Ruským mistrem je po dvouleté odmlce znovu Zenit Petrohrad

18.05.2015, 13:00
Aktuality
U konce jsou od včerejšího dne dostihy o mistrovský titul v ruské lize. Po dvouleté pauze a panování CSKA Moskva se znovu raduje Zenit Petrohrad, dvě kola před koncem má na dva své konkurenty (CSKA Moskva a FK Krasnodar) už osmibodový náskok...

"Gratuluji všem! Máme za sebou dobrou sezonu. Byli jsme první hned od úvodního zápasu sezony a v jejím průběhu byl Zenit nejlepší. Měli jsme nejsilnější tým, skvělou atmosféru v kabině a hráči spolu skvěle vycházeli, což bylo důležité. Rád bych poděkoval fanouškům, zvláště pak za atmosféru, kterou během vytvořili během dnešního zápasu," nechal se slyšet ofenzivní portugalský reprezentant Danny.

Zenitu Petrohrad včera stačila i remíza 1:1 na trávníku FK Ufa, když o výhru přišel tři minuty před závěrečným hvizdem. Třešničku na dort v podobě čistého konta tak nepřidal brankář Jurij Lodygin, který se už loni stal jedničkou mezi tyčemi ruského mistra.

"Pro mě se jedná o fantastický moment kariéry. Jsem velmi vděčný všem, kteří se na tom podíleli. Děkuji fanouškům, hráčům a všem členům trenérského týmu. A všem gratuluji," prohlásil Lodygin.

"Gratuluji týmu, titul jsme si zasloužili! Mise je splněna... Já osobně mám velkou radost z toho, že se mi povedlo získat titul hned v první sezoně," přidal se obránce a loňská posila z Benfiky Ezequiel Garay.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (36)

Přidat komentář
Darren Fletcher

Reagovat
JM

AVB

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

bral bys ho do Realu ? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo, co stojí za vzestupem FK Krasnodar?

Reagovat
smazaný uživatel

Peniaze Sergeja Galitského, spolumajiteľa Magnitu, jednej z najväčších ruských obchodných spoločností. Ale na druhej strane ide na to celkom postupne a sympaticky, nie hŕ ako Kerimov s Machačkalou.

Reagovat
smazaný uživatel

Penize to je moc jednoducha odpoved. Penize ma i CSKA, Dinamo, Spartak, Loko. A Rubin s Terekem, taky nejsou nejchudsi.

Wandersona a Jaozinha kupovali kazdyho za milion ecek. Dykan a Bystrov prisli zdarma. Laborde a Pereira, kazdej za 2 mega. Ari je stal vubec 400 000 :D

Dari se jim hlavne protoze se do toho klubu neserou politici, nekrade se tam a Galicky neni magor jako Kerimov.

Hlavni co pro klub a vubec pro ruskej fotbal udelal, byla mladeznicka akademie http://fckrasnodar.ru/academy/info/photo/

Tady je dobre videt akademie, fotbalov pole a novej stadion: https://www.youtube.com/watch?v=6sGDGwCRoNQ

Reagovat
Paddy

Reagovat
Elliasson

On Kerimov se teď pokouší o něco jako Galický. Nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

No Anzi ma taky akademii. Ale tu v podstate maj vsechny kluby v Rusku. Krasnodar se lisi hlavne tim zazemim a asi pristupem. Kerimov mel v planu postavit novej stadion. Ten se asi stavit nebude, netusim, ale opravili ten starej: http://www.sofoot.com/IMG/img-l-anzhi-arena-1420379526_620_400_crop_articles-194221.jpg a nevypada spatne.

Jinak Anzi zije dal, v druhy lize jsou prvni a Kerimov furt prachy ma, takze je otazka jestli prijdou nejake nakupy v novem rocniku. Proste kdyby zacal jako Galicky, ted mohlo byt Anzi uplne nekde jinde, takhle jen zbytecne prosral 3 roky a ted zacina od zacatku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste k tomu Krasnodaru. Libi se mi, jak maj vedle sebe basketbalovou, hokejovou arenu, ta mensi sportoviste a ted tam stavej bazen: https://www.youtube.com/watch?v=MOZ_dk_x_Hs

Reagovat
Liquid

klub vznikl v roce 2008 a šel stále strmě vzhůru, asi tam jsou peníze, a chodí tam zajímavý hráči, mohli by jít na Spartu v předkole, teď si to ale zbytečně zkomplikovali plichtou s Torpédem

Reagovat
johnik

myslim, že i kdyby to 2. místo dali, tak Spartu nedostanou, páč budou taky nenasazení....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyby šli do předkol oni, tak by bylo dost reálný, že bude Sparta nasazená..

Reagovat
Liquid

Krasnodar bude nenasazen, Sparta bude tipuji nasazená

Reagovat
Elliasson

Teď už přeci jen to začíná vypadat, že se rýsuje něco, co jsem už odepisoval. CSKA bojuje o druhé místo. Teď zahráli kluci moskevští dobře a navíc Krasnodar čeká venku ještě Dinamo, kterému po dnešní hrůze v Jekatěrinburgu určitě o něco půjde.

Reagovat
Elliasson

Oni se tam dostali do ligy na úkor Saturnu, pokud mě paměť neklame.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

At vratej krym a vypadnou z ukrajiny

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, nesnasim kdyz Zenit obsadi Krym a Hulk tam beha nasranej a rozhazuje tanky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Letos byli vážně nejlepší. Na rozdíl od ostatních se jim stávalo opravdu jen zřídka, že zakopávali (i když prohra se Saranskem a s Arsenalem v poháru byla úžasná ) a klíčové zápasy s námi, Dinamem, Krasnodarem zvládli. Velká gratulace ode mě.

Na druhou stranu, už by to mohli někam dotáhnout v Evropě. Teď půjdou z prvního koše, tak doufám, že vyhrají skupinu (za podmínky, že nevyfasuje Atlético ) a dotáhnou to aspoň mezi nejlepších 8, ideálně 4. Ať se trochu zlepší koeficient této sympatické ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt z prvního koše?

Reagovat
smazaný uživatel

Novinku pro základní skupiny Ligy mistrů chystá od následujícího ročníku milionářské soutěže UEFA. Měnit se bude systém nasazování klubů do prvního výkonnostního koše a před celky s nejvyšším koeficientem dostanou přednost vítězové sedmi nejlépe hodnocených ligových soutěží Evropy...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé..to jsem nevěděl, díky

Reagovat
Elliasson

Takže i PSV půjde z prvního koše

Reagovat
Liquid

jj rýsují se vyrovnané skupiny PSV+Porto... , Bayern+Real....

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo na začiatku aktuálnej sezóny Holandsko na 9. mieste v rebríčku? A vraj sa to má týkať len prvých 7.

Reagovat
Elliasson

Ne, bylo před Ukrajinou. A pokud vítěz Ligy Mistrů bude zároveň vítěz domácí ligy, tak se tahle novinka týká prvních 8 zemí. Takže Dynamo to letos odneslo.

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

Co rozhoduje v Rusku v případě rovnosti bodů? Skoré nebo vzájemný zápasy?

Reagovat
Elliasson

2 roky zpátky to byl počet výher. Jak je to teď nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám vsazeno, že Spartak skončí před Lokomotivem, tak snad to uhájí. Mám dva zápasy doma a docela hratelný soupeře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele