Santos se po 14 letech vrací na klubovou scénu, převzal Beşiktaş

08.01., 09:18
Aktuality
Fernando Santos (© AFP)

Novým trenérem Beşiktaşe se stal Fernando Santos. Klub o příchodu kouče, který v roce 2016 dovedl rodné Portugalsko k titulu mistrů Evropy, informoval bez dalších podrobností na sociálních sítích.

Beşiktaş neprožívá vydařenou sezonu, po jediné výhře z posledních pěti zápasů (1-1-3) sice ztrácí jediný bod na třetí Trabzonspor, na vedoucí rivaly Fenerbahçe a Galatasaray však má propastné manko 18 bodů, proto již potřetí v sezoně sáhl ke změně trenéra.

Devětašedesátiletý Santos na lavičce Beşiktaşe nahradil Rizu Çalimbaye, jenž ve funkci vydržel pouhých sedm zápasů. Ještě méně dostal bývalý útočník Burak Yilmaz, který nastoupil místo Senola Günese, pod jehož vedením v minulosti získal istanbulský celek dva mistrovské tituly.

Santos naposledy vedl polskou reprezentaci, u které kvůli špatným výsledkům v září předčasně skončil. V minulosti koučoval také národní týmy Portugalska a Řecka. K trénování na klubové úrovni se někdejší kouč Panathinaikosu, Porta nebo Benfiky vrací po dlouhých 14 letech.

Autor: ČTK, Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle nymand a Turecko to bude zábava. Tipuji to, že buď skončí za dva měsíce nebo ho tam zavrazdi. Nijake jiné scénáře tento nymand nemůže mít.

Reagovat
verv

nýmand

Reagovat
smazaný uživatel

Nymand. Na Euru koucoval Ronaldo.

Reagovat
vodka

vedeni besiktase uz je tusim uplne zoufale... Jinak jsem teda prekvapeny, ze je tam Oxlade-Chamberlain...

Reagovat
Kucka

Zkušeně ještě shrábne jeden zlatý padák a pak už si to došmudlá někde doma v Estorilu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele