San Siro se dnes loučí s ikonou AC Milán, brankářem Abbiatim

14.05.2016, 21:42
Aktuality
Konec kariéry včera oznámil jeden z nejvěrnějších služebníků AC Milán, jaké klubové dějiny pamatují. Brankář Christian Abbiati podstatnou část své červenočerné štace strávil v nevděčné úloze náhradního brankáře, přesto si za Rossoneri odkroutil obdivuhodných 280 ligových startů...

Abiatti se do Milána vydal roku 1998 a od té doby v jiných klubech (Juventus, Turín, Atlético Madrid) působil pouze jako host. Za AC debutoval začátkem roku 1999 za legendární dvojicí Maldini - Costacurta.

Dohromady Abbiati s AC Milán oslavil tři scudetta a jeden triumf v Lize mistrů, tehdy však na Old Trafford roku 2003 pouze kryl záda Brazilci Didovi.

Po jeho odchodu se holohlavý brankář do role jedničky opět na několik sezon vrátil, už loni ale pořádně nechytal a nyní v 38 letech pouze vyčkává za Diegem Lópezem a mladíkem Gianluigim Donnarummou.

Klub na twitteru včera avizoval, že dnes Abbiati proti AS Řím závěrem svých 15 sezon v červenočerné části Milána dostane ojedinělou šanci rozloučit se s publikem, nakonec ale v brance chybí.

Abbiati letos převážně chytal v Coppa Italia, kde startoval hned pětkrát, a tak se s ním možná navzdory původním předpokladům počítá i pro finálový zápas.

Autor: Tomáš Daníček / soccerway.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
madridcan

V Milane je dneska prava ruka hore

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

posledny mohykan

Reagovat
Recoba Inter

Červenobílé? ačkoliv jsem z jiného spektra milánských fandů, tak jsem se musel ozvat

Reagovat
travis joe

Brocchi je kretén.. nikdy nepochopím, že tenhle týpek trénuje AC . Jako hráč totální tragéd. Poslední zápas Abbiatiho a stejně ho tam nepustí. Hlavně že hrají Bertolacci nebo Locatelli když nám jde o výhru.

PS: Odporný dresy.

Reagovat
smazaný uživatel

Dresy až na bránkarsky nádherné. Brocchi idiot bez debaty. Na level Berlusca ale stále nemá. Ak ho nepostaví od prvej minúty do základu vo finále pohára, je to korunovaný chuj

Reagovat
Kaka14

Reagovat
fabec1222

Nacista

Reagovat
pepinho2

*fašista

Reagovat
Spasitel

Som si pustil po dlhom čase Seriu A a to Ac je vždy také marné či AS je až kvalitne tak inde ?

Reagovat
REPLIKATOR

AC je tak marné

Reagovat
bobis21

AC je marné

Reagovat
smazaný uživatel

otrasný futbal, Roma mala tréning a v suchom tričku si zahrala bago, sekundanti v červne-čiernom boli nehodní dresu, ktorí obliekli, na pár výnimiek. Posledné roky úplne bežná vec. Herne prevýšiť AC nie je nijaké umenie.

Reagovat
REPLIKATOR

Abbiati > Dida

Reagovat
smazaný uživatel

nikoliv

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Abbiati < Duda

Reagovat
smazaný uživatel

Chytat mohl normálně i jiné zápasy, Donnarauma není zas takové terno.

Ale jsou to kreténi, co k tomu říct.

Nikdy mi nebyl sympatický, ale je poslední z té staré éry, takže mi to příjde líto.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou jsem četl zajímavý článek, kdy k nám měl v roce 2007 přestoupit Buffon, ale padlo to, protože Abbiati nechtěl odejít.

Ať se daří Christiane

Reagovat
Furia Ceca

Tak to nevím, kdes to četl, protože Buffon přiznal, že v Juve měl krizi jenom jednou (tuším že v roce 2010), kdy málem odešel do AS...

Reagovat
Lech

Wtf to bych se posral na miste

Reagovat
icka

do AS?

Reagovat
Furia Ceca

Jj. Naštěstí zůstal a vrátilo se mu to měrou vrchovatou...

Reagovat
icka

Je to fraska, ze ho nedal do branky s paskou na ruce..

Reagovat
Kaka14

Abbiati bol stale dvojka tuto sezonu aj v 38 rokov .....Donnarumma sa len prehodil s Lopezom z 3 na 1

Reagovat
smazaný uživatel

Je škoda, že AC přichází o všechny klubové ikony a nové jsou v nedohlednu. Hráči jako Abbiati, Gattuso, Nesta, Maldini, Inzaghi, Seedorf, Pirlo, byli ikonami klubu. Každý z nich měl charakter, byl jedinečný. Současná sestava Milána je vtip...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele