Sedmnáctka prohrála s Uzbekistánem a na MS končí ve skupině

26.06.2011, 13:53
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (94)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jediný, kdo na tom turnaji něco hrál je golman Zima s útočníkem Julišem

Reagovat
cubinho

Útočník Juliš vynikal tím, jak dokázal zahazovat šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Zima souhlas s Julišem nesouhlasím. Kromě toho haluzáckýho golu nic nepředvedl. To i ten Svoboda za Dukly byl lepší.

Reagovat
cubinho

Reagovat
twerp

tobě i kdyby vypíchli oči a ten zápas si neviděl, tak bys psal a opalcovával podobný kraviny.

Reagovat
Puskas

Kdyby mu vypíchli oči, tak by toho moc nenapsal.

Reagovat
twerp

Ale prosímtě... nevidomí běžně píšou a čtou na compu. Navíc by to někdo mohl napsat za něho což u posouzení zápasu nejde.

Reagovat
Puskas

Dík za info ohledně toho, že "nevidomí běžně píšou a čtou na compu". Cenná vědoost, dosud mnou nezaregistrovaná...

Reagovat
twerp

V současnosti, po operaci a v invalidním důchodu, se Jiří Rosmus snaží o zveřejňování a postupné doplňování rozsáhlého archivu, který obdržel od svého otce Karla Rosmuse. V tom mu pomáhá kamarád p. Jakub Nečesaný. Práce na archivu probíhá díky spec. upravenému počítači pro zrakově postižené. Zaškolení na tomto počítači proběhlo u organizace Tyflocentrum Olomouc, kde pomáhají i s tiskem textových dokumentů v Brailleově písmu, aby si vše mohli přečíst i ostatní zájemci, kteří jsou taktéž zrakově postiženi.

http://www.rosmus.cz

Reagovat
cubinho

Co to meleš?

Reagovat
twerp

No je to Sparťan a ty umíš opravdu objektivně hodnotit Sparťany.

Reagovat
cubinho

Zeptám se takto: Viděls zápasy U17?

Rozhodně ho nehodnotím podle toho, že je Sparťan...například ten Karafiát (RB) se mi líbil dost, taky je to Sparťan. Obecně Sparťany, pravda, v lásce příliš nemám, ale dokážu je zhodnotit objektivně. Řepku považuju za jednoho z nejlepších českých stoperů posledních 15 let. Byl jsem pro, aby byli Kušnír s Vackem v repre. Co dál chceš slyšet?

A ten Juliš fakt nebyl nijak extra dobrý...

Reagovat
twerp

Já narážel na tvé hodnocení Kadlece proti Španělsku, kdy si z něho udělal nejhoršího hráče. A viděl jsem první dva zápasy. A hlavně v druhém mě Juliš docela hodně zaujal. Spálil sice tutovek na hattrick, ale individuální kvalitou vyčníval nad ostatní. Neříkám, že byl nějaká hvězda. Nejlepší byl určitě Zima. Ale Juliš byl z těch ofenzivních podle mě nejlepší.

Reagovat
cubinho

Jo, Kadlec proti Španělsku. Nevím, jestli jsem ho hodnotil jako nejhoršího hráče - odehrál jen chvilku, za tu dobu se mu povedla jedna nahrávka, jinak se pomalu nedotkl balonu... Ale třeba Kadlec - taky jsem byl pro, když ho Bílek nominoval na Lichtenštejnsko. Jen mě štve, že se z něj dělá něco, co není.

Reagovat
twerp

No dal jsi mu známku 3 což byla nejhorší cos dal. A i ta jedna přihrávka co dal(i když jich bylo víc), tak bylo velcie dobrá a moc sme jich za ten zápas nedali. No a dělá se z něj něco, co není. To máš pravdu. Ale on za to nemůže. Ale ok, vyjel sem na tebe neprávem, za což se ti omlouvám. Každopádně i tak byl podle mě Juliš nejlepším(když už ně, tak jedním z těch lepších) a nezaslouží si pojmenování lempl atd..

Reagovat
cubinho

Lemplem jsem ho samozřejmě nikde nenazval.

Jinak OK

Reagovat
twerp

Já vím, to byla spíš taková narážka na příspěvek Kally.

Reagovat
cubinho

Navíc, Juliše jsem po zápase s NZ pochválil, ale v těch ostatních opravdu nehrál dobře. A třeba ten Svoboda se mi líbil prostě víc.

Reagovat
twerp

Jo Juliš dal naše jediný dva góly a nepatří mezi nejlepší hráče.

Reagovat
cubinho

Dal jeden krásný gól a gól z penalty. Viděl jsem všechny zápasy - v prvním byl špatný, v druhém hrál solidně, ale zahodil plno šancí, ve třetím byl opět nulový a opět zahodil gólovku, ještě něco?

Reagovat
Puskas

Jen dotaz: kdo to za Tebe píše, slepče?

Reagovat
cubinho

Ségra, jí to diktuju.

Reagovat
Puskas

Vždyť je hluchá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
twerp

Já to přiznám, že zahodil spoustu šancí, ale pokud vím, taky jich pár pro spoluhráče vypracoval a ti je neproměnili. Do spousty šancí se dostal sám ale bohužel byl zbrklý. Každopádně vyčníval nad ostatní i tím, že byl ve správný čas na správném místě. To proměňování příjde s věkem.

Reagovat
cubinho

Ty šance dokázal připravit jen ve druhém zápase. V prvním na mě udělal dojem jen tím, jak nedokázal z pětky trefit prázdnou bránu, dneska také nijak aktivní nebyl, ale opět zazdil gólovku...

Reagovat
cubinho

Celkově prostě průměr. A když si zmiňoval tu ofenzivu - nejlepší jednoznačně Svoboda (nechápu, že nehrál poslední dva zápasy v základu), potom Kadula a potom možná Juliš.

Reagovat
osobnostx

Na MS 17 nejde o nějaké poháry nebo hru týmů. V tomhle věku jsou velké výkyvy zcela běžné. Je to turnaj hledačů talentů aby se mohli vypíchnout individuální schopnosti jednotlivců a vůbec to nevypovídá nic o budoucnosti. Ostatně projděte si historii MS "17" na netu.

Reagovat
Aldeano

Zima teda ale chytal skvěle Co předváděl proti Uzbekistánu Zase na druhou stranu šli Uzbekistánci asi 5x sami na branku a nedali gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ostudný výkon. Hráči si nebyli schopni přihrát. Individuálně výrazně zaostávali za soupeřem.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, ta neschopnost pořádně přihrát...

Reagovat
naheCZ

Škoda toho zápasu s USA. Proti Uzbekistánu to nešlo, ale na takové úrovni se prostě nedá hrát každý den stejně a ještě k tomu, když je postihla ta nemoc nebo co a ještě k tomu hrát v takových vedrech. Jinak ti Uzbekistání jsou pěkně un-fair jeden z nich se tam válí, my jdeme do šance, rozhodčí akci zastaví a oni místo toho, aby sportovně míč odevzdaly, tak ho přihrají přesně útočníkům a měli z toho i šanci myslím.

Reagovat
Didier Drogba

viděl jsem asi tak 30min z prvního poločasu a chci se zeptat,kde je ten krásnej fotbal o čem to pako Csaplár pořád kecá?Viděl jsem jen spoustu naivních přihrávek přímo do noh Uzbeků a pak jak se jednou dostali do vápna (a byla z toho penalta)

Reagovat
cubinho

První zápas, co se jim fakt nepovedl. Omlouvá ho, že nemohl nasadit nejsilnější sestavu.

Reagovat
Radin

kdo chyběl?

Reagovat
cubinho

Prý asi 5 hráčů dostalo střevní potíže z jídla...Štěrba (kapitán, levý bek - nejlepší z obrany), Čermák - odehrál moc dobrý zápas proti NZ, a podle mě i Svoboda, který nastoupil asi až někdy v 65. min., ale bylo to naše nejlepší křídlo.

Reagovat
Radin

aha,já viděl jen tenhle jeden zápas,teda než sem usl :-D ale Uzbekistán mě teda překvapil,bylo vidět jak ti kluci maj naordinováno útočit a útočit :-)

Reagovat
cubinho

Už jsem psal pod preview...

Tentokrát už ani hra nestála za nic. Nedokázali jsme si vepředu přihrát a vytvořit pořádnou šanci. Útočníci slabota, křídla tentokrát taky, střed zálohy v prvním poločase velice špatný. Když k tomu přidám opět neskutečné kiksy v obraně, tak jsme si nezasloužili vyhrát. Avšak Zima je fantastický, kolik ten zase chytil gólů... Několik hráčů prý dostalo sračku z mexické stravy, takže takový Štěrba a pár dalších nemohli nastoupit do základu, těžko říct, jak to ovlivnilo hru, ale asi dost...

P.S.: Uzbekistán je strašně nesympatický tým. Hrajou celkem pohledný fotbal, ale jsou to takoví ti typičtí vychcánci, uplakánci. Když měli vrátit balon, nevrátili, posledních 20 minut pořád polehávali a simulovali, co se dalo. Navíc, co mě dost zarazilo, narozdíl od našich, chytali nějak často křeče - a to ne jen jeden hráč...takže kondice asi nic moc.

A ještě jeden dodatek. V ČT by se měli zamyslet nad tím, koho nechávají ten fotbal komentovat. Jak Vlášek, tak Lípa i Kalous jsou špatní komentátoři a při sledování mi ten jejich komentář prostě vadí, to se mi dřív nestávalo... Zlatý Čapek.

Reagovat
smazaný uživatel

do posledniho slova

Reagovat
smazaný uživatel

Csaplár

Reagovat
cubinho

ty

Reagovat
Radin

Csaplár přehlíží některé hráče a pak vezme někoho kdo nemá ani start..

Reagovat
cubinho

Mluvil jsem s bratrancem, který do té kategorie patří a říkal, že za tou nominací stojí především manažeři těch hráčů, kteří je tam prostě dotlačí, aniž by na to měli. Jako příklad dával třeba toho Špavelka, který dneska hrál levého obránce a byl příšerný...

Reagovat
smazaný uživatel

no prej jsou všichni od sportinvestu

Reagovat
Radin

kámoš hraje za Sigmu a tvrdil mi,že ho nevzal,protože je prý velký hračička,tak nevím :-) Ale že tam byli v nominaci i hráči,co nemaj ani start .. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Další "povedená" mise

Pan Csaplár rád ordinuje ofenzivní pojetí, o tom žádná. Ale nemůže to být bezhlavé!!! S tím se daleko nedojde, kdyby skvěle nezachytal Zima, tak to mohlo být ještě horší. To, že nakonec postoupil i Nový Zéland, prohrajeme s (byť se stále lepší) Uzbekistánem a další minely, tento neúspěch ještě více umocňuje. Tady bude "něco" špatně .....

Pánové trenéři Csaplár a Dovalil mají tedy co vysvětlovat, jsem velmi zvědav na jejich zdůvodnění neúspěchů našich mládežnických reprezentací.

Reagovat
Didier Drogba

Dovalil dovedl svýj tým,kterej byl absolutně z formy aspoň z těžké skupiny a byli 4.Ale tady ten šašek nepostoupil ani z lehké skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Však Dovalil musí vysvětli, proč na ně ta deka padla a za celý turnaj se jí nemohli zbavit. Takže OH jsou v pr ....

Ale jinak souhlas tím, že Csaplár má na bedrech ještě větší průser. Poněvadž, když postoupí Nový Zéland (při úctě k němu to je slabý tým) a na nás nezbyde místo , tak co.

Reagovat
Puskas

Csaplár před začátkem prohlašoval, že mu jde hlavně o výkony. Na to se může vždy posléze vymluvit, resp. odkázat.

Reagovat
smazaný uživatel

To jeho vyjádření je pouze alibismus!!! O výsledku nejde, když je klukům tak cca 8, 10, 12 let a U17 již reprezentuje ČR, takže souhlas s tím, že jde o výkon, ale pominout se nesmí ani výsledek. Tzn. ne se mu podřídit za každou cenu (viz GL, atd.).

Reagovat
Puskas

Já to jako alibismus komentoval už tehdy.

Reagovat
twerp

Jaký průser proboha? Je to U17. Dyť tam nejde vůbec o výsledek ale má to ty kluky něco naučit. Já sem daleko víc hrdý na U17 než U21. Pokud se vám líbí Bílkovina 0:0 na střely na bránu, tak budiž. Já budu raději za prohru s USA 3:0 po daleko lepším výkonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se vlastně nic neděje. Viz výše ....

Reagovat
twerp

Jo děje se to, že si kluci zahráli, otrkali se, nikdo je nesprcal a jede se domů. Kdy se mají otrkat, když ne v U17? Nezapomeň, že je U19, U20, U21. Ti kluci v 17 potřebujou jiné věci, než se naučit bránit a skvěle zvládnout přípravu. Pro ně je to pořád hra a zábava. Taktickou příprava by měla pomalu začít v U19 a naplno se projevit v U21. Taktiku se naučíš i ve 30. Jenže hru 1vs1, odvahu vůbec do toho jít získáš jenom v mládí, kdy je nejjednodušší se to naučit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hernajs, snad mi nechceš tvrdit, že v U17 se má jen útočit. Nejen v mládežnických kategoriích U15 a výše jde fotbal mílovými kroky dopředu a ve věku 17 let musí už umět zvládat i defenzivní činnost. Vše se prolíná, dnes obránce nejen brání, ale i zaváží balń, útočí, atd.

Reagovat
twerp

V U 17 by se mělo převážně útočit. Měly by se zkoušet kličky, 1vs1. Mělo by se kombinovat. A todle by měli dělat i obránci. A když udělá obránce v tomdle chybu, tak to většinou skončí gólem nebo velikou šancí. Jenže pokud to nebude zkoušet, tak se to nenaučí a my pak na něho budem v dospělosti nadávat, že sice nekazí v obraně, ale dopředu je úplně jalový. Ale máš jinou filosofii než já.

Reagovat
Puskas

Ale jo, jenže to není fotbálek někde na louce, to už je repre, takže by to mělo být na úrovni i po taktické stránce. Soupeři si taky nepřijeli jen tak zahrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píše Puskas, je to repre, takže jezdit hrát pouťáky je hodně drahý špás. Musí to být vyvážené, samozřejmě je prioritou, aby hráč v tomto věku byl co nejvíce kreativní směrem dopředu, ale zároveň i obezřetný směrem dozadu.

Co se týče fotbalové filozofie, preferuji ofenzivní pojetí. Ale ne bezhlavě!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hrdý na U17?? to byla velkolepá ostuda.

Reagovat
twerp

Promiň, od teďka budu bezhlavě nadávat při sebemenším neúspěchu a pokud budem hrát dobře, tak se budu bít do prsou, jaký sem to vlastenec.

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi slabá generace ta U17.

Reagovat
Losinho

A proto se dostala na MS, jako naše první...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Csaplár je ten co by nechtěl do týmu Drogbu ani Ronalda?? ten člověk je bavič!

Reagovat
Didier Drogba

jj to je ten šašek

Reagovat
Benjani

Všechno špatně ,začalo to podezřelou nominací (jestli tyhle hráči-Nerad,Špavelko,Černý,Strada,a i další naprosto řadový hráči....patří k tomu nejlepšímu co máme v tomhle ročníku,tak to potěš pánbůh) ,pokračovalo to Csaplárovýma chvástama o atraktivním fotbale a skončilo včerejší nemohoucností proti naprosto průměrnýmu týmu!Jak ale tohle taky mohlo dopadnout jinak?

Včera nejlepší hráč Zíma a komentátor David Kalous,kterýmu se náš výkon líbil!

Reagovat
smazaný uživatel

Kalous mi vzdycky pripadal jako experiment Ceske televize, ktera si ho vybrala z nedaleke hospody a zjistuje, jestli jsou takovi lide schopni delat redaktory.

Reagovat
osobnostx

Ten člověk se jmenuje Kalous? Jedna z pozitivních věcí toho že jsme vypadli je skutečnost že ho nemusím poslouchat. On je snad ještě 5 x horší mektal než Vlášek a Lípa. Nezná : pravidla, systém, matematiku a český jazyk.

Reagovat
skteel

a nezná ani hráče,při prvním gólu to hodil na Luftnera místo na Adamce a na konci z něj udělal úplné kopyto co "měl radši vystřídat"

Reagovat
kalla

Neúspěch jde jenom na vrub pana Csaplára. Absolutně špatnej fotbal naordinoval. A hráče jako Svoboda, kterrý dřel celý 1. zápas nechal v dalších dvou sedět a do hry dal raději lempla Juliše nebo nekopu Nerada, neumluvě o dalších který na to už vůbec neměli.

Reagovat
skteel

Přesně,radši měl vybrat mě.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím proč nedal Maška do útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Nerad hrál zrovna jedinej dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, jak do toho vidíš. Chlapce postihla nemoc a Svoboda měl prý svalové potíže. Jsem "rád" za to, že jsem Čech. Tahle naše povaha mě děsí.

Reagovat
Kongo

Zápas proti NL se mě líbil.To sme nehráli až tak špatně,tak že si určitě palce dolů nezasloužíme.

Reagovat
smazaný uživatel

to žes e nám povedlo 20 minut v jednom zápase ze 3 rozhodně není úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam ten komentátor v posledním zápase říkal o Ondrovi Karafiátovi? Něco že vyhrál nějakou dovednostní soutěž v Manchesteru United nebo co. Nevíte někdo víc?

Reagovat
naheCZ

stačila minutka v googlu........http://www.fotbalkafa.cz/ok_manch.html

Reagovat
Benjani

Jo,vyhrál v roce 2005 Grand Skills-tzv. Fotbalové dovednosti(přesnost pasů na určitou vzdálenost,střelba,slalom,kontrola míče)-vyhrál ze 43 žáčků z celýho světa,který se toho tenkrát zúčastnili! A součástí výhry byl i týden strávený v kempu Juventusu!

Reagovat
Benjani

Ale včerejším výkonem mě hodně zklamal,sice se často snažil podporovat útok,ale ve zpracování a kontrole míče v rychlosti má ještě hodně velký rezervy!

Reagovat
Liquid

Uzbeci nás jasně přehráli, je to velká česká ostuda

Reagovat
Liquid

Už mě došla trpělivost, po mizerné 21tce co byla favoritem ME a hrou rozhodně nenadchla a prohrála i se Švýcary a Bělorusy přijde další totální kolaps 17tky. Dovalil abdikaci hned ! a všeználek Csaplár zrovna tak všiml jsem si že odborně byla 17tka chválená, jediný pozitivní rozdíl byl ale ve hře zálohy, u 17tky hrála aktivněji, jinak útok stejně streilní a obrana naopak u 17 průchozí. Csaplár je prý spokojen ! ? To nemyslí vážně, před měsícem na ME 3x remízuje a ze skupiny nepostoupí, teď dostane nášup 3:0 od USA, porazí o 1 gól Nový Zéland a dokonce prohraje 1:2 s Uzbeky, klidně to mohlo být navíc 1:5 kdyby útočníci nebyli zbrklý. V jedné z nejjednodušších skupin skončí poslední !!! Je to ostuda !

Reagovat
smazaný uživatel

,,i se Švýcary,,

Jen podotknu, že to ,,i,, bych tam nepsal (to by se spíš hodilo u Malty, Lucemburska atd...), protože Švýcaři měli velmi silný tým. Na Bělorusy bychom normálně ale měli.

Na závěr napíšu: Zvykejme si, lepší to nebude. Nemáme hráče, nemáme trenéry, nemáme odvahu. Zvykejme si, že fotbalově budeme několik let težce v průměru.

Reagovat
Liquid

Hráče v 21tce máme !!! Suchý - Spartak, Hloušek, Morávek, Pekhart - Německá 1.liga a hrajou, Mazuch Anderlecht a další.... Ze Švýcarů znám akorát toho ze Schalke co jenom střídal, mrknu se dál zdali zbytek hraje někde ve vyspělých ligách základ, ale pochybuju, že jich budou mít víc jak my.

Reagovat
smazaný uživatel

A stejně jsou na tom Švýcaři lépe, i když papírově bychom měli být my, ale nejsme, jak to? Podle mě nemáme už hráče, kteří by se chtěli prosadit. Vidím to tak, že zmiňovaný hráči, které jsi uvedl, jsou tzv ,,za vodou,,. Hrajou povětšinou v základu, maj své jisté, daří se jim, maj balík peněz, tak proč by něco měnili. Proč by měli jít někam do předních evropských klubů? Kde nebudou mít nic jistého... Prostě mi chybí hlad, drzost. Oni hrajou tak, jen aby to odehráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráče kvalitní máme, trenéry taky - Dovalil se podělal až na ME, to se holt stává, role favorita nám je cizí...

Reagovat
smazaný uživatel

na průměr je kvalitní máme, na špičku ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je vidět že tomu spostu zvás znalců absolutně nerozumíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Csaplár to je ten expert ze studia ne? :)

Reagovat
Liquid

přesně a pak nepostoupí přes Nový Zéland a Uzbekistán

Reagovat
smazaný uživatel

ty vado, když to takhle napíšeš, tak to vypadá opravdu hrozivě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele