Schalke chystá rekordní smlouvu pro Huntelaara

23.03.2012, 09:51
Aktuality
Klaas-Jan Huntelaar se letos rozstřílel a plní naděje, které do něj v Schalke vkládali. Vedení Königsblauen ale musí současně řešit zásadní problém - nizozemský střelec už má smlouvu jen na příští sezonu. Schalke chce Huntelaara rozhodně udržet a nabízí mu nejlukrativnější smlouvu v historii klubu.

"Pokud chcete udržet kvalitu, musíte jít na práh bolesti," citoval deník Bild manažera Schalke Horsta Heldta. Hornický klub údajně chystá pro Huntelaara nabídku tříleté smlouvy s ročním platem osm milionů eur.

Nejlépe placeným hráčem v historii Schalke je zatím jiný útočník Raúl, který pobírá ročně sedm milionů eur, na jeho mzdě se ale výrazně podílí Real Madrid. Nizozemský kolega jej může výrazně překonat. "Jsme v kontaktu s hráčovým agentem, ví, že chceme prodloužit smlouvu," říká Heldt.

V Schalke totiž musejí mít na pamětí, že Huntelaar má v současné smlouvě klauzuli, podle které může v létě odejít kamkoliv za dvacet milionů eur. A jelikož 28letý útočník letos v sedmatřiceti zápasech všech soutěží nastřílel za Schalke osmatřicet branek, není vyloučeno, že by se takový zájemce našel.

Sám Huntelaar zatím vyčkává. "Svoji budoucnost nyní nijak neřeším. V Schalke mám všechno, co potřebuji, chci hlavně střílet hodně gólů," prohlásil hráč, za kterého Schalke v létě 2010 zaplatilo AC Milán třináct milionů eur.

Autor: Radim Šantrůček / bild.de, transfermarkt.de

Komentáře (102)

Přidat komentář
Jajinek

V Itálii byl k smíchu a povedly se mu všho všudy dva zápasy, které rozhodl. Když střídal v Catanii a pak tuším proti Udinese...o to větší šok pro mě je to, jak se dokáže prosadit v Německu...i když šok asi není to správné slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale problém Realu a ACčka, že ho po sezoně (někdy i necelé) vyhazují

Real 2009: 20z/8g

AC 09/10: 25z/7g

Schalke 10/11 24z/8g

Schalke 11/12 24z/20g

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Ona ta první sezona u nás taky nebyl žádný zázrak. Začátek dobrý a pak to šlo do háje, že netrefil ani prázdnou branku (i když zranění taky udělalo svoje)

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Jajinek

jsem na 90% přesvědčen, že lepší čísla by v AC neměl nikdy...on není útoční k pro ligu, kde se umí bránit. Tohle bych ze strany AC bral jako dobrý krok.

Reagovat
herbage

po té, co Inter doma dostal od Schalke pětku, bych nepsal, že v Serii A se umí bránit

Reagovat
Jajinek

to je přece naprostý nesmysl co nyní píšeš. To, že v Itálii jsou obrany zejména co se týče poziční hry, organizaci celé defensivy, vystupování a celkově vyplňování prostor úplně někde jinde než v Německu je holý fakt. Navíc v Bundeslize padá daleko více gólů po kiksů jednotlivců.

Nemůžeš vytáhnout jeden zápas jednoho klubu, který v té době trénoval kouč, který na obranu úplně kašlal, během krátké doby dostal takové výprasky i v lize a navíc v tom zápasu nastoupili na stoperu dva náhradníci, kteří byli naprosto čerstvě po zranění a možná hráli i s lehkým zraněním a byli neprosto nesehraní. Byl to zápas blbec, který klidně mohl skončit 5:2 na druhou stranu. Schalke postoupilo zcela zaslouženě, ale ruku na srdce, bylo to způsobeno jen a jen hrou Interu hluboko pod jeho, zejména defensivní možnosti. Schalke ani náznakem nemělo kvalitu na semifinále LM, kde Manchester nezapotil triko a v klidu postoupil v jednom z nejjasnějích dvohzápasů v téhle fázi soutěže poslední doby. Jenže stalo se a tak tohle předhazování výsledku 2:5 budeme muset sníšet ještě hodně dlouho, ale nečekal jsem, že zrovna od Tebe...

Reagovat
herbage

však to byla jen nevinná provokace. Nečekal jsem, že tě to tak vezme

Reagovat
Jajinek

nevzalo, jen to radši vysvětluju, než se toho zase někdo chytne...

Reagovat
herbage

to bylo zbytečný, protože jsme to nemyslel vážně. Oba zápasy s vámi bránilo Schalke jak parta maňásků a mohlo klidně 5:2 prohrát, jenže bránili zarputile a šli do všeho naplno. Stále jedna z největších záhad, jak se jim podařilo přes vás postoupit

Reagovat
Jajinek

tehdá to byl strašný kolaps. Neomluvitelný, ale stal se...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tím mělo být řečeno, že se v BL nebrání?

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně jo.

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Jajinek

Brání, ale špatně...

Reagovat
jv

Ha, a proto mají první tři týmy počet inkasovaných branek pod dvacet...a třeba poslední Lautern má 36.

Ale vůbec to nemá cenu srovnávat, právě pro tuhle zaslepenost jsou italský týmy tam, kde jsou, takže, kdo chce...

Reagovat
Jajinek

Tvůj argument je na úrovni považování světelného roku za jednotku času...

Tady se nejedná o zaslepenost, já se nějak nezapojuji do nějakého obajování Série A v diskuzích či dokonce srovnávání s jinými ligami, to dělám nerad. Jen jsem viděl poslední léta dost zápasů Bundesligy a mám na to určitý názor, a ten je, a řekl bych že poměrně objektivní, že zobedněně řečeno kvalita obran v evropském měřítku v té lize nění nejlepší.

Reagovat
jv

To je pouze konstatování, že všechny nemůžeš házet do jednoho pytle...takhle to paušalizovat. Co tvrdíš je častokrát sice pravda, ale hlavně teda u týmů ze spodku tabulky, tam se ty chyby najdou a je dost možný, že ve větším měřítku, než v Serii A, každopádně to, že padá hodně branek dělá z BL atraktivní soutěž, která jde neustále kupředu...zatímco Itálie pořád spí. Ale to je tak všechno, diskuzí na tohle téma už tu bylo přehršel.

Reagovat
Jajinek

To není jen o spodu tabulky....Schalke, Leverkusen, Brémy, Hannover, Wolfsburg, Mohuč, Hoffenheim....všechno týmy s velkými ambicemi, některé dokonce na předních místech tabulky, přesto mají organizaci defensivy na hodně špatné úrovni. Dobrá obrana je v Německu spíše vyjímkou, čímž nepíšu, že tam neexistuje.

Reagovat
herbage

nj, tak ted ale napiš, kdo má dobrou organizaci obrany z čela Serie A Myslím ve srovnání třeba s předpředloňským Interem, který takto dobyl celou Evropu

Reagovat
Jajinek

Krom Neapole bych řekl že všichni do 10. místa

AC, Juve, Udinese, Catania, Bologna na špičkové úrovni.

U Interu je organizace stále velká, ale dojíždí se na rychlost stoperů a časté individuální chyby

AS i přes to, že LE staví na kraje obrany kašpary také díky dobré práci DDR dokáže zádní řady zorganizovat a nebýt milionu zranění v Laziu, tak patří do té pětice jakbysmet...

Reagovat
herbage

já to myslel tak, jak by tyto celky uspěly v LM či EL. Zkrátka, který z těchto celků by byl schopen ubránit další evropské giganty

Reagovat
Jajinek

těch pět co jsem vypsal, mají organizaci obrany zcela světové úrovně a 7 branek na Barceloně by nedostali, o čemž jsem přesvědčen. Lazio s obranou Konko, Dias, Biava, Radu jakbysmet a loňské AS taktéž.

Reagovat
jv

No jo. Ale argumentovat letošním Bayerem...pod Duttem, no.

Reagovat
herbage

O Laziu si to nemyslím, to by na Nou Campu dostalo možní ještě více. Catania a bologna - to se těžko dozvíme, když se do Evropy nepodívají a Udine také žádná sláva. Na Juve jsem příští rok hodně zvědavý a AC ukázalo, že pod tlakem jde celá jeho slavná defenzíva do kytek. No a Inter škoda mluvit, to je jen stín k toho slavného týmu

Reagovat
Jajinek

Lazio v tom složení co jsem vypsal doporučuji shlédnout, klidně něco stáhni. Reja tu obranu dal hodně do pucu. AC se pod tlakem neskládá, koneckonců už na Barce hráli...jestli narážíš na zápas s vámi, kde se vše valilo přes jednoho muže z Lecce a i přes to byl postup poměrně v poklidu pohlídán, tak je to hodně střelba od boku.

Nemá cenu to dále nějak rozebírat, takle můžeme vytahovat argument jeden po druhým ještě dlouho a mě končí brzo polední pauza.

Reagovat
herbage

jj. Já s tebou souhlasím, že organizace obran je v Serii A na vyšší úrovni, ale zase bych to nepřeceňoval. Zase italské týmy zaostávají v tolika jiných herních činnostech, že ve výsledku je to poměrně jendo

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

a ještě. Proč výborně organizovaná obrana Udinese nechala Alkmaar z hurá ligy 3x skórovat a to navíc doma v plné síle, když soupeř hrál v oslabení

Reagovat
herbage

*navíc jednou

Reagovat
Jajinek

když napíšu, že ani nenastoupilo ani jednou to nejsilnější a nejsehranější složení, a to zejméně doma, kdy se třeba Benatia zranil v 10. minutě je sice chabý argument, ale jiný nemám. I přes to jsem o úrovně obrany Udinese přesvědčen, což myslím na evropské scéně i letos ukazali i přes ta improvizované složení.

Reagovat
herbage

jen tě malinko opravím - Mainz ani Hoffe nemají vysoké ambice, to jsou kluby spodní poloviny tabulky, navíc jsou naprosto bez financí. Werder také nemá prachy. Schaaf jako bývalý vynikající obránce jistě ví, jak má fungovat obrana. Také dokázal vyhrát s Werderem titul a obrana tehdy fungovala výborně. Jenže když ti půlka obrany odejde, další stoper se ti zraní a ty musíš vzít na hostovačku Sokratise a v zimě shánět půl mega, aby ti Bern půjčil Affoltera a na krajích obrany to lepit dorostenci, tak kvalitní obranu vytvoříš těžko. Schalke také přes léto nemohlo posílit, Bayer vede Dutt, který radši hurá fotbal, navíc mají nesmírně mladé stopery a o Wolfsburgu škoda mluvit, tam je vše vzhůru nohama. A Hannoveru velmi křivdíš, protože mají obranu velmi kompaktní, sehranou a dobře organizovanou

Reagovat
Jajinek

ok, Hannover nemám letos tak nasledovaný, u zbytku si stojím za svým

Reagovat
herbage

jen je to ale spíš otázka financí a stylu hry, ne trenérů a hráčů samotných

Reagovat
jv

Přesně. Akorát Sokratis hraje v Brémách hodně solidně. Stejně tak Wolfsburg se v tomhle po zimě hodně zlepšil, resp. je vidět změna k lepšímu.

Reagovat
jv

Tak z větší části máš pravdu, ale zrovna Hannover je v tomhle ústřel vedle, ten má pod Slomkou organizaci hry skvělou, tam to sráží tři, čtyři nepovedený zápasy... Třeba Schalke je zase nějakej inkasovanej gól navíc buřt, když většinou soupeře přestřílí. Leverkusen a Werder mají s defenzivou problémy dlouhodobě, Mainz šel letos dolu celkově, tak obrana už není, stejně jako u FCN taková (jako třeba v loňský sezóně).

Reagovat
Arne

Hannover, jak už bylo řečeno, má organizaci defenzivy výbornou, Schalke pokud potřebuje, tak taky... Mainz a Hoffenheim rozhodně nejsou týmy s velkými ambicemi.

Reagovat
herbage

to není o inkasovaných brankách, ale je fakt, že ta organizace obrany je často slušně řečeno k smíchu. Hlavně u týmů ze spodku tabulky, které nemají dostatečné finance na kvalitní hráče a sází raději na mladé talentované hráče, kterým chybí zkušenosti. V Seria A radši dají šanci zkušenému hráči jako van Bommel a mají za relativně nízký peníz vysokou kvalitu. Nicméně co jsem poslední dobou pár zápasů viděl, hraje se v tak tragickém tempu a útočí v tak malém počtu, že zorganizovat obranu není vskutku velký problém

Reagovat
jv

Však píšu výše. Ale tohle Serii A nikam neposune, měli by se podívat jinam...

Tak zrovna Freiburg postavil na jaře novou obranu, kde jsou tři nezkušení hráči, z toho rovnou dva odchovanci a je to v tomhle směru o hodně lepší, než na podzim...výpadky se však taky dostavily, nakonec to ale bude dost možná právě nezkušená obrana, co je posune k záchraně.

Reagovat
SaianSupaCrew

Pod to se podepíšu, v Realu by se možná druhou seznou chytnul, ale v AC působil často až tragikomicky, ta liga pro něj prostě není...

Reagovat
Arne

Ofenzivní hráči z BL se v SA těžko prosazují, naopak to zase platí o defenzivních.

Reagovat
Pinturicchio

No bodejť, italští obránci musí být z těch německých obran zoufalí, si představ, že jsi v týmu jediný, kdo ví, co to obrana je.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Arsenalista

Nevím, který tým by za něj těch 20 mega dal.. Přecejenom už má 28 let a vizitku hráče, který se prosadil jen v menších klubech (ani Ajax ani Schalke nepovažuju za obrovské kluby typu Real a AC) takže by to pro mě bylo opravdu velké překvapení...

Reagovat
smazaný uživatel

pro Chelsea 1/3 útočníka, který se v jednom takovém klubu prosadil a pak v jednom tom "menším"

Reagovat
smazaný uživatel

Jak výše píše willi.. Real a AC mu nedali čas..

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě nemá ani nejakej pořádnej důvod odcházet... bojuje o poháry a ani v těch pohárech se Schalke neztratí

Reagovat
smazaný uživatel

Usadil se, začalo mu to padat a dostane takovou smlouvu...odcházel by jenom blázen...

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad zustane

Reagovat
smazaný uživatel

nejlíp udělá když zůstane je tam za hvězdu,než ve velkoklubu sedět na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej útočník, snad se vrátí někdy do ajaxu společně se sneidrem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

a Vaartem

Reagovat
j_mrazik

Šílený plat. Nebyl by nějaký Srb za poloviční peníze schopnej nasázet podobnou porci? Jak to vůbec vypadá s Raulem? Letos končí ty doplatky na narovnání platu od Realu, ne?

Reagovat
AnthonyR

Raul bude pokračovat tak max. 2 roky. Zrovna v Schalke je těch kvalitních útočníků celkem dost (Pukki, Marica,...) , takže konkurence je veliká.

Reagovat
smazaný uživatel

Marica?

Reagovat
blaugrana

Hm. V nemecku sú síce kluby finančne zdravé, ale len preto, že tam ta top kvalita, ktorú treba zaplatiť nie je. Ale keď im tieto platy začnú dávať, tak tiež takí zdraví po ekonomickej stránke nebudú.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bledě bych to zase neviděl. Oni si to Němci dokážou spočítat.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna Schalke na tom tak dobře není tu smlouvu mu ale budou schopní nabídnout za předpokladu, že se dostanou do LM (kvalifikace už je téměř jistá) - za letošek už ale seškrtali prý 40 mil. dluhů jen díky evropským pohárům a triumfu v DFB Pokalu + dostali nějaké peníze za Neuera - Bayern je ještě ve všech soutěžích, takže z toho můžou kápnout ještě další peníze...

...pak je na odchodu ještě několik přebytečných hráčů (a mezi nima i pro mne nepochopitelně Jurado - o toho se ale zajímá mj. Inter, který je prý ochoten zaplatit 8 mil. €) + pokud Farfán neprodlouží smlouvu, tak z jeho prodeje přitečou další peníze...

Reagovat
herbage

u Jurada je prý problém v přístupu, hráč je to bezpochyb kvalitní, nicméně obejdou se bez něj

Reagovat
jv

Tak tak.

Reagovat
smazaný uživatel

A ten přístup plyne z toho, že se nedokáže adaptovat na německé prostředí. Škoda no

Reagovat
j_mrazik

Já myslel, že Farfán bude odcházet zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

...tak to mi koukam uniklo, že má jen smlouvu do roku 2012, jsem čekal, že jí bude mít do roku 2013, tak to Schalke zaspalo

Reagovat
j_mrazik

Ono celkově v tom Německu se na tohle moc nekouká. Koupí se hráč a místo následnýho zpeněžení při odchodu, aby se ten klub lehce zahojil, tak musí vydat komplet nekrytou částku za novou posilu.

Reagovat
jv

Třeba nakonec ještě prodlouží...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale musel by jít dost dolů s požadavkama (nebo si tam nechá napsat určitou výkupní klauzuli)

Reagovat
jv

Právě, ale nevěřím tomu, že bude ochotnej slevit...navíc, když Hunterovi nabízí takovou pálku.

Reagovat
blaugrana

O to viac ma to prekvapuje.

Reagovat
herbage

to nevím proč, že jim za 20 mega odejde se bát nemusí, když z Top klubů o něj mít zájem zkrátka nikdo mít nebude. Asi nechtějí, aby po odchodu Farfána odešel další klíčový hráč, ale Huntelaar by se nahradil mnohem snáze

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea nejspíš bude hledat útočníka ne? (+ City by asi taky mohlo chtít někoho dalšího, když se chce údajně Džeko stěhovat a u Teveze to nikdy neni jasný)

Reagovat
herbage

Jenže kdyby šel v létě za 20 a ještě by ušetřili 3x8 za jeho budoucí plat, tak za 44 mega už se dá najít nejen slušná náhrada, ale ještě posílit kádr na jiných postech

Reagovat
j_mrazik

Jeho roční plat je ve výši pořizovací ceny slušného fotbalisty.

Reagovat
smazaný uživatel

těch 44 teď myslíš na kterýho útočníka?

Reagovat
herbage

třeba za 10 mega Luuk de Jong, plat 3 mega ročně, to máš za 3 roky 19 mega celkem a 25 na jiné účely. Navíc de Jong by byl mezi fanoušky i v kabině jistě oblíben

Reagovat
smazaný uživatel

(takže Huntelaar, už mi to došlo )

Reagovat
patas92

prepocitejte mi to na tyden v librach

Reagovat
smazaný uživatel

něco přes sto tisíc liber

Reagovat
smazaný uživatel

cca 140k liber

Reagovat
blaugrana

8 000 000/12/4=166k

Reagovat
j_mrazik

€166k * 0,8439 = Ł140k.... k 29.2.2012

Reagovat
blaugrana

Tak ale v Nemecku je €, tak nie je dôvod uvádzať ro v librách.

Reagovat
j_mrazik

Pokyn zněl jasně: "prepocitejte mi to na tyden v librach".

Reagovat
blaugrana

Nj. Ok.

Reagovat
kubys

Ale rok má 52 týdnů.

Reagovat
smazaný uživatel

No vida, to mě nenapadlo V tom případě to dělá cca £130k týdně

Reagovat
blaugrana

Ale je to divné. Potom vy mal mať 13 mesiacov.

Reagovat
Kenneth

8 mega. Schalke se muselo zbláznit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham by ho měl koupit, bude za slušné peníze a je to kvalitní útočník, navíc i on by si dost polepšíl.

Reagovat
blaugrana

No 8 mega € ročne by mu asi nedali.

Reagovat
smazaný uživatel

V Realu a AC byl fakt boží

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přecejen našel svůj ráj.

Reagovat
smazaný uživatel

strasne precenovany hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět,že nerozumíš fotbalu Huntelaar je klasa A bez něj je Schalke v současné době poloviční

Huntelaar und Schalke vorwärts

Reagovat
smazaný uživatel

strašně blbá reakce..

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Al Capone

Raúl , že bude placený dobře bylo jasný, ale nejlíp placený v historii klubu

Reagovat
jv

Na tom je vidět, jak si ho váží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele