Schmelzer se loučí s Dortmundem, oznámil konec kariéry

12.05.2022, 23:56
Aktuality
Borussii Dortmund opustí nejdéle sloužící hráč Marcel Schmelzer, jenž se rozhodl pověsit kopačky na hřebík. Bývalý německý reprezentant v posledních dvou sezonách nehrál kvůli problémům s kolenem...

Rodák z Magdeburgu přišel do Dortmundu v dorosteneckém věku a od sezony 2008/09 patřil do prvního týmu - celkem si připsal 367 soutěžních startů s bilancí sedmi gólů a 34 asistencí.

Schmelzer se podílel na zisku dvou mistrovských titulů a třech triumfech v Německém poháru, postupem času však jeho kariéru stále častěji brzdily zdravotní problémy.

Právě zranění kolena a následná operace stály za tím, že v posledních dvou ročnících neodehrál jediný zápas. BVB mu ale vyšlo vstříc a prodloužilo s ním smlouvu, aby mohl pod klubovým vedením dokončit rehabilitaci. Nyní se však Schmelzer s vestfálským klubem rozloučí.

"Zranění mě bohužel v posledních dvou letech zabrzdilo. Chtěl bych poděkovat Dortmundu, že mi umožnil absolvovat rehabilitaci," řekl Schmelzer, jenž nemá představu, jakým směrem se budou ubírat jeho další kroky. "Zatím nevím, co přijde, ale těším se na nové výzvy," prohlásil.

Schmelzer si připsal 16 startů za německou reprezentaci, s níž se účastnil mistrovství Evropy 2012, kde ale do utkání nezasáhl. O dva roky později na vítězném MS v nominaci chyběl.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Reagovat
Gazdo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Arnar Resmusonn

Strašně oblíbený bek. Ještě když byl napravo Piszczek , mladý Hummels s Subotic. Skvělá čtveřice

Reagovat
PePiG7

Reagovat
Fodbalysta

To sem byl pripichlej u Eurosportu každý víkend a zral jejich zápasy.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
raduinho

Marsel Šmelca

Reagovat
Rudnevs

Sa cudujem, ze este hral. Som mal za to, ze skoncil uz tak dva roky dozadu. Tie posledne sezony sa mi cele uz nejak zlievaju.

Zrejme posledny clanok tej Kloppovej majstrovskej Borussie pozliepanej z odchovancov a lacnych hracov. Este je tam vlastne Hummels, ale ten si to medzi tym pokazil v Bayerne. To este Borussia nekupovala hracov len preto, aby ich potom draho predali do Anglie.

Reagovat
andrew96

No... hrával.

Jeho strop byl každopádně v Kloppově zlaté éře. Svezl se s týmem, avšak ze základní sestavy mistrovských týmů byl asi nejhorším hráčem. Každopádně když byl opravdu v laufu, stálo to za to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele