Sedmnáctka začala Euro výhrou nad hostitelem, Kypr deklasovala 5:0

20.05., 22:28
Aktuality

Čeští reprezentanti do 17 let vstoupili do mistrovství Evropy na Kypru pohodlnou výhrou 5:0 nad domácím výběrem. Svěřenci trenéra Jiřího Žiláka ve svém prvním utkání skupiny A naprosto dominovali a souboj proti outsiderovi turnaje rozhodli už během prvního poločasu, v němž dali tři branky.

O české góly se podělilo pět různých střelců. V 26. minutě otevřel skóre střelou po zemi k zadní tyči Josef Kolářík, za další dvě minuty proměnil penaltu Marek Naskos a ještě do pauzy si pokus Matyáše Nechvátala srazil za čáru domácí gólman. V závěru se prosadili ještě dva střídající hráči. Nejprve v 81. minutě hlavičkoval přesně Ondřej Penxa a v třetí minutě nastavení uzavřel skóre Matěj Kvaček.

"Jsem moc rád za vítězný vstup do turnaje. Myslím, že v prvním poločase jsme hráli hodně intenzivně a s velkou kvalitou. Zaslouženě jsme se dostali do vedení. Ve druhém poločase se nám hra roztrhala, ale jsem rád, že jsme v závěru zápasu ještě dokázali skóre navýšit. Jsem spokojený s výsledkem i herním projevem," citoval web FAČR Žiláka, který u mužstva po šampionátu skončí.

Druhý zápas na turnaji bude české mladíky čekat ve čtvrtek proti Ukrajině, v neděli pak uzavřou skupinu proti Srbsku. Do vyřazovací fáze postoupí první dva celky. Česká sedmnáctka startuje na Euru poprvé od roku 2019, kdy prošla do čtvrtfinále.

Mistrovství Evropy hráčů do 17 let v Larnace:

Skupina A:

Kypr - Česko 0:5 (0:3)

Branky: 26. Kolářík, 28. Naskos z pen., 40. Nechvátal. 81. Penxa, 90+3. Kvaček.

Sestava Česka: Obdržálek - Beran (66. Krpálek), Siegl, Míček, Kolísek (46. Řeháček) - Čížek, Naskos (87. Moudrý) - Kolářík, Belžík, Sosna (75. Penxa) - Nechvátal (66. Kvaček). Trenér: Žilák.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Pablos

Dejte nám soupeře

Reagovat
Salfovic

Taková neúcta k hostiteli, jak je to vychovali

Reagovat
cubinho

Kypr byl naprosto marný. Neměli vůbec žádnou úroveň. S Ukrajinou to bude jiná liga...

Máme tam pár šikovných kluků. Uvidíme, co z nich bude...

Reagovat
Losinho

tam si zastřílí každej

Reagovat
ACSeRw!n

Siegl hraj!

Reagovat
fabec1222

Tohle je syn Patrika

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fabec1222

Obdržálek neobdržálkoval gola

Reagovat
naheCZ

Se dívám, že Slováky vysílá RTVS a u nás ČT zas nic Asi toho fotbalu mají až moc...

Reagovat
GrimeBaller98

Kdybys umel hledat, tak vis ze to CT davala na webu nebo v aplikaci Ivysilani. uplne zbytecnej komentar

Reagovat
naheCZ

Já se v tomhle vždy spolehál na LiveSport, který tam dříve psal i ten web. Včera jsem neměl šanci to stejně sledovat, jen jsem koukal na dnešní zápasy a u Slováků bylo RTVS, tak jsem se díval, jestli někdo dává naše a nic tam nebylo. Ano, dál jsem to nehledal, protože jsem to ze zkušeností neměl za potřebí. Takže ano, zbytečný komentář, mohl jsem si to ověřit, ale to nemá nic společného s tím, jestli umím hledat, ale s až velkou důvěrou v jinak kvalitní zdroj těchto informací.

Reagovat
GrimeBaller98

Dobre, nechal jsem se trosku unest pardon , ono to docela ,,promoval'' facebook CT Sport i repre U17 to urcite nekde mela. Ale tak vis pro priste, myslim si, ze tam budou i zbyle zapasy. Sam jsem to nevidel, ale videl jsem to v nabidce, kdyz jsem si sel pustit slagr dne Polsko - Kazachstan

Reagovat
naheCZ

Já to našel potom teda na stránkách ČT, ale člověk se k tomu teda taky musel dost proklikat Já sleduji hlavně Twitter a tam jsem bohužel taky nic neviděl. LiveSport v tomhle ohledu zklamal snad prvně Já to hledám právě už jen tam, protože to bývá nejlepší možnost.

Reagovat
GrimeBaller98

Pravda tak aspon pristi zapas stihneme, taky to mam v planu sledovat, hodne hracu z Ceska znam jen diky FMku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele