Ruští hráči ani hráčky do 17 let se v říjnu do kvalifikace ME nezapojí

10.10.2023, 15:08
Aktuality
(© UEFA)

Ruští fotbalisté ani fotbalistky do 17 let se v říjnu nakonec nezapojí do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Výkonný výbor Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) na dnešním zasedání ve švýcarském Nyonu nenašel řešení, které by umožnilo týmům hrát. Informovala o tom agentura AP.

UEFA na konci září rozhodla navzdory pokračující ruské invazi na Ukrajinu o návratu ruských mládežnických výběrů do svých soutěží a začala hledat způsob, jak je zapojit do soutěží, i když už byly rozlosovány. Z dnešního zasedání výkonného výkonu, který mimo jiné rozhodl o pořadatelích seniorského Eura pro roky 2028 a 2032, byl ale tento bod stažen. Podle prohlášení UEFA se nenašlo žádné "technické řešení", jak ruské týmy do kvalifikace zařadit.

Minimálně 12 z 55 členských federací UEFA včetně Anglie, Ukrajiny a Švédska se vyslovilo proti návratu Rusů a uvedly, že jejich týmy s nimi v soutěžích hrát nebudou. Plánovaný návrat ruských mládežnických fotbalistů do soutěží stál viceprezidenta UEFA Karla-Erika Nilssona místo předsedy Švédské sportovní konfederace (RF). Týden po rozhodnutí UEFA zrušila Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) vyloučení ruských reprezentačních výběrů do 17 let ze světových soutěží.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
8lampard8

FAČR bere na vědomí

Reagovat
kilobyte

Ty jsou rádi, že se to vyřešilo bez nich.

Reagovat
iamek

Reagovat
oli9

Reagovat
jsemdement

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
LyEX

Snažia sa kvôli peniazom z gaspromu hľadať akékoľvek možností aj pod "dobrými úmyslami", určite sa im znížili príjmy z úplatkov a na jachtu môžu ísť len 10-krát do roka namiesto 15, to zamrzí. Ale reputaciu Ruska vo svete už ani títo kriváci nevedia ohnúť k lepšiemu. Našťastie.

Reagovat
jsemdement

Na yachtu jít můžou, spíš si je nekoupí tři za tři roky, ale jenom jednu.

Reagovat
iamek

Reagovat
pobody's nerfect

Alibisticke řešení. Když my jsme opravdu chtěli, ale nejde to.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Lemond Laws

Takže jenom protože se nenašlo "technický řešení"?

Mrdky tvl, začlo by to U17 a postupně by se to navyšovalo. Žádný takový. Ať už se nikdy neobjeví v nějakých mezinárodních soutěžích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele