SCHALKE ODVOLALO RANGNICKA

12.12.2005, 15:20
Aktuality
Schalke 04 je od dnešního poledne bez trenéra, vedení německého klubu se rozhodlo pro okamžité ukončení spolupráce s Ralfem Rangnickem. Reagovalo tak na slova 47letého kouče z konce minulého týdne a jeho gesto z ligového zápasu proti Mohuči.

Bývalý kormidelník Hannoveru měl již déle neshody především s generálním manažerem Rudim Assauerem. Ty se začaly hodně přetřásat na veřejnosti a Rangnick uznal za vhodné po skončení letošní sezóny od mužstva odejít a své rozhodnutí vypustil do světa v pátek. O den později ještě vedl mužstvo v ligovém střetnutí proti Mohuči (1:0). V jeho průběhu vyvolávali fanoušci trenérovo jméno, ten se vydal na čestné kolečko a loučil se s nimi, z čehož klubové vedení vyvodilo jasný závěr. "Je naprosto neprofesionální udělat něco takového," vyjádřil se k oné osudné situaci Assauer.

Rangnick se kormidla klubu z Gelsenkirchenu ujal loni v září, kdy nahradil Juppa Heynckese. A s mužstvem zažil úspěšnou sezónu. V ligové tabulce s ním totiž obsadil druhou příčku zajišťující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů a jako třešničku na dortu poté přidal i účast ve finále německého poháru. Minulý týden ale Schalke po velkém boji s milánským AC z nejprestižnější evropské klubové soutěže vypadlo, v Bundeslize pak okupuje až čtvrtou pozici s desetibodovou ztrátou na vedoucí Bayern Mnichov.

Schalke čeká o nadcházejícím víkendu těžké ligové utkání na hřišti Stuttgartu a na jeho lavičce by již měl stát nový trenér. Na veřejnosti se nejvíce skloňují jména bývalého kouče Dortmundu a právě Stuttgartu, Matthiase Sammera a Huuba Stevense. Ten v minulosti již Schalke vedl a v roce 1997 s ním dokonce vyhrál Pohár UEFA.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Andy

Podle mě úspěšný trenér. Schalke pozvedl na solidní úroveň, i v lize mistrů ukázali, že umí hrát pod jeho vedením krásný moderní fotbal. Zápasy s AC se musely líbit. No jo když se dva neshodnou...

Reagovat
HOST*

Rangnick je super

Reagovat
HOST*Andy

Rosa do Atlética! Konečně by měli "snajpři" Torres a Kežman pořádného playmakera, který by jich vysílal do gólu.Španělská liga by mu určitě seděla. ROSA DO MADRIDU!!!!!PLS

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně !!! Ale jestli ho pustí... ? Je pro ně nepostradatelnej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele