S Polskem máme za cíl vyhrát, hlásí Kuchta. Za dodatečné povolání Čvančary je rád

14.11.2023, 19:22
Aktuality

Útočník Jan Kuchta už více než měsíc neskóroval a připustil, že ho to trochu trápí. Šestadvacetiletý hráč Sparty ale věří, že střelecký půst brzy zlomí a prosadí se třeba už v pátečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku. Uvedl to na tiskové konferenci v Praze.

Kuchta dal naposledy gól 8. října v lize při vítězství Sparty 3:1 v Hradci Králové. Od té doby střelecky mlčí, i kvůli tomu, že ne vždy nastupuje na pozici hrotového útočníka. "Trošku se s tím peru. Cítím to tak, že jsem prospěšný týmu i z pozice číslo deset, že dokážu třeba i dostat spoluhráče do koncovky. Co se týče zakončení, moc tam teď ani toho do vápna nelítá, takže nemáme z čeho dát gól," řekl Kuchta.

"Myslím, že je to nějaké krátké období, v tréninku na tom pracujeme. Důležité jsou hlavně body. Je to podle mě otázka času, kdy to tam zase začne lítat. Jak to tam začne lítat, zase budu dávat góly," doplnil útočník, který se Spartou i tak vede ligovou tabulku.

Střelecký půst by mohl prolomit v reprezentaci v pátek ve Varšavě. V březnu dal Polsku při domácím vítězství 3:1 jeden ze svých tří gólů v národním mužstvu. "Bylo by to hezké prosadit se v Polsku, bylo by to dobré pomoci mančaftu. Ale samozřejmě ještě neznáme sestavu, to bude až na zítřejším tréninku. Budeme rádi, když to nějak dokopeme k postupu. Je jedno, kdo dá gól," poznamenal Kuchta.

Věří, že český tým by mohl vybojovat postup už v předposledním utkání skupiny v Polsku. K tomu potřebuje zvítězit a zároveň spoléhat na to, že Moldavsko doma ztratí body s lídrem tabulky Albánií. Bez ohledu na další výsledky pošle národní mužstvo na šampionát do Německa případná pondělní domácí výhra na závěr kvalifikace nad Moldavskem.

"Cíl máme takový, že to chceme zvládnout už s Polskem. Vyhrát v Polsku by bylo nádherné. Myslím, že to bude jinačí zápas než ten v Praze. Už jen proto, že vyměnili trenéra, je to jiný typ než předchozí," řekl Kuchta.

"Mají i některé nové hráče, možná to bude těžší, než kdyby tam byla ta zarytější jména. Noví hráči se budou chtít předvést před fanoušky i trenérem. Nic nám nedají zadarmo. Takže očekávám, že to možná bude ještě mnohem těžší než v Praze. Tři body by byly zlaté," mínil Kuchta.

Na úvod srazu v pondělí netrénoval s týmem. "Měl jsem trochu náročnější pozápasový režim po utkání v Ostravě. Vystupoval jsem v Hradci Králové, protože jsem s manželkou jel na ultrazvuk. Pak jsem jel na reprezentaci. Takže jsem měl přizpůsobený režim. Byl jsem na hotelu a měl jsem kompenzační cvičení s kondičním trenérem. Dobil jsem baterky a jsem připraven," uvedl Kuchta.

Je rád, že se do nominace nakonec dodatečně dostal i jeho bývalý spoluhráč ze Sparty, útočník Mönchengladbachu Tomáš Čvančara. "Prostě v Německu ukazuje kvalitu. Že byl dodatečně povolán, je samozřejmě věc trenéra. Všichni víme, že takový útočník nám může pomoct," řekl Kuchta.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
kylo ren

Kéž bysme vyhráli, ale nevěřím tomu...

Reagovat
Sosi

Jedu jedu jedu!

Reagovat
pobody's nerfect

V Polsku prohra o dva bude úspěch. Spíš očekávám něco jako 4:0

Reagovat
Salfovic

Jedině kdybychom brzo inkasovali, Poláci jsou taky pěkní saláti.

Reagovat
Cotton

Viděl jsi hrát Poláky někdy za poslední rok?

Reagovat
Modi6

Nějak se nám tahle hláška, "Jedeme tam vyhrát," rozmohla. V ČB ji slýchám před každým zápasem, u národního týmu jsem ji naposledy slyšel před zápasem v Albánii.

Soupeři na tato naše jasná prohlášení nedokáží reagovat konstruktivně. Porazit se nechtějí nechat.

Mám obavy, že to v Polsku dopadne špatně. Jedinou šanci pro náš tým vidím v tom, že mé tipy většinou nevycházejí.

Reagovat
eder

Charles Chwanchara to sám nevytrhne...

Reagovat
Neon

Reagovat
Kejza

Reagovat
8lampard8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele