Sejk před Německem: Chceme se držet toho, co platilo na Anglii

24.06.2023, 18:26
Aktuality

Podle útočníka Václava Sejka budou čeští reprezentanti do 21 let hrát v nedělním druhém utkání mistrovství Evropy s Německem o všechno. Na webu Fotbalové asociace ČR (FAČR) uvedl, že "Lvíčata" by se proti obhájci zlata měla držet stejných věcí jako v úvodním čtvrtečním duelu s Anglií (0:2). Těší ho podpora blízkých v dějišti šampionátu a doufá, že na něj dorazí i jeho táta, protože kvůli strachu z létání by přicestoval jedině na finále.

"Bezprostředně po zápase s Anglií jsme si pochopitelně k zápasu něco řekli, to samé v pátek odpoledne při analýze zápasu. Snažili jsme se porážku hodit rychle za hlavu a hledíme k druhému zápasu. Zápasy jdou rychle po sobě, musíme jít dopředu. Víme, na čem jsme a co musíme proti Německu dokázat. Je to zápas, v němž hrajeme vlastně o všechno," řekl jednadvacetiletý Sejk.

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka podle něj musejí hrát podobně jako s Anglií. "Chceme se držet toho, co platilo na Anglii. Aktivita, dobrý pohyb bez míče, nezalézt na vlastní polovinu. A vydržet v celém zápase. Německo možná nemá takové individuality jako Anglie, ale zase jsou týmovější. Také mají nějaké slabé stránky, které chceme zasáhnout a využít ve svůj prospěch," uvedl kmenový hráč pražské Sparty, jenž minulou sezonu strávil na hostování v Jablonci.

Váží si podpory rodiny v Batumi. "Mám tady přítelkyni, její mamku, sestru a svoji mamku. Zatím jsme se zde potkali jednou na kávě. Oni tady jsou na dovolené, 29. června letí zpátky do Česka. Přítelkyně (Gabriela Šlajsová) začíná na konci června přípravu se Slavií. Můj táta třeba nikdy neletěl, bojí se. Zvládl by to jedině v případě, že bychom byli ve finále. V kabině jsem i klukům říkal, že bych jej tedy v letadle viděl rád. To je teď takový náš cíl," prohlásil Sejk.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
monty25

Hráč jako bejk. Má v Gruzii skvělou podporu.

Reagovat
10adam

Fandíš mu, protože je dobrý hráč nebo kvůli tomu, že pigluje Šlajsovou?

Reagovat
PBLead

co myslíš?

Reagovat
Pablos

no bacha, prošel Teplicema... takže to bude možná od obojí

Reagovat
monty25

Správně, navíc je odchovanec.

Reagovat
10adam

Takže obojí?

Reagovat
monty25

Tak Gabča je moje nej fotbalistka už od WU17, kdy holky v roce 2016 poprvé v historii postoupily na Euro. Když jsem se dozvěděl, že chodí s Vaškem Sejkem, tak mě právě zaujalo, že je odchovanec Teplic a pak za ně navíc debutoval v lize. Takže jo, je v tom oboje a přeju jim i jako páru, aby spolu mohli přestoupit někam do zahraničí.

Reagovat
8lampard8

A aby zplodili nejakyho minotaura

Reagovat
monty25

Na to časem určitě taky dojde.

Reagovat
romeo351

nej fotbalistka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
10adam

Ať se snažím sebevíc, tak takový "koníček" fakt nechápu Podle jakého kritéria se stala sedmnáctiletá Šlajsová tvoji nej fotbalistkou?

Reagovat
monty25

Gabča tehdy hrála ještě za Plzeň, kam jsem docela často jezdil na 1. ligu žen (mám to tam nejblíž), takže jsem ji viděl hrát častěji než ostatní holky z repre výběrů. Navíc na to Euro WU17 v roce 2016 dávala postupový gól (tehdy hrála ještě v útoku) a líbila se mi tam nejvíc. Jsem rád, kam až to dotáhla, byť na jiném postu než původně. Ve Slavii ji trenér Kolomazník přesunul na kraj obrany a teď je na tom postu nejlepší česká hráčka. Jenom mi teda chvíli trvalo, než jsem si zvyknul, že už holt nedává tolik gólů.

Reagovat
10adam

Ty jo, to je slušný popis Jen třeba nevím, jak bych takový koníček vysvětlil manželce

Reagovat
Selänne

Ty vole, najdi si holku. Tohle je fakt zoufalost.

Reagovat
monty25

Sám seš zoufalost.

Reagovat
Miguel19

Nedávat góly?

Reagovat
doshcz

Reagovat
PBLead

Reagovat
shitcool

Reagovat
Modi6

Akorát že na Anglii jste s tím vystačili jen na jeden poločas. Pak už jste se toho pramálo drželi. Došly síly, došly ???

Reagovat
doshcz

takze taktika je zase prohrat

Reagovat
Rudnevs

Nemecký nároďák je teraz slabý a U21 žiaľ tiež. Keď tam môže hrať základ náš Matriciani, ktorý je síce legenda (asi na štýl ako Latifi je legenda v F1), ale pri všetkej úcte k nemu, má svoje muchy, tak sa nedá hovoriť o Nemecku ako o nejakej veľmoci atď. Navyše tie remízy s Izraelom, Rumunskom,… Česi to kludne môžu zvládnuť.

Reagovat
Pablos

Já myslel, že ta Gruzie je tam jen díky tomu pořadatelství a jinak tam bude více méně do počtu

Reagovat
Kily

a to jim ještě chybí Kvaracchelija

Reagovat
Arnar Resmusonn

Možná že je "dobře" že tam není. Přeci jenom konec sezony byl hodně divný, sám přiznal že je na něj veliký tlak a doufám, že to zvládne a další ročník bude zase skvělý. Přeci jenom, vystoupal neuvěřitelně strmě nahoru a spíš by mohl škodit(superstár a očekává se že povede celý tým) než pomoct.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jestli ho Neapol neprodá teď za randál, tak bude litovat

Reagovat
romeo351

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Arnar Resmusonn

No....těžko říct jak to v Neapoli budou brát. Jestli chtějí stavět tým, nebo prodávat.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak on to týpek myslel asi tak že je okolo něj přílíš velký hype a to co by týmy letos v létě za něj mohli dát už třeba nikdy nedají, protože mu spadne forma

Reagovat
Arnar Resmusonn

Já si naopak myslím, že z něj může být dlouholetá hvězda, pokud se s ním dobře zapracuje.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
didosh

Ty vole však jste prohráli...

Reagovat
PBLead

Reagovat
shitcool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele