Sedmapadesátiletý Matthäus odehrál svůj poslední zápas

14.05.2018, 23:08
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
ondrasch77

borec...

Reagovat
Realita

Tak to čumim, že ještě hrál. Měl jsem za to, že už dávno s kariérou seknul..

Reagovat
Dufan

Byl to můj poslední soutěžní zápas a první za Herzogenaurach po 40 letech. Asi si střihl jen dernieru.

Reagovat
Rudnevs

Jeho posledné pôsobisko trvalé pôsobisko bolo v roku 2000 v MLS, hral za MetroStars, potom sa vydal na trénerskú dráhu... Odvtedy odohral dva ešte súťažné zápasy - jeden v roku 2005 za Lokomotive Leipzig, lebo chcel podporiť futbal na východe Nemecka a ten druhý teraz za Herzogenaurach, kde sa jednalo o úplnú rozlúčku. Lothar vraj vždy chcel odohrať posledný súťažný zápas za Herzogenaurach, to je jeho domovský klub, tam prešiel mládežníckymi výbermi a dostal sa i do prvého tímu, odkiaľ si ho vybral Gladbach.

Ale i v tom roku 2000 vtedy končil už ako štyridsiatnik, ktorý hrával cez 20 rokov... To je tiež pozoruhodné.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný hráč a bezpochyb legenda německého fotbalu.

Reagovat
Puskas

byl famózní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V 98 nám děda koupil na dovče dresy Bayernu, Baslera a právě Matthäuse. Bylo mi 6 a neměl jsem šajn o koho jde

Reagovat
Puskas

Teď už máš, ale dres už Ti je malý, co?

Reagovat
Bandita_Harry

Diky za tu LM vtedy

Reagovat
Puskas

Kdysi si Maier stěžoval, že je v Rapidu nutil neházet dresy halabala naruby na zem, ale s respektem k pradlenám je dát do koše tak, aby je mohly bez dalšího štrachání se s nimi vhodit do pračky. Je to maličkost, ale i to svědčí o něm, že je to borec.

Reagovat
Rudnevs

Maier práve vravel, že je to hňup, ktorý potrebuje byť zaujímavý... Že vraj prišli do hotela v Grazi a tam na nich čakali stoly pre štyroch, Lothar si nechal postaviť personál a na všetkých nahučal, že sú predsa všetci jedna rodina a majú sedieť pri jednom stole. Proste, že na pozícii trénera už nebol tá úplne hlavná hviezda a to práve podľa Maiera nezvládal. Že keď bol piatok a Matthäus si povedal, že je pondelok, tak bol pondelok

Reagovat
Puskas

Asi jsme četli stejný rozhovor, já v tom nevidím nic zvláštního, že chtěl budovat tým i společným stolováním, byť samostatné stoly jsou častější. Spíše myslím, že Maier byl zhrzený, protože i v Liberci působil velmi suverénně. V Rapidu žádní velcí hráči nebyli, aby si musel Lothar honit ego skrze nadměrnou panovačnost. Ale je to jen dohad, ony ty dresy jsou vypovídající, pro mne je naprosto samozřejmé, že by se ty dresy neměly házet do koše různě naruby.

Reagovat
Rudnevs

No tak on Lothar je celkovo zaujímavá osobnosť... Podľa mňa priveľa rozpráva, sám si to priznal a častokrát na to doplatil. Taktiež je to trochu egoista, to je poznať i z rozhovorov, najlepšie sú tie rozhovory, kde o sebe hovorí v tretej osobe. Lizarazu o ňom vravel, že keď spolu hrali k Bayernu, tak sa ku všetkým správal strašne panovačne a nakoniec Lizarazu proste vybuchol a jednu mu vrazil. Taktiež ako hral MLS za MetroStars, tak o ňom niekto tamojší vravel, že on sa proste vôbec nejako nekamarátil zo spoluhráčmi a zatiaľ čo všetci žili v New Jersey, tak on žil v New Yorku. Plus ešte samozrejme každému známa aféra s Klinsmannom, s denníkom a jak sa stavil s Heoneßom, že Klinsmann nedá v danej sezóne ani 15 gólov...

Keď si k tomu pripočítame toho Maiera, tak som ochotný veriť tomu, že ten Lothar asi fakt je, prípadne bol. Plus ešte samozrejme Lothar a ženy... No, každopádne na ňom proste vidno, že ten futbal ho baví, i na pozícii experta v štúdiu Sky, že to fakt robí zo záujmom a je síce aký je, ale keď k tomu pripočítam to, že je vynikajúci futbalista, tak ho v konečnom dôsledku mám celkom rád. Hoci jeho “nepriateľ” Klinsmann je pre mňa oveľa väčší sympaťák a obľúbenec...

Reagovat
Puskas

Určitě bude svůj, na hřišti jsem ho žral, byl výtečný. A jako Němec je i sebevědomý.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ta Sparta nic?

Reagovat
Puskas

Dají asi přednost Jemelkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

A co když si zakope někde na asfaltu? To se nepočítá?

Reagovat
Blasphemer

Podle nadpisu jsem si chvíli myslel, že umřel.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Mám úplně stejný svetr.

Reagovat
smazaný uživatel

Boreeec !!! Nejvic se mi libil v Kobre 11 !!!Jak byl Semir z neho paff, kdyz ho videl na dalnici

Reagovat
ttopi

Hlavně ten Gundogan vypadá strašně. Knír jak cigánskej mafián.

Reagovat
Rudnevs

Presne, Kobra 11, môj obľúbený seriál... Lothar tam skončil v havarovanom aute celý od zmrzliny.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Grande Lothar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele