SERIE A POKRAČUJE

07.04.2005, 18:06
Aktuality
Fotbal nic nezastaví a když ano, tak jen na chvíli. Italskou ligu minulý víkend přerušil smutek nad smrtí papeže, ale italské týmy se v těch to dnech vracejí na hřiště v pohárech a i liga je zde znovu a je o co hrát! Titul, pohárové soutěže, boj o záchranu...

Zástupci Itálie v LM jsou asi nejvíce unaveni, ale i tak budou jejich zápasy patřit k těm nejsledovanějším. AC Milán - Brescia, Bologna - Inter a Fiorentina - Juventus. Zejména Juve to bude mít těžké. Fiorentina je pouze dva body od sestupu, ne právě přátelské vztahy mezi oběma kluby a jejich fanoušky, to vše slibuje boj na ostří nože. Bezpečnostní opatření na stadiónu a v jeho okolí mluví jasnou řečí, jde do tuhého! A hráči? Jejich fyzická únava z utkání v Liverpoolu již zcela jistě zmizela, ale myšlenky na odvetu, která je na programu jen 4 dny po tomto zápase, jim jistě nedovolí hrát v pohodě. Dá se rovněž předpokládat, že Fabio Capello zariskuje a některé hráče základu nechá odpočívat. Případná ztráta v Serii A se ještě dá dohnat, ale v LM není žádné "zítra".

Inter se vydá po stejné cestě, v úterý ho čeká odveta s AC a bude se snažit o nemožné. Dohnat a předehnat, tedy vyřadit, svého odvěkého rivala. Bologna je na sedmém místě a po řadě dobrých zápasů a zisku bodů myslí na Pohár UEFA. Nesnadná úloha pro Inter...

AC Milán přivítá celek Brescie a zdá se, že by 3 body měl získat bez problémů. Je v klidu, dvoubrankový náskok v LM mu dodal sebedůvěru, hraje doma... Ale někdy je ono přehnané sebevědomí na škodu a nebezpečné.

V neděli se bude hrát hlavně o záchranu, ale také o pozice v pohárech, tedy o ty za vládnoucí dvojicí AC Milán - Juventus. O Interu jsme psali, Udinese hraje doma s AS Řím. Fotbalisté z hlavního města Itálie byli před zahájením tohoto ročníku označováni za jednoho z favoritů. Dnes tyto "nezářící hvězdy" bojují hlavně o prestiž a jsou schopny porazit každého, právě tak jako s každým prohrát... Sampdoria jede do Cagliari a to je na vlastním hřišti nebezpečné, až neporazitelné. A co napsat o souboji Palermo - Messina? Sicilské derby! Stačí? Favorit neexistuje. Rozhodne pověstná mafie Cosa nostra? Atalanta Bergamo hraje doma s Chievem a chce-li snít o záchraně musí vyhrát. Lecce - Siena, jeden o Pohár UEFA, druhý záchranu, Reggina - Parma to samé, jen v bleděmodrém. Lazio -Livorno? Silný politický náboj, podtext, vždy dochází k nepokojům mezi fanoušky. Pravicově zaměření z Říma si vyřizují účty s "levičáky" z Livorna...

Serie A je tedy znovu zde. Zajímavá a napínavá. Kvalitní... Nerozhodnutá, možná až do posledního kola!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*

Asi teď budu vypadat jako úplný idiot, ale Cosa nostra je Sicilská mafie?

Reagovat
alegre

Pochází ze Sicilie.....

Reagovat
HOST*

dík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele