Senderos: Cítím, že z Arsenalu musím odejít

19.01.2010, 23:09
Aktuality
O obránce Arsenalu Philippa Senderose má velký zájem skotský Celtic FC a švýcarský zadák pevně doufá, že se hostování podaří dotáhnout. Senderos v londýnském klubu fotbalově strádá a ví, že pro účast na mistrovství světa bude muset pravidelně nastupovat v klubu.

"Jsem opravdu potěšen, že se o mě zajímá tak velký klub, jakým je Celtic. Smlouva na hostování by se mi momentálně náramně hodila," řekl 24letý obránce, který se do sestavy Gunners neprosadil přes dvojici Gallas - Vermaelen.

"Mojí hlavní prioritou je opět pravidelně hrát. To mi opravdu chybí. Letní světový šampionát je pro mě velkou událostí. Vím, že kdybych pravidelně v klubu nehrál, moje šance to negativně ovlivní. Bohužel v poslední době jsem skutečně příliš vytěžován nebyl, proto cítím, že z Arsenalu musím odejít," konstatoval fotbalista, který se zúčastnil také předchozího MS a pomohl své zemi k postupu do osmifinále.

Zájem glasgowského Celtiku potvrdil také manažer Arsene Wenger, přestože žádná konkrétní nabídka ještě na stole neleží. "Ano, existuje zájem ze Celtiku. Po příchodu Sola Campbella máme čtyři stopery. Philippe nehrál už hodně dlouho a jestli chce jet na mistrovství světa, tak se to musí změnit," konstatoval Wenger.

Autor: Pavel Mašlaň / bbc.co.uk, soccerway.com

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

byla by to parádní posila pro Celtic !!! Snad to klapne !!! :)

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ať se ti daří

Reagovat
smazaný uživatel

Phil byl je a vždycky bude týpek, bohužel pro něj u nás vždycky byli hráči jako Touré nebo Djourou a když už odešel Kolo a zranil se Johan tak chytil Gallas druhej dech a vytvořil skvělou dvojici s Vermaelenem... Senderose pouštim nerad, ale on je dobrej hráč a sedět v AFC si nezaslouží... tak ať se ti daří Big Phile!

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně mě mrzí jak to se Sendym dopadá. Když naposledy pořádně hrál v AFC (tušim, že zima a jaro 2008), tak měl vysoký standart výkonnosti. Měl tehdy 22 let a doufal jsem že se může vypracovat v solidního stopera. Pak ale dlouho nehrál a kdoví jak je teď na tom...

Reagovat
fantomas

Po návratu z ácéčka sem ho viděl jednou a byl ještě lepší než dřív. Nechápu. Neměli bychom ho pouštět.

Reagovat
herbage

Já osobně nechápu jednu věc. Sendy si stěžuje, že nedostává herní příležitosti a Wenger tvrdí, že má problémy s kotníkem či čím a že není plně zdravotně v pořádku. To by vysvětlovalo, proč není ani v nominaci na zápasy. Ale jestli je zdravý, tak to vůbec nechápu, momentálně jistě 3. nejlepší stoper. V Carlingu Cupu hrál velmi solidně, i na rozehrávce zapracoval

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

jsme vám ho upgradovali

Reagovat
herbage

A ještě za upgrade zaplatili, děkujem moc

Reagovat
smazaný uživatel

abychom ho následně vůbec nevyužil a prodali...

Reagovat
smazaný uživatel

není problém, holt vysvětlit mu rozdíl mezi kopanou a fotbalem něco stálo

Reagovat
herbage

Zajímavé, že ta "kopaná" ve vzájemné konfrontaci s "fotbalem" většinou postupuje dál a působí fotbaovějším dojmem

Reagovat
smazaný uživatel

fotbalovějším nevím..., ostatně kolik toho "fotbalu" je tam u vás učíte, nám názorně předvedl právě Senderos

Reagovat
herbage

Bianchi či Maccarone zrovna svůj střelecký um taky v PL neprokázali Že by to bylo tím, že každá liga má specifické požadavky na hráče?

Reagovat
herbage

A myslím že v sezóně 2007/2008 vám to Sendy a spol na San Siru slušně natřeli

Reagovat
smazaný uživatel

jsem čekal, kdy to vytáhneš , za poslední zhruba rok a půl tvůj celkem vděčný argument, nicméně už trochu zaprášanej. to bych tady mohl začít zmiňovat vítězství fotbalu nad kopanou rok předtím s MU, v následném finále s Liverpoolem, ještě rok předtím Barcy s Arsenalem, nebo loni Barcy s MU a Chelsea, nicméně v těchto případech (včetně toho tvýho) přikládám větší důležitost spíš aktuální formě, než kvalitám.

Reagovat
herbage

Nevím co do toho taháš Barcelonu, jako by PD a Serie A byla jedno a to samé. Barcelona totiž dává na prdel všem, od Interu po Real, takže s tím na mě nechoď. Mimoto, zrovna zástupce PL, tedy Chelsea byl v její loňské superformě jediným důstojným soupeřem za celý rok a to myslím po herní stránce doma na Stamfrod Bridge. Ano, AC 6-7 let zpátky v souboji s MU bylo lepším celkem a diktovalo hru, 3 roky zpátky bylo zalezlé, čekalo na breaky a ty proměnilo, MU byl zcela neschopný poradit si s vaším skvělým obraným blokem. Další rok přišel Arsenal a rozebral vás na šroubek a nepustil vás za půlku a to na vašem vlastním stadionu. Říkej si tomu otázka formy, jak chcešm, ale poslední roky ukazují, že to není náhoda. Arsenal vám na vašem stadionu vyklepal kožich a Senderos zastavoval vaše náhodné útoky s prstem v nose. Umění totiž není koupit Nestu za 30 mega, ale sestavit tým tak, aby hrál jako tým a obránci měli co nejméně práce a pravdou je, že Arsenal vám dal tehdy z lekci z fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

to si děláš srandu ne? Nezapomeň, že sme na vašem stadionu uhráli bezbrankovou remízu, takže o nějaké super převaze ze strany Arsenalu řeč být nemůže. Jeden zápas za x let, co pravidelně porážíme Anglány se nám nevyved a ty to bereš jako bernou minci..navíc v sezóně, která byla pro nás jedna z nejtragičtějších..a srovnávat Nestu se Senderosem je už opravdu výsměch, z něho ste nicnevychovali, je to nekopa, kterého se chcete zbavit, zatímco 30milionový Nesta je nejlepší stoper světa a ta částka se nám tisícekrát vrátila.

Reagovat
herbage

Ano, uhráli trapnou remízu a opět jestli jste se podívali na polovinu Arsenalu 5x za zápas, tak to přeháním. Arsenal jen hřešil na tragickou koncovku, ale kdyby proměnil své šance, tak jste tehdy jeli s třégolóvým mankem a brekem domů Arsenal neber jako anglány, Arsenal nejde srovnávat s Chelsea, MU či Liverpoolem, má osobitý herní styl založený na herní převaze, zatímco MU, Chelsea a Liverpool mají pevnější obrany a dokáží ten postup do další fáze zkrátka ukopat. Ty mi radši řekni, kdy naposled jste nějakého silného soupeře v LM ve vyřazovacích fázi přehráli(to se nerovn vyřadili, myslím přehráli, zatlačili na jeho polovinu a nepustili z ní)? A já nesrovnával Nestu se Senderosem, jen jsem chtěl tím říct, že individuální kvality nejsou vše. K čemu vám byl Nesta za 30 či Pato za 20, když vás přehrávali hráči jako Flamini, Eboué, Diaby či Clichy, kteří stáli jen zlomek a jistě nedosahují takových kvalit jako vaši hráči. Stačí se podívat na tehdejší sestavy

http://www.transfermarkt.de/de/spielbericht/88402/ac-mailand_fc-arsenal/spielverlauf/index.html

Reagovat
smazaný uživatel

Nesta za 30 nám byl k tomu, že jsme s ním v sestavě vyhráli 2x LM, jednou Scudetto, jednou Coppu, jednou Supercoppu, 2x Evropský superpohár a jednou Mistrovství světa klubů. kolik jste toho vyhráli vy se Senderosem v sestavě ? jednou jste porazili AC..., gratuluju.

Reagovat
herbage

Opět srovnáváš nesrovnatelné. Jak dlouho hraje Nesta v AC a jak dlouho Senderos v Arsenalu? Vaše dřívejěí úspěchy vám neodpírám, i když nad česnotstí titulů ze Serie A si dovolím pochybovat, úplatkář zůstane úplatkářem Vy jste měli jednu dobrou generaci a tým se vám začíná pomalu rozpat, přichází generační obměna. Cykl Arsenalu je teprve na začátku, kapitánovi týmu je 22 let a nebýt Gallase, tak věkový průměr je kolem 24 let, základní sestavy a kolem 21 let lavičky náhrndíků. Takže řekneme si za deset let, ok? Nebo mám srovnávat vaši éru z let 1996-2001?

Reagovat
smazaný uživatel

cykl Arsenal je teprv na začátku ? sakra a já pořád čekám kdy to příjde..., Wenger už 3 roky říká, že je na začátku..., člověk aby se vůbec dočkal. nejdřív se těšíš na řádění Flaminiho s Hlebem a rázem jsou pryč..., když už nic, máš vzadu jistotu Tourého, počkej ten už je vlastně v City, asi chtěl udělat další krok v kariéře..., kapitán Fabregas je věčně spojovanej s Realem a Barcou..., no koneckonců Arsene knows, nezbývá než čekat a za těch 10 let jak říkáš, mu ta jeho generace třeba konečně doroste..., těším se.

co je s léty 96' - 01' ? v roce 96' jsme vyhráli Scudetto a o 3 roky později jsme si to zopakovali..., mezitím jsme dokonce stihli skončit ve druhé desítce tabulky, byly to bez debat zajímavý léta., nestěžuju si na ně. AC mělo jednu generaci ? jednu na začátku 90. let, jednu na konci 90.let, další v tomhle desetiletí a nová se pomalu tvoří..., každá generace jednou končí a jednou začíná, co Ti na to mám říct ?

akorát v Arsenalu ty generace jen začínají

Reagovat
herbage

Flamini od přestupu do AC jde dolů, stejně jako jeho kariéra. Hleb to samé. Touré když nevíš proč odešel, tak nemudruj, Adebayor byl prostě ne prachy a tak jako tak by časem odešel. Současná kostra mužstva, jenž se zformovala, je extrémně mladá a všichni mají dlouhodobé kontrakty = není třeba prodávat. Mimoto klub je finačně velmi dobře zajišten. V AC se sice věci pomalu, ale jistě obracejí k lepšímu, ale velmi pozvolna a generace v čele s Nestou, Zambrottou, Jankulem, Gattusem, Abrosinim, Seedorgem a Inzaghim bude brzy končit a nevím nevím, jesti jako před lety budete mít takové prachy, abyste si mohli koupit na koho ukážete. Arsenal si vždy najde nějakého mladíčka, kterého koncepčně zapracuje, ale v AC to takhle moc nefunguje. Takže uvidíme, kdo se bude za pár let smát, jestli já, ty, oba nebo nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš demagog, to je hrozné. Podívej nebudu tady s tebou řešit přehrávání nepřehrávání, každej ví, že poslední 2 roky se nám v lm moc nedaří (protože sme v ní ani nebyli), ale že před tím sme ji vyhráli. Takže zas tak špatný tým v tu dobu být asi nemohl, na cestě sme porazili jak ManU, tak Live..probuď se ze sna, není důležité nahrávat si kolem vápna jako při házené, jak to praktikuje Arsenal a nic nevyhrávat, ale hrát na výsledek - jak to praktikuje většina úspěšných týmů v Evropě, vyjma Arsenalu.

Reagovat
herbage

Tak Barcelona hraje co? Taky házenou kolem vápna, jen má lepší hráče a proto jí to vychází, to je celé. Každý ví, že úspěch v pohárové evropě je spíš souhrou osudu a náhody. Ale pokud dojdeš daleko každý rok, tak už to náhoda není. Arsenal má z posledních 4 let bilanci 2 semifinále, jedno čtvrtifánle a jedno finále a že z toho nemá titul? Sere pes. Jednou tě zařízne rohodčí, jednou je soupeř prostě lepší, stane se

Reagovat
smazaný uživatel

jen Tě štěnkruju, nerozčiluj se . navíc "rozebrali na šroubek", "zastavoval s prstem v nose" apod. jsou bláboly. pointa celýho tohoto rozhovoru zůstává v tom, že byl Senderos loni s přehledem nejsměšnějším stoperem ligy a my ho aspoň naučili (když už nic) nezakopávat o míč, když ho měl u nohy..., že se Tě to hluboce dotklo a měl jsi potřebu vytáhnout 2 roky starej zápas, je jen tvůj boj.

Reagovat
herbage

"Rozebrali na šroubek", "zastavoval s prstem v nose", to zase já štěnkruju tebe Nijak hluboce se mi to nedotklo, to spíš vy si neumíte doteď připustit, že vás nějaký Arsenal doma nepustil k míči a že váš jediný fotbalový moment z celého dvojzápasu bylo Maldiniho vyvezení míče po levé lajně(to je tak to jediné, co si ve vašem představení pamatuji + nesčetně nákopů Pirla do země nikoho, tedy Senderose s Gallasem) Jinak k tomu Senderosovo, mohl být sice nejsměšnější obránce Serie A, ale to je asi tak celé. Stejně jako takový Coloccini byl vloni nejsměšnější obránce PL a Bianchi předloni a Di Michele vloni nejsměšnější útočníci PL. Vyvozuji z toho snad nějaké závěry o jejich kvalitách? Každý hráč má předpoklady hrát jinou ligu, jen málokdo umí zahrát velmi dobře v každé lize. Že ty vyvozuješ závěry na základě pozorování Serie A mi přijde velmi omezené. Ostatně půlka vaší sestavy by na ostrovech byla pro srandu králíkům. Ronaldinho by byl se svojí fyzičkou zcela mimo, Inzaghi by byl komediant na entou a Kalazdeho s Nestou bych chtěl taky vidět v soubojích s hráči jako Crouch, C.Cole, Drogba a další. Ten váš export Shevchenka, držitele zlatého míče a jeho kvality jsme už také viděli

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to je i na mě dost, vyhlašuju na tebe milánské embargo, což znamená, že všem fans AC odfaxuji návrh na bojkot tvých příspěvků. Sorry, řekl sis o to.

Reagovat
j_mrazik

To ho určitě nas.ere.

Reagovat
herbage

Alespoň bude klid od vás korupčníků

Reagovat
smazaný uživatel

znovu opakuju - celá ta pointa "Senderos byl bídák a my ho aspoň vylepšili", bylo jen takový rejpnutí a podívej co tady z toho vyvádíš..., nevykládej mi, že se Tě to nedotklo, protože to by sis nedával takovou práci na téma "Není možný, aby zastaralej, zdegenerovanej Milán naučil staronovýho hráče Arsenalu něco, co se nebyl schopnej naučit celou dobu u nás", páč myslím, že právě tohle Tě žere..., no aspoň, že to splnilo účel. mimochodem to, že jste tenkrát zaslouženě zvítězili jsem nikdy nezpochybnil. navíc mě opravdu nebolí srdce kvůli 2 roky starý porážky..., páč věř, nebo ne, Arsenal pro mě není něco víc, abych si jednoduše neřekl - "no, co už, tak třeba za rok". spíš mi připadá, že jseš tím neustálým vytahováním tohodle zápasu neskonale pyšnej na to, že se vám podařilo ty grázly z AC přehrát

Reagovat
herbage

Tak po taktické stránce jste ho jistě něco přiučili, to nepopírám. Ty zapomínáš na fakt, pokud to vůbec víš, že Senderos v 22 letech byl součástí obrany, která Arsenal dovedla v LM až do finále, tehdy žádný Gallas v Arsenalu ještě nebyl. A zatím Senderos od návratu z hostování nastoupil v jendom Carling Cupovém zápase, takže zatím těžko soudit, jestli se skutečně zlepšil. Mě přišel dobrej už před odchodem na hostování a jen kupa blbůc se mu smála pro jeho neohrabanost, přitom nehrál tak zle. Když ho soudíš jen podle působení v Serii A, tak se ti nedivím, ale já taky nesoudím Shevchenka jen podle působení v PL

Reagovat
smazaný uživatel

já ho nesoudím..., já si rejpnul, ty ses urazil a rázem je z toho tahle debata. příště abych Ti radši předem ohlásil, že se chystám zavtipkovat

Reagovat
herbage

Jak se lišé mé vtipkování od toho tvého? Věta: "A myslím že v sezóně 2007/2008 vám to Sendy a spol na San Siru slušně natřeli" + mrkající smajlík je myšlena se stejnou dávkou nadsázky jako ta tvá, ale ty přesto jsi se začal vážně bavit o tom, jak to tehdy bylo a blabla...

Reagovat
smazaný uživatel

jak to tehdy bylo ? napsal jsem, že jsou to bláboly a že jsem vaše vítězství nikdy nezpochybnil, hotovson. o nějakým průběhu zápasu jsem se s Tebou za celou tuhle diskuzi nebavil, začal jsem se bavit o Sendym, tys to nedal a vytáhl tvůj oblíbenej match, k původnímu předmětu debaty jsi srdceryvně vypsal hráče, kteří se v Anglii nechytili a nezapomněl nám samozřejmě představit Wengerův superprojekt.

jeden z nás vzal tuhle diskuzi až moc vážně a mám takovej dojem, že já to nebyl

Reagovat
herbage

Jo, tvé srdceryvné tlachy o budoucnosti AC, minulých úspěších, vyhraných trofejích a o tom, jak Arsenalu to nikdy neklapne apod. tomu nasvědčují

Reagovat
smazaný uživatel

já samozřejmě celým srdcem věřím a doufám, že to Arsenalu jednou klapne. Wenger nás napíná už tolik let, že za těch tvých 10 očekávám neskutečnej dream-team

Reagovat
herbage

Ó, děkuji. já vám taky přeji hodně úspěchů, snad časem začnete hrát zase fotbal, Leonardovi to jde zatím dobře

Reagovat
fantomas

Dost zbytečná diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mě štvě ještě víc , když sečtu i to co říká herbage. Když už má odejít, tak doufám, že bude pravidelně hrát v nějakém solidním klubu a snad i Wengerovi ukáže, že na to měl. Přeju mu - Sendy palec pro tebe :o)

Reagovat
Counter

Abychom v budoucnu nelitovali, zrovna Senderos narozdíl od většiny hráčů, co odešli před ním, má na to hrát na vysoké úrovni i jinde. Zní to šíleně, ale má jen 24 let, celou kariéru pořád před sebou... Přeju mu jen to nejlepší

Reagovat
Josifek

"...má na to hrát na vysoké úrovni i jinde." doplnil bych na konec tvé věty ještě "na ostrovech", protože na evropském kontinentu na nejlepší kluby nemá, sedí mu prostě ostrovní styl, vůbec jsem nechápal tu jeho anabázi v AC...

Reagovat
nemanja

mne sa v čase zranenia Nestu s Maldinim celkom pozdával....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za tu dobu co u nás hrál, to byla naprostá katastrofa. Absolutně mu nesedl styl, z těch zápasů co sem viděl tak při rozehrávce odevzdal 99% procent míčů buď do zámezí, nebo soupeři. Jsem fakt rád, že jsme se ho zbavili.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší borec, odejde na hostovačku do AC, řekne že už se do arsenalu vratit nechce, a potom ředitel AC řekne že ho tam nechcou že je nadbytečnej :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

nebol až taky hrozny...trošku neohrabany to ano ale jeho vykony boli dobre aspon čo som mal možnosť vdieť

Reagovat
smazaný uživatel

byl hrozný..ikdyž kdyby hrál vedle Nesty, tak ten by ho vytáhl do průměru, takže já sem rád, že sme měli možnost vidět ho v plné parádě. Senderos má opravdu jen na ostrovní fotbal, ale tam mu přeju úspěchy.

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně ne Cagliari...

Reagovat
jtbs

Jeho by som na lavicku moznoze aj bral

Reagovat
cristiano.K.

mně se vždycky líbil.....rozhodně je lepší než cambell nebo silvestre,takže se wengerovi divím,že ho sem tam nenechá zahrát.....

Reagovat
Arbiter

OT: Gerrard chce z Liverpoolu pryč: "Rád bych ještě něco vyhrál a tady se to nepovede!"

Reagovat
j_mrazik

Srdcař!

Reagovat
Arbiter

vůbec to není gloryhunter

Reagovat
j_mrazik

Každej správnej fotbalista je lovec titulů. Říká se tomu vítězný typ.

Reagovat
Arbiter

tak asi není v poslední době vítězným typem

Reagovat
j_mrazik

Tak on doslova dře tak moc, že často padá na hubu.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
jtbs

chce ist do Juve

Reagovat
Chazy

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

běž

Reagovat
VojtovaChelsea

stejně ho schrábne Real...

Reagovat
VojtovaChelsea

stejně ho schrábne Real...

Reagovat
vodka

Bolton zatím Kalinič to konečně trefil...

Reagovat
smazaný uživatel

Aký Bolton? Kalinič hrá za Blackburn

Reagovat
vodka

a jo, já su kokot.... samozřejmě Blackburn... Mě zmátl asi Senderos a jeho Arsenal, kteří hráli s Boltonem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, stáva sa Hlavne aby sme poznali hráčov obľúbeného celku

Reagovat
smazaný uživatel

Zase má asi depku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele