Scaloni bude pokračovat, uvedl prezident argentinského svazu Tapia

27.12.2022, 11:30
Aktuality
Lionel Scaloni a Lionel Messi (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Je teda Scaloni génius nebo všechny ty tahy byli na náhodu a měl štěstí? Za mě si nakonec všechny ty výměny beku, stoperu v průběhu zápasu obhájil tím titulem.

Reagovat
John Obi Mikel

Je to génius

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
vagneris

O tom není pochyb. Stačí se kouknout s jakým týmem to vyhrál. Kromě Messiho a Di Marii tam není žádný top hráč (parodie Dybalu a Martineze nemá cenu počítat).

Reagovat
Seydou Doumbia

tak tohle ani tak nemůže mít žádnou velkou váhu, protože označení top hráč je čistě subjektivní pojem...pro někoho to je top 5 na daném postu, pro někoho top 10, top 15,20...neexistuje žádná směrodatná definice top hráče, kterou by se mohli lidi řídit, za mě tam těch top hráčů bylo více

Reagovat
letitfly

Koho ze sestavy Argentiny bys před turnajem umístil do TOP 20 na své pozici na světě?

Reagovat
Kucka

Dobrá otázka, v top 20 na svém postu za mě asi Romero/Martinez, Molina, Messi, DiMa, Lautaro.

Reagovat
Seydou Doumbia

To by těch hráčů bylo celkem dost. E.Martínez úplně v pohodě, Acuna, Molina, Tagliafico, L.Martínez, De Paul, Messi, Lautaro, Di Maria...ono to tady některými lidmi je prezentovano trochu brutálně že ta repre je messi a okolo něj 20 totálních bezvyznamných hráčů, přitom ti hráči jsou top...ano de paul neni de bruyne, acuna neni marcelo v životních letech, emil martínez není kdysi slavný neuer a lautaro není benzema, ale všechny z nich bych úplně v klidu řadil do top 20 na svém postu

Reagovat
letitfly

Hele velmi těžko se to samozřejmě posuzuje. E. Martinez asi OK, ten by se tam asi vlezl. Messi storpocentně, Lautaro (když nebereme v potaz jeho repre výkony) asi taky. Zbytek bych se dost hádal, Di Mária má 34 a letos odehrál 7 ligovejch zápasů za Juve. Na De Paula jsem od fanoušků Atlética četl snad jen hejt, no a ti obránci jsou dost na vážkách, jestli se tam vlezou, tak jsou fakt někde na chvostu TOP 20.

Jediný jakýs takýs měřítko, který hráče dokáže nějak srovnat, mě napadla hodnota na Transfermarktu.

GK: 13. místo Emi.

Až za nim jsou kvůli vyššímu věku Neuer, Szczesny, Bono, De Gea. Každopádně ano, ten tam patří.

CB: 9. místo Romero a na 15. Martinéz.

Až za nima jsou kvůli vyššímu věku hráčí jako Van Dijk, Varane, Rudiger, Laporte, Kimpembe, Aké, Stones, Maguire a další. Takže ano, teoreticky 1-2 hráči v TOP 20 jsou, ale spíš až někde v druhé polovině.

RB: 13. místo Foyth

LB: nic

DM: nic

CM: nic

AM: nic

LM/LW: nic

RM/RW: 11. Messi, 13. Angel Correa, 20. Buendia

SS/CF: 5. Lautaro

Každej si asi udělá obrázek o tom týmu sám

Reagovat
Pato44

Tak ono taky rict top 20 na svem postu.. je 11 postu.. na kazdem 20 lidi.. to mas spolecnost 220 hracu. Pokud o nekom reknes, ze patri do top 220 hracu fotbalu, tak uz to je pomerne siroky pojem a budou tam i hraci, co nekdo vubec nepovazuje jako nejake dobre hrace. Je to silne subjektivni no

Reagovat
letitfly

Však já s tím souhlasím. Seydou jen psal něco o tom, že TOP hráč je dost subjektivní pojem, tak jsem vzal ten nejširší zmiňovanej rozptyl (TOP 20 na svým postu) a chtěl jsem tím příspěvkem ukázat, že Argentina prostě neměla před turnajem moc hráčů v TOP 20 na svých postech.

Reagovat
Seydou Doumbia

šéfe zrovna hodnota z transfermaketu mi nepříjde jako relativní měřítko...vem si že 31 letý dobrý bek nebude mít takovou hodnotu jako nějaky mladý wonderikid co má v dospělém fotbale nakopano hovno, ale prostě je mu 18 a odehrál komplet sezonu kdesik v portugalsku/holandsku/francii...a takoví hráči prostě nemůžou být brání jako lepší

messi, lautaro, emil martínez jsou jasní, romero a l.martínez mi taky vyšli někde od 15-20 místa, ale top 20 ano...s di mariou a de paulem jsem byl na vážkách, ale zase když se podívám na tu kvalitu křídel v dnešní době tak di maria v pohodě, de paul tam se dá hádat jestli ano/ne, měl jsem tam více hráčů do té top 20...a beci jako acuna, molina, tagliafico jsou na svém postu za mě do top 20, respektive bych chtěl vidět hráče, kteří by se do top 20 dostali na ukor nich, to by opravdu byli hráči typu malacia, frimpong, ait nouiri a podobně snad...ale tak dělal jsem to čistě subjektivně na základě toho všeho co mám ve fotbale odkoukaný...neříkám že argentína má naprosto top tým, ale někteří tu fakt přecházeli do opačného extrému, kdy to stavěli tak že messi je bůh a okolo něj banda neschopných sráčů a tak to rohodně není...kdybych vzal takovou belgii, chorvatsko, holandsko, španělsko, tak mi těch hráčů do top 20 na svém postu o moc více nevyjede si myslím oproti argentíně

Reagovat
letitfly

Nakonec se vesměs úplně shodujem. Přímo jsem i zmiňoval, že Transfermakrt samozřejmě není ideální měřítko, ale nenapadlo mě nic lepšího, co by to dokázalo aspoň trochu srovnat. Zároveň jsem taky zmínil i to, že v každý kategorii je dost hráčů, který jsou kvůli věku podhodnocený.

Messi, Lautaro, Emi souhlasim, Romero a Lisandro jsou někde na chvostu TOP 20-30. Nesouhlasím s bekama, ty bych neviděl všechny 3 v TOP 20 a ani Di Mariu s De Paulem bych tam rozhodně neviděl

Reagovat
Seydou Doumbia

jsem rád že se alespon shodneme ve více věcech, to se mi tady často nestává

Reagovat
Generalní Gladiator

Kdo z nich by hrál základ v Anglii, Brazilii, Francii nebo Portugalsku? Před turnajem.

Reagovat
vagneris

Tak to formuluji jinak. Kolik z těch hráčů by hrálo základ za týmy v top 10 světovýho žebříčku mimo Argentinu. Zkus to aplikovat třeba na sestavu z finále a uvidíme na co přijdeš.

https://www.fifa.com/fifa-world-ranking/men?dateId=id13869

Reagovat
Seydou Doumbia

Když bych si to vzal podle kvality před turnajem tak by toho bylo opravdu dost. Namátkou :

E.Martínez by chytall v 6,7,9,10 (za mě osobně klidně i v brance 5 a 3)

Acuna a Molina klídně v 1,4,6,7,8,10

Romero nebo Martínez v 4,6,7,8,9,10

Messi asi všude

Di Maria v 4,6,7,9,10

Lautaro v 6,7,8

Ale už i tohle se strašně těžko posuzuje, jako nevím podle čeho měřit jestli by hrál Lautaro třeba základ místo Lukaka, Girouda, Richarlisona a jestli je vůbec místo nich lepší...ty rozdíly u těch hráčů jsou minimální, klidně by De Paul mohl vytrhnout celou zálohu Belgie a třeba taky ne...ty hráče co jsem výše zmínoval, kterých bylo 9 si dokážu v pohodě obhájit a sám je beru jako top hráče, zbytek určitě byl slabší a třeba ta francie, anglie, portugalsko a brazílie měli silnější týmy, ale jinak nikdo papírově silnější nebyl...a pak je otázka, k čemu ti je papírová síla, když ani jeden z nich nevyhrál, že

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
veikko

Je fakt vynikající. Člověk si musí uvědomit, že ten borec trénuje teprve od roku 2018, takže mu ve vypjatých chvílích ještě chybí hodně zkušeností. Vyhrál Copu, Finalissimu i MS. To prostě nemůže být jen štěstí. Objektivně navíc kvůli zranění třech hráčů na poslední chvíli měl dost úzký kádr na křídlech a v záloze. Často ten tým navíc potopily doslova "WTF" momenty stoperů. Neříkám, že je génius, ale je to fakt machr.

Reagovat
Seydou Doumbia

Expert souhlasí, to jsem rád. Kdo jinak Argentíně tak moc chyběl na MS mimo Lo Čelza?

Reagovat
veikko

Rozhodně Nicolás González, ten se do toho jejich stylu perfektně hodí. Je to přímočarý křídelník, cpe se do zakončení. Joaquín Correa zase tolik podle mě nechyběl. Kdyby ve finále Di Maríu střídal González, tak tam máš v podstatě druhého (kvalitou slabšího, ale zase fyzicky silnějšího) Álvareze, čímž by určitě nepřenechali tolik iniciativy Francii.

Reagovat
Seydou Doumbia

mě se nejvíce libilo na skalonim že tam prostě jebl alvareze a mac allistera a to byl jeden z klíčových tahu turnaje...mac allister hodně vyletěl letos

Reagovat
vagneris

Podle mnohých Messiho kritiků to tam ve skutečnosti trénuje on, tak těžko říct. Ale minimálně jeden Leo je taktický génius.

Reagovat
Jandy92

Podle mě skvělý taktik, vem si že po většinu turnaje hrál bez typického křídla a když nastoupil Di María ve finále tak hra Argentiny byla o úroveň výš, navíc mu pomohla forma některých hráčů například De Paul když ho střídal Paredes tak záloha přestala fungovat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Paredes je hovado jeho hejtuju od doby co přišel do PSG, strašně přecenovaný hráč De Paul motorová myš

Reagovat
Generalní Gladiator

Umí postavit tým, vytěžit z hráčů maximum. Nebojí se riskovat(ikdyž to vede k chybám). Skvěle nastavil taktiku na Holanďany(tři stopery), přehrál Francii(úžasný poločas). Ve finále měl jít místo Acuňi asi Lisandro Martinéz..Střídání mu už ne vždy vycházelo,ale to bylo dáno hlavně slabší lavičkou.

Reagovat
Modroočko

Proti Saudom nevedel reagovať, s Francúzmi to skoro kapitálne prevaril. Dobrý tréner, ale na týchto MS nereagoval dobre na vývoj niektorých zápasov.

Reagovat
veikko

Žádný učený z nebe nespadl. Renard je absolutně TOP reprezentační trenér a Scaloni byl v tu chvíli úplně poprvé ve své trenérské kariéře, kdy se mu to vymklo z ruky. Chyby udělal, ale je to pochopitelné a těmi chybami se trenér učí. Zranění Lo Celsa bylo málem klíčové i proto, že zkrátka adekvátní náhrada za žádného záložníka ze základu nebyla (Paredes je úplný magor, Guido R. přece jen kvalitou zaostává a Palacios je takový nevýrazný a z formy). Příště ty reakce budou určitě lepší, důležité je, že má cit pro dobré nastavení taktiky. O hodně zkušenějšího Deschampse zaskočil a nebýt nepochopitelného zkratu Otamendiho, tak Francie ani nevyrovnala. Bylo vidět, že největší problém mu dělá, když se soupeř uchýlí už k nějaké zoufalé taktice, která vlastně pro delší časový úsek nedává smysl. To pak evidentně tým i on znervózněl. Systémově byla Argentina (společně s Brazílií) podle mě nejlepší na turnaji, srážely je individuální chyby (zrovna třeba proti KSA nebo Francii).

Reagovat
GabrielBatistuta

Systémově + Maroko

Reagovat
Xavivax1

I Guardiola si ho chtěl stáhnout, jako svého asistenta.

Asi věděl proč.

Reagovat
Al Capone

Podle mě je to úplně jedno, zkrátka dovedl Argentinu k titulu a stal se nesmrtelným.

Reagovat
LAM

Podle mě hloupost.

Vyhrál všechno a to už nezopakuje,takže by bylo lepší se posunout dál.

Reagovat
Gazdo

Keby teraz skoncil odchadza ako boh a uz si nemusi kazit meno. Presne preto si myslim ze Zizou sa uz nemal vracat do Realu

Reagovat
Neutron

Tak Scaloni je pomerne mlady a asi este chce trenovat

Reagovat
Seydou Doumbia

+ to máš jako sázení, ruletu, kasíno, pokr a další věci...příjdeš, daří se ti tak prostě se vrácíš protože vidíš že to je snadný a že v tom si dobrý a pak prostě musí příjít i ten pád dolů

Reagovat
Neutron

Ale ved jasne, nemoze nikto cakat, ze teraz vyhra vsetko na co siahne. Scolari tiez vyhral MS a v Chelsea vyhorel.

Reagovat
Gazdo

Ved trenovat moze len by mal ist inde ako Argentinu

Reagovat
Neutron

Ale posrat si povest moze hocikde

Reagovat
Seydou Doumbia

i kdyby vzal real madrid a spadl s nimi do druhé ligy, pro argentínce to už navždy bude jejich modla, která je totahla k titulu...kdyby uhrál mizerný výsledky s repre tak je to horší

Reagovat
Neutron

jaj no, ale to potom zalezi od toho voci komu si tu reputaciu chce udrzat, ak staci voci Argentincanom, tak hej, mal by skoncit a uz sa nevratit, pretoze este moze skoncit, repre pojde ku dnu a bude sa volat po jeho navrate, kde to uz byva potom take zradne

Reagovat
Al Capone

Však Zizou po návratu hned dovedl Real k titulu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele