Sarri věří v setrvání Milinkoviče-Saviče a příchod posil. Potvrdil i nabídky z Arábie

06.07.2023, 21:33
Aktuality

Trenér Lazia Maurizio Sarri (64) potvrdil, že dostal nabídku z Arábie: "Ale neuvažoval jsem o tom. V Laziu se cítím dobře a zůstávám tady. Za dva roky bych o té nabídce možná přemýšlel, ale teď ne." Před mikrofony Sportitalia se zkušený kouč známý tím, že si nebere servítky, rozpovídal také o aktuálním dění v římském klubu a rivalitě s Mourinhem.

Jedním ze stěžejních témat je pro Sarriho budoucnost jeho svěřence Sergeje Milinkoviče-Saviče, který byl spojován s odchodem do Al-Hilalu, obou milánských celků nebo Juventusu. "Pro klub je to problém, pro mě radost. Jeho přínos je nesporný. Vše záleží na tom, jak moc si to nechá stoupnout do hlavy. Milinkovič s čistou hlavou je výjimečný fotbalista. Je to hráč, který se u nás za dvě sezony podílel asi na 40 gólech, ať už asistoval nebo dával gól," poznamenal italský trenér.

"Ano, dostal jsem nabídky z Arábie. Ale nezvažoval jsem je. V Laziu jsem spokojený a zůstávám tady. Tak za dva roky bych o nich možná přemýšlel, ale teď ne. V Biancocelesti jsem spokojený a navíc to mám domů dvě hodiny jízdy," vyvrátil svůj odchod do Saúdské Arábie Sarri.

Je si však dobře vědom, jaké sumy jsou v souvislosti s touto štací ve vzduchu. Zavzpomínal přitom i na jednoho ze svých bývalých svěřenců. "Koulibaly? Četl jsem, že si za tři roky vydělá 90 milionů eur. Bude schopen zabezpečit svou rodinu na několik generací..."

Lazio a přestupy

"Berardi je zajímavý hráč, rád bych ho trénoval. Stejně tak další hráče Sassuola, jako jsou Frattesi a Maxime Lopez. Berardi ovšem zůstává hráčem Sassuola, takže to nebudu dále rozvádět," rozmluvil se Sarri o možných přestupových cílech italského celku. Vyjednávání o příchodu Berardiho údajně brzdí vysoká cenovka, kterou mu dalo Sassuolo.

Kromě toho se ale zkušený stratég zaměřuje také na jiné hráče: "Torreira? V Sampdorii si vedl velmi dobře a dařilo se mu také ve Fiorentině."

"Kdybych měl mluvit z egoistického hlediska, po tom, co jsem udělal druhé místo s Laziem, jsem měl rezignovat. Překonat tento úspěch totiž bude opravdu obtížné. Jsem nicméně v prostředí, kde se cítím dobře, a rád bych se posunul ještě dál. Všichni si ale musíme uvědomit, že zopakovat to bude nesmírně těžké," vyzval k opatrnosti Sarri.

Ve spojitosti s přestupem Berardiho se zastavil i u nového sportovního ředitele Juventusu Cristiana Giuntoliho. "Giuntoli má určité výrazné vlastnosti, tou nejdůležitější je odvaha. Nedělá mu problém dát na trh důležitého hráče a na druhé straně vzít neznámého. To byla vždy jeho velká síla; odvaha spojená s kompetentností," myslí si.

Řeč přišla i na městského rivala Lazia. "AS Řím? I v předchozích letech to byl skvělý tým. Vydalo sice hodně energie v Evropě, v lize se mu dařilo méně, než by mohlo, ale síla týmu byla zkrátka znát. Co se týče rivality s Mourinhem, já osobně žádnou necítím," uzavřel Sarri.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Kejza

jsem myslel, že s tim Berardim už je dávno hotovo

Reagovat
rel7

Letos má Milinkovič-Savič možná poslední šanci na velký přestup. Pro něj nejlepší jít za Inzaghim kterého zná, ještě když odešel Brozo.

Reagovat
castelL

problém je čiastka, ktorú bude chcieť Lazio..

Reagovat
herbage

roční hostovačka a příští léto zdarma

Reagovat
castelL

určite by som mu doprial vyššiu métu, ale LM budú hrať a ibaže by išiel niekde do PL eventuálne, Lazio ho za "lacno" nepustí, to vieme.. bohužiaľ Savič mal prestúpiť už tak 2 sezóny späť ale vždy bola problém vysoká suma, ktorú pýtalo Lazio, pokiaľ viem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele