Seedorf by chtěl jednou do Premier League, nyní mu jde o pozitivní odkaz

20.11.2018, 17:00
Aktuality
Bývalý nizozemský reprezentant a nyní trenér Clarence Seedorf vyhlásil do světa svou touhu vést mužstvo z anglické Premier League. "Kdo by nechtěl v Anglii pracovat?" podotkl s úsměvem v rozhovoru pro Skysports UK.

Někdejší nizozemský záložník bezesporu patří k nejvýraznějším postavám své generace. Ligu mistrů dokázal vyhrát se třemi různými kluby - mateřským Ajaxem, slovutným Realem Madrid i italským AC Milán, kde strávil nejdelší část své kariéry.

Tu ukončil v roce 2014, kdy se dohodl na rozvázání smlouvy s brazilským Botafogem a rovnou se stal koučem AC Milán. V prvním angažmá ale nakonec vydržel pouhých 22 zápasů. Posléze vedl Seedorf jako kouč také čínský Šen-čen, španělskou La Coruňu. Momentálně úřaduje na lavičce kamerunské reprezentace.

Snem Seedorfa ale zůstává angažmá v Premier League. "Nikdy jsem si v Premier League nezahrál, tak třeba se tam někdy dostanu jako kouč. Je to nejvíc vzrušující liga na světě. Bylo by mi ctí, kdybych tam mohl pracovat," uvedl Seedorf v interview.

Zároveň ale Seedorf naznačil, že k tomu povede dlouhá cesta. Jako kouč si totiž podle svého pocitu musí teprve vysloužit respekt a uznání, které měl kdysi jako hráč na trávníku. "Už nejsem hráč, takže začínám od nuly. Trenéři navíc mnohem víc prohrávají než vítězí. Samozřejmě pokud nejste součástí některého z klubů Top 10. Jinak si ale myslím, že 90 procent trenérů častěji prohrává než vyhrává," míní Seedorf.

"Je to součást naší práce. Ve světovém fotbale je úzká elitní skupina, která může vyhrávat ligové soutěže a velké turnaje každý rok. To ale neznamená, že když nejste součástí této skupiny, že nemůžete vyhrát nebo dokázat výjimečné věci," řekl Seedorf.

"To je moje mentalita a mé mentální nastavení. Momentálně pracujeme v Kamerunu na tom, abychom byli konkurenceschopní. Zároveň ale děláme i spoustu věcí proto, aby po nás něco zůstalo pro další generaci. Všude, kam jako manažer přijdu, se snažím o to, aby po mě zůstalo něco pozitivního. Také v tomto případě po sobě hodlám zanechat pozitivní odkaz," dodal Seedorf.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v FMku nebo ve fifě si zatrénovat můžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

" Trenéři navíc mnohem víc prohrávají než vítězí. Samozřejmě pokud nejste součástí některého z klubů Top 10. Jinak si ale myslím, že 90 procent trenérů častěji prohrává než vyhrává,"

Asi myslitel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
prevadec spojitosti

"Ve světovém fotbale je úzká elitní skupina, která může vyhrávat ligové soutěže a velké turnaje každý rok. To ale neznamená, že když nejste součástí této skupiny, že nemůžete vyhrát nebo dokázat výjimečné věci,"

Podle mě tím myslel, že jen jeden tým vyhraje ligu, dalších 19 prohraje.

Reagovat
kilobyte

I kdyby myslel celou ligu tak 1 z 20 trenérů vyhraje, ale taky jen +-25 hráčů z 500. Takže ten poměr je stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom vtipnýho? Má pravdu. Pokud by tahal nějaký tým z druhé ligy nebo nějaký slabý, nebude na něm pozornost. I když pro něj bude úspěch nesestoupit, trofeje a pozornost si seberou jiní. Ani Diego s Atleticem toho moc nevyhrál a více méně slávu pobírá stále Barca a Real.

Reagovat
kilobyte

To tam vůbec není.

A Diego má pozornosti více než trenér Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Rešpektovaný môžeš byť aj za to, čo dokážeš s menším klubom, hoci veľké trofeje nevyhráš.

Ukážkový príklad, už trochu zapadnutý prachom, : Zeman a Foggia.

Niečo najnovšie : Mendilibir a Eibar. Rešpektovaný sú aj napr. : v LL Machín, Abelardo,Setién...v BL Tedesco, Nagelsmann; v PL Sean Dyche etc.

Reagovat
smazaný uživatel

Cettova univerzita.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smetos

Škoda ho v AC. Poslali ho od valu moc brzy.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mne ani on sám nevěděl, co v trenéřině chce. A Milán v té době byl výzva i pro zkušenější kouče. Snad mu ten krok do Číny pomohl k uvědomění, co v trenéřině chce.

Reagovat
madridcan

Kontaktuj Charlieho Sheena, lebo aktualne viac ,,in" Mercuryho uz nekontaktujes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele