Šéf UEFA Čeferin je pro zavedení finálového turnaje v Lize mistrů

29.05.2021, 13:57
Aktuality
Aleksander Čeferin (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
Beči

Byl by to spravedlivější formát, jsem pro

Reagovat
salaminoo

A zas to odserou mensi kluby, ktere zs stavajicich podminek maji mnohem vyssi sanci na uspech. Uz vidim ve final four Porto, Tottenham nebo Ajax či Monako..nechal bych to tak jak to je

Reagovat
mistr129

Právě že naopak, na jeden zápas snad mají větší šanci než na dva

Reagovat
Benfica

Reagovat
salaminoo

https://m.youtube.com/watch?v=v0ihbxxndCU

Myslel jsem, ze je to kazdy s kazdym beru zpet

Reagovat
mistr129

Reagovat
hitZor

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
LAM

Úplná blbost

Reagovat
amante

Final Four funguje v jiných sportech, proč ne ve fotbale a v LM, uvítal bych to.

Reagovat
Adyss

Jmenuj

Reagovat
Elliasson

Házená, basketbal, volejbal

Reagovat
fenixLFC

v basketbale mas aj superligu proti ktorej sa ale vsetci mohli posrat...

Reagovat
Elliasson

Právě proto vím, že něco jako superliga bohužel má smysl. Euroliga šla hodně nahoru.

Reagovat
TheMally11

v jiných sportech funguje i video (spravedlivě)

Reagovat
Pokahontas

Například proto,že po jednom fotbalovém zápase je potřeba více dní na regeneraci než po házené,basketu či hokeji,nestihlo by se to tak za jeden víkend.Nemluvě o tom,že je rozhodně lepší vysílat finále v sobotu než v neděli.

V zájmu regulérnosti by se obě semifinále navíc musely hrát v jeden den,což je rozhodně horší varianta než dva dny po sobě,avšak s velkým odstupem od finále,jako je to nyní.

Rovněž pro fandy je snazší udělat si volno,když o případném postupu svého týmu do finále vědí s větším předstihem (i v tom je rozdíl oproti basketový Eurolize,kde mají jistotu,že v závěrečném víkendovém turnaji budou hrát 2 zápasy-SF a o medaili.Ve fotbalové LM se o bronz nehraje.)

Reagovat
Zaschrona

Kdyby se přesunula ty dvě plánovaná místa primárně zamýšlená pro 5. a 6. tým v Anglii primárně na finalistu a třetí tým v LM, pak by i ten souboj o bronz v rámci Final Four mohl dávat nějaký smysl. Závěrečná fáze by byla zajímavější a víc posunutá až k závěru sezóny - hrát osmifinále až v dubnu by bylo docela zajímavé. Navíc by to uvolnilo dva ze čtyř termínů potřebných pro novou ligovou část; extra zápas v posledním týdnu asi nevadí. Proč ne, za mě dobrý nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

A zavést minimálně BO3. Ideálně BO5. Ať se co nejvíc eliminuje luck factor.

Reagovat
Uwe háže buly

Finálová skupina už tu byla ne?

Reagovat
Furia Ceca

Semifinálová. Ano, byla.

Já bych byl pro osmifinálový skupiny, jak tomu bylo do roku 2003... To byly hrozný řežby a týmy, co se dostali do čtvrfinále, musely fakt být silný.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, ted se do play-off dostane kdejaky mancaft druheho sledu a jako nahodou se vylosuji pravidelne dva takovi proti sobe, takze minimalne jeden je hned ve ctvrtfinale

Reagovat
Mönchengladbach

APOEL

Reagovat
Pokahontas

Hodně špatnej příklad.APOEL tehdy vyhrál skupinu těžkou skupinu se Šachťorem,Zenitem a Portem (vítězem EL v předchozího ročníku ! ) a do čtvrtfinále přešel přes tehdy ještě hodně silný Olympique Lyon,který v těch letech běžně porážel i Real.

Reagovat
Mönchengladbach

Šachťor, Zenit a Porto je EL skupina, tu by vyhrála i Slavia.

Lyon tou dobou Real neporážel, rok předtím s ním vypadl a přímo v této sezóně jej měl ve skupině, kde s ním dvakrát prohrál (0:2 a 0:4). Stejně tak ve skupině nedal gól Ajaxu... A je to ten ročník, kdy z ní postoupil brutálně zkorumpovanou výhrou 7:1 v Záhřebu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pokahontas

Něco do sebe to pravda mělo,ale pročpak se asi tyhle skupiny zrušily ?

Bylo to jednak termínově náročný,a pak si taky spousta hráčů stěžovala na konci sezóny na přílišnou únavu.Odehrát nebo neodehrát o 4 špičkové zápasy víc je v součtu docela znát.

Nemluvě o tom,že ve skupině často hodně záleží i na ostatních výsledcích - nejednou se z ní už dalo postoupit se 7 body,a jindy jich naopak nestačí třeba ani 10.V KO systému je to vždycky jen o výsledcích mezi 2 soupeři,kdo z koho.

Reagovat
Pablos

Už zas potřebujou nahřejvat ?

Reagovat
pobody's nerfect

jestli dává něco smysl, tak nechat všechny týmy v jedné skupině a hrát stejným formátem až do konce, klidně za předpokladu, že po určité době se počet týmů sníží. Ale ne kočkopes, že se nejprve bude hrát švýcarským systémem ve skupině, poté vyřazování na dva zápasy a zakončit F4

Reagovat
smazaný uživatel

Nejak ti narostli kridílka čačarine jak ste zarízli tu superligu..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Agent z Melmacu

som zvedavý kam až zájdu z dôvodov vymačkať z toho každú penny

Reagovat
Jan Horáček

UEFA: Komerce je fuj (třeba ta superliga), ale když rejžujeme my, tak je to něco úplně jiného!!!

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

Tých minimálne päť súperov, v ročníku 2024/25, sa bude vyberať podľa čoho?

Reagovat
hitZor

Ne 5, ale 10. Ve švýcarském systému je normální, že se (alespoň v případě šachů) páruje podle ELO, tady to nejspíš bude podle klubového koeficientu. Nejlépe postavený tým bude hrát s nejhorším, druhý nejlepší s druhým nejhorším atd. V druhém kole se týmy rozdělí na vítěze a poražené a podle stejného pravidla se budou párovat dvojice v jednotlivých polovinách. U toho se ale taky musí dbát na to, aby spolu dva týmy nehrály více než jednou a aby se nějak spravedlivě střídalo, kdo hraje doma a kdo venku. Myslím, že se může hrát dvakrát po sobě doma, ale třikrát už ne.

Reagovat
KingMaster13

Jako když se vyserou na ty skupiny, které nechají konzervativně po 4 týmech tak musím říct že by to po dlouhé době bylo něco co by se mi od UEFA líbilo. Loni se mi ta vyřazovací fáze od čtvrtfinále teda hodně líbila

Reagovat
smazaný uživatel

1. zrusi SL a pak zlikviduje LM tak si to vsichni odpurci SL uzijte neb ten novy format je ta nejvetsi pi.ovina se kterou ty mafianske kur.y zatim prisli

Reagovat
smazaný uživatel

Mafie

Reagovat
TheMally11

Čeferin ven!

Reagovat
vladino10

Hm a čo je vlastne motivátorom všetkých týchto zmien?

LM nefunguje, alebo? Nejak tomu nerozumiem, proste stále to bude len futbal a tí čo ho máme radi si ho pozrieme a tí čo nie tak nie..

Alebo neviem, mne proste príde nejaký tradičný formát súťaži čo sa proste nemení zaujímavejší ako nejaké novinky každú chvíľu.

Ale tak neviem sa k tomu asi úplne dobre vyjadriť, odkedy sledujem európske súťaže tak sa v nich v zásade nič nemenilo, až na posun zápasov z 20:45 na 21:00, čo ma teda tiež nejak moc nenadchol

Reagovat
fenixLFC

proste viac zapasov znamena viac prachov, o nic ine uefe nejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele