Schmelzer nechce vysedávat na lavičce a myslí na odchod z Dortmundu

02.01.2020, 13:10
Aktuality
Svou dvanáctou a dost možná poslední sezonu v Dortmundu kroutí Marcel Schmelzer. Německý obránce za několik týdnů oslaví dvaatřicáté narozeniny a už delší dobu se mu hlavou honí myšlenky na změnu dresu. Nejvýraznější měrou se pod to podepisuje jeho situace v kádru BVB...

Schmelzer má často zdravotní problémy a vedle nich se musí vypořádat i s konkurencí v týmu. Na podzim se mu to nepovedlo a naskočil jenom na závěry dvou bundesligových zápasů.

"Pokud se na mé situaci v Dortmundu do konce sezony něco nezmění, rád bych odešel do zahraničí a vyzkoušel nějakou exotickou destinaci," sdělil v rozhovoru pro magazín Kicker.

Schmelzerovi ve Vestfálsku běží kontrakt do června 2021 a jeho jméno bylo terčem přestupových spekulací už před letošní sezonou. Přispěl k tomu především sám fotbalista, ten necítil důvěru ze strany trenéra Luciena Favreho a už byl domluven na podmínkách angažmá jinde.

"Z mojí strany bylo vše dojednáno s jedním zahraničním klubem, který by mi vedle hraní umožnil pracovat i jako trenér. To pro mě tou dobou během jednání bylo asi nejdůležitější, po ukončení aktivní kariéry chci být trenérem. Bylo to vzrušující a vše do sebe zapadalo. Musel jsem akceptovat rozhodnutí Dortmundu, i když jsem byl hodně zklamaný. Už tehdy jsem cítil, že nebudu dostávat tolik příležitostí," vzpomíná.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
ACSMan

Neboj Marceli, až se Hakimi vrátí do Realu tvoje chvíle zase nadejde

Reagovat
Hafna

Nehraje Hakimi primárně na RB?

Reagovat
RadekVonCZE

Ano, ale na LB hraje Guerreiro a Schulz takže Schmelzer je až 3. LB

Reagovat
Hafna

Jj prave, proto muže Hakimi i na Mars a se situaci Schmelzera to nic neudělá

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči si myslí že se vejdou na hřiště všichni ne ? Za tu dobu neví že se hraje jen 11 proti 11. Rotace hráčů k tomu patří. Někdo z základu prostě vypadne a musí si svoji šanci zasloužit.

Reagovat
jack_donaghy

Zase na druhu stranu v jeho veku uz nema vela casu sediet a cakat kym si zasluzi sancu, Je prirodzene, ze chce hrat a sam si uvedomuje, ze v BVB to uz pravdepodobne nepojde a ocividne je zmiereny so slabsim timom alebo nejakou exotickou ligou. Nebranil by som mu v odchode.

Reagovat
smazaný uživatel

To chápu, že nechce sedět, ale tím že věk nezastavis, takže nemůže očekávat že bude hrát věčně v základu top klubu jako je BVB třeba. Možná v klubech které jsou v druhé polovině tabulky nebo do druhé ligy někde, kolik takových hráčů je, co musí sedět na lavičce nebo v rezervě, holt už to nebude jako před deseti lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že on není ani nějak v té rotaci. Nic se nedá dělat, bohužel končí další sympaťák, takže nezbývá než mu poděkovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Přirozený vývoj zkrátka.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za vše Schmelle, ale ten čas odejít jednou musel přijít. Rapha, když bude zdravý, tak by měl hrát on. Schulz mě zatím moc nepřesvědčil...

Reagovat
Logan

podepisuju

Reagovat
smazaný uživatel

Pisczek - Subotic - Hummels - Schmelzer ...to bylo

Reagovat
Rarášek

Dávno?

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně na to jsem si vzpomněl. V mistrovské sezóně asi nejlepší obrana na světě.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Docela si ho dovedu představit na Spartě

Reagovat
Irek

Rotterdam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele