SERIE A - 24. KOLO

09.02.2006, 00:46
Aktuality
24. kolo Serie A se příliš nevyvedlo ani jednomu z vedoucí dvojice. Juventus ztratil dva body v domácím utkání se sestupem ohroženou Parmou, Inter nezískal ani bod, ve Florencii prohrál s domácími Fialkami 1:2. Právě pro Fiorentinu mělo vítězství cenu zlata, opět se přiblížila svému dnešnímu soupeři a tedy i čelu tabulky. Třetí AC Milán získal povinné tři body v souboji s Trevisem. AS Řím v nejzajímavějším zápase večera porazilo 4:3 Cagliari.

Dosud suverénně vedoucí tým Serie A, Juventus, tentokrát neodehrál šťastný zápas. Doma pouze remizoval 1:1 s Parmou a dal tak šanci svým pronásledovatelům na snížení náskoku. Juventus dokonce na Delle Alpi po brance Desseny prohrával, poté ale srovnal Zlatan Ibrahimovič a vedení na stranu turínských mohl v samém závěru strhnout Allesandro Del Piero, jež ale ze sporně nařízené penalty trefil jen břevno.

Vzhledem k nečekanému zaváhání Juve měl v tabulce druhý milánský Inter ideální příležitost stáhnout osmibodový náskok Staré dámy v čele tabulky. Milánští však ve Florencii zaspali již začátek utkání - v 10. minutě se totiž trefil Christian Brocchi a potrestal tak letargii hostů v úvodu utkání. Další ránu pak v 60. minutě zasadil hostům Luis Jimenez. Milánští se zmohli již jen na korekci výsledku, kterou zařídil Alvaro Recoba.

Třetí v pořadí, další milánský velkoklub AC Milán, na San Siru deklasoval 5:0 Treviso a využil tak zaváhání dvojice před sebou, i když stále zůstává třetí. Čtyři branky vstřelili Bianconeri během dvaceti minut druhé půle, dvěma góly se blýskl kanonýr Ševčenko.

Zřejmě nejzajímavější utkání večera však bylo k vidění na stadionu v Rieti, kde výjimečně odehrálo svůj zápas římské AS, které se zde utkalo s kandidátem sestupu z Cagliari. Utkání bez divácké kulisy však mělo velmi překvapivý průběh. Cagliari se po brankách Suaza a Langelly velmi brzy ujalo dvoubrankového vedení. Ještě do 35. minuty však AS dokázalo srovnat skóre, trefili se De Rossi a Perrotta. Na začátku druhé půle byl vyloučen hostující Bizera, ani toto oslabení však Cagliari nezlomilo. Již po deseti minutách druhé půle se totiž trefil Conti a Římané museli opět dohánět jednobrankovou ztrátu. Stíhací jízda se AS sice ještě zkomplikovala v 76. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Cesare Bovo, závěr utkání byl však přeci jen v režii domácích. Francesco Totti dvěma góly ze značky pokutového kopu výsledek otočil a zajistil všechny tři body pro AS Řím.

Soupeř Slavie v poháru UEFA, Palermo, ukazuje v posledních utkáních vzrůstající formu. Tentokrát si mužstvo ze Sicílie poradilo z římským Laziem v poměru 3:1. Za domácí se trefili González, Tedesco a Caracciolo.

Letošní účastník Ligy mistrů z Udinese na domácí půdě překvapivě podlehl Reggině, tedy mužstvu, které se pohybuje spíše v sestupovém pásmu. Domácí přitom po brance kanonýra Iaquinty vedli, ale hosté dokázali brankami Amorusa zápas otočit a odvézt si ze severu Itálie cenné tři body.

I přes výhru na hřišti posledního Lecce zůstává Empoli mezi týmy bezprostředně ohroženými sestupem, byť se jeho situace přeci jen poněkud zlepšila. Empoli dokázalo již v prvním poločase získat dvoubrankový náskok a poměrně v pohodě si dokráčelo k povinné výhře nad slaboučkým Lecce, které dosud získalo ve dvanácti domácích utkáních pouhých devět bodů.

V souboji dvou týmů ze středu tabulky se střetlo Chievo se Sampdorií. Hosty z Janova dostal do vedení Vitali Kutuzov, po hodině ale dokázal srovnat Gianluca Scurto a dal tak výsledku konečnou podobu. Překvapivě šesté Livorno zavítalo na půdu Ascoli. Hosté však v současnosti prožívají krizi, v předchozích pěti utkáních Serie A nedokázali ani jednou vyhrát a nepovedlo se jim to ani na horké půdě v Ascoli. Další bezbranková remíza byla k vidění v Messině, kde se domácí utkali se Sienou.


Tabulka:
1. Juventus Turín24203149:1463
2. Inter Milán24173447:1854
3. AC Milán24163553:2351
4. AC Fiorentina24155441:2350
5. AS Řím24136546:2545
6. AS Livorno24109526:2539
7. Chievo Verona2498731:2735
8. Sampdoria Janov2497837:3134
9. Lazio Řím24810630:2934
10. Citta di Palermo2479835:3830
11. AC Siena24681029:3826
12. Udinese Calcio24751224:3526
13. Reggina Calcio24751225:3926
14. Ascoli Calcio24510924:3025
15. Messina Peloro24411921:3123
16. Cagliari Calcio24571227:3922
17. FC Parma24571227:4322
18. Empoli FC24641427:4422
19. Treviso FC24281414:3614
20. US Lecce24341716:4113


Příští kolo
27.02.2008
Atalanta Bergamo - Sampdoria Janov
Lazio Řím - Reggina Calcio
FC Janov - Neapol SSC
Calcio Catania - AC Milán
ACF Fiorentina - AS Livorno
FC Parma - Udinese Calcio
Citta di Palermo - Empoli FC
Juventus Turín - FC Turín
AC Siena - Cagliari Calcio
Inter Milán - AS Řím



Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Toman

Výborně, tři body se hodí. Ikdyž tentokrát to bylo jentaktak! Škoda jen, že Fiorentina ani AC Milán nezaváhali. No snad příště. V Římě musí být příští rok liga mistrů!!!

Reagovat
HOST*

myslim si to taky, AS Roma je super klub, i kdyz krome Tottiho nema takovy hvezdy jako juve, ac, inter....8 zapasu bez ztraty bodu to je slusna serie, ne??

Reagovat
HOST*Toman

Jsem rád, že tu taky někdo přeje AS! 8 výher v řadě, to je výborný. Doufám, že to bude ještě chvíli pokračovat! Teď má AS i to potřebný sebevědomí!!!

Reagovat
HOST*

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Reagovat
HOST*jampadampa

Pánové, co říkáte na výkon rozhodčího v zápase minulého kola Juve - Udinese? Sled událostí - 1.) rozhodčí neuznává regulérní gol Udine, 2.) rozhodčí uděluje červenou kartu hráči Udine za obyčejné vypíchnutí balonu (tuším Nedvědovi), 3.) rozhodčí odpouští Juve metrový offside a uznává gol Juve 4.) rozhodčí nepíská jasnou penci ve prospěch Udine.

Tohle by snad v jednom zápase nezvládli ani naše "hvězdy" Zejda s Helebrantem.

Reagovat
Kily

ten rozhodčí byl špatnej, ale docela by mě zajímalo, kterou situaci myslíš tím, že rozhodčí neuznal gól udine, ten zápas jsem viděl, ale ne celej, jedna taková situace tam za dobu mýho koukání byla a jestli myslíš zrovna ji, tak věz, že di natale byl v momentě přihrávky od iaquinty v ofsajdu

Reagovat
Kily

a ještě k tý červený kartě, muntari trefil jako první balon, to je pravda, ale byl to skluz zezadu, navíc fakt docela ostrej, to bych spíš přičetl na vrub hráče, protože tohle si prostě nemůže dovolit, když dvě minuty předtím dostal žlutou, navíc nedvěd nebyl v pozici, kdy mohl zakončovat, byl tam u něho ještě jeden hráč udinese (tuším že pieri), prostě úplně zbytečnej zákrok

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, gól Udine neuznali správně, červená taky byla na místě, ale ten gól z ofsajdu, neodpískáná penalta a ještě tam šel Iaquinta sám na bránu a rozhodčí ho zastavili kvůli neexistujícímu ofsajdu, to je síla!!! Inter by se přiblížil nebezpečně blízko tak s tim něco udělat museli... Už minulou sezonu to takhle bylo, chtěl bych vidět zápas v Serii A, ve kterym rozhodčí nebyl nakloněnej juventusu... FORZA INTER!

Reagovat
HOST*inter

to byla pěkná kurva.ja jsem viděl přímý přenos-ty vole to byl zmrd

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Kofr

Achich ouvej, po zranění to vypadalo nadějně, že by mohl do hry naskakovat či rotovat v základní sestavě,ale nyní....

Reagovat
sansiro

Možná, že Juve dochází na "jaře" opět dech...

Reagovat
HOST*1860

nn, myslim, ze jeste ukazeme silu.. nebo aspon naskok udrzime..

Reagovat
Mr.Jindros

Taky mám strach. O italskou ligu se nebojím, což o to, ale LM...

Reagovat
sansiro

No právě, s tím má Juve vždycky trošku problém.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, byla by to škoda, moc jim přeju nějakej mezinárodní úspěch, už od těch smolných penalt..

Reagovat
sansiro

Kdyby taky dal Cannavaro proti Liverpoolu gól místo tyče, možná jste taky slavili.

Reagovat
sansiro

Grande Milan!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele