SERIE A - 2. KOLO

11.09.2005, 23:44
Aktuality
O největší překvapení druhého kola Serie A se postaralo Palermo, které doma porazilo ambiciózní Inter. Další dva kandidáti na titul vyhráli, AC doma nad Sienou a Juventus vysokým rozdílem v Empoli. Římské AS nenavázalo na dobrý výkon z prvního kola a překvapivě doma podlehlo Udinese.


Udinese Calcio - Neapol SSC   0:5
Branky:   16. Marcelo Zalayeta, 41. Maurizio Domizzi, 65. Ezequiel Lavezzi, 71. Marcelo Zalayeta, 81. Roberto Sosa

Milánský Inter překvapivě prohrál na hřišti Palerma 2:3. Domácí v tomto zápase jasně dominovali a do 85. minuty vedli 3:0. První branku vstřelil parádním přímým kopem Corini, po něm se hlavou trefil Terlizzi a třetí gól přidal opět hlavou Nigerijec Makinwa. Až poté se dvěmi brankami blýskl střídající Argentinec Cruz, nejprve doklepával po pěkné akci Adriana a v páté minutě nastavení se prosadil hlavou po rohovém kopu. Nebýt výborného brankáře Julio Cesara a dvou zásahů do brankové konstrukce, mohli hosté prohrát mnohem větším rozdílem. Nerazzurri se tak nepovedla generálka před Ligou Mistrů, kde se utkají s Artmedií Bratislava.


Cagliari Calcio - Juventus Turín   2:3
Branky:  56. Pasquale Foggia (pen.), 81. Pasquale Foggia (pen.) - 54. David Trezeguet, 76. Alessandro Del Piero, 90. Giorgio Chiellini

AC splnilo roli favorita a bez problémů porazilo Sienu v poměru 3:1. Domácím chyběli Inzaghi, Jankulovski a také distancovaný Vieri. První branku zápasu vsítil k radosti publika v patnácté minutě po Ševčenkově přihrávce Ambrosini, druhý gól pak ranou z 20 metrů přidal sám Ševčenko. Gólem do šatny pak zápas z pohledu AC zkomplikoval Tudor, ale favorit nakonec ve druhém poločase neměl žádné problémy. Nejprve sice hosté z brankové čáry odvrátili pokus Gilardina, ale pak třetí uklidňující branku přidal po individuální akci Brazilec Kaká.


AS Řím - AC Siena   3:0
Branky:  17. Alberto Aquilani, 82. Ludovic Giuly, 89. Francesco Totti

Juventus Turín deklasoval venku nováčka z Empoli 4:0. První branku vsítil po přihrávce švédského reprezentanta Zlatana Ibrahimoviče David Trezeguet. Svou první branku v dresu Juventusu si po rohu Pavla Nedvěda připsal Vieira, hosté se ani nestačili vzpamatovat a o minutu později lovili další míč ze své sítě, tentokrát se za výrazné pomoci Codovy teče prosadil Camoranesi. V 59. minutě vsítil po Nedvědově přihrávce svou druhou branku Trezeguet a uzavřel tak jednoznačné vítězství 4:0 pro Juventus.


AC Milán - ACF Fiorentina   1:1
Branky:  

Treviso si svůj "domácí" debut v Serii A odbylo na hřišti v Padově, protože jeho vlastní stadión nesplňuje nutná bezpečnostní kritéria. Také díky tomu zápas sledovalo málo diváků a ti odcházeli zklamáni. Treviso celý zápas bránilo a hostům trvalo celých 90 minut, než našlo recept na jeho obranu. To se nakonec podařilo nejlepšímu střelci minulého ročníku Cristianu Lucarellimu, který v nastaveném čase rozhodl o vítězství Livorna.


Sampdoria Janov - Lazio Řím   0:0

Fotbalisté Regginy v úvodu zápasu dvakrát nastřelili tyč a to se jim nakonec vymstilo. Na úvodní branku Bonazzoliho sice ještě odpověděl Cozza, ale Volpi perfektně zahraným přímým kopem a Gazbarroniho chytrým lobem rozhodli o vítězství Sampdorie. Hosté, kteří dohrávali v deseti, ještě v nastaveném čase snížili zásluhou Ceravola, ale víc už nestihli. Domácí navíc ještě poté nedali penaltu, slabou střelou neuspěl Flachi.


Calcio Catania - FC Janov   0:0

Udinese i bez Marka Jankulovského potvrzuje, že čtvrté místo z minulé sezóny nebylo náhodné. Domácí Montella nedokázal využít dvou šancí v úvodu zápasu, a tak přišel trest, ve 32. minutě se trefil ghanský záložník Muntari, jehož střele do sítě pomohla teč De Rossiho. Římané útočili, ale Udine bylo z brejků nebezpečnější, Iaquintovi nebyl gól uznán pro ofsajd a poté zblízka pálil nad.


FC Turín - Reggina Calcio   2:2
Branky:  45. Alessandro Rosina, 59. Nicola Ventola - 31. Nicola Amoruso, 90. Francesco Cozza

Italský reprezentační útočník Luca Toni navázal na svůj středeční hattrick v kvalifikaci do sítě Běloruska, když z těžkého úhlu poslal Fiorentinu do vedení. Před přestávkou se trefil i druhý elitní střelec Fiorentiny, Bulhar Bojinov, ale body se nakonec dělily, po změně stran nejprve hlavou snížil Di Napoli a vyrovnání zařídil o chvilku později po chybě hostující obrany Zoro.


Atalanta Bergamo - FC Parma   2:0
Branky:  21. Riccardo Zampagna (pen.), 65. Morris Carrozzieri

Utkání svým vyloučením deset minut před přestávkou ovlivnil hostující Tosto, fotbalisté Lecce měli ve druhém poločase více šancí, ale nakonec mohli být rádi, že Ferrante nevyužil jedinou příležitost hostů. Nováček z Ascoli si tak po remíze s AC Milán připsal druhý bod.


AS Livorno - Citta di Palermo   2:4
Branky:  55. Fausto Rossini, 75. Alessandro Grandoni - 10. Leandro Rinaudo, 23. Fabrizio Miccoli, 37. Fabrizio Miccoli, 42. Carvalho De Oliveira Amauri

O osudu zápasu rozhodla už 11. minuta, kdy se po Giuntiho přímém kopu hlavou trefil Mandelli. Parma mohla několikrát vyrovnat, hned tři šance měl Corradi, ale i domácí byli nebezpeční, ve dvou nadějných příležitostech byl Brighi. Nejblíže k vyrovnání byli hosté v poslední minutě, kdy Brescianův parádní volej lízl tyčku.


Empoli FC - Inter Milán   0:2
Branky:   14. Zlatan Ibrahimovic, 83. Zlatan Ibrahimovic

Domácí se vedení ujali už po 38 vteřinách, kdy překvapenou obranou Lazia pronikl Suazo. Netrvalo však dlouho a bylo vyrovnáno, ve 13. minutě se po rohu hlavou trefil Siviglia. Po zbytek první půle se menší šance střídaly na obou stranách, po přestávce tempo hry výrazně pokleslo, oba týmy byly zřejmě s bodem spokojeny. Nic na tom nezměnilo ani vyloučení hostujícího Lopeze.


Tabulka:
1. Juventus Turín22005:06
2. AS Livorno22003:16
3. Udinese Calcio22002:06
4. AC Milán21104:24
5. Citta di Palermo21104:34
AC Fiorentina21104:34
7. Lazio Řím21102:14
8. Inter Milán21015:33
9. AS Řím21013:13
10. Sampdoria Janov21014:43
11. Chievo Verona21011:13
12. AC Siena21013:43
13. Ascoli Calcio20201:12
14. Messina Peloro20112:31
Cagliari Calcio20112:31
16. US Lecce20111:21
FC Parma20111:21
18. Reggina Calcio20022:60
19. Treviso FC20020:40
20. Empoli FC20020:50



Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Na tu tabulku je velice hezký pohled!

Reagovat
HOST*ACM

FORZA MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA JUVE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem se zeptat,co se stalo s prvním kolem tipligy v Itálii.

Reagovat
Shevchenko

to by mě taky zajmalo!!!!!

kvůli remize Cagliari-Lazio (můj tip: 2:1) sem v tiplize remizoval

FORZA MILAN!

Reagovat
PJ

Chybička se vloudila, zapomněli jsme ho vyhodnotit... Už je to v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom čo vonku dali 3:0, tak doma 0:1 s Udinese Slabota...sklamali ma aj moje body v tiplige sú fuč.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem jim věřil.První kolo vypadalo,že by letošní sezóna mohla znamenat návrat na špici,ale 2. napovídá spíš stejnou sezónu jako loni.Ale pořád jsou to jen 2 kola....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele