Serie A preview - 1. kolo

25.08.2007, 13:42, aktualizováno 26.08.2007, 10:48
Previews
Honičku za italským titulem dnes začíná zbylých šestnáct mužstev. Z favoritů na titul čeká nejtěžší úkol na římské AS, které zajíždí do Palerma. Snadné to v Janově rozhodně nebude mít ani AC Milán, jeho městský rival Inter doma přivítá Udinese...







Lazio Řím - FC Turín (sobota 18:00)
Lazio letošní sezonu již začalo minulý týden a jeho trenér Delio Rossi příliš spokojen být nemohl. Italský klub v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů doma jenom remizoval s Dinamem Bukurešť a jeho šance na postup se tak povážlivě zmenšily. "Neměli jsme štěstí, ale stále máme 90 minut a i když to bude složité, veřím, že uspějeme," řekl Rossi, který nemůže počítat s trojicí Guglielmo Stendardo, Emilson Cribari, Aleksandar Kolarov.

Turín přes léto sice posiloval, přesto jeho hlavním cílem zůstává záchrana v soutěži. S tou měl loni velké problémy a ve vyrovnaném poli se nakonec stal prvním nesestupujícím. "Bude obrovsky důležité dobře odstartovat. Dobrý sobotní výsledek nás povzbudí do dalších zápasů," myslí si jedna z nových tváří v kabině FC Vincenzo Grella. S turínským klubem do Říma neodcestovali zranění Nicola Lazetic a Roberto Stellone. Proti svým bývalým spoluhráčům se hned v prvním kole představí brankář Sereni.
Pravděpodobné sestavy: Lazio Řím: Ballotta, De Silvestri, Scaloni, Diakite, Zeuri, Mudingayi, Ledesma, Mutarelli, Del Nero, Pandev, Rocchi.  FC Turín: Sereni, Comotto, Natali, Di Loreto, Lanna, Zanetti, Corini, Grella, Barone, Rosina, Ventola. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.60
Tip eurofotbal.cz: 1
Juventus Turín - AS Livorno (sobota 20:30)
Už hodně dlouho nebyl nováček nějaké soutěže sledován tak, jako nyní Juventus. "Stará dáma" je po korupční aféře zpět mezi italskou elitou a rozhodně nebude jenom do počtu. Klíčové pro ni bude to, jak rychle si na sebe zvyknou noví hráči. "Kolik času budeme potřebovat? Kdo ví, já bych byl spokojen s jedním nebo se dvěma měsíci, ale může to být i delší," ví záložník Pavel Nedvěd. Juventus v létě převzal Claudio Ranieri a pro úvodní duel nebude moci počítat s Alessandrem Birindellim a Vincenzem Iaquintou.

V Livornu si dávají daleko nižší cíle a jejich vyhlídky na bodový zisk v Turíěn se zmenšily poté, co se zranili Giuliano Giannichedda a Vikash Dhorasoo. "Juventus má silný tým. Nepatříme mezi favority, ale rozhodně se budeme prát," hlásí kouč Fernando Orsi.
Pravděpodobné sestavy: Juventus Turín: Buffon, Zebina, Andrade, Criscito, Chiellini, Salihamidžič, Almiron, Nocerino, Nedvěd, Trezeguet, Del Piero.  AS Livorno: Amelia, Grandoni, Knezevic, Galante, Pasquale, A. Filippini, Pulzetti, Loviso, E. Filippini, Tristan, Tavano. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip eurofotbal.cz: 1
FC Parma - Calcio Catania (neděle 15:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Parma: Bucci, Coly, Falcone, Rossi, Castellini, Parravicini, Cigarini, Morrone, Pisanu, Budan, Reginaldo.  Calcio Catania: Polito, Gazzola, Stovini, Sottil, Vargas, Baiocco, Tedesco, Nardini, Caserta, Mascara, Spinesi. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.50
Tip eurofotbal.cz: 1
ACF Fiorentina - Empoli FC (neděle 15:00)
Pravděpodobné sestavy: ACF Fiorentina: Frey, Potenza, Dainelli, Gamberini, Pasqual, Donadel, Liverani, Montolivo, Santana, Pazzini, Mutu.  Empoli FC: Balli, Raggi, Marzoratti, Adani, Tosto, Busce, Giacomazzi, Moro, Antonini, Vannucchi, Saudati. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.75 - 8.25
Tip eurofotbal.cz: 1
Reggina Calcio - Atalanta Bergamo (neděle 15:00)
Pravděpodobné sestavy: Reggina Calcio: Campagnolo, Lanzaro, Aronica, Valdez, Modesto, Cascione, Barretto, Hallfredsson, Cozza, Amoruso, Vigiani.  Atalanta Bergamo: Coppola, Rivalta, Talamonti, Carrozzieri, Bellini, Ferreira Pinto, De Ascentis, Tisone, Langella, Doni, Zampagna. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.00
Tip eurofotbal.cz: 1
FC Janov - AC Milán (neděle 15:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Janov: Rubinho, Bega, De Rosa, Lucarelli, Konko, Milanetto, Paro, Fabiano, Papa Waigo, Gasparetto, Di Vaio.  AC Milán: Dida, Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Kaka, Seedorf, Gilardino. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.10 - 3.45 - 1.55
Tip eurofotbal.cz: 2
AC Siena - Sampdoria Janov (neděle 15:00)
Pravděpodobné sestavy: AC Siena: Manninger, Bertotto, Portanova, Loria, Grimi, Vergassola, Codrea, Galloppa, Frick, Chiesa, Maccarone.  Sampdoria Janov: Castellazzi, Campagnaro, Sala, Lucchini, Zenoni, Palombo, Volpi, Ziegler, Delvecchio, Bellucci, Caracciolo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.70
Tip eurofotbal.cz: 0
Inter Milán - Udinese Calcio (neděle 15:00)
Pravděpodobné sestavy: Inter Milán: Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Chivu, Maxwell, Stankovič, Dacourt, Zanetti, Figo, Crespo, Ibrahimovič.  Udinese Calcio: Handanovič, Mesto, Coda, Zapata, Dossena, Inler, D'Agostino, Sivok, Quagliarella, Asamoah, Floro Flores. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.20 - 13.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Neapol SSC - Cagliari Calcio (neděle 15:00)
Pravděpodobné sestavy: Neapol SSC: Iezzo, Cupi, Maldonado, Contini, Garics, Hamšík, Gargano, Bogliacino, Savini, Calaiò, Lavezzi.  Cagliari Calcio: Fortin, Ferri, Lopez, Bianco, Del Grosso, Foggia, Parola, Conti, Fini, Acquafresca, Matri. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Citta di Palermo - AS Řím (neděle 20:30)
Pravděpodobné sestavy: Citta di Palermo: Fontana, Zaccardo, Rinaudo, Barzagli, Pisano, Tedesco, Guana, Simplicio, Jankovič, Miccoli, Amauri.  AS Řím: Doni, Cassetti, Panucci, Mexes, Tonetto, De Rossi, Aquilani, Taddei, Vučinič, Giuly, Totti. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.25 - 2.20
Tip eurofotbal.cz: 02

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com, gazzetta.it

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Konečně začíná italská liga!!!! Už se těším. Zítra Napoli 1 - 1,8

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol bude bez dvou nejlepších obránců.

Reagovat
HOST*

Ale Lavezzi se trefí Tam bude nadšení, všechno, tipuju 1

Reagovat
HOST*

Sice jsem největším fanouškem Arsenalu, ale Juventus je můj druhej tým kterýmu věřim a fandim...JUVENTUS TURÍN!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*slejdy

no tak AC zatim s prehledem...

Reagovat
HOST*VENCA

ODSTARTUJE SERIA A nejvyšší italská liga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele