Scolari bránil Quaresmu a viní Merka

13.09.2007, 11:36
Aktuality
Hodně emocí vyvolalo včerejší kvalifikační utkání o postup na evropský šampionát mezi Portugalskem a Srbskem. Domácí ani potřetí v řadě nevyhráli a o dva body přišli dvě minuty před koncem po hodně sporné situaci. Po skončení zápasu se do sebe navíc pustili hráči obou týmů a pozadu nezůstal ani brazilský kouč v portugalských službách Luiz Felipe Scolari, který napadl Ivicu Dragutinoviče...

"Šel udeřit Quaresmu a já jsem ho bránil. To je vše. Zeptejte se ho, jestli jsem se dotkl jediného vlasu na jeho hlavě. Quaresma vzal míč, stěžoval si (Portugalci dle jeho názoru měli vhazovat), šel si promluvit s rozhodčím a ten mladý muž byl kousek od něho. Tak začal celý ten incident," popisuje ostudnou situaci Scolari.

Portugalci téměř celý zápas vedli, podobně jako s Polskem ale ztratili vítězství až v samém závěru. V 88. minutě zahrával Stankovič trestný kop a míč se od jednoho z fotbalistů odrazil k Ivanovičovi, který v tu chvíli stál v jasném ofsajdu. Podle sudího Markuse Merka se před Ivanovičem dotkl míče jeden z domácích hráčů, následná branka tak platila a Srbové získali velice cenný bod.

"Měli byste obvinit rozhodčího. Dvoumetrový ofsajd! Markus Merk sem znovu zavítal a opět ovlivnil výsledek," stěžuje si Scolari. "Byla to jedinečná šance, je to jenom o tom, kdy si pan Platini nebo rozhodcovská komise sedne a podívá se na to. Jenom se podívejte na záznam toho gólu!" pokračuje Scolari.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
-Kopy-

No nevim, podle mě to byl jasnej ofsajd, ale ta Scolariho reakce na konci utkání byla hodně přehnaná

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ofsajd to určite bol ale dvojmetrový ťažko . A Scolari ho z lavičky určite vidieť nemohol, lebo až na spomalenom zázname bolo vidno že prihrávka šla od srba a portugalčan sa jej nedotkol.

Reagovat
-Kopy-

Dvoumetrový ofsajd to byl...

A poznat, že to šlo od Srba šlo ihned...

Reagovat
HOST*

tak som asi pozeral iný zápas ako ty..... keby to bol 2 metrový ofsajd tak by tú strelu dával skoro z bránkovej čiary .

Reagovat
HOST*nowicky

já sem to neviděl a je mi to uplně jedno..sem rád že portugalci nevyhráli protože to sou debilní holčičky..furt se jenom válej a sólujou jejich extrémní simulování na ms mě natolik pobouřilo že to je jediný z "lepších" týmů kterýmu nepřeju postup na me a tak sem za to rád

Reagovat
HOST*

drž hubu!!nic o tom nevíš!!!náhodou portugalci hrají jeden z nejpěknějšíc fotbalů v evropě,hodně útočně a řekni mi,je tým který by KDYŽ TO POTŘEBUJU(opravdu říkám potřebuju!)NESIMULOVAL??!!!!to dělá snad každý ve fotbale...nic o tom nevíš! jo a mimoto já portugalsko miluju!!!jako zemi a tím pádem i ve fotbale... a myslím si,že by byla opravdu škoda kdyby nepostoupili ten zápas sem bohužel eviděl,ale jestli to opravdu byl ofsaid tak by se měli podle mě obrátit na fifu,kdyby se na to podívali myslím,že by to uznali a ustili portugalce o výhře!!!na srbskem...

Reagovat
HOST*james

jo nemyslím já potřebuju!ale ten tým když to potřebuje!!!! forca portugal

Reagovat
HOST*daneczech

neser se do portugalcu tu sraci , chtel bych videt tebe aspon jednou kolobezku jako dela cristiano, nebo bych chtel vedet co bys udelal na ms ty kdybys vidl ze ti heitinga nevratil mic?? se zamysli

Reagovat
HOST*M

Dokedy chce UEFA trestat futbalove narody tym, ze bude nasadzovat toho prijebaneho Merka! Uz po milionty krat ovplyvnil zapas v kvalif. alebo v LM alebo na sampionatoch. Pokracuje v slapajach dána Nielsena, ktory takisto robil sialene chyby. Je neuveritelne co Merk uz roky robi a napriek tomu stale piska na vrchole. Tu je aj debilovi jasne, ze je to protekcny arbiter a bude piskat aj nadalej.

Reagovat
HOST*M11

k placi je ze je povazovan za nej rozhodciho...

Reagovat
HOST*ital

K pláči je hlavně to,že mezi těmi rozhodčími není jediný.Nedokážu pochopit,jak můžou nasazovat pořád ty samé,kteří kurví jeden zápas za druhým.Rozhodčí jsou taky jenom lidé a dělají chyby,ale snad když zkazí několik zápasů,tak už ho nenasadím.U nás si pořád stěžujeme na rozhodčí,ale když se kouknu na Itálii,Anglii,Španělsko a mezinárodní soutěže,vychází mi,že jsme na tom skoro nejlíp.

Reagovat
HOST*M

No tak si zvykni na to, ze juzanske tímy budu simulovat a padat skoro vzdy. Ale POR hraju krasny futbal, takze bude len dobre pre samotne EURO 08 ak postupia, co sa dufam aj stane ( aj ked sa od nich uplne odklonilo stastie, lebo asi ziadny tim v tejto kvalif. nezahodil viac tutoviek ako POR )

Reagovat
HOST*james

přesně tak je to holt smůla,no...ale snad se to přece povede...pořád takové blbé goly až na konci zápasu!!achou,ale věřím ve zvrat... forca portugal

Reagovat
HOST*nofan

Když se nechtěli dostat do takový blbý situace, do které se mohou dostat jedním únikem vždycky, tak měli dát pojišťovacího gola na 2:0. A pak by je nic nepřekvapilo. Ostatně jako naši.

Reagovat
HOST*

Doufam že Portugalsko,Anglie,Francie,Španělsko a Nizozemsko nepostoupí a není to nereálné

Reagovat
HOST*

A finále Eura bude Finsko-Skotsko

Reagovat
HOST*

Portugalci maji jeden z nejlepsi tymu v Evrope a ne-li na svete a ti kteri si mysli ze ne tak fotbalu nerozumi

Reagovat
HOST*John

asi jo, i kdyz v zivote nic nevyhrali...

Reagovat
HOST*

naschledanou

Reagovat
smazaný uživatel

HOST* :No nevím ale I Real měl hráče nej nej a jak to sr*ali...Portugalci mají děsivé výsledky.Sám na ně radši nevsázím.

Reagovat
HOST*Lion

nj, u Merka mě už nic nemůže překvapit...

Reagovat
HOST*rarach

Kdyby jste se pořááááádně podívali, tak jste si všimli portugalské teče těsně před srbskou gólovou hlavičkou, Merk vidí dobře a je mužem na svém místě. Toť je můj nezávislý pohled. A některým zde bych doporučil si zopakovat pravopis ze základní školy.

Reagovat
smazaný uživatel

miláčik lenže ráta sa posledná prihrávka. môže ti byť jedno koľkým hráčom tá lopta narazila do hlavy predtým. Keďže sa posledného pred prihrávkou dotkla Srba a strelec golu bol vtedy v jasnom ofsajde tak ak tvrdíš niečo iné tak nemáš ani šajnu o futbalových pravidlách a choď hrať radšej biliard.

Reagovat
HOST*

Sorry, ale biliard neumím. A poslední, kdo se dotkl míče před srbskou gólovou hlavičkou byl portugalec, tudíž nějaké odvolání na FIFU nemá vůbec smysl, natož šanci.

Reagovat
HOST*James

myslíte,že by portugalci mohli tonhle incident poslat na vedení fify,že by uznali ten gol jAKO NEPLATNÝ??? forca portugal!!!and manchester united!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to potom môžu reklamovať aj ruku Xaviera v semifinále euro 2000 a vypýtať si od francúzov titul

Reagovat
smazaný uživatel

ale mám pocit,že už se něco takového stalo???nemám pravdu??tým to prostě poslal na fifu a ta jim dala za pravdu..vem si totho,když na euru plivl poulsenovi do tváře..taky si toho nikdo nevšiml,až komise a dostal náležitý trest...to byl jen jako jeden z mhoha případů...a navíc časy se mění,tehdy třeba ještě nebyla taková možnost podat stížnost na fifu,v tom případě nikdo nemohl ani nic změnit na legendárním finále kde dal maradona rukou gola...anavíc myslím,že ještě je čas na to oznámení,vždyt třeba totenham taky kdysi chtěli opakovat ten zápas v myslímže sezoně 2005-2006 kdy měli jasnoé 4.místo před arsenalem,ale protože hráči měli na poslední chvíli hromadné problémy,zápas prohráli..následně se zjistilo,že to bylo naschvál aby 4.místo získal arsenal-tudíš ligu mistrů...často můžeš slyšet,že týmu se prostě něco takového nelíbí a fifa jim s tím pomůže myslím,že by se to dalo řešit

Reagovat
HOST*chachar

Tuto celo diskuzi považuji za zbytečnou. Za prvé gól byl regulerní, což rozebírám ve svých předchozích příspěvcích v této diskuzi a za druhé i kdyby gól regulérní byl, FIFA s tím nic neudělá. Ozvu se, až mi oficiální zdroje dají za pravdu. Pěkný den

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele