Serie A 2012/2013

27.06.2013, 20:42
Názory a komentáře
Jelikož ostatní soutěže již své skončené ročníky rekapitulovaly, je čas také na nej z italského calcia. V tomto shrnutí se pokusím kromě nejpozitivnějších stran italské soutěže označit také největší negativa a překvapení letošní sezony. Sezona v Itálii skončila podle papírových předpokladů. Pro titul si dokráčel Juventus už hodně volnou chůzí, letos totiž na Apeninském poloostrově znovu nenašel důstojného soupeře. Příliš dramatu nepřinesl ani boj o druhé místo a tak se v posledním kole hrálo prakticky jen o místo třetí, ale v Itálii tolik důležité - zajišťuje totiž postup do předkola Ligy Mistrů. Třetí místo nakonec doslova ukopal Milán v posledních sekundách na půdě již jistě sestupující Sieny a nechal tak za sebou jiný obrozený tým - Fiorentinu. Další dvě pohárová místa si zajistilo Udine a Lazio, které dokázalo zvítězit ve finále italského poháru. Ligu letos neudrželo Palermo, což já osobně vidím jako velké pozitivum, Palermo je symbolem úpadku italské kopané a v Serii B bude mít jistě prostor pro lepší uvážení svých kroků. Boj s odpočtem nezvládla ani sympatická Siena a zcela očekávaně po roce opouští ligu Pescara. Tolik ke krátkému, nezbytnému úvodu a nyní pojďme již na výběr toho nejlepšího v letošní sezoně.

POZITIVA

Juventus
Turínský velkoklub je třeba zmínit na prvním místě. Soutěž projel stylem start-cíl a nenechal nikoho pochybovat o tom, zda je titul zasloužený. I když v první půlce sezony chyběl na střídačce potrestaný strůjce úspěchu Antonio Conte, Juventus pokračoval v sebevědomých výkonech z loňské sezony. Mistrovské 3-5-2 se mu podařilo ještě zdařile doplnit, kdy levou zálohu si zcela podmanila akvizice z Udine - Kwadwo Asamoah. Především záložní řada stojí za úspěchy Juventusu, Marchisio - Pirlo - Vidal jsou výborně vyváženou a doplňující se trojicí, bez nadsázky jednou z nejlepších v Evropě. Juventus vlastně tvrdě narazil až v Lize mistrů, přesto ale došel z italských týmů nejdál a zuby si vylámal na pozdějším vítězi z Mnichova, který je přeci jen v jiné fázi vývoje než ještě dva roky zpět sedmý Juventus. Před Juve stojí výzva, kterou se už dvě sezony nedaří splnit. Přivést top kanonýra. Pak bude Stará dáma zpět v té nejužší evropské špičce (myšleno po sportovní stránce).

Florentinská renesance
Pro mě nejpozitivnější úkaz letošního ročníku. Fiorentina skončila sezonu 11/12 na 13. místě a místo pohárových umístění atakovala spíš umístění okolo sestupové hranice. V Toskánsku tak nastaly změny a nutno říci, že velmi zdařilé. Na post sportovního manažera usedl ex-Říman Pradé a kromě zdařilých příchodů nových hráčů se mu povedlo ukořistit výborného trenéra. Tím se stal v Římě nechtěný Vincenzo Montella, který sezonu předtím ukazoval své kvality v Catanii. Sázka se ukázala býti velmi úspěšnou. Montella vtiskl svým svěřencům tvář a našel pro ně ideální systém - to když změnil systém z 3-5-2 na 4-3-3. Z podceňovaného týmu tak najednou byl tým, jenž bojoval do posledních sekund o Ligu Mistrů. Tým, o kterém se říkalo, že bude stát a padat s Jovetičem, dokázal, že jeho síla netkví v individualitě, ale týmovosti. Díky tomu zahrála výtečnou sezonu netradičně složená záložní trojka: Valero - Pizarro - Aquilani, tedy trojka, kde absentuje bořivý element. Zapomínat by se nemělo ani na Adema Ljajiče či Juana Cuadrada. Violu v létě s největší pravděpodobností opustí Stevan Jovetič, ale v záloze již čeká uzdravený Guiseppe Rossi a s penězi získanými z prodeje Jovetiče jistě ve Florencii dobře naloží.

Silný střed tabulky
Původně jsem do výběru zařadil obrození AC Milán po půlce sezony, ale nakonec jsem výběr přehodnotil na méně viditelnou záležitost. Toto pozitivum je zčásti vidět i kvůli stagnaci italské špičky. Ve středu tabulky tak letos skončil třeba i Inter Milán. Přesto mám na mysli spíš týmy jako Catania, Parma, Cagliari či Bologna. Tedy týmy, které pravidelně obírají o body nejsilnější italské celky, ale také jim přichystávají hráče, které dokáží lacino nakupovat z jižní Ameriky. Po sportovní stránce tyto týmy pracují výborně, s malým rozpočtem dokáží leckdy konkurovat týmům nesrovnatelně větším a míchat s boji o poháry. Důsledně ale odděluji sportovní stránku věci od zbytku fungování. Tyto týmy mají často mnoho problémů sami se sebou (viz letošní Cagliari, které nemělo kde hrát domácí zápasy). Troufám si tvrdit, že tato část ligy je silnější než v ostatních evropských soutěžích.

Nejlepší jedenáctka sezony
Do výčtu pozitiv pak zařazuji i nejlepší jedenáctku sezony, ta je vybrána spíše tak, aby hráči mohli fungovat spolu. Proto tedy volím systém 3-4-2-1 a sestavu ve složení:
Handanovič (Inter) - Campagnaro (Neapol), Barzagli, Chiellini (oba Juventus) - Cuadrado, Valero (oba Fiorentina), Vidal, Asamoah (oba Juventus) - Totti (AS Řím), Hamšík - Cavani (oba Neapol).
Náhradníci: Marchetti (Lazio), Benatia (Udine), Pirlo (Juventus), Lamela (AS Řím).
Trenér: Vincenzo Montella (Fiorentina).

NEGATIVA

Zvuk v zahraničí
Ať chceme nebo ne, italská liga nemá v zahraničí dobré jméno. Určitě nepůsobí navenek dobře, když mistrovský tým začíná sezonu bez trenéra, jež byl potrestán v korupční kauze, stejně dobře nevypadá ani pohled na tabulku, kde před startem sezony hned čtyři týmy začínají s bodovým odpočtem. Nechci teď spekulovat o oprávněnosti trestů, ale zkrátka fotbalový svaz očividně nemá ve věcech pořádek, problémy se řeší vykázáním činnosti, která problém nikdy neřeší.

Další věcí - a tou nejvíce na očích - je postoj k účasti v evropských pohárech. V Lize Mistrů se týmy snažily, to ano, tam pak byla znatelná absence kvality. Evropská liga ale hrála jinou písničku, tam týmy kvalitu měly, ale nevypustilo ji pouze Lazio. Udine, Inter, Neapol určitě mohly reprezentovat Itálii důstojněji. Týmy se totiž dostávají do kruhu, kde se točí koeficient soutěže a postavení v domácí soutěži. Týmy vypouštějí Evropskou ligu v boji o umístění o Evropskou ligu, paradox. Nezbývá než doufat, že v příští sezoně týmy, které si svojí šanci vybojovaly, prokážou více odvahy.

Stadiony, marketing, činnost okolo fotbalu
Kluby neumí pracovat s fanoušky. Kluby z velké části nemají ani jak pracovat s fanoušky. Většina klubů má nefunkční marketingovou stránku věci, merchandising na nulové úrovni. I zde se najdou výjimky - AC Milán, Inter, Juventus, AS Řím a tím prakticky končíme ve výčtu. Ostatní celky tyto aktivity vypouštějí. Weby na úrovni celků v Gambrinus lize, nulový kontakt na sociálních sítích. Kluby hrají na vypůjčených stadionech a přichází tak o velký zdroj příjmů (ano, Juventus je výjimkou - podle výzkumu Deloitte se příjmy z domácích zápasů téměř ztrojnásobily a to Juve odehrálo o 4 domácí zápasy méně). Kvůli tomu všemu doufejme, že v co nejbližší době budou postaveny avizované stadiony - v Neapoli, v Udine a v Římě. Italské stadiony z velké části dlouhodobě přesluhují, soutěž by si zasloužila nové, jenže kde na ně brát? Zemi, na níž se výrazně podepisuje ekonomická krize, by pravděpodobně nepomohlo ani pořádání některého šampionátu, protože vláda jednoduše nemá kde brát na takové investice, to mělo z pohledu fotbalu přijít daleko dřív.

Tyto otázky je třeba řešit. Ze všeho je ale cítit velký strach ze změn, ze ztráty kouzla pravého calcia. Já věřím, že duch přetrvá dál, ale už dávno byl čas pro posunutí fotbalu dál, je potřeba zachytit alespoň částečně zahraniční trendy, jinak bude calcio zválcováno zvenčí. Ostatně jak je vidět na návštěvnosti: Německo - průměrně 45 116 diváků na zápas, Itálie - 24 655 diváků. V klubovém žebříčku návštěvnosti je z italských zástupců první Inter - až na dvacátém místě na světě a druhé AC Milán - třicáté místo....

AS Řím, Inter Milán
Tyto kluby prošly v letní přestávce revolucí a měly podle představ svých vedení a fanoušků míchat bojem o nejvyšší příčky. Vedení AS se nepoučilo a znovu naprosto nepochopitelně vsadilo na trenéra, který byl jednoduše špatnou volbou (na což mnozí poukazovali již při výběru). Zdeněk Zeman opravdu nemohl svou hrou konkurovat italské špičce a hráči se pod jeho vedením trápili, výsledkem je nepromyšlené odvolání ve 23. kole, náhrada z vlastních zdrojů a po druhé za sebou neúčast v evropských pohárech. Vše znásobené porážkou ve finále italského poháru. AS tedy stojí před branami další letní revoluce. V Interu bylo špatně vše. Od volby trenéra, přes volbu hráčů, po smůlu - jak totiž jinak nazvat stav, kdy naprostá většina týmu tráví čas místo tréninku na marodce. Inter letos může děkovat jedinému muži, že skončil alespoň v první polovině tabulky. Tímto mužem je Samir Handanovič, akvizice z Udine, která držela dlouho akcie nerazzurri vysoko. Zbytek posil se nepovedl, anebo zranil. Inter nemohl najít vhodný systém, na mladičkého trenéra Stramaccioniho toho zkrátka bylo moc. I Inter tedy stojí před další letní výzvou.

Sestava zklamání
V sestavě zklamání mají pochopitelně nejvíc zástupců dva výše zmíněné týmy:
Perin (Pescara) - Jonathan, Ranocchia, Silvestre (všichni Inter), Balzaretti - De Rossi, Tachtsidis (všichni AS Řím) - Boateng (AC Milán), Dybala (Palermo), Ninis (Parma) - Bendtner (Juventus).
Náhradníci: Goicoechea (AS Řím), Pereira (Inter), Bojan (AC Milán), Immobile (Janov).
Trenér: Zdeněk Zeman (AS Řím).

FENOMÉNY SEZONY

Návrat ke klasice
Je až podivuhodné, jak rychle se rozšířila horečka s tříobráncovým systémem, který si znovu podmaňuje Itálii. V letošní sezoně si ho vyzkoušela zeširoka skoro celá italská špička: Juventus, Neapol, Fiorentina, Udine, AS Řím, Lazio a mnohé další kluby. Možnosti tohoto systému už prezentovaly v Evropě Juventus a Neapol, u ní je ale možné, že se s odchodem Waltera Mazzarriho posune k systému se čtyřmi obránci. Přesto tento zdánlivě mrtvý herní systém ukazuje, že se správnými hráči může být úspěšný i na mezinárodním poli.

Totti, Di Natale
Nestárnoucí legendy calcia znovu potvrdily své výsadní postavení. Francesco Totti tahal celou sezonu takřka sám celý Řím na zádech, hra znovu stála na něm a je to vidět i na číslech - 12 branek, 14 asistencí. Netřeba dodávat nic dalšího, historicky druhý nejlepší kanonýr Serie A může podobným stylem hrát ještě další tři sezony. "Toto" Di Natale znovu vytáhl podceňované Udine do pohárů a znovu (již počtvrté za sebou) u toho překonal hranici 20 branek, letos se zastavil na čísle 23. Společně s trenérem Guidolinem je on hlavním strůjcem zázraků, kterými Udine každý rok atakuje nejvyšší umístění.

Hra čísel
2 - body zaznamenala Pescara od 7. ledna, o sestupu nemohlo být pochyb
18 - sekund trvalo Arturo Vidalovi, než vsítil nejrychlejší branku sezony do sítě Interu
30 - čistých kont se podařilo udržet defenzivě Juventusu
42 - branek zvládlo inkasovat AS do 23. kola, tedy do odvolání Zdeňka Zemana
44 - trenérů vyměnilo Palermo za dobu, co v Manchesteru úřadoval Sir Alex Ferguson

Sestava překvapení:
Puggioni (Chievo) - De Sciglio (AC Milán), Marquinhos (AS Řím), Glik (Turín), Antonelli (Janov) - Dzemaili (Neapol), Obiang (Sampdoria) - Cerci (Turín), Castro (Catania), Bonaventura (Atalanta) - Emeghara (Siena).
Náhradníci: Gilardino (Bologna), Sau (Cagliari), Sansone (Parma).
Trenér: Ivo Pulga (Cagliari).

Všechny kategorie a sestavy jsou samozřejmě velmi individuální, limitované počtem utkání, které jsem mohl vidět a proto se těším na vaše postřehy a výběry.

A na úplný závěr by nebylo na škodu seznámit se s gólem sezony, který možná mnohým utekl, protože padl v posledním kole, v zápase, který již nic neřešil. Massimo Gobbi se trefil opravdu životně.

Autor: články čtenářů / Maritazzi

Komentáře (80)

Přidat komentář
terry

FORZA GENOA!

Reagovat
Darren Fletcher

za článok

inak "Weby na úrovni celků v Gambrinus lize, nulový kontakt na sociálních sítích. " -- waw, to som netušil. fakt bieda, ak je toto realitou v Serie A

Bendtner v zostave sklamania? okej, ukázal hovno, nedal gól, ale hral málo a vlastne - kto od neho čakal zázraky? väčšie - reálne - sklamanie sa tam niekde nenájde?

Reagovat
Yanek

Myslel jsem, že tu podobný článek vůbec nebude, tak jen ve zkratce za sebe:

Myslím, že uplynulou sezonu z pohledu fanouška Rossoneri nejlíp charakterizuje ZKLAMÁNÍ. Přesto je dostatek věcí, které stojí za zmínku: Barca doma, El Shaarawy, Max Allegri (čí jméno bylo skloňováno během celé sezony častěji?), comeback (který začal v lednu a zastavil se prakticky až v 38. kole), Mario aka průměrák z Anglie? a hlavně support Curva Sud!!!

Napsat by šlo určitě víc, každopádně označení tohohle roku jako "year zero" bude nejvýstižnější, a nejen pro samotný tým (že Princi?).

Ke Cassanovi bych se taky rád vyjádřil, ale do mrtvol se nekope.

Ví tu někdo, kdo tipoval naprosto přesně, že Balotelli bude klíčovým faktorem v honbě za LM a byl si tím suverénně jistý? Teď by to řekl kdekdo, ale upřímně přicházel jako neznámá. Poklona Jajinku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamání to je...ale po tom co se odehrálo v létě mnozí čekali že ta sezona dopadne hůř, nakonec tam bylo i několik pozitivních věcí. Teď je dobře že už je Tevéz out, takže by se mohlo vedení soustředit na příchod AM (Honda) a obránce (Ogbona), potom už by ten tým měl potenciál.

Reagovat
Pinturicchio

Ogbonna už by měl být v podstatě hráčem Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne, taková škoda. By mě zajímalo kam Juventus všechny ty hráče dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tolik jich nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Děláte náhradníky z hráčů co by byly jinde hvězdy...ale ok, ve velkoklubech to tak musí být, jenom je to škoda, když jde o hráče co hráli v SA i dříve.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko se zavděčíš všem. Jednou se, že nemáme kvalitní lavičku, pak že hráče dusíme. To je pořád něco. Ono by to bylo v pořádku, kdyby Conte nestavěl na 14 hráčích.

Reagovat
Pinturicchio

Jeden stoper přijít musel.

Reagovat
10

o Mariovi z italský sekce nikdo moc nepochyboval, co si tak pamatuju...

Reagovat
smazaný uživatel

to jen všichni ostatní ho odepisovali

Reagovat
Trand

Všichni ne.

Reagovat
The Krupy

V prvom rade díky za článok, konečne má aj Calcio svoje zastúpenie v súhrnoch. So všetkým súhlasím, akurát by som do najhoršej zostavy nedával Bendtnera, ktorý neodohral takmer nič, väčšinu času bol zranený, a v konečnom dôsledku sa od neho vôbec nič nečakalo.

Reagovat
DelPiero137

Suhlas, v zostave sklamani by som cakal niekto kto dostal sancu ale previdelne skalmal.

Reagovat
rossoneri89

R.I.P. Stefano Borgonovo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přestup Antonia Cassana z milánského Interu do Parmy je už jen otázkou několika dní. Podle prezidenta desátého celku právě skončeného ročníku italské Serie A by vše mělo být zkompletováno nejpozději do konce tohoho týdne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na této lize je zajímavé právě to, že to je nejdůležitější se odehrává mimo zápasy.

Reagovat
terry

Čekám v příští sezoně novej Janov. A snad už třeba i bez toho šaška ve vedení.

Reagovat
mastakillah

Pěkně Maritazzi Na tohle jsem dlouho čekal

Reagovat
Votas

dobrej článek

Reagovat
mastakillah

Jinak mezi fenomény mohl být i Cavani

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý článek. Ačkoliv v zásadních věcech téměř výlučně nesouhlasím , tak musím autorovi poděkovat za zajímavé informace a komentáře. Problémy SA jsou mnohem hlubší a zaslouží si detailnější analýzu, jelikož spoustu fanoušků si je stále ještě nedovede správně klasifikovat a soutěž je pak prezentována odlišně od reality.

Neodpustím si ale zásadně nesouhlasit se zařazením Boatenga do sestavy zklamání a naopak opomenutí El Shaarawyho - ikdyž zářil jen půl rok, tak se stal v podstatě symbolem znovuzrození AC a především důkazem, že SA stále generuje výjimečné talenty.

Reagovat
10

nechtěl by ses ujmout tý detailnější analýzy? to bych si od tebe přečetl moc rád, těžko by o tom mohl napsat někdo erudovanější

Reagovat
DelPiero137

Som za, vsimam si ze ma zaujimave komenty. Aspon pod nejakym clankom nieco postnut.

Reagovat
terry

Janov je generuje.

Reagovat
CubONE

Boateng si tam zasluzi byt. Tuto sezonu bol hrozny, otazkou je, ci nebol skvely minulu sezonu vylucne kvoli Ibrovi. Som zvedavy, ak ho nepredame, ako bude hrat a co predvedie. Pri 4312 na trequartistovi nastupit nemoze, nie je kreativny a nie je v utoku hrac, ktory by svojim myslenim vyvazil ako Ibra predtym. Mozno ho skusit v zalohe?

Reagovat
olis

za clanok, urcite by som bol radsej keby tam bol spominany viac aj Neapol ktoremu bolo venoveneho dost malo priestoru na to ako sa umiestnil, samozrejme to uz zalezi na autorovi a jeho sympatiach a nazoroch.... ale k tej casti z marketingom si jedno neodpustim - spominas tam AC Milán, Inter, Juventus, AS Řím pritom Neapol za posledny rok ako jedina znacka v taliansku zaznemenala narast a to o 18%, kluby ktore spominas mali pokles hodnoty svojej znacky, samozrejme to nie je celkovy marketing ale urcite je to dost podstatna polozka, taktiez webstranku ma Neapol kvalitnu a aj na soc. sietach sme aktivny vid. De Laurentiis ktory to z twiterom rozbieha vo velkom, ale myslim si ze aj niektore ine weby maju celkom kvalitne weby, samozrejme vzdy to moze byt este lepsie

kazdopadne za aktivitu

Reagovat
smazaný uživatel

... súhlas, Neapol je na TOP úrovni určite v poslednej dobe, tiež sledujem fb, twitter, web.stránky a dosť to pokročilo na slušnú úroveň , aj keď je samozrejme čo zlepšovať ešte... oproti takým nemeckým klubom alebo anglickým ani nehovoriac ale cesta je nastavená dobre, už len štadión a budem happy, hlavne priblížiť tifosi bližšie k ihrisku...

Reagovat
rossoneri89

Maritazzi

Reagovat
smazaný uživatel

Divím se že není v žádné sestavě Balloteli(asi že přišel až v lednu).

Další sezona bude v Itálii určitě ještě více zajímavá, pokud AC neprodá Balloteliho, Montoliva a El Sharrawy najde formu z podzimu tak s vhodným doplněním hlavně ve středu zálohy/obrany můžou pomýšlet hodně vysoko, nejen kvůli vlastní síle, ale stagnaci Juve, které opět nedokázalo najít náhradu za Pirla(ten už s formou čím dál více klesá, není se čemu divit), a opět vsadila na neosvědčenou kvalitu Llorenteho, uvidíme jak to bude fungovat v útoku juve a jak vůbec bude vypadat po konci přestupáku

Co se týče Juve myslím že by měli pomýšlet a hledat pomalu nástupce za hráče, kteří se blíží k třicítce, nebo už třicátníci jsou, zatím mají Pogbu do zálohy, do obrany nikoho potenciálně top nemají a přitom stopeři nejsou zrovna mladí.Posily nejlépe: stoper, levý bek/křídlo

Můj favorit milán doufám najde nějakou konkurenci pro KPB, kterému se sezona rozhodně nepovedla a hlavně mu najde místo v sestavě, protože zkoušení neustále na jiných postech není to nejlepší. Měli by taky vyřešit svoji závislost na Montolivovi, za kterého nemají v tvoření hry žádnou náhradu. Posily: stoper do základu, backup za montoliva, podhrot(pokud opravdu chtějí hrát 4-3-1-2)

Reagovat
Pinturicchio

Bonucci 1987, Cácerés 1988, Asamoah 1988, Isla 1988, Marchisio 1986, Marrone 1990, Pogba 1993, Vidal 1987, Giovinco 1987, ... přijít by měl do obrany Ogbonna 1988.

Na hostováních máme do brány Lealiho 1993, ... do obrany Sorensena 1992, Masiho 1992, ... do zálohy G. Apelta 1993, Bouye 1993 nebo Giandonata, ... do útoku za všechny Gabbiadiniho 1991 nebo Boakyeho 1993.

Reagovat
Pinturicchio

Giandonato 1991

Reagovat
fenixLFC

ked som hral FM11 za juventus tak v rezerve tam bol nejaky rumun, branescu alebo ako sa vola...s tym sa nerata alebo ako to s nim je?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím je to golman

Reagovat
fenixLFC

ja viem...pisal tam ze do obrany maju toho a toho tak ma zaujima ako to je s branescom

Reagovat
Pinturicchio

Brankář, pokud se nepletu, letos by měl jít hostovat.

Reagovat
Alberto Aquilani

čakal by som bud Castana alebo Marquinhosa v najlepšej zostave už len zato, jak to zvládali pod Zemanom, ale inak dobrá ....

Reagovat
10

Montolivo to rozhejbal

Reagovat
10

trošku vedle

Reagovat
Jajinek

Chtěl jsem udělat tradiční souhrn černomodré a v tom i Calcio sezóny...nicméně času prostě neaprosté minimum a navíc po minulých kritikách délkym by to asi stejně nikde nepřečetl. Uvidím v týdnu 8-12 červenec, kdy by mohlo být aspoň trochu času...nicméně článek, se kterým sice taky hodně nesouhlasím, poskytuje alespoň ty základní body a fakta a bez ohledu na subjektivní názor si nezaslouží nic jiného, než palec nahoru.

Reagovat
CubONE

Ak si najdes cas, som si isty, ze sa najdu aj ludia, ktori si to precitaju.

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shafto

urcite sa na to tesim, aj ked to bude niekolkostranova zalezitost

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanouškovi Interu mi bylo opět smutno, možná nejsmutněji. Nelíbilo se mi snad vůbec nic, občan byl vidět záblesk, který ovšem po několika dnech hodně rychle vyhasl. Nechci rozpiplávat co a kdo udělal špatně, protože celá naše organizace fungovala špatně. Přesto se v bělorusku a lotyššku hrdě promenáduji s naším krásným dresem . Přání do další sezony je všem jasné. Věřil jsem, že zkusíme Jamese Rodrigueze, ale jeho cena je nereálná. Nyní doufám, že Milito zvládne další ročník, věřím že přijde zajímavý člověk do zálohy, jeden útočník (Quagliarela) a dva obránci (Kolarov nebo Rolando). Uvidíme, Forza Inter!

Reagovat
The Krupy

Hrdosť si kde nechal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Zeman jako trenér sestavy zklamání? Vždyť dopadl podle očekávání ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Dik za clanok Zaujimave postrechy (aspon pre mna co nesledoval vsetky zpasy, muzstva).

Som jediny ktomu sa Leo viac pacil tuto sezonu ako Giorgio? V tvojej all stars by som to prehodil

Reagovat
Maritazzi

Díky za feedback, je to můj první článek, kde se vlastně nevěnuju jen AS, tak jsem nechtěl, aby to byl nějakej megatrapas. Jinak je to typ článku, kde se spíš předpokládá nějaká pluralita názorů, proto jsem doufal, že ho s někým napíšeme třeba ve dvou, aby to bylo vyváženější, bohužel.

Reagovat
CubONE

Super clanok Mozno nie zo vsetkym sa da suhlasit, ale tak mal si nevyhodu, ze ho pises sam.

Reagovat
Pinturicchio

Hezký souhrn , ... budu se těšit na případné preview před novou sezonou.

Reagovat
Pettirosso

Diky za clanek, i kdyz s par vecma taky nesouhlasim, jsem velice rad za takovou analyzu

Reagovat
10

dobrá práce Dane, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Chci se zeptat co znamená ZNOVU nenašel důstojného soupeře? Copak loni důstojného soupeře neměl???

Reagovat
Tomanatura

Libi se mi to A dost by me zajimalo, s jakymi vecmi ostatni nesouhlasi. Je pekne, ze to tu kazdy druhy napise, ale me by spis zajimalo proc.

Reagovat
smazaný uživatel

clanek sem si precetl, ale co je tam "kontroverzniho" uz nevim, protoze tu ligu nesleduju az tolik, abych to poznal, skoda, ze nekteri setri pismenky

Reagovat
10

taky moc nevím, je to dobrý shrnutí, který vytváří prostor pro diskusi...akorát se ty věci řešily už mockrát, no

Reagovat
Pettirosso

1000 lidi, 1000 chuti. Kazdymu se vzdycky neco nebude libit.

Reagovat
Pettirosso

Kazdopadne to neni nic proti Maritazzimu, napsal to paradne a neni to zadna kritika. Jen tyhle sestavy a kdo je v top a kdo ve flop je vzdycky sporny, protoze kazdej ma svy kone

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Určitě to autor nepsal kvůli tomu, aby dostal 20 palců. Jestli si někdo myslí, že ho tím, že bude něco kritizovat odradí, je to právě naopak.

Reagovat
Maritazzi

Určitě, jak jsem psal, je to můj první článek, kde se věnuju celý lize a vím, že těch nepřesností tam může být dost, proto jsem doufal, že kritika přijde, ale spíš konkrétnější, aby se o tom názoru dalo buď diskutovat nebo ho nějak mohl akceptovat. Jinak za ohlasy děkuju.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Pipo123

Mne sa to hodne páči, trošička ma prekvapil Totti v najlepšej jedenástke. Skôr by som tam uvítal Lamelu

Reagovat
M11

Maritazzi rad ctu tve souhrny a soudy u AS.. ani zde jsi nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gobbi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek

Reagovat
smazaný uživatel

Mám moc rád tyhle "blogové" články, ze kterých jdou vycítit emoce, radost se s někým podělit. Přesně tak, jako třeba před 10 lety, kdy se tu autoři článků moc rádi podělili o své postřehy, které našli na zahraničních serverech, o kterých jsme kdysi neměli ani páru, překladače byli méně jak poloviční a rádi četli články typu: Rosický do Juve, Jankulovski do AS nebo třeba i souhrny, kde autor dodal své postřehy, nadšení a názory, prostě omáčku, která se dala číst a tenhle článek mi to dost připomíná, i když je to psaný na trochu jiné úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Perin rozhodne nepatri medzi sklamania, s takou obranou pred sebou by aj Buffon mohol stat v branke a inkasoval by jeden za druhym. Nebyt Perina tak Pescara inkasuje daleko viac golov.

Reagovat
Spalovač šancí

Článek na první pohled budí zdání, že tu italskou předem domluvenou simulovanou někdo snad i se zájmem sleduje

Ovšem za snahu

Reagovat
smazaný uživatel

prvni pulku byl Prince skutecne spatny moc spatny ! druhou pulku uz se dral nahoru a hral velmi dobre coz i potvrzoval brankami!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele