Šéfa policejní akce z Hillsborough čeká nový proces

25.06.2019, 23:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska jsem koukal na dokument od BBC a tehdejší záběry z televize v době katastrofy a přijde mi poměrně debilní, že se všechna vina a konečný rozsudek háže na toho Duckenfielda... ano, měl v té době největší moc té mačkanici zabránit nebo ji alespoň zmírnit, ale na druhou stranu tam u toho byla spousta policistů, kteří místo toho aby oživovali, tahali fanoušky přes ploty a vyháněli ty fanoušky, kteří bránili zásahu zachránářů, jen čuměli, respektive oddělovali fanoušky Liverpoolu od fanoušků Nottinghamu, zatímco před nima chcípaly desítky lidí. Čest výjimkám, kteří se vysrali na plnění rozkazů a místo debilních bariér začali dělat svojí práci. Poctivý soudní proces, který si ta událost rozhodně zaslouží, by měl odsoudit nejen Duckenfielda, ale i všechny ostatní, kteří jen tupě plnili prokazatelně špatný rozkazy. No a lidi, kteří byli zodpovědní za manipulaci a úpravy (cenzury) výpovědí policistů a ten idiot co tiskl ty zrůdnosti pro The Sun by si k tomu soudu měli stoupnout taky.

Reagovat
C-M@ster

Kdes na to koukal?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
C-M@ster

Dík, borci

Reagovat
ttopi

To je hezký. Spis má určitě desítky plných šanonů a ty máš jasno v 11 řádcích

Reagovat
smazaný uživatel

spis má určitě stovky plných šanonů a stejně nebyli schopni odsoudit ani toho prokazatelně nejodpovědnějšího člověka... tak potom je ale něco špatně ne?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Bucky

Tak určitě. Když se semele něco takového, tak je to problematické pro rozhodování i toho zkušeného vedení a ty bys chtěl, aby se v každé vypjaté situaci rozhodoval každý policista podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Rozhodoval tak, jak si myslel, že je to nejrozumnější. Rozhodl špatně.

Naprostá většina velkých policejních akcí dopadne dobře právě proto, že se všichni řídí pokyny zkušeného vedoucího akce. Zajímalo by mě, kolik z nich by se naopak pokazilo, kdyby se řadoví policisté měli řídit vlastním úsudkem, jak radíš Ty.

Reagovat
smazaný uživatel

hele podívej se prvně podrobně na to, jak to tam probíhalo...

Reagovat
Muffi

Vážně by mě zajímalo, kde jsou bezpečnostní složky, ať už jde o hasiče, policii nebo vojáky vedeny ke slepé poslušnosti k rozkazům bez ohledu na cokoliv.

Reagovat
Bucky

Neříkám slepou poslušnost, ale při koordinovaném zásahu jde o volbu postupu a jeho dodržování. Chyba je prostě na straně Duckenfielda, který dal v dost složité a nepřehledné situaci rozkaz k určitému přístupu a ten přístup byl špatný. Neobviňoval bych ale řadové policisty za to, že uposlechli rozsah, když ani nejspíš neměli pořádnou představu o tom co a proč se děje a jak se to řeší. Možná je to alibistické a v téhle konkrétní situaci špatné řešení, ale mohou být jiné situace, kde se může rozkaz nelíbit, ale řadový policista nemá všechny informace a musí mít určitou míru důvěry ve své vedení, že vědí co dělají.

Reagovat
celeb

ono existuje 1 velmi dobry dovod, preco hodit vsetko na 1 cloveka - odskodnenia. Je jasne, ze k podobnym sitaciam dochadzalo uz aj predtym, cely system bol nastaveny zle, akurat tu to aj vdaka zlym rozhodnutiam skoncilo velmi tragicky. Urcite vyznamny podiel viny je aj na nom, kedze mal tu smolu, ze velil v dany den. Mal zodpovednost, musel sa rozhodovat a dopadlo to zle. Ale hadzat vsetko na neho??? Hlavne aby boli spravcovia stadionov, FA a kluby ciste.

Reagovat
smazaný uživatel

kde jsou fandove liverpoolu tam je tragedie, 80-90 roky fotbal to byla jizda... jak zvirata

Reagovat
Whitemedia

Ale no.. tohle se mělo řešit a trestat daleko dřív, k čemu teď bude nahnání 74letého důchodce do basy..

Reagovat
ttopi

Někdy jde jen o satisfakci.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Bady86

Kdyz muze takhle hnusne umrit 10ti letej kloucek, tak nevidim jedinej duvod, proc by nemohl jit sedet duchodce. A to nemluvim o tom, jak ten zmrd hazel vinu na obeti a skoro 30 let s timhle dokazal spokojene zit.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
FUnk

to ano, ale proc se to teda tak dlouho tahne??

Reagovat
Muffi

protože původní vyšetřování bylo zmanipulované ve prospěch tehdejšího establishmentu?

Zkus si najít, kolikrát se za dobu existence britského parlamentu stalo, že se za něco ve společném vystoupení před celým národem omluvili předsedové obou stran.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně... nevidím důvod, proč by se důchodci nemohli zodpovídat za svoje činy stejně, jako kdokoliv jinej... a je úplně jedno, jak dlouhá doba od toho zločinu uplynula.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
johan14

Reagovat
FUnk

Reagovat
FUnk

tohle je to stejne jak nahánění SS a v 90ti je poslat do vezeni

Reagovat
FUnk

měli byt potrestani uz po valce a ne po 70 letech, kdy jsou nekteri lezaci s bazantem na posteli,

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

Teď to budou řešit tak dlouho dokud Duckenfield neumře a pak řeknou, že už to nemá smysl rozebírat.

Reagovat
REPLIKATOR

Tak to fakt brzo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Člen_zlořádu

PENIS

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=nBlleQzAskM

Hned se mi vybavila jiná smutná událost..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč za to neprodloužili Anglii trest v evropských pohárech o dalších 5 let?

Reagovat
fenixLFC

a preco by mali?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele