SAVIO OPUSTÍ ZARAGOZU

20.04.2006, 10:43
Aktuality
Zaragoza minulý týden prohrála ve finále Španělského poháru, nyní přišla daší rána. Rozhodnutí vrátit se po sezóně do rodné Brazílie oznámil jeden z nejzkušenějších hráčů týmu, záložník Savio.

"Jsem pryč z domova již hodně dlouho a touha po návratu stále narůstá. Chci žít v Riu de Janeiru a být blíže mé matce. Můj otec zemřel a ona mě potřebuje," sdělil Savio hlavní důvod svého rozhodnutí opustit Zaragozu.

Brazilskému fotbalistovi může cestu za jeho úmyslem zkomplikovat pouze jedna věc. V Zaragoze totiž má smlouvu i pro příští sezónu, dá se však předpokládat, že mu vedení klubu v této záležitosti vyjde vstříc.

32letý fotbalista se vydal do Evropy v roce 1997. Tehdy přestoupil z Flamenga do Realu Madrid, s nímž vybojoval španělský titul a třikrát se radoval z vítězství v Lize mistrů. Na Santiago Bernabeu strávil pět let, poté se stal pro klub nepotřebným a odešel na hostování do Bordeaux. Ve Francii strávil rok, aby se poté vrátil do Španělska. Nikoliv však do Realu Madrid, ale do dalšího klubu v přízviskem královský, do Zaragozy.

V Zaragoze se Savio stal jednou z klíčových postav. V sezóně 2004/2005 zaznamenal devět ligových branek, letos je však jeho bilance podstatně chudší. Vinou zranění nastoupil pouze k devatenácti zápasům, v nichž zaznamenal dvě branky.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

už není tou oporou co býval, tak se za tu jistě nadstandartní smlouvu nevyplatí. Obě strany budou spokojeny

Reagovat
smazaný uživatel

to asi jo, ale nějak nechápu Jihoameričany - proč se tak toužej vrátit do svejch zemí, když budou žít akorát ve strachu, kdo jim unese nějakýho člena rodiny a bude chtít výkupný?

Reagovat
Xavi

No jo no, doma je doma.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, dobré hráč, vzpominám si na ty kósky co předváděl, když hrála Sigma se Zaragozó.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele