Schalke se dohodlo s koučem Breitenreiterem

12.06.2015, 18:32
Aktuality
André Breitenreiter se stal novým koučem Schalke. Nyní již bývalý lodivod Paderbornu byl sice do konce příští sezóny pod smlouvou, ovšem na základě výstupní klauzule mohl zamířit ke Königsblauen...

Tým z Gelsenkirchenu za sebou nemá vydařenou sezónu. Během ní se na lavičce "Die Knappen" vystřídali hned dva kouči, ani to však nepomohlo a Schalke skončilo bez LM.

Pozvednout ambiciózní mužstvo se nepodařilo Robertu di Matteovi, jenž během sezóny nahradil Jense Kellera, jenž z deseti ligových mačů dokázal vyhrát pouhopouhé dva.

Po porážce na půdě Hamburku pak vedení klubu italského kouče odvolalo a začalo se hledáním nástupce, kterým se nakonec stal André Breitenreiter, jenž naposledy vedl Paderborn. "Po odchodu Roberta di Mattea jsme si vytyčili jasné cíle. Od nového kouče očekávání atraktivní, útočný fotbal a týmového ducha. A všechno tohle André Breitenreiter splňuje," řekl sportovní ředitel Horst Heldt poté, co 41letý trenér podepsal dvouletou smlouvu.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
mistr129

Na ty fotce to je Kozel a Šmicer ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

spíš habanec a šmícer

Reagovat
mistr129

Něco mezi Kozlem a Habancem no na Šmicrovi se shodnem

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

geniální jméno

Reagovat
smazaný uživatel

Da se to naucit

Reagovat
smazaný uživatel

Pre trénerov je ísť dosť do Schalke možno lákavé, ale vzhľadom k tomu ako sa tam tréneri rotujú pod Heldtom, tak aj dosť riskantné, hlavne pre mladého trénera, ktorý si ešte len buduje reputáciu. Nikdy tam nie je kľud + majú prehnané ambície nepodporené na prestupovom trhu. Bodaj by už konečne niekomu dali skutočnú šancu na koncepčnú prácu a podporili ho aj v prípade výsledkovej krízy a dali mu hlavne čas, aby zapracoval tie mladé talenty ktorých majú neúrekom, tak by možno sa z nich stal aj sympatický klub. Breitenreiter je veľký sympaťák, tak dúfam, že sa mu tam bude dariť a hlavne dúfam, že mu budú kryť chrbát, keď príde nejaká výsledková kríza a nie, že sa ho hneď zbavia, už preboha nech niekomu dajú šancu, aby tam vybudoval kvalitný mannschaft a keď niekoho budú chcieť vyhadzovať, tak nech vyhodia Heldta

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že je to úplně vina Heldta. Neměl odvolávat Slomku, to je tak jediné (možná ještě Huuba). Za většiny trenérů, kromě Rangnicka, ten tým postupně upadal (Magath tam nadělal pořádnou paseku). Ambice mi přehnané taky nepřijdou. LM bývá realná každoročně

Reagovat
smazaný uživatel

Ale LM im nestačí, Keller uhral 3.miesto a príde prvá výsledková kríza v ďalšej sezóne a hneď sa ho zbavia, Stevens uhral 3.miesto a tiež ho v priebehu nasledujúcej sezóny odvolali. Proste nech si už vyberú trénera, ktorému dôverujú a podržia ho aj keď sa nebude výsledkovo dariť a nechajú ho zapracovať tie mladé talenty do zostavy

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nebyl vyhozen trenér kvůli tomu že uhrál "jen" LM. Keller hrál strašný fotbal s nulovou koncepcí, bez formy. Stevense jsem psal, že asi vyhazovat neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Keller pokiaľ sa dobre pamätám, tak s nimi vtedy v Rückrunde uhral najviac bodov v histórií a to mali vtedy dosť zranených hráčov a hral s mnohými mladíkmi, ale nikdy sa mu nedostalo rešpektu, ktorý by si zaslúžil, uhral s nimi 4.miesto, 3.miesto a potom ho po 10 kolách vyhodili a nahradili Di Matteom - pomohli si tým??? Dortmund sa tiež dostal do výsledkovej/hernej krízy, ale oni podržali trénera. Nie som fanúšik Schalke, ale je to frustrujúce sa na to pozerať, pritom by mohli byť taký nemecký Lyon (tým, že by hrali atraktívny futbal prevažne s vlastnými odchovancami, pričom talentov tam majú hodne).

Reagovat
smazaný uživatel

To jako vážně chceš srovnávat Kloppa a Kellera? Keller dostal šancí až moc. To není jakože by ho vyhodili po jednom nepovedeném zápase. Jakž takž výsledky ho držely, protože nic jiného neměl. Jakmile přestaly být i ty výsledky, tak šel. Naprosto pochopitelný vývoj situace. Na ten fotbal co hrál bych nenechal koukat ani svého největšího nepřítele, to byla naprostá tragédie

Reagovat
smazaný uživatel

Tí tréneri si zaslúžia väčší rešpekt a väčšiu podporu a väčší pokoj na svoju prácu a už keď si niekoho vyberú, tak nech pri ňom stoja aj v zlom, nielen v dobrom. Klopp je len príklad, chceš iný - Weinzierl. Augsburg bol po Hinrunde posledný s 9 bodmi, klub ho podržal a nielenže sa v tej sezóne zachránili, ale v tejto sezóne s tým istým trénerom uhrali Europa Ligu . Aj tie ostatné kluby zhora stoja väčšinou za svojimi trénermi, nezbavujú sa ich tak rýchlo. Chcem vidieť, aby Breitenreiterovi dali poriadnu šancu, nechali si ho min. 2 roky a podržali ho, keď to potrebuje (tak ako to urobil Padeborn, napriek tomu, že v Rückrunde boli vo výsledkovej kríze) a vyhodili ho jedine ak by hrali úplne tragicky, že by sa na to už ďalej nedalo pozerať, inak ho podržať stoj čo stoj!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co víc ti k tomu říct, asi tě nepřesvědčím. Ale trvám na tom, že všichni trenéři kromě Huuba měli podpory dost a vyhazov si zasloužili a dopadlo by to tak ve všech lepších klubech, kde těch šancí dostali možná ještě míň.

Reagovat
smazaný uživatel

ja len dúfam, že si ho ponechajú min. na 2 roky a potom uvidia ako sa im ta dôvera splatí

Reagovat
Arne

Slomku nikdy neodvolal ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, trochu jsem se zamotal v čase

Reagovat
Arne

Neprijde mi, ze by tam ta fluktuace byla nejaka velka... Naopak Heldt jak dlouho drzel Kellera, jehoz hlavu lidi kolem klubu chteli, bylo docela obdivuhodny.

Reagovat
smazaný uživatel

na kluby zhora je to dosť (od sezóny 2011/12):

Bayern = 2 tréneri

Wolfsburg = 2 tréneri

Mönchengladbach = 1 tréner

Leverkusen = 3 tréneri

Augsburg = 2 tréneri

Schalke = 5 tréneri (Rangnick, Stevens, Keller, Di Matteo, Breitenreiter)

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak čo sa týka špčiky tak Schalke "vedie" dosť jednoznačne v tomto...

Reagovat
Arne

Tak Rangnicka neodvolal, tam to bylo z jinych duvodu, zbytek dela tahle sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

*a aby som nezabudol Dortmund: 2

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne receno, naprosty souhlas

Reagovat
stas87

Skoda ze Eichin nemal vazny zaujem o Berica.Viem,rakuska liga je slaba a uz zopar hracov z rakuskej v nemeckej pohorelo...ale on by stal maximalne 2,5 mega. Vyber miesta ma dobry,zakonci z kazdej pozicie..len nema taku rychlost ale ak sa upravi nas herny system,tento nedostatok sa ani nemusi prejavit.

Reagovat
db18

Mohl by taky zkusit Ivanschitze.

Reagovat
stas87

My uz sme vyhodili za Akpalu aj Avdica..a dost ludi si mysli,ze este nenastal cas skusit podobneho hraca vytiahnut zo slabej ligy.Skor by sme vraj mali zamierit na skusenych a dostupnych hracov.S tym suhlasim ale aby sme pomohli naplnit rozpocet,potrebujeme podpisat aj hracov s potencialom ho dalej predat a pomoct si.Ten Beric by mohol byt pre nas taky Lewa ked prichadzal z Lechu..

Reagovat
monty25

Čekal jsem teda větší jméno, ale dám mu šanci...

Reagovat
db18

Wilmots je z toho naštvaný, že tohle prý není Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nevím co čekal. Že se bude čekat, až se uráčí začít jednat? Chápu, že má repre jako prioritu před zápasem, ale pak se nemůže divit

Reagovat
db18

On nezačal jednat? Vždyť už se psalo, že to vázne na výši platu a skutečnosti, že by si chtěl pracovat s trenérským týmem, který má u Belgie.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad před týdnem byly nějaké diskuze a on to pak odložil, protože se chtěl soustředit na kvalifikaci

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho preferuju před Lewandowskim, který byl údajně taky mezi variantami. O žádných velkých jménech se nemluvilo. Aspoň se konečně můžeme těšit na ten útočný fotbal, pro začátek

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi jedno, kdo tam trénuje, ale hlavně ať dává šanci mladejm.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam z neho dobry pocit. za jeden rok pusobeni vytahl Padenborn do nejvyssi souteze a nehral s nim vubec spatny fotbal. Do posledni chvile nebylo nic rozhodnuto. Meli ale i smulu, dost zapasu Padenborn prohral po fatalni hrubce obrance pred koncem zapasu. Ale zpatky k trenerovi. Je mi 100x sympatictejsi mene znamy trener ktery s dost omezenymi moznostmi dokazal hrat pekny fotbal nez velke jmeno ktere ten pekny fotbal hraje jen s top tymem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele