Schalke bankrot nehrozí, tvrdí Magath

26.10.2009, 09:19
Aktuality
Nedělní vydání listu Die Welt přineslo informaci, že klub Schalke 04 má obrovské dluhy. Trenér Felix Magath však popřel, že by se klub nacházel na pokraji bankrotu. Jeho vedení ale na každý pád bude muset danou situaci brzy vysvětlit šéfům bundesligy.

Podle listu Die Welt sahají dluhy klubu až do výše 280 milionů eur. Trenér Magath se však touto problematikou před utkáním s Hamburkem (3:3) z pochopitelných důvodů zabývat nechtěl. Informace však označil za nesmysl.

"Tohle je hloupý nesmysl. Pořád dokola se mluví o starých věcech. Nikdo tady nemá co skrývat," reagoval trenér, který tým z Gelsenkirchenu převzal poté, co s Wolfsburgem vyhrál premiérový ligový titul.

Již na začátku sezony se nahlas mluvilo o tom, že Schalke má dluh 136,5 milionů eur. Dnes však list Die Welt zveřejnil informaci, podle níž je tento problém klubu více než dvojnásobný. Předseda Schalke Clemens Toennies ale zůstává klidný. Podle něj není důvod k obavám.

Schalke však bude muset své finanční záležitosti na konci tohoto měsíce doložit u vedení Německé fotbalové ligy (DFL), aby klub získal prvoligovou licenci. Vedení ligy odmítlo informaci listu komentovat.

Autor: Pavel Mašlaň / sports.yahoo.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
homeles8

kecá

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Munchen

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda slov na tebe, když se ani pořádně vyjádřit neumíš

Reagovat
Arne

Je tam nějakej problém s jejich dceřinnými společnostmi, které mají mít ty dluhy, to je vše.

Reagovat
smazaný uživatel

a to je vše?

Reagovat
Arne

Tak samozřejmě, že není vše v pořádku, ale podle toho, co vím, tak to není tak vážný, aby se mlelo o bankrotu klubu. Nehledě na to, že ta výše dluhů není vůbec podložená.

Reagovat
smazaný uživatel

vše zjistíme příští rok - až bude nebo nebude Schalke v první lize...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele