Schürrle: Měli jsme štěstí, že to bylo jenom 6:0

01.04.2018, 21:03
Aktuality
Utkání Bayernu Mnichov s Borussií Dortmund patří mezi to nejatraktivnější, co může německá klubová scéna nabídnout a na včerejší vzájemný střet se jen tak nezapomene, přestože vestfálský celek by ho z vlastní hlavy moc rád vymazal - v Bavorsku totálně selhal a domů si odvezl ještě milosrdný debakl 0:6...

Bayern předvedl v první půli skvělý výkon a svému rivalovi nastřílel pět branek. Vše zahájil už v páté minutě Robert Lewandowski, který nakonec zaznamenal hattrick, vedle něho se trefili i James Rodríguez, Thomas Müller a Franck Ribéry.

"Udělali jsme až příliš mnoho věcí špatně. Chyběly základní věci, které byly základem pro úspěchy Dortmundu. Pokud hrajete proti silnému klubu, pak základy potřebujete. Bayern využil naší slabosti," posteskl si po utkání trenér Peter Stöger.

"Pustili jsme Bayern do tlaku a při inkasovaných gólech udělali spoustu individuálních chyb. Byly to dárky, které by se stávat neměly, ale individuální chyby mě netrápí. Je to o přístupu. Dortmund je klubem, který chce v tabulce skončit na druhém místě, na vše se tak díváme kritičtěji," dodal někdejší kouč 1. FC Köln.

Dortmundu se začíná vzdalovat druhá příčka a ze třetí pozice ztrácí na Schalke už čtyři body. Navíc se musí dívat za sebe, jen o dva body méně má RB Lipsko, o další bod zpět jsou Leverkusen s Frankfurtem a na Ligu mistrů si brousí zuby rovněž Hoffenheim.

"Nemám slov, byla to pohroma od první do poslední minuty. V prvním poločase jsme na hřišti vůbec nebyli, což je v takových zápasech nepřípustné a Bayern nás za to zničil. Ve druhé půli nás domácí už nechali. Nevím, kde se stala chyba, rozhodně to nemá nic společného s taktikou ani s hráči. Mohli nám dát více gólů a měli jsme štěstí, že to bylo jenom 6:0," nešetřil kritikou André Schürrle.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Nevím, kde se stala chyba, rozhodně to nemá nic společného s taktikou ani s hráči."

asi špatně postavené hvězdy, pane Schurrle

Reagovat
Seydou Doumbia

To mi pripomina Kontiolu, ktery taky nic nevěděl :D

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kincl

Měli jste štěstí že druhý poločas už byl pro Bayern zbytečný a nehnali se aby vám tam hodili 10ku :D

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně to jsem chtel napsat. Stejne jako repre proti Brazilii druhy polocas vypusteny.

Reagovat
smazaný uživatel

NStöger okamžitě ven. Nemá na to

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to si myslím od začátku, co ho vzali. Trenér totálně bez perspektivy.

Reagovat
smazaný uživatel

liga o ničem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ňu nečum

Reagovat
Seydou Doumbia

On mysli ceskou jen si spletl sekci

Reagovat
stas87

Snad sa konene chytnu za rypak a nebudu si tam stale kupovat deti. Trenera netrapi individualne chyby...tak to je fajn. On nefunguje ani system hry, hlavne teda dozadu ale tak co, ked je to jedno. Ten zapas prehrali 200 km od Mnichova. Stale nenasli idealnu dvojicu do stredu ihriska. Castro je desivy, Dahoud je podla mna omyl ale to si Zorc neprizna. Weigl je fajn ale musi k nemu byt fyzicky schopny hrac, ktory to odbeha a hlavne ustoji suboj. A hlavne sa pod tlakom nezosype cely ten stred, ked super do nich chodi agresivne. Za Kloppa ti hraci na DM udrzali kazdu loptu a este kombinacne z takzej pozicie dokazali vyjst s loptou na nohe a vysachovali z hry kludne aj troch superov. Teraz sa len pri naznaku tlaku boji a prihravaju stoperom alebo Bürkimu. A superi to citi, vidi to na nich ze su neisti pod tlakom a ze loptu radsej rychlo odovzdaju. Do oci bijuci rozdiel bol aj pri strate lotpy...zatial co hraci Bayernu posobili kompaktne v tej snahe loptu dostat spät, tak hraci BVB napadali individualne a chybala tam systemovost. Aj to je v sucasnosti medzi nimi rozdiel. Taky Vidal sa neboji supera zastavit ostrejsim zakrokom ci sklzom na polke...Dortmund? Ti hraci toho nie su schopni...nemaju tam podobne hovädo. Vcera ani nesli do subojov na krv. To vsetko su problemy, ktore nevyriesi za jeden prestupak v lete. Este tie zapasy proti spodku urvu na individualnu kvalitu, ale aj to nebude trvat vecne a prepadnu sa tabulkou. Z toho timu necitim hlad, nikto sa nechce rvat a hraci sami po sebe pozeraju, ked dostanu gol. A kto vcera tvrdo narazil, tak to bol Batshuayi. Toho Hummels vcera uplne vygumoval. Vyrovnal sa mu v subjoch rameno na rameno, predskocil ho ked bolo treba a nedal mu ani jednu sancu. Top vykon od Matsa vcera.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si takovou zálohu složí Klopp i u nás, protože zatím je to slušná tragédie. Hlavně aby vzal pásku Hendovi a posadil ho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Posadil? To si jeste hodný

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě by byl ideál kdyby i na lavičce seděl někdo kvalitnější, ale zatím mi bude zdaleka stačit když nebude v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím se vším, absolutně chybí borci, co by vzali otěže a dokázali dominovat na míči

Reagovat
Spalovač šancí

Po sestupu HSV převezme BVB roli otloukánka v Allianz Arena

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Heresy

bayern se slitoval v druhem polocase

Reagovat
smazaný uživatel

Z Bayernu se stala na jaře zase zrůda. Nechci je potkat.

Reagovat
db18

la bestia negra

Reagovat
smazaný uživatel

*příchodem Juppa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je jediný klub v BL, který netrpí výprodejem hráčů do zahraničí a je to znát. Zbytek týmů prodává a jejich úroveň prudce klesá. Letošní poháry nejsou náhoda. Takhle to dopadá se socialismem vždy a ve všem. Už to pravidlo zrušte bitte.

Reagovat
db18

Socialismus?

A jestli myslíš pravidlo 50+1 tak mi potom vysvětli, proč RB utíká Keita a proč ty hráče neudrží/neudržel ani Leverkusen nebo Wolfsburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Omezování investic za účelem všeobecného dobra je prostě vynález socialistů. Ti hráči utíkaji proto, protože BL nemá takovou prestiž a silné kluby jako PL nebo LL. Lipsko rozhodně nepatří dejme tomu do první 10ky. Pouze Bayern má podobné finanční možnosti. Popravdě, tvůj argument nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

možeš mi lepšie vysvetlit to pravidlo? Ja sa velmi do tých veci okolo pravidiel lig nerozumiem.

Reagovat
Rudnevs

Pravidlo 50+1 hovorí o tom, že subjekt nemôže mať väčšinu hlasovacích práv v spoločnosti, do ktorej klubu vyčleňujú svoje profesionálne tímy.

Ide prakticky o to, že pravidlo chce zabrániť vstupu špekulatívnym investorom do klubov, pretože tí nebudú mať taký záujem investovať do klubu v prípade, že nad ním nebudú mať väčšinovú kontrolu.

Výnimka platí v prípade, že subjekt podporuje klub viac než 20 rokov, túto výnimku má Leverkusen (preto sa táto výnimka často nazýva i “Lex Leverkusen”), Wolfsburg a Hoffenheim.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dosť na hovno pravidlo regulujuce trh.Čo žijeme v socializme? Nikomu nemôže byť zakazovane investovať do klubu.To asi preto Bayern nekupuje takými strašnymi sumami

Reagovat
Bayern +

Presne tak. A kedysi to tak robil aj Bayern (za čias FC Hollywood) a jeho maximom bolo štvrťfinále LM, niekedy ani to. Potom to robiť prestal a okrem takmer každoročnej účasti medzi najlepšou štvorkou Európy dal trikrát finále, z toho raz LM vyhral.

Reagovat
Bayern +

* reakcia na Sedu

Reagovat
johnn

Goetze a Schurrle strata formy a stred poľa slabý treba vám zakúpiť poriadne DM

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě asi jedno, jak BL skončí, když fandis všem

Reagovat
Seydou Doumbia

alespon nikdy nebude smutný...ale ještě bych tam hodil pro jistotu Schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele