio

sobota 18:00

Ryze záchranářský duel se odehraje mezi předposledním Hellasem a nováčkem z Cagliari. Domácí celek ztrácí na svého sobotního soka dva body a případná výhra ho může katapultovat ze sestupových vod. Také Cagliari potřebuje vyhrát, protože jeho náskok na osmnáctou pozici činí jeden bod.

Už je to dlouho, co Hellas dokázal vyhrát ligové utkání. Naposledy se tak stalo koncem srpna, když porazil AS Řím 2:1. Psalo se teprve druhé kolo a Hellas měl po dvou zápasech plný počet bodů. Vysoko nastavená laťka ale dlouho nevydržela a nastal pád, který se ještě nezastavil. Před týdnem Hellas podlehl Fiorentině a sérii bez výhry natáhl už na čtrnáct zápasů.

Veronský tým už nemá moc kam padat, v tabulce je předposlední a zoufale potřebuje tři body. Získat se je pokusí v přímém záchranářském souboji proti Cagliari, které před rokem a půl dokázal porazit.

Ani hosté nemají na růžích ustláno a před sestupovým pásmem mají náskok pouhého jednoho bodu. Sardiňané před nedávnem porazili Sassuolo 2:1, ale navázat na to nedokázali a v Neapoli po velkém boji padli. Tři body obhájcům titulu vystřelil čtvrthodinu před koncem Gruzínec Kvíča Kvarrachelija.

Hellas bude bez Magnaniho i vykartovaného Dudy, jinak je kádr kompletní. Pokud jde o Cagliari, to se musí obejít bez Roga, Capradossiho a Shomourodova.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Hien, Dawidowicz, Terracciano - Folorunsho, Duda - Ngonge,Suslov, Lazović - Djurić

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Nandez, Goldaniga, Dossena, Augello - Makoumbou, Prati, Jankto - Viola - Luvumbo, Pavoletti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.15 - 3.30

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Inter Milán - US Lecce

sobota 18:00

Tento týden si program poháru Coppa Italia krutě pohrál s favority. Nejdřív to čtyřmi góly odnesla favorizovaná Neapol proti Frosinone a pak ji následoval Inter. Ten se z vyřazení od Bologně pokusí vzpamatovat v domácím duelu s Lecce.

Inter si zatím v sezoně vedl skvěle, dařilo se mu jak v Lize mistrů, tak na domácí scéně. A některým fanouškům po minulém finále Ligy mistrů možná dokonce přišla na mysl vzpomínka na mourinhovskou éru spojenou s triplete, tedy s vítězstvím poháru, Serie A i Ligy mistrů. To je dost možná odvážný sen, ale ve fotbale se může stát cokoli, takže proč nedoufat. Asi nikdo ale nepředpokládal, že tenhle sen skončí na té nejméně pravděpodobné soutěži - poháru Coppa Italia.

Ale přesto se to stalo, neboť Inter skončil už v osmifinále. Stopku mu vystavil jeho bývalý hráč a muž se stále lepšící se pověstí trenéra, Thiago Motta. Jeho Bologna rozhodně nebyla na San siru lepším týmem a navíc po začátku prodloužení taky prohrávala. Jenže v samém závěru dokázala udeřit ne jednou, nýbrž hned dvakrát! Inter tak skončil v poháru dřív, než vůbec začal.

Teď se i díky tomu budou chtít Nerazzurri o to víc soustředit na ligové dění. V ní dokázali vyhrát už tři duely po sobě a dokonce v nich pokaždé udrželi čisté konto. V duelu s Lecce by se to nemuselo zastavit, protože Lecce nad Interem zvítězilo naposledy v roce 2012 a od té doby je to víceméně nadvláda černomodrých.

Ti by ale tentokrát mohli mít problémy, protože se jim rozrůstá marodka. Jsou na ní De Vrij, Dumfries, Cuadrado, Sanchéz, Dimarco a také Lautaro Martínez, hlavní osobnost Interu. Lecce taky nepřijede kompletní, v Miláně se představí bez Corfitzena, Almqvista a Dorgua.

Giallorossi v poslední době přestali prohrávat a sunou se pomalu tabulkou nahoru. Od jejich poslední ligové porážky s AS Řím uplynulo už pět zápasů a během té doby Lecce čtyřikrát remizovalo. V minulém kole navíc dokázalo zvítězit nad Frosinone a nyní jsou svěřenci trenéra Roberta D’Aversy už na dvanáctém místě.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Arnautović, Thuram

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Gonzalez, Ramadani, Kaba - Strefezza, Krstović, Banda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.19 - 13.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Řím - SSC Neapol

sobota 20:45

V sobotu večer se veškerá pozornost fanoušků calcia bude zřejmě upínat k římské aréně Stadio Olimpico, kam přijedou hráči Neapole. Současný mistr se ocitá pod palbou kritiky a věří, že si proti mátožnému AS spraví chuť. Za očekáváním totiž zaostávají oba týmy.

Domácí Vlci se pokoušejí natrvalo usadit na čtvrtém místě, ale stále se jim to nedaří. A když už se díky zaváhání konkurentů proderou na kýženou poslední vstupenku do Ligy mistrů, nevytrvají na ní dlouho. Už předminulé kolo Serie A ukázalo jasné deficity týmu z Věčného města, ale proti Fiorentině ještě Vlci dokázali udržet aspoň remízu.

Minulé kolo už k nim tak milosrdné nebylo. AS nepředvedlo prakticky nic kromě faulů a příliš časté diskuze s hlavním arbitrem, zatímco domácí Bologna předváděla opravdu fotbal a chuť hrát. Nakonec to na Římany stačilo a díky výhře 2:0 se právě Bologna dostala na čtvrtou příčku. O ni se strhne ještě velká mela, protože mezi Bolognou a osmým AS je v tuto chvíli rozdíl jen pouhých tří bodů.

Trenér José Mourinho je ale přesvědčen, že proti Neapoli budou jeho hráči nastavení jinak. "Neapol možná nepůsobí tak silně jako v minulém roce, hodně se toho u ní změnilo, ale to neznamená, že by nám darovala něco zadarmo. Chci vidět, že budeme hrát agresivně, že budeme koncentrovaní. Potřebujeme proměňovat své šance, protože chceme tři body," dodal portugalský kouč.

S nimi to ale asi nebude tak horké, protože právě proti Neapoli se AS vůbec nedaří. V posledních letech s ní prohrává jeden duel za druhým a Partenopei s Vlky neprohráli už v sedmi minulých utkáních! Tabu trvající dlouhé čtyři roky budou chtít Giallorossi ukončit i bez několika opor, protože mimo hru jsou Abraham, Smalling, Dybala a Aouar. Otázkou je také zdravotní stav obránce Manciniho.

Tohle bude souboj dvou velmi zkušených koučů, kteří často nejsou ochotní uhnout ze svých vizí. Na hostující lavičce je po letech zase k vidění Walter Mazzarri, který dostal za úkol zkonsolidovat formu Neapole po propuštěném Garciovi. Naštěstí pro něj jsou k dispozici všechny opory snad jen s výjimkou obránce Olivery a loučícího se Elmase, který má v plánu transfer do Bundesligy.

Neapol zůstává taky hodně za očekáváním. V lize jí patří páté místo s minimálním náskokem na osmé AS a její dobrá forma je v nedohlednu. Neapol prohrála čtyři duely z posledních šesti, na což rozhodně není zvyklá. V lize sice minule porazila Cagliari, jenže pak zažila šok. Do osmifinále Coppa Italia šla jako jasný favorit, jenže skromné Frosinone ji pod Vesuvem naprosto zesměšnilo. V síti brankáře Golliniho skončil míč čtyřikrát a klima v kabině Partenopei kleslo na minimum.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Llorente, Ndicka - Kristensen, Cristante, Paredes, Bove, Spinazzola - Lukaku, Belotti

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Mário Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.10 - 2.93

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Janov CFC

pátek 18:30

Italská Serie A si pro nás nachystala těsně před svátečními dny ještě jedno kolo a jako první se ho v pátek navečer zúčastní 4 týmy. Jeden ze dvou duelů od půl sedmé se bude hrát na Mapei Stadium, domovském stánku Sassuola.

Domácí Neroverdi mají za sebou nepříliš povedené chvíle, neboť za posledních šest ligových duelů se jim povedlo vyhrát jen jednou. Od toho strhujícího vítězství 4:3 nad Empoli se jim ale nepovedlo navázat a ve zbylých třech duelech už dvakrát odcházeli jako poražený tým. Což se samozřejmě negativně projevilo na tabulce, kde svěřencům trenéra Alessia Dionisiho patří až patnácté místo.

Ruku v ruce s tím jde i blížící se hrozba sestupu, neboť od 18. Empoli dělí Sassuolo jen čtyři body. Což je pro ambiciózní tým, který je zvyklý hrát o stře tabulkou, tristní výsledek. Nicméně právě v pátečním duelu by se mohl vyšvihnout trochu výš, protože jeho nejbližším soupeřem v tabulce není nikdo jiný než právě Janov. Oba týmy od sebe navíc dělí jen skóre, které hovoří ve prospěch mužstva z přístavního města.

Janovští Grifoni dali sice o osm branek méně než Sassuolo, ale zase o devět gólů méně dostali. Ani kouč Gilardino ale nemůže být spokojený s tím, jak se jeho hráči prezentují. Občas se ale zableskne, jako třeba v minulém kole, když CFC urvalo bod s Juventusem.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Tressoldi, Pedersen - Boloca, Matheus Henrique - Berardi, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - Bani, Drăgușin, Vasquez - Sabelli, Frendrup, Badelj, Haps - Malinovskyj - Pușcaș, Gudmundsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.13 - 3.12

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Empoli FC - SS Lazio

pátek 18:30

Lazio sice postoupilo do osmifinále Ligy mistrů, ale v italské nejvyšší soutěži je to trápení. Biancocelesti jsou po šestnácti kolech až jedenáctí a v Empoli potřebují vyhrát, aby se jejich ztráta na evropské poháry ještě neprohloubila. Body potřebuje i Empoli, které bojuje o záchranu.

Předvánoční duel na stadionu Carla Castellaniho bude důležitý pro oba aktéry. Empoli v tuto chvíli bojuje o záchranu a na sedmnácté Udinese ztrácí jeden bod. Vyhrát však dokázalo naposledy před více než měsícem a pokud jde o domácí bilanci, je Empoli ze všech týmů nejhorší. Svěřenci trenéra Andreazzoliho se to pokusí napravit a dát tak fanouškům potěšující dárek.

Aby se to podařilo, musí Azzurri předvést mnohem lepší výkon, než tomu bylo před týdnem v Turíně. Andreazzoliho tým se nejenže střelecky neprosadil, ale jediný gól vstřelil už ve 25. minutě kolumbijský střelec Duván Zapata.

Lazio je v očích domácího celku určitě hratelným týmem, jakkoliv je aktuálním osmifinalistou Ligy mistrů. Zatímco v milionářské soutěži se Laziu daří, v Serii A je tomu jinak. Od listopadu vyhrálo jen jeden duel a evropské poháry se mu vzdálily už na šest bodů. Případný neúspěch v Empoli by tak znamenal další propad.

Favoritem zůstává Lazio, které má i lepší vzájemnou bilanci. Empoli dokázalo Lazio několikrát zaskočit a naposledy se tak stalo letos v lednu na Stadio Olimpico, kdy skončil duel remízou 2:2.

Ani jedna strana nebude kompletní. Empoli se musí obejít bez Pezzelly, Caputa, Bereszynského a Guarina. Ztráty Lazia jsou menší, ale neméně citelné. Romagnoli laboruje se zraněním, zatímco Lazzari si odpykává karetní trest.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Cacace - Fazzini, Grassi, Maleh - Baldanzi, Cambiaghi, Cancellieri

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Hysaj, Casale, Patric, Pellegrini - Guendouzi, Rovella, Kamada - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.64 - 3.51 - 1.89

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - AC Milán

pátek 20:45

Salernitana neprožívá ideální závěr roku, ale minimálně na Vánoce může své fanoušky mimořádně potěšit, pokud doma porazí slavný AC Milán. Rossoneri už ztrácejí na vedoucí Inter devět bodů, ale poslední duely jim vyšly a tři body se očekávají i ze Salerna.

Na dně tabulky je po šestnácti kolech Salernitana a to není dobrá vizitka jak pro tým, tak i jejího trenéra Filippa Inzaghiho. Někdejší vynikající útočník spojil svojí kariéru především s Milánem, v jeho dresu získal dvakrát Ligu mistrů i dvakrát mistrovský titul. Coby trenér ale na úspěšnou kariéru nenavázal a především v Serii A se mu jako kouči vůbec nedaří.

Superpippo si střihl trénování i v AC Milán, ale žádný úspěch nezaznamenal a teď se pod ním kýve židle i v Salernu. Domácí jsou poslední a na nesestupové pozice ztrácejí už pět bodů.

AC Milán má samozřejmě úplně jiné starosti a ani Pioli nemůže být v klidu. Rossoneri sice zachránili jarní účast v evropských pohárech, ovšem z Ligy mistrů byli vyřazení. V Serii A zase nedokáží držet krok s vedoucím Interem a jejich manko narostlo už na devět bodů.

Jsou tu i pozitiva. Výhra na Newcastlu se odrazila i v lize a AC si poradilo s Monzou (3:0). Odčinilo tak předchozí porážku na hřišti Atalanty a na třetím místě má v tuto chvíli odstup. "Snažíme se znovuobjevit tu kontinuitu, kterou jsme měli na začátku sezony. Salernitana je tým, který se v posledních zápasech hodně měnil. Bude to těžký zápas," nepochybuje kouč Stefano Pioli.

Milán mívá s týmy ze spodku tabulky problémy a konkrétně to platí o Salernitaně. Loni na San Siru jenom remizoval, předloni se dělil body v Salernu a další podobný výsledek by byl pro Rossoneri nepříjemnou ztrátou.

Salernitaně bude chybět brankářský veterán Ochoa, takže místo mezi třemi tyčemi zaujme Costil. K dispozici nebude ani suspendovaný Maggiore. Větší marodka panuje na straně Milána a Stefano Pioli nemůže počítat s Kaluluem, Caldarou, Thiawem, Musahem, Pobegou a Okaforem.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Mazzocchi, Fazio, Pirola, Bradarić - Coulibaly, Bohinen, Legowski - Candreva, Dia - Ikwuemesi

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Tomori, Kjaer, Theo Hernández - Loftus-Cheek, Bennacer, Reijnders - Pulišić, Giroud, Leao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.79 - 4.79 - 1.48

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - ACF Fiorentina

pátek 20:45

Fiorentina cílí na příčky, které znamenají Ligu mistrů. Přiblížit ji k tomuto snu může další kolo, v němž se někteří její konkurenti utkají mezi sebou. Viola samotná začne svůj souboj už v pátek večer, když se podívá do Monzy.

A Monza na tom není v posledních týdnech zrovna ideálně. Los Serie A k ní nebyl úplně nejlaskavější, takže loňský nováček první ligy má za sebou čerstvě duely s Juventus a AC Milán. Ani jeden jí body nepřinesl, od AC dostal menší z lombardských klubů naposledy dokonce potupné tři branky. Tohle utkání Monze absolutně nevyšlo a trenér Raffaele Palladino věří, že proti dalšímu favoritovi si jeho hráči povedou lépe.

"Proti AC jsme nevstoupili do utkání dobře, působili jsme neukázněně a roztěkaně. Nepomohlo nám ani to, že jsme už ve třetí minutě inkasovali. A když se zápas začne takhle brzy vyvíjet zcela jinak, než jak jste to plánovali, nastává problém. Z toho se musíme poučit a já věřím, že už proti Fiorentině ukážeme zlepšení. Hodně jsme mluvili o tom, jak se podobnému vývoji vyhnout a doufám, že sehrajeme kvalitnější utkání."

S Fiorentinou by to přeci jen mohlo být trochu lepší - při minulé návštěvě Fialek se radoval právě domácí nováček. Tomu teď budou scházet zranění Caprari s Marím, zatímco hosté dorazí bez Castrovilliho, Doda a Nica Gonzáleze.

Fialky by ale tentokrát mohly pro Monzu představovat mnohem těžšího soka. V aktuální sezoně se uchytily na šestém místě a rozhodně míří ještě výš. Od čtvrté Bologně je totiž dělí jen jeden bod, navíc se právě v tomto kole proti sobě postaví Neapol s AS Řím coby další uchazeči o Ligu mistrů. Naposledy si toskánský celek poradil o jednu branku Lucase Beltrána s Hellasem.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - D’Ambrosio, Caldirola, A. Carboni - Ciurria, Gagliardini, Pessina, Kyriakopoulos - Colpani, Mota - Colombo

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayodé, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Arthur, Mandragora - Ikoné, Bonaventura, Sottil - Beltrán

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.31 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
16
13
2
1
39 : 7
41
2
Juventus FC
16
11
4
1
24 : 10
37
3
AC Milán
16
10
2
4
29 : 18
32
4
Bologna FC
16
7
7
2
20 : 12
28
5
SSC Neapol
16
8
3
5
28 : 19
27
6
ACF Fiorentina
16
8
3
5
25 : 18
27
7
Atalanta Bergamo
16
8
2
6
28 : 19
26
8
AS Řím
16
7
4
5
28 : 19
25
9
Turín FC
16
6
5
5
14 : 16
23
10
AC Monza Brianza
16
5
6
5
16 : 17
21
11
SS Lazio
16
6
3
7
16 : 18
21
12
US Lecce
16
4
8
4
19 : 21
20
13
Frosinone Calcio
16
5
4
7
21 : 26
19
14
Janov CFC
16
4
4
8
16 : 21
16
15
US Sassuolo
16
4
4
8
24 : 30
16
16
Cagliari Calcio
16
3
4
9
16 : 29
13
17
Udinese Calcio
16
1
10
5
14 : 27
13
18
Empoli FC
16
3
3
10
10 : 28
12
19
Hellas Verona
16
2
5
9
13 : 23
11
20
Salernitana Calcio
16
1
5
10
12 : 34
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
Furia Ceca

Dneska to je přesně 20 let, co Nedvěd dostal Zlatý mič... to je strašný jak to letí

Reagovat
10

...strašný

Reagovat
Furia Ceca

A co je snad ještě strašnější, že dneska objeví idioti, kteří říkaj, že to bylo nezasloužený, vytáhnou statistiky a diví se, jak to že to nevyhrál Henry... Co dělal Henry na jaře v LM? Že já si ho vůbec nepamatuju. Za to Nedvěd, ten byl tenkrát všude. Však taky to tenkrát vyhrál s obrovským náskokem.

Reagovat
Interista_4ever

To jsem nedávno viděl, jak Micah Richards na CBS říkal, že jak je možný, že Nedvěd vyhrál na úkor Henryho Zlatý míč.

Reakce Henryho byla velice diplomatická, nijak to nezpochybňoval a respektuje to

Reagovat
Furia Ceca

Henry je frajer Jemu nic nezazlívám, on za nic nemůže. Tyhle jedy rozjíždí většinou komentátoři, "experti" a mladší ročníky na sockách, kteří si to nepamatujou a čumí jen na statistiky, který jsou zrovna v tomhle případě dost vytržený z kontextu.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Firkraag

Na úkor Henryho bych tedy řekl spíše Cannavaro

Reagovat
10

to je asi u každýho GB...nejvíc to vnímám u Cannavara, u Nedvěda je to dost podobné

Reagovat
pistacik11

Pri Cannavarovi to vtedy mohol mať úplne v klude aj Gigi

Reagovat
10

mohl, taky skončil 2...v tý době se spekulovalo, že nevyhrál kvůli těm spekulacím a vyšetřování jeho sázení

Reagovat
Uwe háže buly

Což by setejni idioti zpochybňovali úplně stejně. Kolik dal Buffon gólů a asistencí?

Reagovat
Alberto Aquilani

Nevravel si, že zápasy Juventusu sleduješ od nejakého roku 2009?

Reagovat
Furia Ceca

Ne, od února 2003.

Reagovat
stuff

Henry bol uplne inde jak Nedved

Reagovat
10

bol, no...v útoku

Reagovat
Forza_Inter

Union Berlín může v lednu opustit Leonardo Bonucci, jenž na podzim zasáhl pouze do deseti soutěžních zápasů. Zkušený stoper by se mohl vrátit na Apeninský poloostrov, zájem projevil AS Řím.

Kruh sa uzatvára

Reagovat
pistacik11

Ešte by mohol aj Neapol stihnúť

Reagovat
smazaný uživatel

Můj kruh deprese tak nanejvýš. Radši bych dal Cristantemu doživotní kontrakt.

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Truffaldino

Já už jsem vůči tomu apatický, prostě další "sympaťák" do party.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

KENAAAAAAN !!!

Reagovat
10

tpč...

KENAN

Reagovat
Juventus 14

Jak je ten fotbal jednoduchej... uděláš si na fleku tři obránce, trefíš zařízení, a je to

Reagovat
10

přesně, konečně to Dušanovi někdo ukázal, teď už to bude easy

Reagovat
10

dyk to řikám

Reagovat
M11

Ta klicka samozrejme top, ale jeste vic me zaujalo to nekompromisni zakonceni..

Reagovat
10

to ukázal už za tu repre s Německem, to zakončení má hodně zajímavý...v 18 letech, klobouček

https://twitter.com/bsportsng/status/1726986732577718518

Reagovat
M11

Ty kraso tak to muzu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Mlaďas moc pěkný gól

Reagovat
10

ten tým a hlavně Allegri se nikdy nepoučí...nestačila Monza, nestačil Janov, nestačilo tři prdele zápasů předtím

Reagovat
Forza_Inter

akože, momentálne sme úplne inde ale z toho čo može Juve poskladať povedzme o 2 roky z hráčov ktorých už teraz má ide strach. V tom máte oproti nám navrch.

Yildiz, Soulé, Fagioli, Rovella, Kaio Jorge, Huijsen...

Reagovat
10

klidně se vsadím, že za 2 roky z těchto hráčů budou v Juve tak dva

Reagovat
Forza_Inter

ak sa budete chcieť niekoho z nich zbaviť dajte vedieť

Yildiz a Huijsen špeciálne

Reagovat
Furia Ceca

A za 5 let tam ale pořád budou Tek, Vlahović a Danillo

Reagovat
Furia Ceca

A to ještě máme Illinga Juniora

Rovella to má tuším smluvně nastavený tak, že de facto patří Laziu. Leda že by si to Lazio rozmyslelo a nevykoupili by ho – to je jediná možnost, jak se k nám vrátit.

Reagovat
Juventus 14

Reagovat
M11

Tak to by jsme meli

Reagovat
10

pořád stejná sračka dokola...

Danilo a Kostić se můžou vzít za ruku a jít do prdele

Reagovat
M11

On trefi golmana

Reagovat
Juventus 14

Napište mi pak, jak to dopadlo, jdu si raději lepit letadýlka...

Reagovat
10

Frosinone hrálo 4 dny zpátky s Neapolí Coppu, Juventus by podle všech expertů nejen tady měl mít zásadní výhodu v tom, že hraje jednou týdně (díky který jsou jim i schopný bez ohledu na realitu přisuzovat šance na Scudetto)...

nevím, kde se stala chyba, že Juventus znovu vypadá mnohem unavenějším dojmem

Reagovat
M11

VLAHOVIC !!!

Reagovat
M11

VLAHOVIC !!!

Reagovat
M11

- Vlahovic

Reagovat
10
Reagovat
Zark

Dušan

Reagovat
Juventus 14

Hm, jak mu ten pohled na konkurenci z náhradnické lavice prospívá

Reagovat
cresposuper

Bisseck je SKVELY

Reagovat
lnterista

prekvapuje zatím...nevěřil jsem. To je taky tím, když ten tým klape. Ranocchia by byl taky jinej v tomhle Interu.

Reagovat
Tomanatura

Ani Joao Mario by v tomto Interu nebyl flop.

Reagovat
Interista_4ever

Patří mu velká pochvala

Reagovat
JavierZanetti4

Super hráč

Reagovat
Nuno čomes

Bisseck!!

Hakan opět nádherná přihra! Dal zapomenout na Broza za ani ne půlku sezóny

Reagovat
Largo

Reteeeeee

Reagovat
GabrielBatistuta

Tvl, co to je za mariáš?

Reagovat
Alberto Aquilani

Teda, rozmýšľam, či som na Olimpicu videl niekedy odovzdanejšieho súpera ako dnešnú Neapol. Tam to vyzerá, že toho Mazzarriho už všetci neznášajú. Celá zostava úplne duchom neprítomný výkon. Nám stačilo to, že tí naši blbečkovia stoja za tým klaunom na lavici a aspoň vynaložili nejaké úsilie.

Reagovat
Martin9719

De Laurentis se tváří že nám tady dává nějaké dárečky k Vánocům (což ono ten Osimhen jako důležitý je), ale ve skutečnosti je teď v klubu bordel jak v San Giovanni a Teducciu. Řekne ti, že Garcíu měl vyhodit přesně v moment kdy mu dal práci, protože García prohlásil, že neviděl nikdy předtím žádný zápas Neapole. A to bylo v létě keců jak se musí přivézt člověk se vztahem k Neapoli. Tak to se asi konec konců povedlo, ale to je kouč jehož fotbal je stejně moderní jako plechová kavalerie a efekt jeho příchodu se projevil asi tak v prvních dvou zápasech. O Zielinskim ti zase řekne, že je Polák a ti nejsou zvyklí na slunce, takže proto se asi nechce dohodnout na nové smlouvě. Asi by se měl občas Laurentis projít po Neapoli aby viděl kolik tam jezdí aut a skútrů s polskými RZ a tím pádem žije Poláků (kteří asi taky nemají rádi slunce). Napadlo ho vůbec třeba zatímco hledal trenéra v seznamu nějakých dinosaurů typu Mazzariho, že je třeba volný např. Marek Papszun? Ale to je vlastně taky Polák co se bojí slunce...

Reagovat
Avanti

Nebýt té redky Politana, tak to mohlo dopadnout všelijak, imho by to skončilo 0:0. Jinak rozhodčí měl při tom kartování dát druhou i Cristantemu, když potom stejně vyloučil Osimhena. Ale jinak souhlas, Neapol špatný, ale tohle imho trvá už tak od dubna, není to jen trenérem..

Reagovat
Martin9719

V dubnu sice přišel výsledkový pokles - což je podle mě normální, přijde nervozita že už je to blízko, ale stále jsme byli schopni porážet, Inter, Juve, Fiorentinu (byť tam už ani o nic nešlo). Teď v této sezoně jakmile přijde papírově vyrovnaný nebo lepší soupeř tak jsme prakticky odsouzeni k porážce, nemáme letos žádný skalp týmu z první pětky a k tomu se ti přidávají ještě výbuchy typu Empoli.

Reagovat
Avanti

Mně hlavně přijde, že se na všechny góly strašně nadřeme, že je to často spíš náhoda a k tomu hodně inkasujeme. Taky mi přijde, že třeba Kvara hrozně soluje a zkouší to sám, na Osimhena letí jeden dobrý centr za zápas, jinak je utopenej...letos budem rádi za LM

Reagovat
Rudy

Z popisu vypada utok zoufale. Otazka co dela zbytek tymu? Pokud zaloha nijak nepomaha, obrana 3 lidi hrave pohlida. Verim, ze to pro ne bude peklo. Parkrat te jeste dokopou a o motivaci je postarano.

Reagovat
Truffaldino

"Classic ugly Roma win"

Osimhen se může vztekat, ale dneska používal lokty víc než Manciniho. Karbaník Cristante mohl dostat tři žluté, Mou si pro něj na lajně dneska vyskákal odpustek.

Reagovat
Lech

Misto cekani na gol, z toho udelal rozhodci cekani na prvni cervenou. Byli jsme lepsi cely zapas, ale ta nekvalita cpi z kazdeho doteku s micem

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitu nečekám, ale kdybychom podobné nasazení měli ve všech utkáních, jsme nad AC a v EL z jedničky.

Jiné to nebude. Proti Juve to bude ještě horší než s Laziem.

Grazie.

Reagovat
Airus

Veselé vánoce fanouškům Serie A a fotbalu celkově. Snad dostaneme v lednu dárky od klubů, které chceme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele