Sammer: Oslavy po Euru nebyly na místě

31.07.2008, 14:35
Aktuality
Sportovní ředitel Německého fotbalového svazu Matthias Sammer kritizoval oslavy, které následovaly po příjezdu německé reprezentace po prohraném finálovém utkání se Španělskem.

Po návratu z Vídně do Berlína jel Bundesteam k Braniborské bráně, kde oslavoval stříbrnou medaili společně s fanoušky, kterých bylo odhadem sto tisíc. Matthias Sammer oslavy napadl v souvislosti s nedávným vítězstvím německé "19", které se po návratu do vlasti nedostalo takového přívítání.

"Nemyslím si, že je správné, aby hráči prohráli evropské finále a pak před fanoušky v Berlíně oslavovali tak, jako kdyby vyhráli," prohlásil Sammer na trenérské konferenci ve Wiesbadenu. "Je to pro mě těžké to vysvětlit hráčům naší devatenáctky. Pro některé její hráče byly oslavy mrzuté," dodal.

Trenér stříbrného týmu Joachim Löw oponuje, že to nebyly oslavy, ale poděkování fanouškům. "Podporovali nás celé tři týdny, bylo tedy přirozené, že jim tým chtěl poděkovat. Hráči se sami nabídli, že to udělají takto a na to, co v Berlíně probělo, můžeme být pyšní," prohlásil Löw.

S reakcí se připojil i obránce Philipp Lahm. "Nebylo to tak, že jsme tam šli, abychom byli oslavováni. Prostě to bylo poděkování od nás hráčů fanouškům a krásné ukončení šampionátu, ať titul máme či ne."

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

žádný tým by neměl po prohře slavit - ani německo, ani rusko - je to hodně neprofesionální, dávají tím najevo, že se ani moc nesnažili a stačilo jim, co mají...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prdlajs tim davaji najevo. Maji proste radost, stribro je uspech.

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Cristiano Ronaldo přilil olej do ohně spekulací ohledně přestupu z Manchesteru United do Realu Madrid. "Všechno je v pořádku. Příští týden se vrátím do Anglie a Manchesteru United sdělím, že mou touhou je hrát za Real Madrid," řekl portugalský reprezentant v rozhovoru pro španělský deník AS.

To mi ho teda vyndej, to nemyslí vážně ? Teď po takový době, kdy už vypadalo že je konečně konec od těch trapnejch spekulací on prohlasí toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň se mu Giggs postará o příjemné přivítání. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim,ze cely tím ho privita s nadsenim...

Reagovat
fantomas

Pasta na kliku.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo lepidlo do šampónu,jako v Policejní Akademii.

Reagovat
fantomas

Napadá mě ještě něco do krému, jako v Prcičkách, ale to je nepublikovatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

ne asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo vymena za 100 mil...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, aspoň si užiju ještě vaarta v bundelsize

-

-jinak, co to bylo za hráče, jak ho manchester přilákal dresem Giggse? (někde sem slyšel/četl, že k tomu aby se jim podařilo zlákat nějakého hráče do manchesteru poslali s nabídkou smlouvy po "poslíčkovy" i podepsaný dres od Giggse ale nevzpomenu si na jméno :-(

Reagovat
smazaný uživatel

Uz bez nekam Cristanku...furt si vymslis jak male decko

Reagovat
smazaný uživatel

nj, stříbro je takové nevděčné, bronz se slaví lépe, protože pro jeho získání se musí vyhrát, stříbro se obdrží po prohře, morálně to takto působí... němci sice v průběhu hráli dobře, ale ve finále moc ne (ostatně španělsko taky nehrálo to co v průběhu šampionátu ale hráli lépe)

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, ovšem být druhý v Evropě či na Světě je ohromný úspěch!

Reagovat
smazaný uživatel

Já být druhý na Mistrovství Evropy tak jsem šťastný jako blecha, a být třeba Ballackem, tak mě ani nějaká devatenáctka nezajímá. Samozřejmě, jde o to, že to nezajímalo fanoušky, ale ono... No nevím, prostě ten úspěch seniorů vždycky přebije ten juniorský, z kterého se tak nestřílí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale u nás jsou v poslední době právě jen úspěchy juniorské.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele