SERIE A - 1. KOLO

28.08.2005, 14:35, aktualizováno 30.08.2005, 10:49
Aktuality
V sobotu odstartoval zápasem Livorno - Lecce nový ročník italské SERIE A. První utkání dopadlo lépe pro domácí tým, který si připsal první tři body. Večer své utkání sehrála i Fiorentina, která hostila Sampadorii Janov a po výhře 2:1 si stejně jako Livorno mohla vychutnat tři body. Dnes se hrají zbývající utkání italské nejvyšší soutěže.


FC Janov - AC Milán   0:3
Branky:   21. Massimo Ambrosini, 44. Kaká, 45. Kaká (pen.)

V úvodním zápase sezóny 2005/2006 hostilo Livorno mužstvo Lecce. Hostující tým se musel obejít bez několika hráčů základní sestavy, chyběli hlavně Konan a Vucinic. Vedoucí branky se Livorno dočkalo v 17. minutě, kdy brankáře hostí překonal z 20 metrů Cristiano Lucarelli. Lecce vyrovnalo pět minut před koncem prvního poločasu. Po faulu Vargase na Diamouteneho v pokutovém území se kopala penalta, kterou bez problémů proměnil Pinardi. Jelikož se ale v 52. minutě trefil Palladino, všechny body zůstaly k veliké radosti publika doma.


Juventus Turín - AS Livorno   5:1
Branky:  29. David Trezeguet, 71. Vincenzo Iaquinta (pen.), 86. Vincenzo Iaquinta, 87. David Trezeguet, 90. David Trezeguet - 90. Massimo Loviso

Domácí Fiorentina do nového ročníku italské soutěže vstoupila se sedmi novými posilami, jelikož vedení nechce opakovat sezónu minulou, kdy do posledního kola bojovali o holé přežití v lize. A právě jedna z nových posil, Stefano Fiore, se ve 13. minutě po spolupráci s Tonim střelecky prosadila a vsítila první branku zápasu. Ve třicáté minutě se domácí tým dostal už do dvoubrankového vedení, Luca Toni se z penalty nemýlil. Sampdorii v druhém poločase narostla křídla, ale střela Kutuzova mířila jen do břevna. Janov se dostal ještě do několika velkých šancí, štěstí však nestálo na jeho straně. Až v 74. minutě dokázal snížit Diana, na víc se hostující tým už nezmohl. V nastavení mohla Fiorentina náskok ještě zvýšit, ale Luca Toni při třetí brance stál v ofsajdu a rozhodčí právem gól neuznal.


Citta di Palermo - AS Řím   0:2
Branky:   3. Philippe Mexes, 27. Alberto Aquilani

Udinese završilo skvělý týden. Po postupu do hlavní fáze Ligy mistrů vstoupilo úspěšně i do Serie A, když porazilo nováčka z Empoli. Výborný zápas odehrál Ghaňan Sulley Muntari, už v sedmé minutě musel jeho dělovku ze 30 metrů krotit gólman hostí Berti. Po půlhodině se stejný souboj opakoval, jen s opačným výsledkem - Muntari z voleje přesně trefil Obodův centr a Berti neměl šanci. Hra se pak vyrovnala, šance se střídaly na obou stranách. Vincenzo Iaquinta, jedna z největších hvězd domácích, ve druhé půli otestoval Bertiho hned dvakrát, ale nevyzrál na něj. Vyrovnání málem přišlo šest minut před koncem, kdy Pozziho střelu skvěle zastavil De Sanctis. Hostům i přes sympatický výkon nebyl bod přán, naopak v nastaveném čase mohli ještě jednou inkasovat, ale Iaquinta pálil nad.


Neapol SSC - Cagliari Calcio   0:2
Branky:   49. Alessandro Matri, 59. Pasquale Foggia (pen.)

Siena si potřebovala spravit chuť po debaklu s Bergamem v italském poháru. Už v desáté minutě však domácí prohrávali 0:1, Esposito si poradil s Nicolou Legrottaglie a překonal brankáře Miranteho. Minutu před koncem poločasu se podařilo Sieně vyrovnat, Chiesu srazil v pokutovém území obránce Bega, jeho zákrok posoudil sudí jako penaltový. Sám faulovaný bez problémů pokutový kop proměnil - 1:1. Hrdina zápasu Chiesa v 58. minutě obrátil po velké hrubce Cariniho vedení na stranu domácích, kteří se tak mohli radovat ze zisku tří bodů.


Inter Milán - Udinese Calcio   1:1
Branky:  9. Dejan Stankovič - 90. Ivan Cordoba (vl.)

Fotbalisté AS Řím zřejmě úspěšně zapomněli na minulou zpackanou sezónu a do té nové vstoupili znamenitě. V Reggině byli od začátku jasně lepší, v úvodních minutách své štěstí zkoušeli Totti, Perrotta a Taddei. Do vedení se hosté dostali po půlhodině hry. De Rosa vyrobil hrubku, přenechal míč Montellovi, jeho pokus o lob sice gólman Pelizzoli zastavil, ale sražený míč se dostal k Mancinimu a ten dorážel do prázdné branky. Ještě do poločasu mohli zvýšit Totti a opět Mancini, ale nebyli úspěšní. O přestávce zřejmě trenér Spalletti svým svěřencům prozradil něco o proměňování šancí, hned po návratu na hřiště totiž Římané zvýšili své vedení. Totti našel De Rosiho, ten se vřítil do vápna a propálil Pelizzoliho mezi nohama. Snahu domácích o zvrat přibrzdil Paredes zbytečným vyloučením za úder loktem do obličeje protihráče, i přesto dokázal Giacomo Tedesco, nejlepší hráč domácích, vytvořit dvě šance. Tu první zakončil sám, ale proti jeho střele se předvedl Cerci, tu druhou pak spálil Bianchi. Poslední slovo tak měli opět hosté, v nastaveném čase Totti vypracoval šanci pro střídajícího Shabaniho Nondu a ten se nemýlil.


AC Siena - Sampdoria Janov   1:2
Branky:  68. Daniele Corvia - 34. Claudio Bellucci, 86. Vincenzo Montella

Parma sice sezónu zahájila doma, ale bod z utkání s loňským překvapením z Palerma je pro trápící se tým cenným. A také šťastným, zápas totiž lépe vyšel hostům. Především v prvním poločase Palermo dominovalo a v 17. minutě mělo první gólovou šanci, ale Baroneho ránu zastavila branková konstrukce a následně se Makinwa s dorážkou nevešel do odkryté brány. Hosté nakonec za svou aktivitu byli odměněni ve 36. minutě, kdy se po Coriniho centru do míče opřel Christian Terlizzi a jeho nechytatelný volej skončil v síti. Do druhé půle nastoupila úplně jiná Parma, hlavně zásluhou střídajícího Morfea. Ten také společně s Pasqualem hned po třech minutách připravil vyrovnávající gól pro Marka Bresciana. Zápas získal nový náboj, hosté mohli znovu získat vedení po šancích Baroneho, Santany nebo dvakrát Caracciola, ale také mohli podruhé inkasovat, kdyby se svou dobrou šancí lépe naložil střídající domácí Dessena. Poslední šanci zápasu pak měl hostující Makinwa, ale ani on nedal a Palermo si tak odvezlo jen bod.


Reggina Calcio - Atalanta Bergamo   1:1
Branky:  77. Nicola Amoruso - 84. Cristiano Doni (pen.)

Trenér Lazia Delio Rossi poslal na hřiště místo veterána Paola Di Cania mladého makedonského reprezentanta Gorana Pandeva, což sice překvapilo domácí fandy, ale ukázalo se to jako dobrý tah. Úvod zápasu však patřil hostům a proti střele Zampagny se musel vyznamenat Peruzzi. Lazio si první šanci vytvořilo ve 21. minutě a hned z toho bylo vedení. Oddo dlouhým pasem našel Pandeva a ten jediným dotekem překonal gólmana Caglioniho. Více možností měli i nadále fotbalisté Messiny. Po půlhodině to byl opět Zampagna, kdo z dobré pozice netrefil branku, do přestávky pak ještě těsně vedle skončila tečovaná střela Donatiho a Peruzzi vychytal Sculliho. Zkušený gólman držel domácí ve vedení i po změně stran. Největší šanci na vyrovnání měla Messina zhruba dvacet minut před koncem, Zampagnův přímý kop vyrazil Peruzzi a Giampovu dorážku z brankové čáry vykopl Cribari. Hosté museli ještě více otevřít hru a to vedlo k šancím pro Lazio, které mohlo pojistit své nezasloužené vítězství, ale s šancemi Manfrediniho a Di Cania si poradil brankář Caglioni.


FC Parma - Calcio Catania   2:2
Branky:  27. Andrea Pisanu, 43. Marco Rossi - 12. Takayuki Morimoto, 44. Davide Baiocco

Debut v dresu Interu si proti nováčkovi z Trevisa odbyl Luis Figo, nová akvizice z Realu. Další posila z madridského týmu, Argentinec Walter Samuel, si kvůli plivnutí na Nedvěda nezahraje dva zápasy, takže jeho premiéra je zatím odložena. Nerazzuri také chyběl kvůli zranění Nigerijec Obafemi Martins. Treviso v úvodu chtělo milánské překvapit útočnou hrou, ale postupem času síla hostů uvadala a začal dominovat Inter. První branky se domácí dočkali v 32. minutě, Matterazzi našel Adriana, ten obehrál brankáře a zasunul míč do prázdné branky. V druhém poločase byly šance na obou stranách, domácí však měli více za hry a toho využil v 68. minutě opět Adriano skvělou individuální akcí. Deset minut před koncem přidal Adriano další branku a zaznamenal tak první hattrick v novém ročníku Serie A. Poté se do šancí dostali Figo a Cruz, ale oba dva už branku vsítit nedokázali.


Lazio Řím - FC Turín   2:2
Branky:  56. Goran Pandev, 61. Tommaso Rocchi - 34. Alessandro Rosina, 68. Tommaso Vailatti

Bezesporu největším překvapením prvního kola italské Serie A byla remíza favorizovaného AC na půdě nováčka Ascoli. Hrálo se na velmi špatném terénu a vážně hrozilo, že se zápas neuskuteční. Domácí k tomu všemu dokonce vedli, když po hlavičce Quagliarelli Dida ještě stačil vyrazit míč, bohužel pro AC jen k nohám Cudiniho, který míč pohodlně dorazil do sítě. O něco málo později ale dokázal vyrovnat nechytatelnou střelou k tyči Shevchenko. V následujících minutách ještě mohl rozhodnout, ale první šanci trestuhodně zahodil a tu druhou mu vychytal výborný brankář Coppola. Milán si pak vytvořil ještě nějaké příležitosti, ale nebylo to nic vážného. Čech Marek Jankulovski v tomto zápase nehrál od začátku, ale přecejen se dočkal, pět minut před koncem střídal Kaladzeho.


ACF Fiorentina - Empoli FC   3:1
Branky:  56. Giampaolo Pazzini, 64. Adrian Mutu, 70. Riccardo Montolivo - 90. Luca Saudati

Alex Del Piero si v utkání s Chievem sedl na lavičku náhradníků a opět tak přivolal spekulace o svém možném odchodu z Juventusu. V dresu staré dámy se poprvé objevil Patrick Vieira, naopak Adrian Mutu se nedostal ani na lavičku. Chievo v útoku nic nevymyslelo, ale ani Juventus se nesnažil na domácím stadionu Delle Alpi ukázat nějaký ofenzivní fotbal. Jediná branka utkání padla v 36. minutě zásluhou francouzského útočníka Davida Trezegueta, který hlavou překonal Fontanu.


Tabulka:
1. Inter Milán11003:03
AS Řím11003:03
3. AS Livorno11002:13
AC Siena11002:13
AC Fiorentina11002:13
6. Udinese Calcio11001:03
Lazio Řím11001:03
Juventus Turín11001:03
9. Ascoli Calcio10101:11
Citta di Palermo10101:11
FC Parma10101:11
AC Milán10101:11
13. US Lecce10011:20
Sampdoria Janov10011:20
Cagliari Calcio10011:20
16. Empoli FC10010:10
Messina Peloro10010:10
Chievo Verona10010:10
19. Treviso FC10010:30
Reggina Calcio10010:30



Autor: David Kubáň, Petr Starý

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No Milan zacal skvěle...Janek hral pět minut...a 1:1..nu to je málo...Adriano Hattrick...Inter mistr!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ok ale zas to bolo len prve kolo

Reagovat
HOST*Ufotypek

Voe lidi první kolo a už 3 goals hmm tak Adriano da vteto sezoně asi tak odhaduju minimalně 25 goalsu :)))) a ligu mistrů vyhraje Arsenal ---gunners-----gunners----gunners

Reagovat
Mr.Jindros

Tak mi vám skudeto přenecháme, za předpokladu že zvítězíme v Lize mistrů.

Reagovat
HOST*Barca

Liga mistrů je naše!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti v tom dela bordel. Celou pripravu meni rozestaveni, jednou 4-4-2, pak zase 3-5-2, neni se schopen rozhodnout, jestli Seedorf nebo Jankulovski a nakonec tam vrazi Serginha a ke vsemu necha sedet Gattusa. Zapas vubec nevysel Kaka, bohuzel Inter zacal ve velkem stylu, ale na titul v zadnem pripade nedosahne, protoze Adriano jen stezi vydrzi celou sezonu bez zraneni.

Nejvetsi zarez je, ze RAI nebude davat sestrihy, coz nechapu, protoze je to udajne nejsledovanejsi porad na italskych televizich. Teda byl Asi to nezachrani ani galaxie, ktera je fakt trapna

Reagovat
HOST*RM

Moc se z toho jeho hattricku neradujte čím lepší Adriano letos bude tím dříve odejde za rok do Realu jako Ronaldo.

P.S. Nejspíš nám za rok nahradí Raula (pokud se Raul nedostane do formy).

Reagovat
smazaný uživatel

jj, utraťe 50 melounů za dalšího útočníka, přecejenom vás tam nejvíc talčí bota...

Reagovat
HOST*RM

Ty se moc nesměj pokud Barca další 2 roky neuspěje (v což doufám) tak vám vykoupíme Ronaldinha.

Roberto Carlos se ho snaží o přednostech Realu přesvědčit už letos, aby byl za dva roký připraven.

Reagovat
smazaný uživatel

Naivko. Buď ho vyplatíte ze smlouvy 150 miliony nebo si polibte prdel, pokud někdy odejde, tak pryč z ligy.

Reagovat
HOST*RM

Neber mi mé sny víš jak krásně by nám nahradil Zidana. Vždyť je ho v Barce škoda a až sám uvidí jak Real tuto sezonu zaválí na všech frontách tak se už přestupu bránit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

No však já neříkám, že by on nikdy nechtěl, ale že pokdu ho nevypaltíte ze smlouvy, tak ho vedení neprodá, ať si řve ronnie jak chce...Nebo si počkejte na vypršní smlouvy, to mu bude okolo 34 let, to bych ho možná oželel...

Reagovat
HOST*RM

Beru že nám ho asi neprodá ale může to jít přes jiný klub AC nebo třeba i Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

jo to by mohlo...Už vidím vidím jak Inter kupuje ronaldinha

A AC nekupuje hráče aby je za dvě sezony prodávali...propásli jste to před dvěma lety...

Reagovat
Jajinek

Jsem sice fanoušek Interu ale musim přiznat že Adriho odchod do Realu je vcelku realny...On sam prohlasil že pokud letos Inter nevyhraje nejakou trofej tak ho asi opusti a kdo na něho potom bude mit?Chelsea - tam se nehodi do koncepce, do AC by nikdy nešel(ne jajko zradce Vieri) takže zbyva Real, kterej i kdyby měl 6 utočniku tak ho koupí kvuli prodeji replik....

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by se nehodil do Chelsea?

Reagovat
Jajinek

Myslim si že anglická liga by nebyla pro něj...To spiš to Španělsko....

Reagovat
smazaný uživatel

No to si nemyslím, navím koncepce týmu a typ ligy je něco dost jiného

Reagovat
HOST*RM

Ale je pravda že brazilci se v Anglii moc neprosazují. Nesvědčí jim styl ligy.

Reagovat
Jajinek

Adriano je sice dobrej hlavičkář,ale myslím si že styl CHelsea kde jedinej hrot sklepává balony na podhrotovy založniky by mu moc neseděl, oni potřebujou někoho jako je Drogba nebo Koller - dobří do kombinace ale aby vybojovali co nejvíc vysokejch míčů pro zálohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Adriano by se jim hodil, styl hry hrajou podle typu útočníka.

Reagovat
Jajinek

To maš možná pravdu, kdyby začali hrat na 2 utočniky tak si myslim že třeba s Gudjohnsenem by si mohl rozumět...

Reagovat
HOST*Michal

Vieriho sice nemám rád, ale myslím si, že není zrádce. Kdyby mu prodloužili smlouvu zůstal by v Interu, ale nechtěli mu dávat takový plat. Mimochodem někde jsem slyšel, že Martins chce odejít do Chelsea.

Reagovat
Jajinek

Je to zrádce.Měl v Interu platnou smlouvu ale dohodl se s vedením na rozvázání - výhodné pro obě strany(pro vedení protože měl vysokej plat neodpovídající výkonům a pro něj protože prohlašoval že chce jet na MS a nemyslí si že by si v Interu přes Adriho a Martinse moc zahrál).Mohl si vybrat kam jít ale on si vybral největšího konkurenta AC kde si stejně nezahraje.Kdyby miloval Inter jak vždy prohlašoval šel by do Tottenhamu nebo tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Inter konecne neco vyhraje, a Adri zustane... To by byla sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufám, že konečne něco pořádnýho vyhrajeme, sem zvědavej jak se prosadí figo, ale nejvíc mě sere, že má stop na 3zápasy samuel,obrana se potřebuje sehrát viz cordoba-samuel,matteraziho chci vidět na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Letos mame fakt silny tym, ale to ma i AC a Juve tak uvidime... Doufam ze se vrati co nejdriv Martins...

Reagovat
Jajinek

Nevite nahodou proč přesně do te Nigerie odjel a kdy se ma vratit?

Reagovat
smazaný uživatel

Ma rodine problemy... Vrati se asi po repre pause...

Reagovat
Shevchenko

a co Mihajlovic?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bude na lavicce...Obrana dude vypadat takhle: J.Zanetti, Materazzi, Samuel, Cordoba nebo: J.Zanetti, Samuel, Cordoba, Favalli

Reagovat
HOST*RM

Slavný italský rozhodčí Pierluigi Collina nebude pískat ani ve druhé lize. Někdejší nejlepší světový arbitr vystoupil z národní unie rozhodčích (AIA) na protest proti jejímu negativnímu postoji k jeho reklamní smlouvě s automobilkou Opel

viz.www.sport.cz

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat
HOST*RM

Já sem ho moc rád neměl protože když pískal naši repre proti řekům na Euru tak se mu to moc nepovedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

No As se docela vydřil start jen tak dál Totti

Hrál dost dobrý zápas doufám že letos budem alspoň 3!!!!Jo Real jasnej titul!!!!!!!!!!!A Ronaldhino dyť ho nechtěl ani Murinho do Chelsea no tak proč bysme ho my chtěli!!!Máme Robinha ten v jeho

letech bude daleko lepší už se to začíná projevovat !!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No ty jseš teda vocas...

Reagovat
smazaný uživatel

kokos kto sem pise tieo komentare.napise ze juve nemalo sance dat viac golov ale uz len v prvom polcase zahodili 3 100% sance a vdruhom dalsiu.a niekto to musel paradne sledpvat ked napisal ze mutu sa ani nedostal na lavicku to tam na tej lavicke potom asi sedelo jeho dvojca.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele