Schalke si pojistilo služby trenéra Tedesca

12.08.2018, 14:48
Aktuality
Domenico Tedesco spojil i svoji další budoucnost se Schalke. Teprve dvaatřicetiletý kormidelník, jenž v minulé sezóně s Königsblauen obsadil druhou pozici, prodloužil kontrakt do roku 2022...

Perspektivní kouč na sebe poprvé upozornil během předminulého ročníku, kdy na jaře dokázal udržet ve druhé německé lize Erzgebirge Aue, načež si ho překvapivě vytáhlo S04.

Tradiční bundesligový celek však odvážné volby nemusí litovat, neboť na konci sezóny obsadil zmíněnou druhou pozici a po třech letech si zajistil návrat do Ligy mistrů.

Tedesco se podle očekávání dočkal odměny, když s hornickým klubem předčasně prodloužil kontrakt do roku 2022. "Kontinuita je základem pro dosažení našich cílů, a proto jsme rádi, že jsme se s naším trenérem dohodli na prodloužení spolupráce," řekl sportovní ředitel Christian Heidel. "Cítím se v Schalke velmi dobře," pochvaluje si po podpisu Tedesco.

Autor: Jiří Vojík / sport1.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hlavne musi hrat Mckennie

Reagovat
Rudnevs

Kehrer je naopak pred prestupom do PSG za Tuchelom, potvrdil to i Heidel na PK - vraj všetko prebehlo korektne a Kehrer sa zachoval loajálne, ale financie, ktoré za neho dostanú, ich presvedčili k tomu, aby ho rok pred koncom zmluvy predali.

HSV dnes dostalo od Schuhena (zatiaľ) dva krásne darčeky... Výkon podobný ako v prvom polčase proti Kielu, vďaka skorému gólu hrajú trošku sebavedomejšie, ale od ideálu to má ešte ďaleko.

Reagovat
stas87

A Höwedes je v Rusku. Snad Heidel s Tedescom vedia co robia. Uprimne dost pochybujem, ze zopakju to co v minulej sezone. Do toho budu hrat tri sutaze a ten kader nie je tak siroky ako sa moze zdat. Bayer ich preskoci a zahra si CL o rok.

Reagovat
Rudnevs

Predaj Kehrera je podľa mňa dobrý krok... Podľa Bildu za neho PSG zaplatí 37 mio. € a mal rok do konca zmluvy - kľudne to mohlo dopadnúť tak ako s Meyerom, zvlášť keď je to taktiež klient Wittmanna. Mimochodom posledný klient Wittmanna v kádri Schalke, čiže i po tejto stránke je dobre, že odchádza.

Pozitívne je to, že to vyzerá tak, že sa Schalke konečne podarilo nájsť správneho trénera a konečne malo dobrú sezónu, Heidelove prestupy taktiež vyzerajú čoraz lepšie, opäť hrajú CL, vďaka ktorej majú viac peňazí, zároveň investujú do zázemia a mládeže... Nevidel by som to tak čierne, hoci je fakt, že ten Bayer ich samozrejme oreskočiť kľudne môže.

Reagovat
smazaný uživatel

37 mega? Tak to by som ho poslal prvou triedou s mašličkou okolo krku. Nechápem, čo s ním PSG za tie prachy zamýšľa, neverím, že si tam niekedy poriadne kopne.

Tedesco bude musieť tú minuloročnú sezónu potvrdiť, kľudne sa môže stať, že tento rok neukopú top4 a hneď to bude vyzerať menej pozitívne. Nie žeby som mu neveril, ale ten káder vo mne nevzbudzuje obzvlášť veľké očakávania, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

No přišel Uth, což znamená, že tu bude více gólů než loni. Doufám osobně že by mohl hrát i Geiss, když ho Sevilla nechtěla vykoupit, mě se líbil v zápasech.

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

S tým Howedesom to musí byť niečo osobné medzi ním a Tedescom, ináč je to pre mňa absolútne nepochopiteľné. Howiho by som hneď bral do Leverkusenu, ten je ale taký charakter, že mimo Schalke ani v Nemecku nechce hrať a radšej sa zakope hoc aj v Rusku...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně! Z Mayera a Goretzky budou jen drobný tak aspoň tohle. Jediná záhada v týmu která mi nedá spát, proč se už neproda Di Santo, to je opar v tom týmu, jak se tam furt může držet mi hlava nebere hlavně, že není problém uvolnit do Ruska Embola, aby tenhle děs mohl dostávat prostor.

Reagovat
Rudnevs

Odchod Embola ešte neni vôbec istý, Schalke s ním ráta a Heidel špekulácie dementoval... Di Santo chce ostať, zmluvu má ešte na rok, čiže je teraz posledná šanca z neho dostať nejake peniaze, trebárs ešte odíde.

Keď už spomínaš toho Di Santa - nedávno na tréningu Tedesco nariadil trénovať penalty a Di Santo tú svoju nedal. Nejaky ožratý fanúšik z terasy na neho následne zakričal nech ide domov. Di Santo si to s ním chcel vybaviť osobne a začal ho hľadať (neúspešne). Celý tím sa po tréningu na podporu spoluhráča pekne zomkol - https://tinyurl.com/y9pwh68a

Reagovat
Rudnevs

OT: Dnes nás čaká parádna dohrávka druhej Bundesligy. Bude niekto pozerať?

Reagovat
Pipo123

Já som pozeral, mal som podané na domácich, no sklamali ma a najviac rozhodca kedy po faule padol gól

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa hraničná situácia, pískať sa to kľudne mohlo, zvlášť pri zrovnaní, čo sa pískalo pri fauloch na Prömela (ten do niektorých situácii šiel s cieľom vypýtať si faul), ale zároveň sa to pískať nemuselo... Je mi jasné, že fanúšik Kölnu alebo človek, ktorý mal podané, to vidí trochu inak, ale podľa mňa to nie je situácia, ktorá by sa vyložene musela pískať a toto si rozhodca obháji.

Pre Köln je to škoda, zrovna dnes to bol pre fanúšikov pekný deň - pred zápasom sa v Dome za účasti asi 4 000 fanúšikov konala omša za klub, navyše dnes slávnostne pomenovali Südtribüne po Hansovi Schäferovi, len ten výsledok to trochu kazí. Či už to bolo alebo nebolo po faule, v oboch prípadoch sa dá povedať, že ten gól bol pre FC trochu smolný, čo však nič nemení na fakte, že Köln hral dobre iba druhú polovicu prvého polčasu.

Do toho druhého vstúpili hráči FC zle, hru síce ako tak kontrolovali, ale boli proste pasívni... Striedania sa taktiež moc nevydarili, trebárs ten Zoller, toho som si v hre všimol dvakrát - prvýkrát keď vrazil do Prömela a druhýkrát keď si nespracoval nahrávku a netrafil loptu. Terodde taktiež nič moc, nebol to jeho zápas, ale stále si myslím, že do systému s jedným hrotom by bol použitenejším hráčom než Cordoba. Keď už sme pri tej zostave, tak by ma tiež zaujímalo, prečo tam Anfang nedal Koziella ani z lavičky... Pochváliť musím Schauba a Horna, tí hrali dobre, druhý menovaný pekne vybehol pri tej šanci Gogiu, nebyť jeho, tak to mohlo skončiť pre FC ešte horšie.

Na nemeckých weboch som čítal už i skeptické názory, asi sú tam u niektorých fanúšikov ešte stále i dozvuky tej minulej katastrofálnej sezóny... Každopádne si stále myslím, že FC je kandidát Nr. 1 na postup. Hoci ten výkon mal od ideálu ďaleko, predsa len bol ten zápas pre Köln dosť smolný a taktiež netreba zabúdať, že súperom bol zrovna Union, čo taktiež nie su žiadni niemandi, ale klub, v súvislosti s ktorým sa taktiež spomínalo a spomína slovo postup.

Reagovat
Pipo123

V prvom polčase hrali dobre, páčilo sa mi to, čo nefungovalo a vyzeralo komicky bola dvojica Sobiech, Risse, hlavne teda Risse najhorší na trávniku, centre posielal zle, nestíhal sa vracať do obrany, on aj Sobiech vyzerali strašne pomalo, neohrabane, lepší súper by toho využil. Pokiaľ tam bol Cordoba tak tá ofenzáva bola aspoň trošku v pohybe, od jeho odchodu to bolo docela statické

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele