Rusové našli nového trenéra, národního týmu se ujme Čerčesov

11.08.2016, 13:25
Aktuality
Ruská fotbalová unie dnes oficiálně vyřešila otázku nového trenéra pro svůj národní tým. Reprezentace se nakonec podle očekávání ujímá Stanislav Čerčesov, který podepsal smlouvu na dva roky...

Na ruské lavičce dříve působil Fabio Capello a v průběhu kvalifikace o mistrovství Evropy se týmu ujal Leonid Sluckij. Pod vedením lodivoda CSKA Moskva se Rusové dokázali kvalifikovat na evropský šampionát, ve Francii ovšem vyhořeli a jako jeden z vůbec nejhorších týmů cestovali domů již po základní skupině.

Sluckij se po turnaji rozhodl koncentrovat výhradně na angažmá v CSKA Moskva a svaz začal s hledáním kouče. Vedle Čerčesova byl vážným adeptem rovněž Kurban Berdyjev, jenž o víkendu skončil v Rostově, ten se ale nakonec rozhodl dát přednost Spartaku Moskva, s nímž ještě před skončením tohoto týdne podepíše kontrakt.

Čerčesov je bývalým ruským brankářem a reprezentantem a jako trenér vedl Spartak nebo Dinamo Moskva. V průběhu loňské sezony 52letý kouč úřadoval v Legii Varšava, kterou přivedl k triumfům v polské lize i poháru, po skončení ligového ročníku se následně rozhodl odejít.

Čerčesov bude mít nyní dostatek klidu na práci, Rusové totiž jako pořadatel MS 2018 nemusejí hrát kvalifikaci a účast na domácím šampionátu mají jistou.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

Ty jo, už takový strejda??? Ještě si ho pamatuju když chytal.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho Berdyjeva, byla by to momentálně nejlepší volba.. Stanislavu moc nevěřím, že s tím něco udělá..

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to přísný trenér? Sborná by potřebovala kouče, který jím bude dávat takové tréningy, aby po nich chcali krev. Něco jako Tikhonov v hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se ho zeptali, jak reagoval na skandál, že ruští fotbalisti chlastali na ME šampaňský, tak se nasral, že proč ho taky nepozvali

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne, Čerčesov je dost dobrý, s Legií předváděl fakt pěkný fotbal. Po disciplinární a fotbalové stránce profesionalita. Těžko říct, jak mu to s Ruskem půjde, protože na ně by potřeboval bič, ale oproti Sluckému a Capellovi rozhodně krok vpřed

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele