Sedmnáctka zná soupeře, na mistrovství Evropy narazí na Kypr, Ukrajinu a Srbsko

03.04., 20:15
Aktuality
Jiří Žilák (© AFP)

Čeští reprezentanti do 17 let se na mistrovství Evropy utkají ve skupině A s domácím Kyprem, Ukrajinou a Srbskem. Rozhodl o tom dnešní los v dějišti závěrečného turnaje ve městě Ayia Napa. Šampionát se uskuteční od 20. května do 5. června.

Český tým se vyhnul největším papírovým favoritům. "Los je ta část, kterou nemáme ve své moci. Vyhnuli jsme se gigantům, jako je Španělsko, Portugalsko, Anglie nebo Francie. Všechny tyto týmy jsou ve skupině D, ale je potřeba zmínit, že Ukrajina postoupila z elitní fáze s devíti body," uvedl pro web FAČR trenér Jiří Žilák.

"Srbsko se prezentovalo už do kategorie do 16 let zajímavými výsledky a Kypr bude mít určitě výhodu nejen domácího prostředí, ale také v aklimatizaci na zdejší podmínky, které jsou od našich atypické. Na mistrovství se hodně těšíme, čeká nás zajímavá zkušenost. Naše cíle jsou postoupit ze skupiny a dostat se až do bojů o medaile," dodal Žilák.

Los rozdělil 16 účastníků do čtyř čtyřčlenných skupin. Do vyřazovací fáze postoupí vždy první dva týmy. Český celek se na šampionát probojoval díky druhému místu v jedné ze skupin závěrečné fáze kvalifikace.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
bruchy

Zajímavá skupina ve srovnání s déčkem Snad budeme ve hře o postup.

Reagovat
cubinho

Vsechny skupiny takove normalni, ale to Decko …

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kucka

Skupina jak z kvaldy

Reagovat
Cuntona

To vypadá, jak skupiny na florbal nebo hokej žen. Jedna skupina favoritů a zbytek na doplnění do playoff.

Reagovat
dave30

V této kategorii bych nehovořil o silné či slabé skupině. Jsou tam týmy, které nechají hráče hrát a nesvazují je tolik taktickými pokyny. A jejich hráči se později prosadí v top ligách. Potom jsou tam tací, kteří přes vybroušenou taktiku tyto týmy porazí. Ale nikdo se v top ligách neobjeví...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele