Salibův zdravotní stav se nelepší podle očekávání, vyloučen není ani konec sezony

20.04.2023, 16:55
Aktuality
William Saliba (© AFP)

Arsenal přišel o část ze svého náskoku na čele tabulky anglické nejvyšší soutěže a jenom z tribuny jeho poslední zápasy sledoval William Saliba. Francouzský obránce laboruje se zády a na svůj návrat do sestavy si bude muset počkat, vyloučena není ani varianta, podle níž si další start na konto připíše až v srpnu...

Saliba se letos konečně prosadil do základní sestavy londýnského klubu a v průběhu sezony nastoupil ke 33 soutěžním zápasům, v nichž dal tři branky. Naposledy oblékl dres před pěti týdny v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Sportingu.

"V případě Williama budeme muset počkat o něco déle. Jeho stav se nelepší tak rychle, jak jsme doufali. Jedná se o choulostivé zranění. Chceme mít jistotu, že bude stoprocentně připraven, rozhodně nechceme riskovat," prohlásil manažer Mikel Arteta.

Saliba minulý měsíc oslavil 22. narozeniny a během jeho absence dostává příležitosti Rob Holding. V základní sestavě by mohl vydržet až do konce ligového ročníku.

"Nevím, na takové prognózy je příliš brzy, příští týden pravděpodobně budeme mít jasnější názor. Došlo na nějaký vývoj a William absolvuje náročnější cvičení, ale stále nezačal trénovat na hřišti. Zátěž není taková, aby se mohl zapojit do zápasů," reagoval španělský kormidelník na možný předčasný konec sezony pro Salibu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
Front hell

Ach jo

Reagovat
Zdechlina

2. Místo uhájíme

Reagovat
Nizzie

Druhé místo v tuto chvíli není cíl. Neuhájit ho by bylo na kriminál.

Reagovat
Zdechlina

To by bylo. Jako cíl titul je pro mě utopie, při pohledu na náš los a formu a v porovnáním se City. Nás rozjebou jak malé kluky ale těší mě, že se na naši hru dá konečně dívat, když nepočítám poslední 2 zápasy.

Reagovat
Nizzie

Tak to já to tak černě nevidím. Jako favorizuji spíše City. Ale po Sotonu a zápase s nimi může být klidně situace diametrálně odlišná. Co jsem četl, tak proti Bayernu už i na ně začala doléhat únava, byť samozřejmě teď si před zápasem s námi odpočinou. Uvidíme, je to napjaté a já si to moc užívám. Škoda zápasu s West Hamem no, to je zbytečná ztráta.

Reagovat
norton

toto sa proste hovori celu sezonu od nejakeho 3. kola. A 8 kol do konca a sme stale prvi

hrali sme s nimi dva zapasy v tejto a ani raz nas nerozjebali jak male kluky. Verim ze tam kludne mozme vyhrat.

Reagovat
Zdechlina

Kéž by. Já jsem rozený pesimista. Takže se rád nechám překvapit

Reagovat
Seydou Doumbia

kolik x si tohle říkali fanoušci united nebo spurs že je city rozjebe a jak to dopadlo...forma nic neznamená když hraje první s druhým tak ten rozdíl je minimální

Reagovat
Zdechlina

Ano. Fotbal je kulatý a míč nemá logiku. Nebo tak nějak jo a každý zápas začíná za stavu 0:0

Reagovat
Seydou Doumbia

míč je hranatý, země placatá a hraje se 30 minut čistého času, stát se může vše takto to prezentuju já no

Reagovat
Mastný Chobot

Začína sa špekulovať, že City bude mať záujem o Tierneyho v lete a niektorí na twitteri špekulujú, že Arsenal by ho mohol vymeniť za Cancela, ktorý v City skončil. Čo na to hovoríte?

Cancelo bol pred rokom o parník najlepší LB v lige a vytvoril by nám úplne iné možnosti aj na RB, kde asi Arteta bude hľadať posilu, keďže Tomiyasu je väčšinu času maród. Mne by sa to pozdávalo. Len či by City znova bolo ochotné urobiť to, čo s Jesusom a Zinčenkom.

Reagovat
jk

A není Cancelo dement?

Reagovat
Front hell

Vypadá že je. Což mi zrovna u artety nesedí,že by ho chtěl

Reagovat
Bakary3

Nedisciplinovaný lenoch kolem tricitky, dost nakladnej... Za mě nesmysl.

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
J0EL

Reagovat
SunFells

Momentální aférky/jeho náladovost a možná cena s ohledem na věk hovoří proti němu. Taky to, že do momentního rozestavení nepasuje do role Zinchenka ani Whitea, s ním by musel zase Xhaka hrát hlouběji. Ale taky nikdo z nás tady nevíme zdali tohle zůstane příští sezónu stejné jako nyní či to Arteta plánuje změnit.

Reagovat
Mastný Chobot

Je pravda, ze naraz na ihrisku so Zinchenkom si momentalne neviem predstavit, ako by to fungovalo.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Xhaka už by hlavně neměl příští sezonu hrát v základu, alespoň většinu zápasů.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
masly008

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

to se říká od jeho příchodu

Reagovat
Nizzie

Absolutely fucking not. *crossed fingers*

Reagovat
nani92

Cancelo je taký typ hráča a človeka, že skôr skončí u nás ako u vás

Reagovat
SunFells

Reagovat
J0EL

Reagovat
jk

Tottenham managing director Fabio Paratici has had an appeal against his two-and-a-half-year ban rejected by Italy's highest sports court.

No tak asi rozvázat smlouvu. A zpátky In Levy We Trust

Reagovat
SunFells
Reagovat
SunFells
Reagovat
SunFells

Tady je to bohužel střihlé, ještě předtím borce obral o míč.

Reagovat
Nizzie

Both José Mourinho and Antonio Conte have won a trophy at every club they´ve managed for at least 50 games except one... Kurnik... yep, just Spursy thing.

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Nech je být takhle dnes při svátku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele