Šéf italského fotbalu: Serii A můžeme dohrát až v srpnu

26.03.2020, 11:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (34)

Přidat komentář
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

"Nevzdávám se. Dokud je šance, tak budu o restart ligy bojovat." Football first!

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak hororová komedie s tím Covidem

- Nakazí se 80% populace

- Nakazí se 70% Němců

- Otevřeme školy v červnu

- Restautujeme fotbalové ligy

- Nejhorší teprve přijde

- Omezení budou trvat roky

To je jak tipovačka v Riskuj

Reagovat
Zark

Reagovat
king23

Ti co mají jasno, že se ligy nikdy nedohrajou za 3,2,1...

Reagovat
lada.sp

nejenom že nedohrajou, ani se nerozehrajou nové ročníky

Reagovat
Shevchenko

Stačilo by odehrát jen Juve-Lazio.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

SerieA nie je iba o scudette...

Reagovat
Pinturicchio

Je.

Reagovat
smazaný uživatel

Účasť v LM, EL, zostupujúci...

Reagovat
Pinturicchio

Si to řekni pro sebe ... "ty vole, můj tým se kvalifikoval do LM (nedej bože, kdybych řekl EL), ... můj tým sestoupil, jupííí. Prostě v soutěž "Mám největší pýnis" hraje roli jen titul.

Reagovat
smazaný uživatel

V žiadnej lige nejde len o titul. Preto zatiaľ ani PL od zeleného stola neukončili, hoc tam by ten titul bol najmenej problematický.

Bez tých, pre ktorých je úspechom už účasť v LM, EL, či udržanie sa, by tú ligu mohli hrať 4 mužstvá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen taková malá úvaha.

"Vypočítal, že na dokončení zbývajících dvanácti kol bude potřeba 45 až 60 dní."

Je hezký, že si umí spočítat, že by se hrálo "každý čtvrtý den". Ale počítá taky s tím, že se to netočí jen kolem italského fotbalu? Že ty ústupky bude muset udělat více subjektů? Já chápu, že mu jde o miliony eur. Ve své podstatě z toho italské kluby žijí, protože právě peníze z vysílacích práv z většiny tvoří jejich rozpočty.

Dejme tomu, že se jim podaří během července a srpna odehrát současnou ligu. Navážou hned novou sezónou? Dají si 14 dnů pauzu a šup, nová sezóna. Budou se snažit, aby to celé sedlo tak, aby dohnali skluz a podaří se jim třeba dohrát příští ročník úspěšně se 14denním zpožděním oproti normálu. To by byl mimochodem majstrštyk. Aby pak samozřejmě hned navázalo Euro.

Nechci se těch "zbohatlých kopaček, co si jen trénují, sem tam si zahrají zápas a jinak se kopou do zadku" (to jen takový názor laické veřejnosti, kteřá kope do sportovců), ale i když si vezmu, jaký je to nápor, nejsem si úplně jistý, že hráči ustojí ten tlak a nápor na tělo. Stačí se podívat, jak se počínají kluby a jejich hráči za normálního režimu, kdy spousta zranění plyne z přetrénování, přetažení, přílišného počtu zápasů. To je totiž nejčastější zranění, jaké hráče potkává. Už takhle mají kluby kalendář nabitý a ještě si ho nahustí víc, resp. prodlouží tu sérii bez pořádného odpočinku. Někteří hráči nebudou mít třeba 18 měsíců v kuse aspoň 6týdenní volno. Spousta klubů si na základě svých ambic a sportovních cílů vyhodnotí, že přece nemůže nechávat své největší hvezdy odpočívat. A takhle můžeme ten řetězec procházet dál a dál.

Jsou tři možnosti.

1) ukončit sezónu a začít novou s čistým stolem

2) dohrát sezónu v červenci a srpnu a následně co nejdřív začít s novou sezónou, aby se skluz vykryl

3) dohrát sezónu se zpožděním (červenec, srpen), dávat řádné pauzy a tlačit před sebou pořád skluz, který se jakš takš dožene možná někdy v průběhu sezóny 2021/22

Teď ať si pánové spočítají, kolik je bude stát "tahle sranda" v dalších 2-3 letech, protože to neovlivní jen tuto aktuální nedohranou sezónu, ale i tu příští a troufnu si tvrdit že i tu po ní.

Nehledě na to, že stejně to může dopadnout tak, že do září budeme všichni všude "zavření". A teď je jedno, jestli se bavíme o Serii A, Ligue 1, Premier League, NHL, NBA, MLB. Všem půjde v první řadě o ztráty na televizních právech, protože to je jedna z nejpodstatnějích složek, kvůli které budou všichni ve ztrátách. Nejde jen o těch několik desítek hráčů v jednom duelu. To jedno utkání se týká desítek lidí realizačních týmů, desítek lidí kolem přenosu. Jeden jediný fotbalový zápas se tak může týkat 50-60 lidí minimálně. Bavíme-li se o NHL, jsme u 100 lidí, u MLB u více než 100 lidí. A to je jen jedno jediné dílčí utkání a jeho přímí zúčastnění, pokud by se hrálo bez diváků, jakože to tak nějakých pár měsíců zcela jistě bude. Pokud se někde začne hrát, bude to bez lidí, kteří budou naopak sedět u těch obrazovek.

Buď COVID-19 odejde stejně jako přišel, nebo nám tady zůstane už navždy a my se s ním zkrátka naučíme žít, ať už díky případnému léku nebo imunitě, která se během let přizpůsobí.

V jednom důležitém ale vedení italské ligy chápu. Na jedné straně je to boj s tím, že budu mít ztráta, a pokud jsem opravdu solidární myslím v širším měřítku a ne jako omezenec, nedotýká se to jen mě, ale i mých zaměstnanců, což nejsou jen hráči, ale i kompletní personál, který má co dočinění s klubem na všech úrovních. Jsou to ztráty peněz pro ty lidi, kteří musí také živit svoje rodiny. A pokud nebudu mít jako majitel peníze, budu muset lidi propouštět. Stejně tak musím ale myslet na to, že kdy začnu hrát, riskuju tím v tuhle chvíli (horizont minimálně tří měsíců a více) při jednom zápase desítky až stovky životů přímých aktérů, kteří ale mají i rodiny, což se zase rozšiřuje na další stovky lidí. Ve své podstatě je to trochu začarovan kruh z více úhlů. Jedno je ale jisté, tratit budeme úplně všichni. Někdo více, až tak, že likvidačně (smrt/bankrot), někdo méně, že se s tím popere a vyjde z toho byť se ztrátou, tak živý a zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Na straně fotbalistů se to dá vyřešit. Odehrát, dát do karantény a postupně zapojovat hráče z béčka, céčka a poté fanoušky.

Reagovat
Recoba Inter

Ano, ona představa hraní každý 4. den, letní pauza dlouhá 2 týdny, k tomu ještě tréninky je celkem psycho. Až si říkám, jestli to vůbec myslí vážně. Být fotbalistou tak z Itálie odejdu, pokud by to vedení ligy odkleplo. Když kolabuje zdravotnictví, nemusí kolabovat v budoucnu ještě i hráči. V tomto stavu liga hratelná bohužel není. Možná by se mohla nabízet myšlenka dohrání ligy na jihu. Není to tam totiž tolik dramatické a nebezpečné. S dodržením bezpečnostních opatření, pokud by se tam kluby přesunuly, našly nějaký dočasný azyl a odehrály ligu na tamních stadiónech (Od Neapole na jih + Sicílie, Sardinie), tak by se to dohrát si myslím dalo (Květen-Červen, max začátek Července). V případě dohrání za každou cenu. Samozřejmě bez diváků. Teď otázka, zda-li by měla takto dohraná liga smysl, kdyby se hrála bez diváků. Zda-li by to zachránilo alespoň nějaké peníze.

Souhlasím, že tohle není jenom zásah do stávajícího ročníku, ovlivněn bude i nadcházející ročník (možná 2) a budou rádi, pokud vše proběhne bez komplikací. Ochranka u turniketů bude takto na stadiónech monitorovat nejen oblečení, nýbrž i zdravotní stav návštěvníků. Minimálně měření teploty se stane běžnou věcí. Alespoň v Itálii by mělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Musí se to dohrát. Jsem rád, že to nezabalili. V prvé řadě zrušit národní poháry jak v sezóně 19/20 tak 20/21 A těžce omezit repre pauzy. To je základ u mě.

Reagovat
kylo ren

To už tam nebude nikdo naživu...

Reagovat
Fortex

To nikde

Reagovat
Losinho

proto bych začal hrát hned, ať ještě aspoň stihnou trochu pobavit davy

Reagovat
ratusek

Reagovat
Largo

Reagovat
garruklol

Reagovat
Frick

https://nazory.aktualne.cz/rozhovory/je-cas-zavest-chytrou-karantenu-potrva-mesice-rika-zdravotni/r~af289c086f6e11eab408ac1f6b220ee8/

Tohle je průšvih. Ve chytrý karanténě zřejmě nebude možný ani kolektivně aktivně sportovat. Funění, šatna atp. Semeniště viru.

Reagovat
Frick

To vypadá, že to bude takový lágr-light. Možná půjdeme do nákupáku, možná do kina, když tam bude max. 25% kapacity sálu, možná do muzea nebo ZOO.

Ale asi sotva normálně do hospody, na koncert, na fotbal (v roli diváka).

Ne ty zasr... vám jebu. Už z toho důvodu, že člověk nemá s rouškou dělat to, co by si bez ní netroufl.

Reagovat
Pinturicchio

Jako mluvit si sám pro sebe?

Reagovat
smazaný uživatel

v srpnu už Itálie nebude mít žádný obyvatele

Reagovat
Y.N.W.A

...nad 80 let... již dříve hospitalizovaný s těžkými dýchacími obtížemi ...v regionu Lombardie

Reagovat
smazaný uživatel

V jeden deň, 1.7. 1916,padlo na Somme 19 000(!!!) mladých mužov z UK. A Británia nevymrela.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele