Serie A - preview 16. kola: Atalanta hostí posledního

15.12.2023, 10:54, aktualizováno 18.12.2023, 08:41
Previews
Ademola Lookman (© AFP)

Atalanta před devíti dny ukončila čekání na ligovou výhru a nyní prahne po další. Do Bergama přijede poslední tým tabulky, z manka na konkurenty v boji o záchranu by ráda něco ukrojila Salernitana.

Atalanta Bergamo - Salernitana Calcio

pondělí 20:45

Pondělní dohrávka 16. kola italské nejvyšší soutěže má jasného favorita. Atalanta Bergamo bojuje o evropské poháry a na její půdě se představí poslední tým ligy Salernitana. Orobici prožili výborný týden a po výhře nad AC Milán uspěli i v Evropské lize, kde postoupili z prvního místa.

Atalanta nebude v jarních bojích chybět a kalendářní rok 2023 by chtěla zakončit co nejlépe. Zaděláno má určitě dobře, protože před týdnem doma skolila AC Milán a o totéž se pokusí i se Salernitanou, Boloňou nebo Lecce. Tedy třemi soupeři, se kterými se do konce roku utká. Splněno má pro letošek i v Evropě. Skupinu D Evropské ligy ovládla o tři body před Sportingem, když v týdnu smetla polský Raków 4:0. Atalanta v šesti zápasech nenašla přemožitele a postoupila přímo do osmifinále.

Zatímco Atalanta je v dobré náladě, na straně hostí je to jiné. Salernitaně se znovu přestalo dařit, přestože nedávno porazila Lazio nebo remizovala se Sassuolem. Porážka na Fiorentině vrátila vše do starých kolejích a po další s Boloňou zůstává na posledním místě tabulky. Její postavení se přitom zhoršuje, protože na sedmnácté místo ztrácí už pět bodů.

Atalanta je horký favorit, ale vzájemná bilance jí varuje. Například loni vyhráli Bergamaschi domácí zápas jasně 8:2, ovšem v Salernitaně nečekaně prohráli. I v předchozích sezonách dokázala Salernitana minimálně v jednom zápase překvapit a stejný úkol bude mít i nyní.

Trenér domácích Gian Pier Gasperini nemůže počítat s Tourém, Scamaccou, Palominem, Toloiem a Kolašinaćem. To už je slušná řádka jmen, které komplikuje Atalantě život. Na druhou stranu ani Salernitana není kompletní a vedle brankařské legendy Ochoy musí oželet start potrestaného Fazia.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Scalvini, Djimsiti, De Roon - Zappacosta, Ederson, Pašalić, Ruggeri - Koopmeiners - Lookman, De Ketelaere

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Daniliuc, Gyomber, Pirola, Mazzocchi - Coulibaly, Bohinen, Legowski - Candreva, Cabral, Ikwuemesi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.54 - 11.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Milán - AC Monza Brianza

neděle 12:30

Po vítězství v St. James Parku a kvalifikaci do jarní části Evropské ligy se AC Milán musí opět koncentrovat na domácí soutěž, kde je s velkou ztrátou až třetí. Rossoneri před týdnem prohráli s Atalantou a doma na San Siru mají co napravovat.

Výkony AC Milán nejsou na podzim vůbec přesvědčivé a platí to jak v Serii A, tak i na evropské scéně. Zatímco v domácí lize patří Rossoneri až třetí příčka se značnou ztrátou na konkurenční Inter, v Lize mistrů už došel svého konce a ve skupině vypadl.

Na druhou stranu najdou se i pozitiva. AC zvládlo poslední duel na půdě Newcastlu vyhrát. A nechybělo moc a mohlo se kvalifikovat do osmifinále. O tom nakonec rozhodla lepší vzájemná bilance ve prospěch francouzského PSG. Každopádně Rossoneri nebudou na jaře v pohárech chybět, zahrají si totiž aspoň Evropskou ligu.

Přežití v Evropě bylo důležité pro další setrvání trenéra Stefana Pioliho, jehož pozice byla v minulých týdnech hodně nejistá. Samozřejmě bude záležet na dalších výsledcích, a to včetně toho nedělního proti Monze.

Bude to speciální setkání, protože oba kluby spojuje nedávno zesnulý Silvio Berlusconi. Z AC Milán udělal TOP klub, Monzu zase dostal do nejvyšší soutěže. "Je to poprvé, co budeme čelit Milánu bez prezidenta Silvia Berlusconiho. Vždycky mi říkal: Ti, kteří bojují a věří, zvítězí. Tak se to pokusíme udělat. Byl velmi ambiciózní. A s takovou mentalitou chceme pokračovat," nechal se slyšet kouč Palladino.

Monza může favoritovi ublížit, i když se jí to v historii nikdy nepodařilo a AC všechny předchozí zápasy zvládlo vyhrát. "Chybí mu spousta hráčů, velké kluby si však vždycky najdou cestu. Očekáváme těžký a komplikovaný duel. Musíme se vyvarovat chybám a zapracovat na detailech. Je také důležité, abychom neinkasovali jako první," hledal recept na úspěch hostující kouč.

Monza je v tabulce devátá a v minulém kole si poradila s Janovem, když jedinou branku vstřelil Dany Mota.

Milán bude mít v nohách těžký střet s Newcastlem a navíc stále nemá k dispozici několik hráčů. Na marodce zůstávají Sportiello, Kalulu, Caldara, Pellegrino a Thiaw. V Gewiss Aréně dostal červenou kartu kapitán Calabria, který je tak suspendovaný, a v týdnu se pro změnu zranil Musah. AC v tom na každý pád určitě není samo, vždyť také Monza počítá zraněné. Do utkání nezasáhnou Izzo, Cittadini, Caprari, Vignato, Carboni a vykartovaný Gomez.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Tomori, Simic, Theo Hernández - Loftus-Cheek, Bennacer, Reijnders - Chukwueze, Leao, Giroud

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - D'Ambrosio, Caldirola, Pablo Mari - Kyriakopoulos, Gagliardini, Pessina, Ciurria, Colpani - Carvalho, Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.32 - 6.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - US Sassuolo

neděle 15:00

Tři body budou vítaným zbožím jak pro Udinese, tak i Sassuolo. Oba celky jich nemají na zbyt a v případě domácích jde dokonce o sestupové ohrožení. Únorový duel předchozí sezony skončil naposledy remízou, bude se dělba bodů opakovat?

V tuto chvíli by byla další plichta ztrátou pro oba aktéry. Udinese dosud nasbíralo pouhých dvanáct bodů a jen díky lepšímu skóre není v sestupovém pásmu. V případě domácího neúspěchu se Sassuolem se to však může rychle změnit.

Udinese nijak nepomáhá "léčba" pod trenérem Cioffim, populární Zebry byly v minulém kole nuceni spolknout hodně hořkou pilulku v podobě drtivé porážky 0:4 od Interu. Výhry se Bianconeri dočkali doposud jen jednou a paradoxně to bylo na hřišti AC Milán. Z patnácti kol je to ovšem velmi málo.

Aktuálně se nedaří ani Sassuolu. Po listopadové výhře na půdě Empoli přišel útlum a porážky s AS Řím a především pak s Cagliari nastavily Neroverdi výkonnostní zrcadlo. I v tomto případě platí, že tři body před blížícími se Vánocemi by týmu výrazně pomohly. Potíž je však v tom, že v Dacia Aréně se Sassuolu moc nedaří, jedinou výhru zde zaznamenalo v březnu 2018.

Pochopitelně i tady se začalo spekulovat o budoucnosti trenéra Dionisiho. Od října totiž vyhráli Neroverdi jen jeden zápas a v tabulce se už nebezpečně přibližují sestupovému pásmu. Před nedělním kláním činí rozdíl mezi Udine a Sassuolem pouhé tři body.

Zebrám určitě nepřidává ani dlouhodobá marodka. Davis, Semedo, Brenner, Deulofeu, Ebosse, Quina, Bijol a vykartovaný Ferreira jsou toho důkazem. Sassuolo je na tom o něco lépe, vedle potrestaného Tressoldiho mu scházejí Alvarez, Obiang a Viti.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Kristensen, Kabasele, Perez - Ebosele, Samardžić, Walace, Payero, Zemura - Pereyra, Lucca

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Vina - Boloca, Henrique - Berardi - Thorstvedt, Laurienté, Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.35 - 2.97

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Hellas Verona

neděle 15:00

Posunout se na pohárové pozice může Fiorentina, která na Stadio Artemio Franchi přivítá předposlední Hellas. I když je to pro domácí velká příležitost, před Veronou se musí mít na pozoru. Jakkoliv se Baroniho výběru nedaří, poslední tři zápasy v řadě totiž dokázal zremizovat.

A nešlo o ledajaké zápasy. Hellas před vlastními diváky remizoval s Lecce a Laziem a venku uzmul bod proti Udinese. Ukázalo se, že dokáže hrát vyrovnané partie a především se rve za výsledek do posledních sekund.

Veroně by samozřejmě moc pomohla výhra, ale cesta ke třem bodům bude ve Florencii hodně složitá. Fiorentina má konzistentní výsledky a navíc je v herní pohodě, vždyť uměla z prvního místa postoupit do dalšího kola Konferenční ligy. Ve čtvrtek jí k tomu definitivně stačila remíza 1:1 s Ferencvarosem Budapešť. Finalista uplynulého ročníku této soutěže tak stále může zopakovat loňskou jízdu a třeba i celou soutěž vyhrát.

V Serii A usilují Fialky minimálně o pohárové příčky a bez šancí není ani umístění v první čtyřce. V tuto chvíli na něj ztrácí jen jeden bod. Fiorentina před týdnem plichtila 1:1 s AS Řím, předtím porazila Salernitanu jasně 3:0.

Daří se jí i ve vzájemných soubojích s Hellasem. V loňské sezoně vyhrála oba duely celkovým skóre 5:0, se svým soupeřem mimochodem už čtyři roky neprohrála.

Trenér Vincenzo Italiano nemůže počítat s trojicí Dodo, Castrovilli, González a úplně stejně je na tom početně s absencemi i jeho protějšek Marco Baroni. Hostům nepomohou Faraoni, Cruz a potrestaný Duda. V případě Fiorentiny se dají očekávat změny v sestavě, a to ať už z důvodu marodky či především kvůli potřebné rotaci po čtvrtečním klání na evropské scéně v Maďarsku.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terraciano - Kayode, Ranieri, Quarta, Biraghi - Arthur, Duncan - Ikoné, Bonaventura, Kouamé - Beltrán

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Hien, Magnani, Terraciano - Folorunsho, Hongla - Ngonge, Suslov, Lazović - Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.38 - 7.19

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - AS Řím

neděle 18:00

Bologna si užívá tyto týdny a hraje hodně vysoko, dokonce se jí zdá o pohárech. Tyhle sny může buď podpořit, nebo naopak zničit AS Řím, které přijede v roli jasného favorita. Nicméně zrovna u něj platí, že zdání a předpoklady často klamou.

Trenér Thiago Motta našel u Felsinei ideální prostředí pro to, aby rozvíjel v klidu svůj trenérský talent. Jeho postupná a pečlivá, podle některých hráčů až maniakální práce, do detailu promyšlený každý tah, to všechno spolu s promyšlenou skladbou kádru jsou základy úspěchu. Protože v případě hostitelů a jejich častého průměru je současná pátá příčka jasným úspěchem. A nemusí to být všechno, neboť čtvrté AS má pouze lepší skóre!

V soubojích mezi AS a Bolognou moc branek nepadá a to je něco, co budou chtít obě jedenáctky určitě změnit. Za posledních pět utkání jsme viděli pouze tři branky celkem, což je hodně podprůměrný výkon. Je pravda, že Felsinei by měli zapracovat na tom, aby se zlepšili v útoku. Sice mají ve svém středu mladého útočníka Joshuu Zirkzeeho, který prožívá nejlepší sezonu kariéry, ale pořád platí, že dali dohromady jen 18 branek. Pro srovnání, AS zvládlo o deset gólů víc.

Nicméně Bologna si i přesto udržuje v tabulce skvělé páté místo a dýchá AS na záda. Prohrála jen dvě utkání, to AS padlo už čtyřikrát. Po remíze s Lecce Bologna v minulém kole zvládla vyhrát nad Salernitanou. Dobře si svěřenci trenéra Motty vedou i přesto, že musí pravidelně hrát bez mnoha absentujících hráčů. A před domácím střetem s AS není situace lepší, protože na marodce Felsinei jsou Corazza, Soumaoro, Karlsson, Orsolini, Bonifazi a De Silvestri.

Římané mají s absencemi taky potíže, protože kromě zraněných Smallinga, Dybaly, Spinazzoly, Abrahama a Kumbully jim schází také vykartované duo Zalewski a především Lukaku. Což už jsou závažné absence. Vlci budou muset najít způsob, jak si poradit i bez nich. Malou inspiraci mohou čerpat z posledního soutěžního duelu, v němž porazili 3:0 Šeriff Tiraspol. V lize se jim daří nadmíru, protože jejich postavení nekoresponduje s tím, co AS předvádí na hřišti.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Aebischer - Ndoye, Ferguson, Saelemaekers - Zirkzee

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Llorente, Ndicka - Kristensen, Cristante, Paredes, Pellegrini, Çelik - El Shaarawy, Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 2.86 - 3.51

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SS Lazio - Inter Milán

neděle 20:45

Hlavním šlágrem kola bude nedělní střetnutí mezi dvěma čerstvými osmifinalisty Ligy mistrů - domácím Laziem a Interem. Vedoucí Nerazzurri mohou v případě vítězství odskočit na prvním místě Juventusu, kdežto Lazio se může vrátit zpět do hry o umístění v první čtyřce.

Lazio a Inter prožívají na scéně Serie A úplně jiné příběhy. A pokud něco mají společného, pak je to jízda skupinovou fází Ligy mistrů. Oba si totiž zajistily osmifinálovou účast shodně z druhého místa. Laziu v tom nezabránila poslední porážka na půdě Atlética Madrid, Interu zase bezgólová plichta s jiným španělským celkem Realem Sociedad.

Serie A, to je úplně jiná písnička. Inter je v ní suverénní a tabulku vede s náskokem jednoho bodu na Juventus, navíc ještě s jedním zápasem k dobru. Pokud se mu tedy podaří vyhrát na Stadio Olimpico, bude mít na čele už čtyřbodový náskok. Milánský výběr doposud prohrál jen jednou, to když ho koncem září nepříjemně zaskočilo Sassuolo (1:2). Z patnácti zápasů každopádně dvanáctkrát vyhrál. A oprávněně je první.

O několik příček níže je potom Lazio, aktuálně až desáté. Biancocelesti se nevídaně trápí v ofenzívě, průměr v posledních duelech italské nejvyšší soutěži je jedna branka na utkání, a to je od účastníka Ligy mistrů málo. Sarriho svěřencům se nedaří ani slepit větší počet výher v řadě. Letos to zvládli jen v říjnu, kdy vyhráli třikrát po sobě, jinak po každém úspěchu následoval výsledkový krach.

"Bude to pro nás velmi důležitý střet, musíme tvrdě pracovat a být ve střehu. Inter nám může dát šanci psychicky se zotavit. Náš tým je silný. Snažíme se dosáhnout všech našich cílů. Chceme dávat více gólů a méně jich inkasovat. Nemusíme se nikoho bát, jsme doma a chceme vyhrát," rozpovídal se Nicolo Rovella, pro kterého to bude speciální klání. "Můj první zápas v Serii A byl proti Interu. Moje rodina fandí Interu. A když jsem začal hrát, bylo tomu právě v akademii Interu."

V neděli večer se na Stadio Olimpico máme na co těšit. Hosté předešlý vzájemný duel na San Siru vyhráli 3:1, pro změnu však stejným výsledkem skončilo utkání ve věčném městě, tentokrát pro Lazio. I Nerazzurri ale dokázali italskou metropoli dobýt v říjnu 2018, což už je víc jak pět let.

Ani jedna strana nemůže počítat s kompletním kádrem. V případě Lazia budou chybět Patric, Romagnoli a Isaksen. Inter pak hlásí ještě o jednu absenci navíc - Cuadrado, De Vrij, Dumfries a Sánchez zůstávají na marodce. Očekává se, že oba tábory provedou oproti vystoupením v Lize mistrů nějaké změny v sestavě.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Casale, Gila, Marušić - Guendouzi, Rovella, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.44 - 3.51 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

US Lecce - Frosinone Calcio

sobota 15:00

Z Lecce se pomalu stává odborník na remízové výsledky, zvlášť poslední dobou se mu jakýkoli jiný výsledek pečlivě vyhýbá. Loňský nováček se pokusí znovu vyhrát po dlouhé době proti nováčkovi této sezony, na jeho půdu přijede Frosinone.

Lecce se bude doma opírat mimo jiné o velmi dobré historické statistiky, protože když přijde řeč na Frosinone, bývá si zpravidla jisté v kramflecích. A obzvlášť to platí v případě jeho vlastního stadionu, protože na Via del Mare vyhrálo Frosinone naposledy v roce 2009! Pravdou je, že obecně se Lecce doma daří, prohrálo zde jen dva duely z osmi, což není špatná bilance a jen 11 týmů je v lize lepších. V poslední době zde nevyhrály ani týmy jako Bologna nebo dokonce AC Milán.

Tentokrát však dorazí Frosinone, které je sice faktickým nováčkem, ale v této sezoně má výtečné chvíle. Momentálně sídlí svěřenci trenéra Di Francesca na skvělém dvanáctém místě a nashromáždili už 19 bodů, tedy o dva víc než Lecce. Minule se jim na kobylku nedostali ani Býci z Turína, o což se skvělými zákroky postarali zejména oba brankáři.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Dorgu - Oudin, Ramadani, Gonzalez - Strefezza, Krstović, Banda

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Monterisi, Okoli, Romagnoli, Oyono - Bourabia, Barrenechea, Brescianini - Soulè, Cheddira, Ibrahimović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.29 - 3.64

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Cagliari Calcio

sobota 18:00

Sobotní podvečer zavede fanoušky italského calcia do stínu sopky Vesuv, kde se domácí Neapol pokusí zmátořit. Aktuální mistr totiž prožívá hodně nešťastné období a proto je rád, že tentokrát dorazí trápící se Cagliari, od něhož by si měl podle papírových předpokladů vzít všechny tři body snadno.

Neapol splnila jednu předsezónní misi, protože se jí povedlo postoupit do osmifinále Ligy mistrů. Ono se s tím tak nějak počítalo, ale přeji jen, když máte ve skupině Real Madrid a Bragu, tak nesmíte nic brát jako samozřejmost a stát se může úplně cokoli. Neapol ale svou roli zvládla a skončila díky poslední výhře nad Bragou na druhém místě, což se dá považovat za úspěch. A to především proto, v jak špatné formě se Neapol nachází.

Partenopei už stihli vyhodit trenéra Garciu, který ve své misi převzít mužstvo po Lucianu Spallettim neuspěl a zanechal ho v mnohem horším stavu. Jenže ani Walter Mazzarri si zatím srdce fanoušků (snad s výjimkou těch ryze nostalgicky zaměřených) nezískal. Neapol totiž z posledních pěti ligových duelů už třikrát prohrála a sen o mistrovském titulu už je asi jen nereálným obrazem i v mysli samotných hráčů.

Abychom byli féroví k Neapoli, je pravda, že los pro ni tentokrát nebyl úplně snadný. Postupně se utkala s Atalantou, Interem a Juventusem, do toho ještě tedy utkání v Lize mistrů s Realem Madrid. Přeci jen se ale asi čekalo víc než jen tři body ze čtyř zápasů. Ty Neapol urvala právě proti Atalantě, jinak si připsala ligové porážky 0:3 s Interem (byť ten zápas provázely určité chyby na straně arbitra) a 0:1 s Juventusem.

Ve výsledku je Neapol nyní až na šestém místě, přičemž na ni dost dotírá jak Fiorentina, tak i Atalanta. Mazzarrimu pro duel s Cagliari chybí Olivera s Máriem Ruiem, ale vrací se mu po odpykání trestu Cajuste. Hosté dorazí bez obvyklých zraněných Capradossiho s Rogem, otazník visí taky nad připraveností Lapaduly.

A jeho absence by byla velkou ztrátou, protože Lapadula má na hru svého mužstva poměrně zásadní vlivy. A to především na konci utkání. Naposledy se výraznou měrou podílel na úspěchu proti Sassuolu. Cagliari s ním prohrávalo ještě v 90. minutě, jenže ve třetí minutě srovnal právě Lapadula. A to nebylo všechno, neboť tým trenéra Ranieriho se dočkal zázraku a v osmé nastavené minutě rozjásal fandy Cagliari nůžkami ještě zkušený Pavoletti.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Natan - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Goldaniga, Hatzidiakos, Dossena - Nández, Makoumbou, Prati, Augello - Viola - Luvumbo, Petagna

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.87 - 7.62

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Turín FC - Empoli FC

sobota 20:45

Turín se v sobotu večer pokusí navázat na dobrou domácí formu proti Empoli v souboji týmů, které si rády zastřílejí. Pokud tedy hrají proti sobě, neboť bez branek se oba týmy za posledních deset let rozešly jen dvakrát.

Turínské FC potřebuje zabrat a vylepšit hlavně formu na svých výjezdech, kde se mu nedaří. Doma to zas tak špatné není, neboť na stadionu Grande Olimpico di Torino prohrálo jen jednou ze sedmi utkání. Venku je to horší, tam Turín z osmi utkání prohrál už čtyřikrát. Celkově mu to stačí až na jedenáctou pozici, což není zrovna vysněná příčka ambiciózního týmu. Turín stále potvrzuje svoji nevyrovnanost. Na jedné straně umí porazit Atalantu, aby hned v dalším kole jen remizoval po bídném výkonu s Frosinone.

A to jsou přesně ty chvíle, které ho stojí každý rok vysněné poháry. Labilita, nestálost ve výkonech a hloupé chyby. Absencí přitom nemá trenér Ivan Jurić zas tak moc, chybí mu jen stoper Schuurs. Hosté jsou na tom hůř, Empoli vyrazí z Toskánska bez zraněné čtveřice Guarino, Pezzella, Baldanzi a Caputo.

Empoli opět dokáže šokovat. Na jedné straně porazí Neapol, ale taky je to jedna z pouhých tří dosavadních výher. K nim Empoli přidalo ještě tři remízy, a dokonce už devět porážek! To mu stačí až na 18. místo, takže se trenér Aurelio Andreazzoli ocitá pravidelně pod velkým tlakem. Už dvakrát po sobě jeho svěřenci alespoň bodovali, i když jen remízově.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Taméze, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Ricci, Ilić, Vojvoda - Vlašić - Sanabria, Zapata

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Bereszyński, Ismajli, Luperto, Cacace - Fazzini, Ranocchia, Maleh - Cancellieri, Shpendi, Cambiaghi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.01 - 6.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Janov CFC - Juventus FC

pátek 20:45

Janovu se zas tak moc nedaří a ocitá se v tabulce Serie A velmi blízko sestupovým příčkám. A není moc pravděpodobné, že by se o víkendu jeho šance na postup zvětšily, protože do přístavního města zavítá v pátek večer turínský Juventus.

V Itálii se rozeběhne už 16. kolo a opět jako již tradičně začneme v pátek večer. Tentokrát na janovském stadionu Marassi, kde sídlí jediný zástupce tohoto města v první lize. I Grifoni doma přivítali Juventus naposledy v květnu 2022, kdy jim už reálně hrozil pád do druhé ligy. A i když zaznamenali obří úspěch v podobě vítězství 2:1 nad Bianconeri (pod góly se podepsali Gudmundsson s Criscitem, jenž se prosadil v nastavení z penalty), nakonec jim to k záchraně nestačilo.

Po roce jsou ale Grifové zpátky mezi italskou elitou a tentokrát v ní chce nejstarší fotbalový klub v Itálii v rámci Serie A vydržet co nejdéle. Zatím se to ale jeví spíš jako vysněný cíl, než bezprostřední realita. I Rossoblù jsou momentálně až na čtrnáctém místě a od pásma sestupu je dělí jen pouhé tři body.

Problémem je pro ně útok, i přes mohutnou akvizici talentovaného snajpra Reteguiho. Dali jen 15 branek, průměrně jednu na zápas. A v tomhle ohledu je horších jen pět týmů v lize. Kromě jiného se trenér Alberto Gilardino nemůže spoléhat na tři stále zraněné hráče, Strootmana, Baniho a Ekubana. Ani Juventus nebude kompletní, před výjezdem do Ligurie mu schází De Sciglio spolu s diskvalifikovaným duem Pogba - Fagioli.

Juventus ale má jednu výhodu oproti jiným rokům, která se samozřejmě na tabulce podepisuje velmi pozitivně. Absenci pohárů. Tentokrát totiž Stará dáma nehraje evropské poháry a má oproti svým běžným konkurentům dostatek času na přípravu jednotlivých kol. I díky tomu, byť to samozřejmě není jediný důvod, se Juventus usadil na druhém místě a pomýšlí reálně na mistrovský titul. Pyšní se druhou nejlepší obranou v lize, dosud dostal jen devět branek a pouze první Inter je v tomhle ohledu lepší.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Dragusin, Vasquez - Sabelli, Frendrup, Badelj, Malinovskyj, Haps - Gudumundsson, Retegui

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Vlahović, Chiesa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.63 - 2.98 - 2.10

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
15
12
2
1
37 : 7
38
2
Juventus FC
15
11
3
1
23 : 9
36
3
AC Milán
15
9
2
4
26 : 18
29
4
AS Řím
15
7
4
4
28 : 17
25
5
Bologna FC
15
6
7
2
18 : 12
25
6
SSC Neapol
15
7
3
5
26 : 18
24
7
ACF Fiorentina
15
7
3
5
24 : 18
24
8
Atalanta Bergamo
15
7
2
6
24 : 18
23
9
AC Monza Brianza
15
5
6
4
16 : 14
21
10
SS Lazio
15
6
3
6
16 : 16
21
11
Turín FC
15
5
5
5
13 : 16
20
12
Frosinone Calcio
15
5
4
6
20 : 24
19
13
US Lecce
15
3
8
4
17 : 20
17
14
Janov CFC
15
4
3
8
15 : 20
15
15
US Sassuolo
15
4
3
8
22 : 28
15
16
Cagliari Calcio
15
3
4
8
15 : 27
13
17
Udinese Calcio
15
1
9
5
12 : 25
12
18
Empoli FC
15
3
3
9
10 : 27
12
19
Hellas Verona
15
2
5
8
13 : 22
11
20
Salernitana Calcio
15
1
5
9
11 : 30
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Ono to nejde nikde v tv?

Reagovat
10

Al-Ahly na Nova sport, Al-Hilal na Sport 2... Juventus nikde, to je doba zku**ená

Reagovat
Melchior

Reagovat
10

na Nova Sport 4 dají radši záznam Atlética z minulého víkendu...

Reagovat
10

a aby toho nebylo málo, tak https://livetv.sx/, kam jsem vždycky chodil, je down...někdo stream/ace pls?

Reagovat
brenk
Reagovat
10

díky

Reagovat
Rudy

Vyhledej si livetvsx, nefunguje puvodni ulozeny odkaz. Taky me to ale vystrasilo

Reagovat
10

našel jsem jen fejkový duplikáty jako https://livetvs.eu/ nebo https://liveru.sx/

https://anchorlot.com/unixer-kosteringlive2.php tohle jde každopádně dobře

Reagovat
Rudy

Funguji ty s cislem. Livetv739 .me , jinak to vypada jak jsme zvykly. Jak jsem videl 1:1 v 72' hned jsem to startoval Golman luxusni zakrok

Reagovat
10

díky

Reagovat
Lech

Pimpletv.ru

Reagovat
M11

Vsechny dnesni matche ano krom Juve

Reagovat
10

Reagovat
M11

FEDEEEEE !!!

Reagovat
10

Fedex!

Reagovat
10

Dušan tyvole, to je masakr

Reagovat
10

Ten tým je buď pod totální psychickou tyranií Maxe, kdy se bojí hrát, nebo jsou to hráči na úrovni Serie C, který mají problémy se základníma věcma jako zpracování míče a přihrávka na 2 metry. Jinak si tohle vysvětlit nedokážu. A ani v Serii C není vidět tolik technických chyb, jako předvádí třeba ten Van Basten z balkánskýho Wishe...

Reagovat
M11

Tak dnes tam nebyl ani ten zapal bohuzel..

Reagovat
10

podle mě stačí 1-2 horší výsledky a po novým roce se to celý sesype...tam prostě není nic

Reagovat
10

Juve mio, dove sei?

Reagovat
Airus

Patetické a totálně předvídatelné

Reagovat
mastakillah

Osimheeen

Ale Mário Rui super

Reagovat
mastakillah

Kvaratskhelia

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkná transformace Bologni z té sebranka kriminálníků kolem Medela.

Bologna rychlejší, silnější, ví co chtějí hrát a Richy Calafiori jako spolehlivý a sebevědomý stoper s páskou na konci

Předpokládám, ze Renato si sám zažádá o ukončení hostování, dobrý fuckup od Moura zatímco opět tragicky Pelle zůstal na hřišti.

Reagovat
Pospovič

To jsou odborníci v tom studiu. Prej, myslím, že čím méně budou dostávat góly, tím více budou mít bodů v tabulce. Ten kdo bude střílet nejvíc gólů a nejméně dostávat, bude podle mě mistr

https://www.youtube.com/watch?v=aDDXmO4-KCI

Reagovat
snuff24

taky jsem se tomu smal

Reagovat
pastal

Gratulace Motakovi jak si natřel Mourkuv beton Mourek je Kokot protože dát trio chodců může jen on(Cristante, Pellegrini a Paredes) opravdu hrát spolu nemůžou vi to každý fanoušek AS ale jen on je dává spolu a jak to dopadá když přijde běhavý tým jsme viděli proti Slávce a nebo třeba dneska!!! Ať dá radeji mladé než týhle dementy kteří se od první minuty chovají na hřišti jak hovada a běhají po každém zákroku k rozhodčímu q chtějí ponnem kdo ví co Mourek musí táhnout co nejdříve z Říma teď dá ty samé chodce proti Neapolí a Juve takže do konce roku 0 bodů a to jde hlavně za ním.Hrat jen beton je jeho taktika která je pro diváka příšerná.A to co udělal Sanchesovi??? Dát ho na 18 minut od 46 do 64 je kurva co???

Reagovat
Salfovic

Šikana.

Reagovat
Rudy

Vzasade nezajimava prvni pule a pak se zblazni Lautaro

Reagovat
Interista_4ever

Skvělý! Hodně důležité utkání, které jsme výborně zvládli.

Spadl mi kámen ze srdce

FORZA INTER!!!

Reagovat
snuff24

Reagovat
snuff24

Ty těžký zápasy kde nam to moc nejde zatím zvládáme skvěle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele