ŠÉF ARSENALU CHCE SNIŽOVAT PLATY

27.03.2003, 19:44
Aktuality
Ředitel londýnského Arsenalu Peter Hill-Wood prohlásil, že nejvíce vydělávající hráči by měli snížit své platové nároky, pokud nechtějí z týmu loňského vítěze anglického double odejít. Týká se to zřejmě Roberta Pirese a Patricka Vieiry, kteří právě jednají o nových smlouvách...

Arsenal čeká jedna významná investice, za 300 miliónů liber budou stavět nový stadión, a Hill-Wood řekl, že klub nebude riskovat finanční potíže kvůli vysokým smlouvám hráčů. "Všichni hráči by měli vnímat realitu. Musí si uvědomit, že platy nemůžou nadále růst mimo kontrolu," citoval šéfa Arsenalu deník Daily Expres. "Je možné, že hráči jako Pires či Vieira odejdou, pokud si neuvědomí fakta."

"Nemůžeme schválit nárůst platových výdajů. Platy stále rostly, ale v posledních letech to bylo až o 20 – 25 procent a to už je neudržitelné. Růst platů musí být na úrovni inflace," řekl dále Hill-Wood. Připustil však, že třeba v případě Vieiry by mohla být udělána výjimka. "Samozřejmě můžeme udělat výjimku pro výjimečného hráče. A Patrick Vieira jím je," uvedl. "Chceme, aby [Vieira a Pires] podepsali nové smlouvy, ale je tu limit, kolik jim můžeme nabídnout," dodal Hill-Wood.

O oba francouzské reprezentanty projevil minulý týden zájem Real Madrid, pokud nepodepíší nové smlouvy, je ochoten za ně v létě nabídnout 35 miliónů liber.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele